3 yasindaki bir cocuk insanin hayatini bukadar olumsuz etkileyebilir mi????

Beni yanlış anlama lütfen amacım seni yargılamak değil çalışıyorum diye vicdan yapıp ona her istediğini aldinizmi yada her ağladığında yeterki sussun diye dediği yer şeyi yaptinizmi söyle soyleyim onunla yeterince ilgilendinizmi sizce
Burda ilgiden kastım gezdirip,yedirip icirip,oyuncak almak değil beraber oyun oynadinizmi çocuğunuzla ben mesela kızımla Bi dönem herseyi yaptık evde duvarlara resimler ,köpüklü oyunlar ,oyuncak bebeklere banyo evcilik mesela bana yemek yapar hergun çay kahve. Kızımda üç yaşında aman evim temiz kalsın diye düşünmedim hiç her zamanmi çocuk olacak dedim kendine zarar vermeyecek her şeyi yaptık birlikte evi temizledim ,boyadım geçti ama kızımın aldığı o keyif paha biçilmez bol bol konuşun onunla sevdiği şeylerden bahset ilgisini cekecektir
Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum beni anladığınızı umuyorum hiç bise için geç değil bundan sonrası için yardım alın nasıl bir yol izlenecek
Çünkü bebeğiniz olacak o zaman hiç düşünemiyorum sabır versin rabbim benimde kızımdan sonra oğlum oldu neler yapmadı o pamuk kızım kardeşine fiziksel şiddet ama şükür dengeyi sağladım Bi şekilde atlattık o dönemi şimdi canim kardeşim diyip dolanır peşinde yediği şeyin yarısını kendi iradesiyle paylaşır kardeşiyle amma uzun oldu:)

Bana çok ilgilisiniz ve çocuğunuzun her dediğini yapiyormussunuz gibi geldi
Şımarmis olabilir bence
Böyle çocuğun her dediğini yapan en ufak ayağı kaysa aman yavrum diye ayağa fırlayan anne babalar var
Belki farkında olmadan bunlari yapıyorsunuz

Merhaba
Bastan soyleyeyim amacim asla sizi uzmek degil.ancak atipik otizmli bir yegenim var ve uzun sure teshis konulamadi.birsey yok deyip gonderdiler.ama yolunda gitmeyen birsey oldugunu insan azda olsa seziyor.cok arastirdik,cok okuduk,cok dr la gorustuk.size nacizane tavsiyem biliyorum kondurmak zor oluyor ancak birkac alaninda iyi uzman bulup goturmeniz sehir disinda olsa bile.otizm farkliliktir ve bunu siz kendiniz cumlelerinizde cocugum cok farkli diyerek ifade etmissiniz.ben uzman degilim ancak dedigim gibi gecelerce okuyup arastirdim yazdiklariniz bana oyledir demiyorum ama asperger yada atipik otizmi cagristirdi.umarim sonuc bu sekilde cikmaz ama lutfen gec kalmayin birkac ay bile cok onemli oluyor bu durumda.gecmis olsun...

canım seni ın kadar iyi anlıyorum ki burada iki lafı bir araya getiremeyen insanlar anneliği eleştirmiş sakın takma...Damdan düşmusun halinden damdan düşen anlar eşimle çocuktan önce hiçbir sorunumuz yokken çocuktan sonra boşanma aşamasına geldik.Onun sürekli huzursuzluk yaratması sürekli benimle ilgilenin tavrı mizmizligi bizi de geriyor.Bizimki dışarda vakit geçirince mutlu oluyor parka bayılıyor evde yine yapacağını yapıyor tabi her çocuk bir değil oyun gruplarına falan girebilse keşke...Ne yazık ki bazı çocuklar böyle olabiliyor kendini çok yipratma çocuğu köşe yastığı olanların seni anlamasını bekleme...Ben hep kendimi cok sukur sag yanimda saglikli buyuyunce de bana düşkün olacak şekilde teskin ediyorum sen de dene

Cocugun davranıslarının azımsanmayacak bir bölümü ailesinin yansımasıdır,bu doğru.Amaaa,kesinlikle doğuştan gelen mizaç diye bir şey de var ve bazı çocuklar doğuştan agresif,hırçın,ilişki kurmakta zorlanan bireylerdir. Davranışçı psikoloji ,tek başına,her şeyi açıklamada çok yetersizdir.Çocuğun da doğuştan getirdiği kendine has veya genetik özellikleri var reddedemeyeceğimiz.Amaç,mizacı agresif,çekingen,hırçın vs olan çocuğun bu istenmeyen özelliklerini yanlış davranışlarla daha da besleyip pekiştirmemek olmalıdır.Yani 5 ayrı çocuğa yüzde 100 aynı şekilde davranın,onları aynı davranış ve söylemlerle yetiştirin,yine de sonuçta birbiriyle çok da benzer olmayan 5 ayrı çocuk elde edersiniz.
Burada anneye yüklenenlerin ,böyle bir çocukları olmadığı için ,bu durumdan direkt kendilerine pay çıkarıp kendi uygun davranış ve yetiştirmeleri sayesinde olumlu kişilik yapısında çocukları olduğunu düşünmeleri gerçek bir yanılgıdır.Zaten zor çocukların azımsanmayacak kadar büyük bir bölümü doğduğu ilk günden itibaren zordur,uyumaz,ağlar ,uyaranlara aşırı hassastır vs.Şimdi hamilelikle ilgili diyecek olanlar çıkacaktır ama çoğu durumda gayet normal ve huzurlu geçen hamileliklerden böyle çocuklar gelebiliyor.
Bu konular çok engin,yazmakla bitmez.
Bir de çevremde 26,27,28,29 Ağustos doğumlu 4 ayrı çocuk var ki biri de benim küçük kızım.Dördü de çoook zor çocuklar.Yani tesadüf de olabilir,Başak burcunun Ağustos doğumlu çocukları da böyle olabilir.Bu da işin şakası tabii.
Konu sahibi,kendinize yüklenmeyin.Allah yardımcınız olsun.

Benim oğlum da aynısının iki yas sendromlu su :) her gören bu nasıl bir çocuk diyor. Ancak ben biliyorum ki oğlum ilgi delisi. Onunla ilgilenip oynarsam gayet normal. Ancak ev işi yapmama tahammül edemiyor. Bulaşık yikarsam cildirip etrafa saldırıyor. Biraz da huysuz ve hırçın. Yediği yemeği halıya tukurmesine hiç gerek yok mesela. Bezini bağlarken eşek tepmis gibi ziplamasa daha guzel olur ama yapıyor işte.

Benim ailem de pedagoga goturmem konusunda pek ısrarcı. Belki de götürmek gerekiyor ancak biliyorum ki sadece ilgi istiyor. Konusamadigi için de kendisini o şekilde ifade ediyor.

Biliyorum dayanmak, sabretmek çok çok zor. Herkes atıp tutar ben de "canım ya inşallah aynısından bir çocuğun olur da benden daha iyi anne olursun" diye dua ederim. Başka çare bırakmıyorlar herbokubilengiller.

Ne onerebilirim size bilemedim. Sabır diliyorum sadece.

Edit: burçlarla pek alakam yok ama benim sipa da başak burcu.

Yorumu okidugum an filmi actim ve izledim. Boyle bir filmi daha once nasil gormemisim.
Kesinlikle haklisiniz. Her ebeveynin izlemesi gereken bir film.

Benim oglum da otizmli. Benim de hemen aklima otizm geldi o yuzden.

Benim kizim da 29 agustos dogumlu. Guzel bir hamilelik gecirdim. Cok uyumlu bir bebek oldu hep ilk zamanlardaki kolik ataklarini saymazsak:) simdi 2 yasinda simdiye kadar ne esim ne de saka yollu da olsa birbirimize asla vurmadik. Yaninda bir kez sesimizi yukselttik 8 9 aylik falandi. Ama buna ragmen bazen istemedigi birsry oldugunda elini havaya kaldirip resmen bak vururum der gibi hareket yapiyor. 3 4 kez yasadik bunu. Sonra cevremdekilere daha dikkatle bakmaya basladim.
2 kuzeni var biri 10 digeri 6 yasinda surekli kavga gurultu halindeler belki dedim onlardan gormustur. Bayramda kvmde oturuyoruz 6 yasindaki kuzeni ordan oraya zipliyor. Kv yapma yapma diye bagiriniyor. En sonunda elini kaldırdı ve yapma dedim sana bak dovucem seni dedi.
Arkasindan kizim kuzeninin adini soyleyip kaslarini catarak elini kaldirdi ıııı diyerek reamen kvmi taklit etti. O an esimle goz goze geldik.
Yani siz ne kadar dikkat ederseniz edin anne baba olarak.
Sizin disinizdaki cevre o kadar genis ki kontrol altinda tutamiyorsunuz.
Cevreden kazandigi iyi davranislar da var elbet ama malesef kotu davranislar daha cok ilgilerini cekiyor.

Kendinizi teskin etmek yerine cocuhunuzu tedavi ettirebilirsiniz
Kotu niyetle soylemiyorum yanlis anlamayin ama gercekten uc noktada hircin ve haddinden fazla ilgi bekleyen bir cocuk varsa ortada mutlaka yapilmasi gereken seyler vardir. Hele ki cocugun davranislari yüzünden evlilik yikilma asamasina geldiyse.

Umarım kardeş düşünceniz umduğunuz gibi sonuçlanır ama en sakin çocuk dahi kardeşi olunca sorun çıkarmaya başlıyor. Huyu suyu değişiyor. Kardeşi olunca bu tavırlarını abartırsa olan size olacak. Geçen sene kızımla aynı sınıfta olan akıllı uslu denebilecek bir erkek arkadaşı,bu sene baya sorunlu başladı okula. Kardeşi doğmuş,evde sorunlar olmuş,okulda da var. Pedagog ve öğretmeniyle paylaştı annesi durumu,birlikte aşmaya çalışıyorlar. Hatta pedagog kardeşi doğmadan başlayabilmiş olsaydı bu kadar sorun yaşamazdınız demiş.
Yerinizde olsam anaokuluna başlatırdım. Kardeşi doğmadan önce yapardım bunu zira bebek doğunca beni istemiyorlar diye düşünüp dahada hırçınlaşabilir.
Okulda arkadaşlık kurmayıda,disiplinide öğrenecektir.
Pedagog yardımı almalısinız. Okulda da pedagog olmasına dikkat edin. Onunla koordineli ilerlersiniz. Sorunlarınızı anlatırsınız. Çözüm noktasında size önerileri olur muhakkak.

Siz işteyken kim baktı. Muhakkak bir sebep vardır altında yatan.

Bakın 3 yaşındaki çocuğa ,bu davranışları yüzünden tepki göstermemiz çok çok mantıksız ,çocuk ailenin yansımasıdır ,elinize bir hamur alın her şekli verebilirsiniz değil mi? Bu seklin düzgün olması düzensiz olması tamamen sizin elinizde
Bu çocukta bu davranışları yapıyorsa (gerçekten sağlık problemi yoksa otizm gibi ) demek aile bir yerde yanlış bir şeyler yapıyor ve insanlar bunu söylüyor
Ve bu çocuğun bu ruh hali içinde olmasına rağmen 1-2 aya yeni bir kardeş gelecek ve bu kararı veren anne baba hatalı davranmış

Kusura bakmayin ama cocugunuzdan adeta bir pislik gibi bahsediyorsunuz. Allah boyle ceza veriyor vs ne aci ithamlar.
Bence cocuga yaklasimda sıkıntı var...bebek olunca bir de ,poffff

Bir arkadaşımın oğlu da böyleydi, dahası cocukları ısırıyordu vs.

Uzman kreşe baslatmalarını tavsiye etti, (kreş secimi cok mühim burda) cocuk gercekten inanılmaz değişti, sakinleşti.

Kardeşten ziyade keşke bu tarz bir arastırmanın icine girseydiniz.

Bu çocuk bu hale nasıl geldi kendinizi sorgulayın. Çocuğu dövmeyi düşünmek nedir ya yapmayın. Şimdi bir de kardeş geliyo. Madem bu kadar sorunluydu neden kardeş? Ailecek yardım almalısınız. Belli ki bu çocuğun çok büyük sorunları var ve buna sebep sizsiniz. Kusura bakmayın gerçek bu.

3 yasinda bir cocuk annesi olarak uslubunuza inanamadim. Cocuktan bir bas belasi kurtulmasi gereken bir sorun olarak bahsediyorsunuz. Madem sorunlu cocugunuz vardi 2. Neden yaptiniz muhtemelen ilki gibi olmaz diye. O cocugun hayati kaydi gitti. Annesinin boyle bahsettifi hir cocuk asla mutlu olamaz hayat boyu.

Öncelik ona bir kardes yapalimda oynasin degil, neler yapmaliyiz duzelmesi icin olmaliydi.
Kan tahlilleri yaptirdiniz mi?
Vucudunda vitamin eksikligi bile sinir stres yapabilir.
Ona kitap okumayi deyin.
Kalabalik ortami sevmiyo olabilir daha sakin bir orman yada deniz kenarinda oynasaydi.
Belki kumdan kale yapmak ilgisini cekebilirdi.
Ya da cimlerde yurumek.
Denenmeli.

12 yasinda bir oglum var hep sakin bir cocuktu hala oyle.
Kalabaligi hala sevmez.
Sesi sevmez.
Ama anlattigim gibi sakin sessiz orman agac kokusu, köy ortami falan cok sever
Saatlerce yurur.
Ama kalabaliga girdigimizde avm vs hep yorulur.
Ben yoruldum der oturur.

Demek onun yapisi kisiligi bu diyoruz.
Bu cocuk dogayi sakinligi seviyor orada mutlu.

Deneme yanilma yontemiyle sevdigi illa bisey vardir bu bulunmali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…