- 3 Ocak 2013
- 2.072
- 1.895
- 133
ben de zaten birbirinin aynısı çocuk demedim. Hem yaramazlık farklı bişey. Konu sahibinin çocuğu bir şeylerin intikamını alıyor gibi. Ya da vitamin eksikliği de olabilir. Ben ilk baş çok keskin konuşmuşum ama sonra üslübumu düzelttim ve kendisine de bi bakmasını söyledim. Hala da aynı şeyi söylüyorum.="iremerve1990, post: 52769188, member: 716375"]Size katılmıyorum.doğuştan gelen genler karakter denen bişey var.iki tane çocuğum var ilki çok yaramazdı ikincisi tam tersi.ikisnide ben büyütüyorum.sizin dediğiniz mantıkta olsa her kardeş birbirinin aynısı olur.
evcil hayvan sahiplenin bir tane. mümkünse köpek. mümkün değilse kedi. yavru olsun. iletişimi kuvvetlenir. enerjisini atar. şiddeti sevgiye yönelir.
benim yeğenime doktor evcil hayvan sahiplenmeyi önerdi. gerçi onun böyle davranışları yoktu sadece çok çekingendi. utanıyordu sosyalleşmeye. ondan dedim bende. ama yine en iyisi pedagoglar bilir tabi.Hayır , eğer doğduğundan beri evde evcil hayvan yoksa o hayvana işkence eder 7 yaştan önce bu tür çocuklara önermiyor pedegoglar. Hem kardeş hem hayvan tamamen değişene üzen çocuğu çok daha zorlar. Kardeşe veremediği tepki kedide dener.
ayy canım yaa geçicek inanki bu günler.bende kızıma 2- 3 yaşlarındayken yuvamı yıkacaksın demişliğim var.şimdi koca kız oldu arkadaş yoldaş bana. kayınvalidem hep kızım küçükken bu karı koca boşatır adama derdi.huysuz ağlak asosyal ve bana bağımlı bir çocuktu.şimdi beni beğenmiyo hanımefendi.sözün özü geçecek sabır.
Ayyy en sevdiğim film :)
Benim yorumum su: çocuk doğuştan mı böyleydi yoksa anne yüzünden mi böyle oldu? Zaten film de bu soruyu soruyor ve cevabı kesin olarak vermek imkansız. Bu mevzu hep tartışılır. Lisede münazara takımındaydım. En hararetli tartışmamız bu konu olmuştu. Çocukları suça toplum/yetiştirilme tarzı mı teşvik eder, yoksa suç genetik midir?
çok şükür geçmiş.neydi bende anlamadım.Rabbim sağlık versin kuzulara.benim kızım sürekli kucağımda tuvalete bile beraber giderdik.1,5 yıl evde tencere kaynamadı temizlik vs. yapılmadı eşimde isyan bayrağı çekmeyi tercih etti.bir ara çocuk esirgemenin kapısına atıp kaçmayı bile düşündüm kurtalayım diye.kınamasın kimse insan akılını yitiriyor bir süre sonra.Bnde ogluma dedim bikac kere senin yuzunden bosanicam diye cunku esim artik bana okadar yukleniyordu ki oglanin huysuzkuklari yuzunden.
Sen annesin sen yetistiremedin vs.. birbirimize giriyorduk.
Of ne gunlerdi cok sukur bitti gitti.
Buyume atagi miydi neydi o 2-3 yas arasi bana bir asir gibi gelmisti.
Kendinizi teskin etmek yerine cocuhunuzu tedavi ettirebilirsiniz
Kotu niyetle soylemiyorum yanlis anlamayin ama gercekten uc noktada hircin ve haddinden fazla ilgi bekleyen bir cocuk varsa ortada mutlaka yapilmasi gereken seyler vardir. Hele ki cocugun davranislari yüzünden evlilik yikilma asamasina geldiyse.
Bir uzman danismanizi öneririm. Erken destek almak sorunlarınızı ciddi anlamda azaltirMerhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm
çok şükür geçmiş.neydi bende anlamadım.Rabbim sağlık versin kuzulara.benim kızım sürekli kucağımda tuvalete bile beraber giderdik.1,5 yıl evde tencere kaynamadı temizlik vs. yapılmadı eşimde isyan bayrağı çekmeyi tercih etti.bir ara çocuk esirgemenin kapısına atıp kaçmayı bile düşündüm kurtalayım diye.kınamasın kimse insan akılını yitiriyor bir süre sonra.
cocugunuzda ciddi sorunlar var gibi. ögretmen olduğum için söylüyorum acil bir şekilde bir uzmana götürmenizde fayda var.Merhaba kizlar 7 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var.artik onun bize buyuk bir imtihan oldugunu dsnyrm.evde surekli onun yuzunden gerginlik var yemege oturdugumuz an sofradakileri firlatir asla yemek yemez.esim artik cinnet geçiriyo.parka indryrz mesela cocuklari gorunce kndini yerlere atiyo.asla hicbir cocukla oynamaz.bi musafirlige gitsek kapidan girince baslar aglamaya gidene kadar..acaba asosyalmi diye dusunduk kardesi olursa oynar vs diye .1aya dogum yapcm.ama bu cocuk farkli artik cildiricam esimle bile aramuz bozuldu.surekli kavga cikiyo napcam bilmiyorm
Yeni bir bebek yapma fikri çok değişikmişAllah kolaylık versin ne diyelim
Bu kadar kesin ifadeler kullanmamanizi öneririm. Pavlov un üzerinden yıllar geçti ve bir çok bilgi oluştu. Çevre artı çocuğun özellikleri ile bazı biyolojik özellikler davranışlarımiz üzerinde etkiliÇocuğa laf atıp durmuşsunuz ama onu yetiştiren sizsiniz. Ne demiş bir eğitim Araştırmacısı (pavlov sanırım) bana yeni doğmuş bir bebeği verin onu isterseniz hırsız yapayım isterseniz çok iyi birisi. Yaa sözü unuttum şimdi bilen varsa yazar belki:)) ama anafikri açık çocuğu bu yaşa siz getirdiniz. Önce kendinize bi bakın sonra da Pedagog a götürün.
Eki Görüntüle 2044298 bibicim yeni cocuk yapma fikirleri yokmus. Eski konularindaki yorumlarinda ikinci bebeginin plansiz oldugunu yazmış. Ama burada actigi konuda çözüm olarak ikinciyi yaptılar gibi anlaşılmış. Ben de senin gibi anladim da eski konulardan bakinca plansiz yaptigini gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?