Cocugun davranislarindan sadece bir insan sorumlu tutulamaz.cocugu kapali bir ortama koyup Sadec e bir kisi egitrse belki dediğinz kabul edilebilir. Ama davranis uzerinde cok etmen ve kisi var.ayrica bilissel kurami vediger kurami savunanlar davranisci kurami buyuk olcude curutmstr.okadar kabul goren bisey diil anliyacagin
Krese vermeyi denedim 1hafta boyunca araliksz agladi ilk iki gun bnde gidiyodum alisinca caktrmadan cikiyodum en son ogretmen cagirdi kabul edemeyz hic boyle bi cocuk gormedik Allah yardmcnz olsun dediler.gercekten heryolu denedim ama sanki Allah ceza veriyo .boyle bisey olamazzz
dikkate almamak degil cozum cocugun ilgilenebilecegi birsey belirleyin mesela zaman gecirecegi yasina gore oyuncaklar. odasina bir oyun halisi mesela sonra yasina gore zeka oyunlari veya kitaplar.... yasina uygun puzzle buyuk.parcali uc yas icin var. o cocuk oyalanacak enerji harcayacak birsey bulamiyor anlasilan size sikinti yaratiyor. gunduz ve aksam yemekten sonra guzel havalarda disari cikarin diger cocuklarla oynamadigi icin kumla.oynayacagi bir.kurek ve kamyon gibi seyler goturun parka..Psikologa gotrdum kucuk bi sehirdeyim cok anlamli bi cozum sunmadi gecici bi donem vs dedi.ama gun gectikce kotu oluyo . Hicbirseye ilgisi yok cok acaip bi cocuk.cok fazla konusmuyo tek tuk kisa cumleler
Bnce de devam edin siz ama lutfen burda diil.yeterince sorunum var sizle ilgilenemycmHmmmm peki o zaman, hadi cocugu suclamaya devam edelim...
Bnm oglum boyleydi..
Allahim ogunler gitsin geri gelmesin.
Siz yetistiriyorsunuz diyenleri takmayin, cocugun fitrati cok onemli.
Bmm oglumun 2-3 yas arasi kabus gibiydi 2 okul kabul etmedi, cidden basedemediler.
3 yasinda bi krese verdim, orayi cok sevdi cok sukur, ogretmenleri de onu sevdi.
Simdi cok sukur konusuyor, kardesiyle oynuyor bana yardim bile ediyor.
Allah yardimciniz olsun
Yaygin gelişimsel bozukluk aspergel sendromu sosyal iletişim beceriksizliği vs olabilir bemzer tepkiler veren bir tanıdığa psikiyatr oyun terapisi önermişti artık buyudu daha sakin ama cok zir zamanlar geçirdilerHiperaktiflik ve dikkat daginikligindan supheleniyorm umarim çözülür
Katiliyorum. Cocuktaki sorunu aramak yerine nerede yanlis yaptik demek gerek. Ailecek uzmana gidilmeli. Zira ikinci cocugu da ayni sekilde yetistirme riski var. Bu sefer sikayet edilen cocuk sayisi artacak.Çocuğa laf atıp durmuşsunuz ama onu yetiştiren sizsiniz. Ne demiş bir eğitim Araştırmacısı (pavlov sanırım) bana yeni doğmuş bir bebeği verin onu isterseniz hırsız yapayım isterseniz çok iyi birisi. Yaa sözü unuttum şimdi bilen varsa yazar belki:)) ama anafikri açık çocuğu bu yaşa siz getirdiniz. Önce kendinize bi bakın sonra da Pedagog a götürün.
Evet bazı tedaviler icin dört yastan sonrasına gec kalınmış deniyor daha az cevap alınıyormuşBakin anlattiginiz hersey bir soruna isatet ediyor , acilen buyuk sehirde duzgun bir pedagoga gidin , cocuga da yazik tamam siz cekiyorsunuz ama belki de erken teshis ve tedaviyle duzelebilecek bir sorunu var ama siz bu imkani ona vermiyorsunuz
evet Teşekkürler. O deneyi de biliyordum. Kevin diye hatırlıyorum çocuğu. Beyaz olan her şeyden korkmasına neden oluyordu. Çocuk Beyaz tavşana tepki vermeyip hatta onu ellemeye çalışırken bir müddet sonra onu gördüğünde ağlamaya başlıyordu. Canlandırmasını izlemiştim.üzülmüştüm çocuğa.="chiLL, post: 52766232, member: 378737"]Bahsettiğiniz amerikalı psikolog; 'bana bi düzene çocuk vern 2sini dokor 2sini avukat 2 sini de hırsız yetiştireyim' demiş ve 8 aylık bir bebeği kendine denek olarak almış ahlaki değerlerle bağdaşmayan deneyler sonucu çocuk 7 yaşına geldiğinde beyinde su toplanması sebebiyle hayata gözlerini yummuştur.
Davranışcı psikoloji adına büyük adımlar atmış olsada kendisinden hiç hoşlanmadığım, Pavlov un deneylerinden esinlenerek deneylere başlayan John Watson dır bahsettiğiniz kişi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?