Cocugun davranislarindan sadece bir insan sorumlu tutulamaz.cocugu kapali bir ortama koyup Sadec e bir kisi egitrse belki dediğinz kabul edilebilir. Ama davranis uzerinde cok etmen ve kisi var.ayrica bilissel kurami vediger kurami savunanlar davranisci kurami buyuk olcude curutmstr.okadar kabul goren bisey diil anliyacaginJohn broadus watson, biraz uzun bir metin ama ozetle bana bir duzine çocuk verin istedigimi hirsiz, istedigimi dilenci, istedigimi doktor vs yaparim demis.
Davranisciligin onculerindendir kendisi ama cocuklar uzerinde yaptigi psikolojik deneyler nedeniyle kendisinden hic hazzetmem... neyse, yine de bu anlamda tezi gayet kabul gormustur, bir bebegi doğuştan gelen ozellikleri ne olursa olsun, nasil yetiştirirseniz o olur.
Yani atalarimizin dedigi gibi ne ekersen onu bicersin :)
evet teşekkür ederim. Pavlovla nasıl karıştırdım. O da davranışçıydı sanırım. Ondan olabilir. Evet bu Watson Kevin diye bi çocukla deney yapıp beyaz tavşandan vs korkmasını sağlamış. Sonra çocuğa ne olduğu bilinmiyomuş falan. Çoğu kişi deneyleri yüzünden haz etmiyodur bence ondan.="pelin-, post: 52765732, member: 623806"]John broadus watson, biraz uzun bir metin ama ozetle bana bir duzine çocuk verin istedigimi hirsiz, istedigimi dilenci, istedigimi doktor vs yaparim demis.
Davranisciligin onculerindendir kendisi ama cocuklar uzerinde yaptigi psikolojik deneyler nedeniyle kendisinden hic hazzetmem... neyse, yine de bu anlamda tezi gayet kabul gormustur, bir bebegi doğuştan gelen ozellikleri ne olursa olsun, nasil yetiştirirseniz o olur.
Yani atalarimizin dedigi gibi ne ekersen onu bicersin :)
Benim kızımın sınıfında da vardı böyle bir çocuk. Öğretmen kabul etti evet ama bizim çocuklarımıza zarar verdi. Oyuncak fırlattı, kulağının dibine gelip bağırdı korkuyorlar diye, mesela arada bazı çocuklara taktı oynadığı arkadaşları örgütledi bununla oynamayın diye vs.. ve bunlar 4 yaşta oldu.Tabi ki aglayacak benim kizim o kadar mulayim sakin bir cocuktu ki hala ole allah bozmasin. 2 bucuk yasinda krese veridgimde o bile agladi ve 1 ay bekledim.alirsam ağlayarak herseyi yaptiracagini anlar diger sene yine bu sorunu cikarirdi.
Sinifinda oglunuz gibi bir cocuk vardi.tam 2 yil degerli ogretmenimiz her yeri mor mor gezdi.sinifta kirmadi esya oyuncak kalmadi.hircin agresif bir cocuktu.ama sonucta alisti ve uysallasti tabiri caizse arkdaşlari gibi uyum sagladi.biraz enerjisi yuksek ve hircin dedi ogretmenimiz asla kabul edemem demedi.bir cok veli sikayet ettigi halde.
Sonucta simdi olmasa seneye yine ayni durum olabilir.kardes kiskancligida eklenirse iyice zor olur
Daha anlayisli bir ogretmene denk gelmenizi dilerim
Çocuklar hissederler. Eğer onu sorun olarak gördüğünüzü hissetmişse bu yüzden daha da hırçınlaşır. İnatlaşır sizinle. Ayrıca dövmeyi düşünüyorum demişsiniz lütfen kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Anladım çıkmazdasınız ve napıcağınızı bilmiyorsunuz ama Çocuğunuz küçücük siz ona fiziksel istismarda bulunucaksınız, çocuğunuz ilerde bir başkasına bunu yapacak. Uzmana görünün çocuğunuzla madem bu kadar zordaysanız. Ama benim konunuzdan anlasıdıgım kadarıyla inatçılık çok fazla.. Sen dili ve ben dili konusunu araştırın lütfen ve Ben dili kullanmaya özen gösterin...
Hamilesiniz ya karnınız biraz büyükse ve eliniz karnınızdaysa devamlo belki kıskanıyor olabilir. Kardeşim annemin içinde ben dışardayım gibi. Parka gitse, misafirliğe gitse rahat durmuyo demişsinzi ya asosyallikten şüphelenmişsiniz. Bence çocuk sizinle vakit geçirmek istiyor başbaşa...
Yanlış anlamayın ben pedagog değilim okulöncesi öğretmenim bu yüzden yanlış bilgi vermek istemiyorum bu söylediklerim suana kadar gördügüm neden ve sonuçlar...
Yani zaten ben kimseyi suclamadim bukonuda herkes kndi cocugunu dusunecek hakli olarak.Benim kızımın sınıfında da vardı böyle bir çocuk. Öğretmen kabul etti evet ama bizim çocuklarımıza zarar verdi. Oyuncak fırlattı, kulağının dibine gelip bağırdı korkuyorlar diye, mesela arada bazı çocuklara taktı oynadığı arkadaşları örgütledi bununla oynamayın diye vs.. ve bunlar 4 yaşta oldu.
Sürekli şikayet ettim, onların çocuğu eğitilirken neden benim çocuğum zarar görecek ki?
Bi şekilde geçti ama seneye o olursa, ben göndermiyorum dedi bir sürü veli. Şükür olmadı zaten.
Evet zor bir durum anne baba açısından ama onlar çocuğu iyi olsun diye gönderiyorlarsa, bende çocuğum iyi olsun diye çocuğuma zarar veren çocuğu istemeyebilirim bence..
Hep boyle miydi?Hiperaktiflik ve dikkat daginikligindan supheleniyorm umarim çözülür
Şu ünlemleri görünce huysuz yaşlı elinde tahtası karşımda dikilen bir öğretmen geldi gözümün önüne..Insanlar yardım bekliyor bi umut arıyor hatalıda olsa nedir bu azarlar tarzda yorum yazmak..Uyarmak amaçlı ünlemler koymak..Kendi davranışlarınızı gözden geçirin. Bu hareketleri doğuştan bilmiyor ya çocuk !!
Bide ben yetistrmisim ya ben bikez dovmedim bagrmadim diyorm ama bazilari egolarini busekilde tatmin ediyolar naparsnzHöfff bazılarınız gerçekten ömür törpüsüsünüz yahu! Kadın doğum iznine ayrılmış keşke çocuk yapmasaymış diyorsunuz pes! sağlam adamı hasta edersiniz yeminle!
evet davranışçı kuram bikaç şey dışında çok da mantıklı değil. Ama adam o sözünde 20 küsür yaşındaki halinden bahsediyor bebeklerin yani bir sürü kişiyle iletişime geçecek zaten p yaşa kadar. Konu tam olarak aynısı değil zateb. Sizin çocuğunuz 3 yaşında. Sizi görüyor en çok. Televizyon izletmezseniz izlemez. Tablet oynatmazsanız oynamaz vs ya da arkadaşlarını siz seçersiniz gibi gibi. Bence çocuklar bi yaşa kadar ailelerinden çok etkileniyor. Ama çevreyle etkileşime geçince başka başka alışkanlıklar ediniyor. Ben sizi suçlamıyorum direkt zaten ama acaba yanlış yaptığımız bişey var mı diye düşünüp onu düzeltme yoluna gidebilirsiniz.="perihan90, post: 52765860, member: 663273"]Cocugun davranislarindan sadece bir insan sorumlu tutulamaz.cocugu kapali bir ortama koyup Sadec e bir kisi egitrse belki dediğinz kabul edilebilir. Ama davranis uzerinde cok etmen ve kisi var.ayrica bilissel kurami vediger kurami savunanlar davranisci kurami buyuk olcude curutmstr.okadar kabul goren bisey diil anliyacagin
Cogu zaman babasi baktı. Kamudayim isim rahat bakıcıya vermedim oyuzden yani kotu bi muameleden suphelendgmz bi durumyok.seyrek seyrek annem de bakiyodu arada.esimin isi oluncaHep boyle miydi?
Calsitiginiz dönemde kim ilgilendi bakimiyla?
Davranisbilimi konusunda kesinlik yok.
Cocuk sonradan sekillendirilebilir tabiki ama genetigi devredisi birakamayiz. Bir yere kadar olumsuz genetik ozellikleri bastirabilir bir yerden sonra patlak verebilir.
Yok yanlış anlamayın lütfen, Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum. Öğretmenin kabul etmeme durumunu söylüyorum. Büyük ihtimalle hiperaktivite bence tabi ben uzman değilim, uzman anneyim sadece :)Yani zaten ben kimseyi suclamadim bukonuda herkes kndi cocugunu dusunecek hakli olarak.
Konuyu acma amacim o.belki biri bi fikur verir.gormedigim bi noktayi belirtr.bazen baska bakış acilariyla baak gerekebilirevet davranışçı kuram bikaç şey dışında çok da mantıklı değil. Ama adam o sözünde 20 küsür yaşındaki halinden bahsediyor bebeklerin yani bir sürü kişiyle iletişime geçecek zaten p yaşa kadar. Konu tam olarak aynısı değil zateb. Sizin çocuğunuz 3 yaşında. Sizi görüyor en çok. Televizyon izletmezseniz izlemez. Tablet oynatmazsanız oynamaz vs ya da arkadaşlarını siz seçersiniz gibi gibi. Bence çocuklar bi yaşa kadar ailelerinden çok etkileniyor. Ama çevreyle etkileşime geçince başka başka alışkanlıklar ediniyor. Ben sizi suçlamıyorum direkt zaten ama acaba yanlış yaptığımız bişey var mı diye düşünüp onu düzeltme yoluna gidebilirsiniz.
Benzer olayi ilkokul birinci sinifta yasadik , inanilmaz siddet uygulayan bir cocuk vardi sinifta megersem asperger sendromu varmis cocukta , aile 7 yasina kadar fark edememis dueumunu yada konduramamis diyelim , diger velilerin zoruyla cocugu rehber ogretmen pedagoga yonlendirmisti de ortaya cikmisti durumu sonra ozel egitim veren bir okula gonderdilerBenim kızımın sınıfında da vardı böyle bir çocuk. Öğretmen kabul etti evet ama bizim çocuklarımıza zarar verdi. Oyuncak fırlattı, kulağının dibine gelip bağırdı korkuyorlar diye, mesela arada bazı çocuklara taktı oynadığı arkadaşları örgütledi bununla oynamayın diye vs.. ve bunlar 4 yaşta oldu.
Sürekli şikayet ettim, onların çocuğu eğitilirken neden benim çocuğum zarar görecek ki?
Bi şekilde geçti ama seneye o olursa, ben göndermiyorum dedi bir sürü veli. Şükür olmadı zaten.
Evet zor bir durum anne baba açısından ama onlar çocuğu iyi olsun diye gönderiyorlarsa, bende çocuğum iyi olsun diye çocuğuma zarar veren çocuğu istemeyebilirim bence..
Tum cabam cocugumun boyle hastalikli olmasini engellemek icin.yazik sadece aciyorumŞu ünlemleri görünce huysuz yaşlı elinde tahtası karşımda dikilen bir öğretmen geldi gözümün önüne..Insanlar yardım bekliyor bi umut arıyor hatalıda olsa nedir bu azarlar tarzda yorum yazmak..Uyarmak amaçlı ünlemler koymak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?