Az vakit gecirmiyoruz genelde, ama kendi haline bıtaktıgım zamanlar genelde eşyalara zarar veriyor.. Mesela desem ki meraktandır, bilmeden yapıyor.. Bunlar da olabilir ama daha çok bilerek yapıyor..anne bak bunu atacağım diyor mesela..Bilincli bir sekilde zarar vermek icin yapmis
Dogru bir davranis degil , az mi vakit geciriyorsunuz?
İlgisiz değilim belki ama o an başka bir işle ilgileniyordum, o da etrafımda idi..Ilgisizliginizden dolayı yaptığını kendiniz söylüyosunuz.3 yaş bence ben yapma deyince yapmamalı bilincinin tam olarak oturduğu bi yaş değil bu konuda çocuğunuzu denemeyin.Ayrıca bi şeyleri kırma durumuna nasıl alıştı?Sinirlenince size böyle tepki veriyor belli ki böyle bi olaya sahit oldu mu daha önce?Bence yardım alabilirsiniz sorunlar daha da büyümeden bilgisayar tamirinden daha önemli bu önce bununla ilgilenmenizi tavsiye ederim.
Az vakit gecirmiyoruz genelde, ama kendi haline bıtaktıgım zamanlar genelde eşyalara zarar veriyor.. Mesela desem ki meraktandır, bilmeden yapıyor.. Bunlar da olabilir ama daha çok bilerek yapıyor..anne bak bunu atacağım diyor mesela..
Yapma etme kelimelerini kullanmiyorum kullanmadim.evet bugün 3 yaşındaki oğlum laptopu bilerek yere attı ve elime aldıgımda ekran tamamen gitmişti, tuzla buzla olmuştu..
Tabii ki maddi değeri olan hiçbir şey evladımdan kıymetli değil. Ama çok üzüldüm yaptığına.. Çünkü ilk kez değil bu kırma davranışı.. Sabırla tamir ediyorum, yenilerini alıyorum.. Ama her seferinde konuşuyorum, uyarıyorum, anlatıyorum..
Şimdi hiç bir şey olmamış gibi davranıyorum..
Eşime de söylemedim, söylemeyecegim.. Daha fazla üzülmesini istemiyorum çünkü.. Daha önce iki kez servise gönderdik bilgisayarı zaten..
Ben kendim göndersem servise yapılır mı acaba eşimin bilgisi olmadan?..ne kadar tutar fiyat olarak?.. (Garantisi doldu çünkü)
Peki nasıl tepki vermeliyim oğluma?
(Olayın sebebi ise ben başka bir işle meşguldüm..oğlum bilgisayarı aldı, atacakmış gibi yaptı, atmayacaksın di mi oğlum dedim.. Hayır atmazsın sen dedim..yere bıraktı ve olan oldu..dikkat çekmek için yaptığını düşünüyorum ama yine de yapmamalı.. Bir şeyi yapmaması gerektiğini söylediğimde beni dinleyebilmeli diye düşünüyorum.. Bu yüzden kalkıp hışımla elinden almadım. Tabi şimdi pişmanım keşke alsaydım diye..)
Öyle dediğinde "atma" "yapma" "atmazsın di mi" gibi onunla değil de direkt eşyayla ilgili yönlendirme yapmaya çalışın.Az vakit gecirmiyoruz genelde, ama kendi haline bıtaktıgım zamanlar genelde eşyalara zarar veriyor.. Mesela desem ki meraktandır, bilmeden yapıyor.. Bunlar da olabilir ama daha çok bilerek yapıyor..anne bak bunu atacağım diyor mesela..
Size ihtiyaci vatmis o andaİlgisiz değilim belki ama o an başka bir işle ilgileniyordum, o da etrafımda idi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?