3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

ayy canım yaa geçicek inanki bu günler.bende kızıma 2- 3 yaşlarındayken yuvamı yıkacaksın demişliğim var.şimdi koca kız oldu arkadaş yoldaş bana. kayınvalidem hep kızım küçükken bu karı koca boşatır adama derdi.huysuz ağlak asosyal ve bana bağımlı bir çocuktu.şimdi beni beğenmiyo hanımefendi.sözün özü geçecek sabır.

eski konularınızdan dolayı bunları söylüyorum siz eşinizi sevmiyosunuz ölmesini hayal ettiğiniz bir adamın cocuğu gözüyle yada size ayak bağı boşanamama sebebiniz olarak görüyorsunuz çoçuğunuzda sizin sevgiszliğinizden hırçınlaşmış olabilirmi acaba

Acilen çocuk psikiyaristine gidin. Lütfen bunu ciddiye alin. Kardeş yapmak çözüm değil, çok daha fazla zorlanacaksiniz.

evcil hayvan sahiplenin bir tane. mümkünse köpek. mümkün değilse kedi. yavru olsun. iletişimi kuvvetlenir. enerjisini atar. şiddeti sevgiye yönelir.

ben de zaten birbirinin aynısı çocuk demedim. Hem yaramazlık farklı bişey. Konu sahibinin çocuğu bir şeylerin intikamını alıyor gibi. Ya da vitamin eksikliği de olabilir. Ben ilk baş çok keskin konuşmuşum ama sonra üslübumu düzelttim ve kendisine de bi bakmasını söyledim. Hala da aynı şeyi söylüyorum.

Yazdıklarınız otizm belirtisi

Lütfen daha fazla geç kalmayın iyi bir hastanede psikiyatriste gidin , rapor çıkartın ve özel eğitime başlatın. Siz de kendiniz otizmli ilgili araştırıp evde uygulayabileceğiniz şeyler uygulayın. Yarım gün kreşe gönderin , mutlaka diğer çocuklarla birarada olması gerek. Çocuğunuz adına çok üzüldüm, o bilerek ve isteyerek yapmıyor bunları. İyi doktor be öğretmenlerle çok ilerleme sağlayabilirsiniz. Daha fazla zaman kaybetmeyin ne olur

evcil hayvan sahiplenin bir tane. mümkünse köpek. mümkün değilse kedi. yavru olsun. iletişimi kuvvetlenir. enerjisini atar. şiddeti sevgiye yönelir.

Hayır , eğer doğduğundan beri evde evcil hayvan yoksa o hayvana işkence eder 7 yaştan önce bu tür çocuklara önermiyor pedegoglar. Hem kardeş hem hayvan tamamen değişene üzen çocuğu çok daha zorlar. Kardeşe veremediği tepki kedide dener.

benim yeğenime doktor evcil hayvan sahiplenmeyi önerdi. gerçi onun böyle davranışları yoktu sadece çok çekingendi. utanıyordu sosyalleşmeye. ondan dedim bende. ama yine en iyisi pedagoglar bilir tabi.

Bnde ogluma dedim bikac kere senin yuzunden bosanicam diye cunku esim artik bana okadar yukleniyordu ki oglanin huysuzkuklari yuzunden.
Sen annesin sen yetistiremedin vs.. birbirimize giriyorduk.
Of ne gunlerdi cok sukur bitti gitti.
Buyume atagi miydi neydi o 2-3 yas arasi bana bir asir gibi gelmisti.

Ben bunu baya bir araştırdım aslında genetik bir eğilim olmakla beraber, bu genetik bozukluk küçük yaşlarda bazı travma ve dış etkilerle tetiklenmezse ortaya çıkmıyormuş. Bununla ilgili bir belgesel izlemiştim, yapılan araştırmalar bunu gösteriyormuş. Özellikle insanlar pre-mature doğduğu için (hayvanlar doğumdan itibaren genelde doğayla beslenmeye hazır olarak dünyaya geliyor, insansa uzun süre bakıma muhtaç oluyor), özellikle küçük dönemlerinde sevgi ve korumaya muhtaç ve ihtiyaç durumunda oluyormuş.

Aslında her şeyi doğru yaptığımızı düşündüğümüz halde, doğru yaklaşım göstermiyor ya da gerekli sevgiyi göstermiyor olabiliriz. Anne olmakla ilgili en büyük korkum, ya doğumdan sonra pişmanlık yaşarsam korkusu. Yaptığıma pişman olmaktansa yapmadığıma pişman olmayı tercih ederim. Kadınların arasında pişman olup toplum ve ahlak kuralları nedeniyle bunu kendine bile itiraf edemeyip bunalıp yaşayan oranı çok yüksekmiş bir araştırmaya göre. Bu durumda olan hem ebeveynlere ama daha da önemlisi çocuklara oluyor. Üstelik bu çocuk daha sonra toplumda bir çok kişiyle iletişim haline geçerek onları da etkiliyor. Yani zincirleme reaksiyon.

Hayatta küçük olduğunu düşündüğümüz kararlar bile kelebek etkisi yapabilirken böyle büyük konularda çok iyi düşünerek hareket etmek gerekiyor.

çok şükür geçmiş.neydi bende anlamadım.Rabbim sağlık versin kuzulara.benim kızım sürekli kucağımda tuvalete bile beraber giderdik.1,5 yıl evde tencere kaynamadı temizlik vs. yapılmadı eşimde isyan bayrağı çekmeyi tercih etti.bir ara çocuk esirgemenin kapısına atıp kaçmayı bile düşündüm kurtalayım diye.kınamasın kimse insan akılını yitiriyor bir süre sonra.

Bu asama aslinda erkekle alakali.
Bnm esim bana cok yuklenirdi.
Oglum konusamaz - senin yuzunden
Oglum aglar - senin yuzunden
Oglum kendini yerlere atar - senin yuzunden
Inat eder - senin yuzunden..
Neden?
Cunku annesin..
Bu oyle aci bisey ki.
Esim 6 ayligina goreve gitti, oglum cisini ogrendi konusmaya basladi, huysuzluklari bitti, elinden tutup heryere gider oldum cok sukur.
Kizimda var bnm ve oyle farklilar ki insan inanamiyor kendi dogurduguna.
Cocugun dogasi da cok onemli.
Ben o 1,5-2 seneyi yasamamis kabul ediyorum hatirladikca bogazima yumru oturuyor.
Herseyi anneye yuklemek cok acimasizca- size degil sozum genele.
Hamurdu camurdu degil olsy, inanin bi nebzede olsa karakterli doguyor cocuklar.

aslında ben size kınamıyorum böyle sorunlu .çocuklar var olduğunu biliyorum ki etrafımdada var bence en iyisi piskolojisine baktırmak normaldir diye geçiştirmemek bizim eltinin oğlu da problem çocuk çünkü kreşte çocukları dövdü kreşi değiştirdiler okuldada çocukları dövdü 2 gün uzaklaştırma verdiler
1 dakika yerinde oturamıyor ancak çizgi film açık olunca sakinleşiyor yemek yemedede görgüsüz ama anne baba çalışıyor onda dolayımı yapıdan mi ama bu çocuğun dedeside dengesiz herhalde ona çekmiş diyorum çok zahmetli bir çocuk evimize geldiğinde evimi altına üstüne getirir karıştırmasını kıramadığı eşya kalmaz 1 dakika uslu durmaz ne dile rahat durur ne hareketleri düşman başına böyle bir çocuk resmen birde bununla markete gittinizde herşey istiyor

Bir uzman danismanizi öneririm. Erken destek almak sorunlarınızı ciddi anlamda azaltir

Konuyu okudum sadece yorumlara bakmadım yazıldı mı bilmiyorum ancak; çocuğunuzu pedagoga göstermeyi hiç düşündünüz mü? Şu an hamilesiniz gerçi ama böyle bir ortamda şu an kardeş yapmak artı zahmetle uğraşmak gibi geldi bana. Kardeşten önce bir pedagog yardımı alsaydınız çocuk biraz ilerleme kazanınca bebek düşünseydiniz keşke.

Bizimde oyleydi.
Gunduz yapilan bi kir dugununde - ki dugun alanina koca cocuk parki kurmuslardi sIkilmasinlar diye- 5 saat boyinca araliksiz agladi oglum.
Baska bi sehirdeydik yoksa derhal eve donerdim.
Videolari var oyle perisandim ki Allahim.
Dugunun icine sokup bunaltmadim da kesinlikle.
Ne biliyim her cocuk farkli oluyor gercekten

cocugunuzda ciddi sorunlar var gibi. ögretmen olduğum için söylüyorum acil bir şekilde bir uzmana götürmenizde fayda var.

Yeni bir bebek yapma fikri çok değişikmiş Allah kolaylık versin ne diyelim
bibicim yeni cocuk yapma fikirleri yokmus. Eski konularindaki yorumlarinda ikinci bebeginin plansiz oldugunu yazmış. Ama burada actigi konuda çözüm olarak ikinciyi yaptılar gibi anlaşılmış. Ben de senin gibi anladim da eski konulardan bakinca plansiz yaptigini gördüm.

Bu kadar kesin ifadeler kullanmamanizi öneririm. Pavlov un üzerinden yıllar geçti ve bir çok bilgi oluştu. Çevre artı çocuğun özellikleri ile bazı biyolojik özellikler davranışlarımiz üzerinde etkili

Hatta intikam gibi görmüş neyse bu bebeside ilki gibi huysuz bir bebek olmaz inş. Nediyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…