3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

Ay o film babasının aldığı okla kardeşini ve okul arkadaşlarını öldüren çocuğun hikayesi degil miydi? O filmi izledigimde gebeydim ve beni acaip kötü etkilemisti hergün dua etmiştim çocuğum ona benzemesin diye. Of ya yine hortladi korkum

Bu tür ebeveynler çoğalması dileğiyle

Depresyonda bence. Sevilmedigini düşünüyor. Daha sık sarılıp öpün bence seviyorsaniz. Sevmiyorsaniz dayakla da dizginleyebilirsiniz simdilik. Dovmek cogu zaman cogu sorunu kökten halleder. Deliligi bile. Kalıtsal olmayan psikolojik problemlerin cogunu bile dayakla ortadan kaldırabilirsin. Çünkü ruhunu kafaya takip delirmen icin lükse konfora ihtiyac vardır. Fiziksel acı verirsen devamli psikolojini düşünme lüksün olmaz ve akillanir şükür sahibi olursun.

otistik olabilir mi ?

O kadar negatif yazmışsınız ki. O yavrucağın belki de böyle davranmasının nedeni sizsiniz. Dünya onun için zaten çok korkutucu ve bir de kendisi hakkında "bu çocuk, farklı, olumsuz" gibi sıfatlar kullanan bir annesi var. Ikinciye debyazik olacak gibi geliyor. Çocuğunuzdan bahsederken ne kadar olumsuz cümle kurmuşsunuz. Ne kadar sevgisiz yazmışsınız. Tüylerim ürperdi.

Gözlerimi pörtlete pörtlete okudum!!!

Eğitimciyim. Psikoloji pedagoji çocuk eğitimi vb konularda çok okurum. söylediklerinizin bilimsel bir dayanağı varsa bilelim.

Dayak atın düzelir tezi bizzat sizde mi denendi???

Konu sahibi;
Önce evladınızı sahiplenin. Onu bi ceza gibi görmemeye çalışıp anşamaya çalışın. Hayata o yaşlardan bakmaya çabalayın. Sizin gibi ebeveyni olsun ister miydi mesela? Sevin anlamasa da konuşun dinginleşmesi için evde klasik müzik dinleyin bu arada beslenmesine kesinlikle dikkat edin. Bağırsakların sağlığı bir çok zihinsel rahatsızlığın depresyonun sebebi mesela. Kızmak yerine sabredip mola verin sonra konuşun anlamasa da konuşun. Tv izlememesini tevaiye ederim. Mutlaka çocuk psikologuna götürün pedagoga değil. Yeni bebeğin iyi geleceğini sanmıyorjm ama her şeyde vardır bi hayır.
Bebeğinizi hayata siz getirdiniz. O sizin parçanız. Onu hayatınızın cezasj olarak gördüğünüzü emin olun hissediyor.

Saka ? Ironi?
Ne bu simdi?

3 yaşındaki bi bebeği nasıl suçlamışınz öyle kanım dondu! Benim oğlumda aynı yaşlarda aynı sorunu yaşıyoruz. şikayet etmek yerine özel ilgi gösteriyorum. Araştrma yap montessori etkinlikleri yap.. çocuğa emir kipi kullanma bşey istemiyorsa ısrarcı olmayın. Erkekler tahammül edemez fazla ama sen onun annesisin. Çocuğa sesini yükseltme. Mümkünse kreşe gönder değişiklik olur onun içn.
Bide konuşuyo mu? Kendini ifade edemeyen çocuk hırçın olur. Anlamaya çalış onu.. anladığını hissettir. 2 yaşına kadar ikili kelime kuramazsa 3 yaşına kadar 3 kelimeli cümle kuramıyorsa bi göster çocuğu inşallah sadece şımarıklıktr yaptıkları...

Konuşamadığı için kendini anlatamadığı için böyle şeyler yapıyo olabilir. O zaman bi odyoloğa götürün.
Bu yoruma katılıyorum, 3 yaşındaki bir çocuğun 3-4 kelimelik cümleler kurabiliyor olması gerekir, 3 yaş çocukların merak etme ve herşeyi sorma dönemidir.

perihan90 ,
çocuğunuzda konuşmayla ilgili gecikme var büyük ihtimalle, derdini anlatamama, konuşma problemi yaşayan çocuklarda sosyal fobi oluşabiliyor, uzman desteği almanızı öneriyorum, kendini ifade etmeye başladığında hırçınlığı düzelecektir.

Bu arada lütfen çocuk eğitiminde şiddeti destekler nitelikte yorumlar yapmayınız, ironi dahi olsa uygun değil.

konuşamıyorsa hırçın olması çok normal.. Ama bir sebep daha geliyor aklıma ki otizm.. pedagojik anlamda uzman değilim ama üniversitede alanım psikolojiydi az çok anlarım tabi çocuğu görüpte değerlendirmek en doğrusu ben sadece seçenek sundum.. lütfen uzman birine gösterin ve yardım almasını sağlayın.. kardeş yapmak asla çözüm olamaz..

Iyi de konu sahibinin cocugu 3 yasinda degilmis ki.
2 yasindaymis.
Eski konularina goz attim da

Ama bebeğin olucak artık,istemeden de olsa ona da zarar verebilir.Kardeşi olmasından olumsuz etkilenebilir.Hiperaktifmi acaba.Bir uzmana götürmende fayda var.

Iyi de konu sahibinin cocugu 3 yasinda degilmis ki.
2 yasindaymis.
Eski konularina goz attim da
Aynen konuları birbirini tutmuyor.Nisan 2016 bebeğim 8 aylık yazmış konu sahibi.Çocuk 2 yaşında olmalı.

ironinin de bir sınırı var..
sizde eğreti durmuş..

Ne ironisi yahu. Eskiden delileri döverek soguk suyla islatarak iyilestirirlermis. Hakikaten de fiziksel olarak kotuysen psikolojini dusunemezsin ve zihnini durdurursun.

Lütfen susar mısın artık? Küçücük çocuğa değil vurmak bağırdığında dahi iç dünyasında ne fırtınalar kopuyor. Saçmalıklarını içinde yaşa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…