Fazla ilgiden şımarmış belli kiGercekten ilgi had safhada.hatta babasi bnm 3katim ilgili.komşular eşimi ornek veriyo kocalarına. Bak cocukla surekli ilgileniyo sizde boyle olun vs.zaten bi problem bulabilsem cozecem de hic bi yanlis bulamiyorm gerckten
Tv hic ilgisini cekmiyo izlemez hic.ara ara video izler o da gunde encok yarimsaat.bakici bakmadi esim bakti yuzde 90 arada da annem.yemek konusunda kndi istemeden vermiyorm artik.cunku uzerine dustukce yemiyo simariyo.
6ay emdi ama kndisi emmek istemeyen bir cocuktu.ona ragmen bikac ayda sagip verdim.hala birlikte uyuyorz.calisiyorm ama 18 aylik olanakadar ucretsz izin aldim.sevgi ilgi inanin had safhada oldu hep.cokkiymet verildi.o noktalarda bi acik bulamyrmÇocuğa doğduğundan itibaren yeterince sevgi şefkat ve ilgi gösterdiğiniz mi.sanki çocuğun içinde kıvranan birseyler var size ulaşmak istiyor ama bunun için herşey i yapıyor gibi.ne zaman sütten kestiniz ne zaman yatağını ayirdiniz bunlar çok önemli.benim de 3 yaşını bitirmek üzere olan bir çocuğum var ama böyle şeyler yaşamadık şükür.yani bu dozda değil.bence iyi bir pedagog bulun ve iletişime geçin sanki bir bağlanma sorunu var.yani bende kendimi geliştirmeye çalışıyorum bu konularla ilgileniyorum çocuğum olduğundan beri.lütfen beni yanlış anlamayın.ama iyi bir pedagog ve sizin cabanizla düzelecek bir durum bence.vakit kaybetmeyin.kardeşi de geliyor doğumdan sonra cocugunuz daha da etkilenecektir.
Anne baba çocuk birlikte gidin mutlaka bir uzman yardımı alsın çocuk Anne baba ile de Görüşmek isteyecektir iyi bir uzman çözerCocukla basedemedgmz için geriliyorz ama daha cok bireysel.yani tartsma diilde esim cok üzülüyor daliyo nerde hata yapiyorz vs ..esim duygusal olarak zayif.hemen coken biri ..
Ben bunu cok iyi ogretmistim , ana okulunda sinif arkadaslarindan birisinin ciddi gelisim geriligi vardi cocugun her halinden belliydi farkli oldugu ama onu cok severdi tum sinif ama obur coxukta siddet olunca dogal olarak cocuklar once korktular sonra birlik oldular , siddetten kastim cok ciddi seylerdi , goze pergel sokma vb.. yani diger cocuklarin tepkisi de hakliydi , bence tek suclu duruma erken mudahale etmeyen aileydiAh çoçuğum yaazaten içinde fırtınalar kopuyor ki öyle davranıyor, bide o muamele... çok üzüldüm gerçekten;(
Çocuklarımıza aslında ilk öğretmemiz gereken şeylerden biri,kendilerinden farklı olanları sevmesi ve merhametli olması..
Cok duygusal bi cocuk aslinda.durup durup anne diyip gelip sarilir.bnde seni cok seviyorm annesinin bitanesi..vs gibi saclarini oksarim 5 10 dk oylece severim.gunde enaz 3 4 kez tekrarlanir buAcaba diyorum oturup fazlaca sohbet etmeye mi calissaniz. Bi Pedagogun kitabinda okumuştum hangisi olduğunu hatırlamıyorum. Cocuklar icin sihirli sözcükler vardir derdi biri şöyle " sen ne yaparsan yap, ne kadar yaramaz olursan ol ve hatta sen beni sevmesen bile ben seni çok seviyorum ve hep sevicem" diyip sarılın ve çocuğunuzun sakinlesmesini bekleyin sakinlesince bi daha tekrar edin ve ne yapmak istediğini sorun göstersin birlikte yapin 1 bilemedin 2 hafta sonra sonuc alacaksiniz diyordu. Bi denemekte fayda var pes etmeyin.
Çocuğa laf atıp durmuşsunuz ama onu yetiştiren sizsiniz. Ne demiş bir eğitim Araştırmacısı (pavlov sanırım) bana yeni doğmuş bir bebeği verin onu isterseniz hırsız yapayım isterseniz çok iyi birisi. Yaa sözü unuttum şimdi bilen varsa yazar belki:)) ama anafikri açık çocuğu bu yaşa siz getirdiniz. Önce kendinize bi bakın sonra da Pedagog a götürün.
Babamiz bndem ilgili.hicccc kizmazz.cok şımartr.bnde bukonuda sikayetciyim.o gelince daha simarik ve inatPeki baba nasıl?
Benim oğlum dikkat ettim babası eve gelince daha inatlaşıyordu, çünkü eşim aman ağlamasın aman istediği olsun diye davranıyordu. Sonra da bu çocuj neden bu kadar huysuz? Ona da diyordum gün içinde böyle değil diye. Sonra o da biraz daha normalleştirdi tavrını. Şimdilik iyiyiz ama bütün sendromları da yaşadık doyasıya tabi ki
Peki baba nasıl?
Benim oğlum dikkat ettim babası eve gelince daha inatlaşıyordu, çünkü eşim aman ağlamasın aman istediği olsun diye davranıyordu. Sonra da bu çocuj neden bu kadar huysuz? Ona da diyordum gün içinde böyle değil diye. Sonra o da biraz daha normalleştirdi tavrını. Şimdilik iyiyiz ama bütün sendromları da yaşadık doyasıya tabi ki
Tabi ki canım diğer çocukların ki normal, çünkü kendilerine zarar vericek düşüncesiyle -ve sonucunu tahmin edemediklerinden- o ruh haliyle kısasa kısas yapıyorlar.Ben bunu cok iyi ogretmistim , ana okulunda sinif arkadaslarindan birisinin ciddi gelisim geriligi vardi cocugun her halinden belliydi farkli oldugu ama onu cok severdi tum sinif ama obur coxukta siddet olunca dogal olarak cocuklar once korktular sonra birlik oldular , siddetten kastim cok ciddi seylerdi , goze pergel sokma vb.. yani diger cocuklarin tepkisi de hakliydi , bence tek suclu duruma erken mudahale etmeyen aileydi
Çocuk ağladığı zaman, yok sayılınca daha da çıldırıyor. En güzeli dikkatini dağıtmak. o anda ağlamasını dert etmeyip çocuğun merakını çelebilecek bir şey söylemek çok işe yarıyor. Kavga, döğüş, karşılıklı innatlaşmak pek çözüm değil. Çocuğa innadını kıracağım diye soğuk davranmakta acımasızlık. Ben kıyamam en azından. Ben sizden şu yöntemi uygulamanı tavsiye ediyorum. Mesela örnek vermek gerekirse... diyelim çocuk parkta arsız arsız ağlıyor, " aaa şurda bir karga ters mi uçuyor bana mı öyle geldi" diye ortalığı alevlendirebilirsin. Çocuk ters uçan kargayı kaçırmak istemez. Gökyüzünde bulamayınca size bakacaktır. Göz göze geldiniz mi hop empati! Sanki ters uçan bir karga görmüş gibi hayretinizi belirten sözler sarfedip hemen olayı, salıncağa, yada kaykaya ustalıkla bağlayabilirsiniz. E tabi biraz doğaçlama gerekiyor. Mesela alışverişte ağlıyor. Orda bir şey istiyor almadınız. O da akıllara zarar yırtınıyor!!! Hemen çantanızı açın " aa..çantamın içinde 1 liram vardı, kaybolmuuuuuuş!. Mutlaka bir yerinde delik olmalıııı " deyip sonra çantada delik arayın, çocuk merakla sizin gözlerinize bakacaktır. Bunu kaçırmayın ve göz teması kurun. Ve mesela " sen hiç güve görmüşmüydün canım? " deyip konuyu değistirin ve "Gel bakalım, güvesiz mercimek bulabilecekmiyiz?!" deyip bakliyat reyonuna yönelin. Siz alışveriş yaparken ona görev verin. Mesela peynirlerin nerede olabileceğini ona sorun. Çocuklar oyunla büyür. Oyun onlar için çok doğal bir davranış. Biraz oyuncu olmanızın bir zararı olmaz. Zamanla aranızdaki iletişim daha güçlenir. İletişim sağlıklı olunca sağlıksız davranışlarla karşılaşmazsınız. Çocuğunuzun kendisine öz saygısı artınca dikkat çekmek için olumsuz davranışlar sergilemez.Illaki .büyük bi sehre gotrcem burda cok imkan yok
Insallah..okulda sonradan bi kac kere sormustum ogretmene , durumu daha iyi demistiTabi ki canım diğer çocukların ki normal, çünkü kendilerine zarar vericek düşüncesiyle -ve sonucunu tahmin edemediklerinden- o ruh haliyle kısasa kısas yapıyorlar.
Dediğiniz gibi tüm kabahat ailede ama onlar da böyle bişeyin olabileceğini düşünmediler bence. Agresif şımarık hırçın çocuk olmuştur adı.
Umarım geç kalmış olması tedavisine engel olmaz.
Yok estağfurullah inanmadiğimdan değil sadece bi öneri tabi ki cok seviyorsunuz ilgileniyorsunuz evladiniz neticede. Ama hani öfke nöbetlerinde böyle yapmalısınız diyordu okuduğum yerde bence bi deneyin. Gün icerisinde sizi özlüyor belli ki sizinle daha cok vakit gecirmeye çalışıyor.Cok duygusal bi cocuk aslinda.durup durup anne diyip gelip sarilir.bnde seni cok seviyorm annesinin bitanesi..vs gibi saclarini oksarim 5 10 dk oylece severim.gunde enaz 3 4 kez tekrarlanir bu
Uyurken saçlarını okşarım cok operim ninni söylerim bilmiyorm yani faxla dozda sevgi veriliyo inanin
Aynen akşama kadar melek olan çocuk baba gelince değişiyor
Baba sen baskıcısın benim yanında rahat diyor
Ama çocuk öyle demiyor her dediğimi yapıyor diyor yapmayınca da ona tepkisi daha fazla ve hırçın oluyor
Aynn bnde gittim pedagoga ortada bisorun yok gibi davrandi. Burayada belki farkli bi bakış acisi gorurum diye yazdim.sagolsun bicok kisi yardim etmeye calisti.suclayanda cok oldu ama bosverin herkes kinadigini yasayacak birgun.. cocuk davranislari ve nedenleri uzerine bikac kitap arastrcm okuycm onun disinda iyi bi uzmana gideriz .Allah yardmcisi olsun bizim durumumuzda olanlarin.evlat enbuyuk imtihan.herkesin derdi kndine buyuk..Perihan hanım sizin sorunun aynindan bende de var. Benim oğlum 3 yaş dört aylık doğduğu günden beri onunla uğraşıyorum zor yatar az uyur istediği yemeği yer istemediğini ağzına sürmez sürekli ağlar arabada durmaz oto koltuğu nu red eder banyo yapmayı sevmez ben onu zorla yikarim su içinde kalarak. Ben ağlaya aglaya pedagoka gittim dedim ki ben buna bakamiyorum onunla baş edemiyorum. Uyumuyor yemiyor ve sürekli ağlıyor dedim bana inanmayan gözlerle bakıp her insan uyumaya ve yemeye mecbur dedi senin yanlışın var dedi ve yaşadığım herşeye bir kılıf bulup beni hatalı buldu. Yani yaşayan bilir bu yaşadıklarının tıbbi bir açılımı yok. Bol bol sabır diliyorum. Biraz biraz anlamaya başlayınca inatlarini bastırabiliyoruz ikna ederek. Çok fazla zekiler aklından planlı yapıyorlar bize ettiklerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?