3 yasindaki çocuğa bu soylenir mi..

Babasız büyumesin cumlesini duya duya bir hal olduk.Boşaninca babasız kalınmiyor.Kendini bilen bir baba cocuguyla her haftasonu,özlediginde hafta ici de görüsebilir.Erkek kardesim bosandi cocugunu haftada iki kere aliyor,görüşuyor.Şimdi yegenim babasız mi kaldi? Ama huzursuz bir evde ,o.ev o cocugun tepesine yıkilirken,huzursuz ,mutsuz ama halen babalı bir cocuk yetistiriliyor .Bu hangi annenin icine siner ki? Sizin eşiniz cocugunu arayip,soracak bir tip degil belli ki.Bazi seyleri zorla olduramazsiniz.Cocuguna böyle konuşan bir babayi da ,ödüllendirmeye devam etmeyin.Boşanın ,bakin yolunuza .Gerekirse hem anne,hem baba olun.Cocugunuza bu tarzda konusmasina,kızınizin bunlari duymasina izin vermeyin.Sözün özü medet ummayın.Yorulursunuz,cocugunuzu da yorarsıniz.Anlayacak yasa gelince de,gercekleri gizlemeyin.

Boşanmış aile huzursuz aileden iyidir, gerekirse pedagog desteği alırsınız, huzur oluşturmaya çalışın evde, kızınıza da baban şu an çok sinirli, sakinleşince seni tabi ki arayacak deyin. Kız çocuklarının algısı daha açık oluyor, durumu kibarca babayı suçlamadan anlatabilirsiniz, emin olun beklediğinizden daha olgun karşılayacaktır

Eşimle dün büyük tartışma yaşadık.sebepler siradan basit şeyler ama tartışma büyüdü Neticesinde evdeki herşeyi küfürler ederek kırdı bir nevi sınır krizi geçirdi. Bende kızımla bir odaya kapandım sonra eVi terk etti. Çocuğumun kulağını kapattım dün çok etkilememişti.bugun eşyalarını almaya gelmiş. Ben hiç görmedim bile. Kapıyı kızım açtı 3.5 yaşında baba baba dedi ama cevap alamadı. Sonra içerde yanına gitti. Eşim.de kızıma "baba bir daha gelmeyecek. Beni özleme tamam mi kızım" dedi..kızım.da üzgün şekilde tamam dedi. O gittiğinden beri toplamaya çalışıyorum.uyumadan önce benden babamı neden çok seviyorum kitabını okumamı istedi. Babam beni sevmiyor dedi. Hayır dedim seviyor seni baban..bana bağırıyor.ama sana bagirmiyor. Seni arayacak konuşacak yine göreceksin dedim. Bana inandı.. ama ya yapmazsa. Şu saat oldu uyuyamadm kızımın hayatta tek güvendiği kişi benim.. bana olan güveni sarsılsın istemiyorum eşim konuşmaya tamamen kapalı. Tek derdi bosanip bekar hayatına geri dönmek..ayrilabiliriz bunda sorun yok benim için asıl derdim kızımı nasıl korurum akıl istiyorum. O benim için çok değerli..
Keske çocuğa kapiyi actirmasaymissin.
Adam belli ki turk filmi çevirmeye kararlı.
Kizim kucukken babam yalniz cok üzülüyorum derdi.
Simdi 11 yasinda sakin okuluma gelmesin beni rezil.eder diyor ve asla okuluna bile gelmesini istemiyor.
Cocuklar güçlü oluyor yeter ki biz yetiskinler cok saglam duralim

Imkanim olsa size sarilip uzulme gececek demek isterdim. Anne olmak boyle birseymis, kendi hayalkirikliginla ugrasmaya vakit kalmiyor evladinin psikolojisini dusunmekten. Galiba esiniz size ve yavrunuza huzur vermemeye kararli. Anne ve babanin surekli kavga ettigi bir ortamda buyumesindense, anne babasinin ayrilmasi daha hayirli bence bir cocuk icin. Kendinizi uzmeyin, yipratmayin. Allah size ve tum annelere saglik versin, guc versin; siz basinda oldugunuz surece kizinizin psikolojisi falan bozulmaz. Tabi bu surecte kesinlikle uzman yardimi da almak gerekli.

Eşimle dün büyük tartışma yaşadık.sebepler siradan basit şeyler ama tartışma büyüdü Neticesinde evdeki herşeyi küfürler ederek kırdı bir nevi sınır krizi geçirdi. Bende kızımla bir odaya kapandım sonra eVi terk etti. Çocuğumun kulağını kapattım dün çok etkilememişti.bugun eşyalarını almaya gelmiş. Ben hiç görmedim bile. Kapıyı kızım açtı 3.5 yaşında baba baba dedi ama cevap alamadı. Sonra içerde yanına gitti. Eşim.de kızıma "baba bir daha gelmeyecek. Beni özleme tamam mi kızım" dedi..kızım.da üzgün şekilde tamam dedi. O gittiğinden beri toplamaya çalışıyorum.uyumadan önce benden babamı neden çok seviyorum kitabını okumamı istedi. Babam beni sevmiyor dedi. Hayır dedim seviyor seni baban..bana bağırıyor.ama sana bagirmiyor. Seni arayacak konuşacak yine göreceksin dedim. Bana inandı.. ama ya yapmazsa. Şu saat oldu uyuyamadm kızımın hayatta tek güvendiği kişi benim.. bana olan güveni sarsılsın istemiyorum eşim konuşmaya tamamen kapalı. Tek derdi bosanip bekar hayatına geri dönmek..ayrilabiliriz bunda sorun yok benim için asıl derdim kızımı nasıl korurum akıl istiyorum. O benim için çok değerli..
Ne kadar fikirsiz ve merhametsiz bir adam. Küçücük çocuğa yaptığına bak.
Çocuğa bunu yapmaya hakkı olmadığını, bu söylem ve tavrıyla onu çok üzdüğünü, çocuğun size söylediklerini aynen kendisine bir mesaj atarak iletin. Boşanacaksak boşanırız. Ama, çocuğu üzmeye ve ona karşı olan görevlerini ihmal etmeye hakkı olmadığını kesin bir dille iletin.

Aklıma babam ve annemin kavgaları geldi. Anneme saldırır ben ağlayarak ayırmaya çalışır kendimi paralardım. Şimdi diyorum tabiki hiç gerek yokmuş. Ama genelde babalar sıkıntılı bence babam da ani tepkileri olan dürtüsel bir insandı. Sonuç ben şimdi bi ton ruhsal sıkıntıyla uğraşıyorum. Çocuğunuzun şahit olduğu kötü olayları en aza indirmeye çalışın yani çocuk babasız kalmasın diye bu kavgaları görmek zorunda değil. Yıkımları daha kötü olur

çok üzüldüm ya babası farketmiyo mu seni ve kızını ne kadar üzdüğünü..

O küçücük çocuğa bunu yapmaya ne hakkınız var?
Allah o babayı bildiği gibi yapsın.
Gerekirse boşanın, çocuğunuzu bu leş ortamda büyütmeyin. Yoksa sadece babasına değil kimseye güvenemez hale gelecek.

Kızınız daha fazla büyümeden boşanmanız en hayırlısı sanki. Benim ablam düzelir diye 6 yaşına gelene kadar bekledi, yeğenimde o kadar çok iz bıraktı ki. Herkes baba olamıyor. Adamın hamurunda yok. Evi yıkıp dökmek ne demek. Bunu ilerde tekrar yapacak. O korkuyu yaşamasından babasız yaşasın daha iyi. En azından erkekleri yanlış kodlamaz. Erkek yıkan vuran küfreden bir varlıktır algısı bir kere oluştu mu ilerde sağlıklı ilişkiler kuramaz. Özlemez babasını annesi yeter ona. Hiç uzatmayın def olsun gitsin hayatınızdan.

boşanmak her zaman kötü birşey değil ki. çocuğun sağlıklı bir ev ortamında yetişmesi için bazen ebeveynlerin ayrılığı en iyisi.
evet babasız kalacak belki, belki adam aramayacak. ama kötü davranan bir baba ile yaşamasından iyidir emin olun.

Eşiniz sizden çocuğundan ,eve olan sorumluluklarından kaçıyor .Sizinle ve çocuğunuzla evin ihtiyaçlarıyla ilgilenmiyor .Eşyalarını alıp evi terkediyorsa ,muhtemelen aldatıyor .Hayatında başka biri var .Eşinizin çocuğunuza karşı o şekilde konuşması yanlış .Ancak böyle bir adamdan babalık beklemekte yanlış .Çocuğunuzun babasız büyümesi ,böyle bir evde büyümesinden çok daha iyidir .İllaki bu yaşta yaşadıkları onu ruhen yaralayacaktır .Fakat siz sevgi ve ilginizle güçlü durarak .Çocuğunuzun yaralarını zamanla sarabilirsiniz .

Bence boşan bundan baba olmaz inşallah hayırlı kızına babalik yapacak olgun biri çıkar karşına ..benim çıktı çok şükür ve kızım ona aşık resmen o kadar uyum yakaladılar ki benim kızımda 3 yaşındaydı yaklaşık tanıştıklarinda

2-7 yaş arası çocuklarla çalışan bir uzmanım.
‘Baban sen uyurken aradı’ vb. yalan söylemeyin.
Bu doğru bir yaklaşım tarzı değil.
Eşinizin hatalarını örtbas edip, gerçek olmayan bir baba figürü oluşturmayın çünkü ilerde kızınızın hayalkırıklığı daha büyük olur.

‘Baban şu anda biraz kızgın, o nedenle gitti, sakinleşmesini bekleyelim sonra ararız onu’ deyin.
Size tavsiyem daha fazla alttan almayın.
Boşanma işlemlerini başlatacağınızı söyleyin eşinize, o düşünsün gerisini.

Eşiniz geri gelince kapıyı niye kızınıza açtırdınız? Onu anlamadım.
Bundan böyle aynı durum oluşursa ilk önce kızınızı muhatap etmeyin.

2-7 yaş arası çocuklarla çalışan bir uzmanım.
‘Baban sen uyurken aradı’ vb. yalan söylemeyin.
Bu doğru bir yaklaşım tarzı değil.
Eşinizin hatalarını örtbas edip, gerçek olmayan bir baba figürü oluşturmayın çünkü ilerde kızınızın hayalkırıklığı daha büyük olur.

‘Baban şu anda biraz kızgın, o nedenle gitti, sakinleşmesini bekleyelim sonra ararız onu’ deyin.
Size tavsiyem daha fazla alttan almayın.
Boşanma işlemlerini başlatacağınızı söyleyin eşinize, o düşünsün gerisini.

Eşiniz geri gelince kapıyı niye kızınıza açtırdınız? Onu anlamadım.
Bundan böyle aynı durum oluşursa ilk önce kızınızı muhatap etmeyin.
O kapıdaki eşi de olmayabilirdi. Tehlike arz eden biri de olabilirdi üstelik. Ben de kapı olayına takıldım

Annesi onu çok ama çok seviyor... O da annesini çok seviyor..
Bundan şüpheniz olmasın..
Ama baba başka bir şey. İdolü, ilk aşkı. Cinsiyet rolleri üzerine aldığı en büyük örnek babası. İleride sizin aranızdaki ilişkiye benzer bir ilişkisi olabilir ya da babası gibi merhametsiz sevgisiz birine aşık olabilir. Bunların farkına varır da babasının kötü özelliklerinin kırıntısını bulduğu erkekleri eleyebilirse mutlu olabilir ancak. Elbette bu babanın varlığı, yokluğundan daha kötü. Eminim iyi zamanlarınızda da sizin zorlamanızla babalık yapıyordur çocuğuna, sizin dürtmenizle ilgileniyordur. Bu kişiden boşanarak kızınızın aldığı yanlış örneği düzeltebilirsiniz. Küfürü, hakareti, bağırış çağırışı, psikolojik şiddeti normal görmez. Beyninde bunları yapan adamdan boşanılır diye kodlar. Boşanmazsanız bunları normal görür bilinçaltında.

Size önerim, bundan sonra eşinizi babalık yapması konusunda dürtmeyin. Onun sorumluluklarını üstlenmeyin. Eşiniz aramadığı halde seni aradı vs demeyin kızınıza. Bunlar daha büyük yaralar açabilir. Eşiniz, eşten boşanınca çocuktan da boşandığını düşündüğüne göre, kızınızı daha çook hayalkırıklığına uğratacak bence. Siz onu baba yapmaya uğraşmayın, ailenin doğuştan gelen bir ayrıcalık değil, kazanılan bir hak olduğunu öğretin kızınıza. Üzüldüğünü biliyorum ama bizi sevmeyeni biz hiç sevmeyiz deyin mesela, ona ihtiyacımız yok mesajını verin. Ben bu kişiden kurtulursanız, kızınızı güçlü bağımsız bir kadın olarak yetiştireceğinize inanıyorum. Babasının ilgisizliğinden yakındığında onu dinleyip onu anladığınızı söyleyin, sonrasında dikkatini dağıtacak aktiviteler yapabilirsiniz birlikte. En iyisi bu süreçte psikolojik yardım almanız kızınıza nasıl davranacağınıza dair.

Bu genç ailelere noluyor boyle. Bdv sayfasinda bosanmakla ilgili o kadar çok konu var ki. Neden bu kadar mutsuz, iletişim kuramayan aileler var. Bir insanin karakterini bilmeden evlenmek ya da bile bile kendi fişinj çekmek. Sizin için hayirli olan yol boşanmaniz. Çunki siz sadece kagitta evlisiniz. Yaşasin bakalim gençligini bekarligini. Yaşlaninca sicak yuva arar durur. Kiziniz için endişelenmeyim. Dogruyu soyleyin. Çocuktur uzulur ama alişir. Kendi yolunuzu çizin. Manyak bir kocaya muhtaç değilsinizq

Back
X