- 4 Nisan 2014
- 5.077
- 10.602
- 248
+1000yabancı bir çocuktan bahsediyor gibisiniz bence önce karı koca siz profesyonel bir yardım alın sanırım bu zamana kadar evladınıza karşı yaptığınız yanlış davranışlardan ötürü böyle ..
bu bir varsayım tabiki ama hitabınız problemli
Cok sukur artik neleri sever yada nereyi sever biliyoruz.Ne güzel ya, sevmesin zaten avm leri, elektrik yüklü ortamlar.
Ne mutlu size bulmuşsunuz hoşuna gideni :)
siz yine de bir pedagogtan ve psikologtan düzenli yardım almayı deneyin farkı göreceksinizOncelikle herkese yorumlar için tesekkurler.. cocugumun duyma sorunu yok her soyleneni anliyo dr a da gotrdum gec konusuyo diye.bireysel farklilik olabilir dedi.ki bende biliyorm soylediklerimi anliyo tepki veriyo komutlari yerine getryr .yani bu konuda sorunyok
Ikincisi calisiyorm ama cocuguma bakici bakmadi esim bakti ve annem .annem de cok nadir yuzde 90 esim bakti.8aylik olana kadar da ben baktim ucretsz izindeudim
3.su esim le bir sorun olsa bile yuksek sesle tartsmyrz dikkat ediyorz cocugun yaninda sesimizi yukseltmeyz.esim de simirleniyo olsa bile cocuga yansitmiuo disari cikiyo geriliyo.yani evde siddet icerikli bi durum yok
6ay emdi memeden ben kesmedim kendi emmeyen bir cocuktu ki aylarca sagarâk vermeye devam ettim
Kreje bikez gonderdim agliyo uyum saglamiyo diye kabul etmediler yani ben almadim krejten
Ayrica herkes kardeş yapmami elestrmis ama cocuklardan cokkaciyo diye evde kardesi olursa alisir diye dsndum.cevremde bicokkisi de kardesten sonra cocuklarinin sosyallestigini anlatti.
Bide bazi kisiler gezme evde otur ilgilen vs demis zaten gezmeyi ortamlara girmeyide yine onun sosyalkesmesi icin istyrm.yoksa keyfe dusknlugumden diil.
Ilgileniyorm kitap okuyorm boyama aktivite esimle oyun oynuyorz cocukla.v izlemez günde en fazla yarim saat video izler ceptelefonundan
ne güzel çoğu ebeveyn bunları bilmez ama bilmedi gerek yarın meslek seçiminde büyük faydası oluyorCok sukur artik neleri sever yada nereyi sever biliyoruz.
Uzun yolculuk sevmez mesela
Otele kapandigimiz tatillerden hoslanmaz.
Cafelerde saatlerce oturmayi sevmez.
Deniz kenarinda yurur.
Piknik sever
Hamak sever
Köy yollari, dere-tepe,dere kenarlari sever.
Müze, kale, tarihi yapilari sever.
Onlar ilgisini cekiyor demek.
Her cocuk ayni olmuyor
Ben oglumum parkda oynadiginida bilmem ilgisini cekmiyor.
Ama gitar kursuna gitmek istedi ve grubun en iyisi oldu cok cabuk kavradi ogrendi.
Biz ebevynlerin dikkati cok onemli cocuklarda.
Merhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm
Sizi kaybetme korkusu olduğu için ağlıyor kreş de. Bende yaşadım bu durumu. Hırçınlıkları da sizi özlemesinden. İntikam alıyor bu şekilde.Krese vermeyi denedim 1hafta boyunca araliksz agladi ilk iki gun bnde gidiyodum alisinca caktrmadan cikiyodum en son ogretmen cagirdi kabul edemeyz hic boyle bi cocuk gormedik Allah yardmcnz olsun dediler.gercekten heryolu denedim ama sanki Allah ceza veriyo .boyle bisey olamazzz
Reheber ogretmenlerlede konusarak gidilebilir bu yolda.ne güzel çoğu ebeveyn bunları bilmez ama bilmedi gerek yarın meslek seçiminde büyük faydası oluyor
Demek ki sosyal olmak istemiyor mizacı bu. Niye ısrarla sosyalleşmesini istiyorsunuz. İnsanlar çeşit çeşit, tek kalıba sokamazsınız ki. Siz önce kendiniz çocuğunuzu kabullenin, sorun olarak görmeyi bırakın. Bakış açınızı değiştirin. Ve başka bir şehire gerekirse gidin uzman yardımı alın. İnternet üzerinden de var terapi verenler.Piknige vs de tabiki gidiliyo ama herzamn olmuyo tabiki .sorun su ki cocuk sosyallesmiyo biturlu.ki ben herturlu cocuklu ortama da sokuyorm onu.yok ana bi turlu alismiyo.cok seviyorm tabiki cok uzuluyorm ilerde sorunlu bi birey olacak diye korkyrm.hatta acaba calisan bir anneyim oyuzden mi boyle diyorm.ama bicok anne calisiyo cocuklar bukadar problemli diil
Kesinlikle öyle, dikkatli olmak lazım. Bir de bir iki şey deneyip aa hiçbirini de sevmedi demek de olmuyor.Cok sukur artik neleri sever yada nereyi sever biliyoruz.
Uzun yolculuk sevmez mesela
Otele kapandigimiz tatillerden hoslanmaz.
Cafelerde saatlerce oturmayi sevmez.
Deniz kenarinda yurur.
Piknik sever
Hamak sever
Köy yollari, dere-tepe,dere kenarlari sever.
Müze, kale, tarihi yapilari sever.
Onlar ilgisini cekiyor demek.
Her cocuk ayni olmuyor
Ben oglumum parkda oynadiginida bilmem ilgisini cekmiyor.
Ama gitar kursuna gitmek istedi ve grubun en iyisi oldu cok cabuk kavradi ogrendi.
Biz ebevynlerin dikkati cok onemli cocuklarda.
Yok olmaz , olur mu hiç siz ikisini aynı yetiştirememissiniz, tamamen sizin yeteneksizliğiniz. ..Birsey var demis bazi arkadaslar ancak benim 2 cocugum var 2 yas var aralarinda. Ikisini de esim ve ben yetistiriyoruz, ayni kres, ayni ortam ancak buyuk kizim hayati dar ediyor bize. Heryerde bi hareket, yerinde durmama, huysuzluk, eziyet, kucuk olanda tam tersi ablasini ornek almasina ragnen cok sakin ve uslu bir cocuk. Cogu yapidan kaynakli bence.
Çok tatlısınız ya :)Benim oğlum da aynısının iki yas sendromlu su :) her gören bu nasıl bir çocuk diyor. Ancak ben biliyorum ki oğlum ilgi delisi. Onunla ilgilenip oynarsam gayet normal. Ancak ev işi yapmama tahammül edemiyor. Bulaşık yikarsam cildirip etrafa saldırıyor. Biraz da huysuz ve hırçın. Yediği yemeği halıya tukurmesine hiç gerek yok mesela. Bezini bağlarken eşek tepmis gibi ziplamasa daha guzel olur ama yapıyor işte.
Benim ailem de pedagoga goturmem konusunda pek ısrarcı. Belki de götürmek gerekiyor ancak biliyorum ki sadece ilgi istiyor. Konusamadigi için de kendisini o şekilde ifade ediyor.
Biliyorum dayanmak, sabretmek çok çok zor. Herkes atıp tutar ben de "canım ya inşallah aynısından bir çocuğun olur da benden daha iyi anne olursun" diye dua ederim. Başka çare bırakmıyorlar herbokubilengiller.
Ne onerebilirim size bilemedim. Sabır diliyorum sadece.
Edit: burçlarla pek alakam yok ama benim sipa da başak burcu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?