3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

Canım insan fitratinda sebepsiz bu kadar öfke hırçınlık yoktur.çocuk dediğin bir gül gibidir sevgiyle ilgiyle şefkatle açar öyle güzel olur ki ondan gözlerini alamazsın.yeterku fitrati bozmayalım.Bursa anne baba olarak kendinizi bir gözden geçirin derim.biryerlerde yanlışlık değil yanlışlıklar olmuş yoksa siz kendinizden düşünün koşulsuz sevgi insanı daha da güvende kılar sakın kılar sevgi dolu mutlu kılar.yerine oturmayan taşlar olduğunda ancak insan ruhu acıyla kivranir.bunun da sonucu saldirganlikla yada pasiflikle kendini gösterir.çocuğa Allah in bir misafiri gibi davranmak gerekiyor.konusmalarinizdan bile sizdeki tahammül suzkuk anlaşılıyor.tamam bir yerlerde hatalar olmuş çocuk bundan etkilenmiş davranışları bozulmuş ve bu da size yol su elektrik olarak geri dönmüş sonuç olarak sizin de tahammülümüz baya azalmış görünen o ki.ama şiddet şiddeti doğurur.bir anne alabildiğine sevgi şefkat ve merhamet dolu olmalı ki o çocuğun ruhu sizden doyasıya beslensin ve sükunet bulsun.lütfen önce çocuğunuz sonrada siz ve sonuçta aileniz için iyi hatta çok çok iyi bir pedagog bulun .çocuk için çok üzüldüm inanın.çünkü bir insanın karnı herseyle doyar ama ruhu sadece koşulsuz sevgi ve güvenle.ve ruhun acısı bütün bir bedende hissedilir ...

Hmmmm peki o zaman, hadi cocugu suclamaya devam edelim...

Bnm oglum boyleydi..
Allahim ogunler gitsin geri gelmesin.
Siz yetistiriyorsunuz diyenleri takmayin, cocugun fitrati cok onemli.
Bmm oglumun 2-3 yas arasi kabus gibiydi 2 okul kabul etmedi, cidden basedemediler.
3 yasinda bi krese verdim, orayi cok sevdi cok sukur, ogretmenleri de onu sevdi.
Simdi cok sukur konusuyor, kardesiyle oynuyor bana yardim bile ediyor.
Allah yardimciniz olsun

Psikologa gotrdum kucuk bi sehirdeyim cok anlamli bi cozum sunmadi gecici bi donem vs dedi.ama gun gectikce kotu oluyo . Hicbirseye ilgisi yok cok acaip bi cocuk.cok fazla konusmuyo tek tuk kisa cumleler
dikkate almamak degil cozum cocugun ilgilenebilecegi birsey belirleyin mesela zaman gecirecegi yasina gore oyuncaklar. odasina bir oyun halisi mesela sonra yasina gore zeka oyunlari veya kitaplar.... yasina uygun puzzle buyuk.parcali uc yas icin var. o cocuk oyalanacak enerji harcayacak birsey bulamiyor anlasilan size sikinti yaratiyor. gunduz ve aksam yemekten sonra guzel havalarda disari cikarin diger cocuklarla oynamadigi icin kumla.oynayacagi bir.kurek ve kamyon gibi seyler goturun parka..

burdaki bazı kadınlar da anneyi suçlamaya ne meraklı. öyle her çocuk melek gibi olmuyor. nasıl ki yetiskinlerde binbir çeşit huy var, çocuklar da öyle. bu da karakter meselesi. bazı çocuk gerçekten canavar gibi oluyor. benden 11 yaş küçük bir kardeşim var onun buyume sürecine yakından sahidim, ne yapsak laf dinlemezdi. konu sahibine bol bol sabır diliyorum fakat iki çocukla büyük ihtimal çok zorlanacak..

Çalıştığınız sürece kim baktı yavrunuza ?

Bakan kişiyi ve evin içindekileri sorgulayın. Muhakkak bir şey vardır dediğiniz gibi çok ilgili, anlayışlı ve kavga eden bir çift değilseniz.

Hiperaktiflik ve dikkat daginikligindan supheleniyorm umarim çözülür
Yaygin gelişimsel bozukluk aspergel sendromu sosyal iletişim beceriksizliği vs olabilir bemzer tepkiler veren bir tanıdığa psikiyatr oyun terapisi önermişti artık buyudu daha sakin ama cok zir zamanlar geçirdiler
Yada hicbirseyi yoktur sadece ilgi istiyor
Bilemeyiz onun icin uzman yardımı şart hemde gec kalınmadan

Ben okuyunca bile iyice çocuk fikrinden uzaklaşıyorum siz ikinciyi yapabiliyorsunuz. O kadar da kötü değil heralde.

Katiliyorum. Cocuktaki sorunu aramak yerine nerede yanlis yaptik demek gerek. Ailecek uzmana gidilmeli. Zira ikinci cocugu da ayni sekilde yetistirme riski var. Bu sefer sikayet edilen cocuk sayisi artacak.

Bakin anlattiginiz hersey bir soruna isatet ediyor , acilen buyuk sehirde duzgun bir pedagoga gidin , cocuga da yazik tamam siz cekiyorsunuz ama belki de erken teshis ve tedaviyle duzelebilecek bir sorunu var ama siz bu imkani ona vermiyorsunuz
Evet bazı tedaviler icin dört yastan sonrasına gec kalınmış deniyor daha az cevap alınıyormuş

Benim oğlumda öyle bazen çaresiz kalıp diğer odaya geçip ağlıyor kendime gelince yanına gidiyorum çok şükür biraz düzeldi
Bana da kardeş yap falan diyen oldu ama hiç o seçeneği düşünmedim bu zarar vermekten başka bişey olmazdı
2 yaş sendromu oluyor 4 yaşına kadar devam ediyor

Çocuk sahibi değilim;çocuk psikolojisi hakkında yetkili de değilim ancak konunuzun iki kritik noktası olduğunu düşünüyorum.

Bunlardan ilki çocuğunuzu suçluyorsunuz;oysa ki 3 yaşında bir yavru. Dünyası sizsiniz ve o sizin yansımanız. Arayışınızı oğlunuzdan kendinize çevirmeniz gerektiğini düşünüyorum.

İkincisi ise bence durum bir çocuk psikoloğu tarafından takip edilmeli. Yaşadığınız şehrin küçük olduğunu yazmışsınız, diğer büyük şehirlerdeki pedagogları araştırın,tavsiyeler alın. Taşınmanıza ya da oraya yolculuk etmenize gerek olmayan birisini bulabilirsiniz. Skype gibi platformlardan görüntülü seanslar yapılabiliyor. Tabi buna psikoloğun karar vermesi gerek.

umarım her şey sizin ve çocuğunuz için güzel olur :)

evet Teşekkürler. O deneyi de biliyordum. Kevin diye hatırlıyorum çocuğu. Beyaz olan her şeyden korkmasına neden oluyordu. Çocuk Beyaz tavşana tepki vermeyip hatta onu ellemeye çalışırken bir müddet sonra onu gördüğünde ağlamaya başlıyordu. Canlandırmasını izlemiştim.üzülmüştüm çocuğa.

İlk çocuk bu kadar zorluyorsa neden 2. çocuk düşündünüz? Bunu merak ettim ben.. Bir çocukla yeterince uğraşamazken..

Size kusurlusunuz siz yaptınız demeyeceğim ama yanlış anlamayın ben de çocuklardaki iyi ya da
kötü davranışların hep ebeveynlerinin katkısı olduğuna inanıyorum.
Belki anne baba belki dede olur.
Ama muhakkak çocukta sorun varsa bu bir yetişkinin eseri olur.

Çok ilgiliyiz asla şöyle yapmayız diyorsunuz ya.
Her şeyin aşırısı da bir soruna sebep olur.
Aşırı ilgi bile doğru değil mesela.
Yeri gelecek görmezden geleceksiniz.

Doğru zamanda doğru ve tutarlı davrandığınızdan emin misiniz?
Çevrenizde davranışlarını ve huylarını beğendiğiniz bir çocuğu inceleyin derim.
Anne ve babası nasıl iletişim kuruyor, nerede nasıl davranıyor.
Kendinizle karşılaştırarak hatalarınızı tespit edin.

Kolaylıklar dilerim. Umarım sorununuz kolaylıkla çözülür.

Ikinci cocugu yaptiginiza gore o kadarda kotu degil durum demekki zira simdi siz bebegi kucaginizdan dusurmeyeceksiniz o zamanda kiskanclik krizlerine girecek onunla ilgilendiginizde daha cok dikkat cekmeye calisacak hatta kardesine Allah korusun zarar verecek umarim boyle seyler olmaz bence bebek dogmadan iyi bir pedagoğa goturun cocugu

Ben sizi suçlamak istemiyorum. Başlığa bakarsanız o çocuğun neden öyle olduğunu kestirebilirsiniz. Çocuklar asla aptal değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…