3 yaşındaki çocuğunuz bilgisayarı kırsa tepkiniz??

Birincisi 3 yaşındaki oğlumun eline laptop vermem.. İkincisi diyelim ki aldı.. " atmıcaksım dimi oğlum?" diye sormam.. Çünkü atma fikrini aklına sokmayayım diye düşünürüm.. Alırım elinden ve yüksek bir yerlere koyarım.. Bakmam yani çocuğum suratuna laptop elindeyken.. Hadi diyelim ben mutfaktayım.. Oğlum aldı laptopu attı yere.. Gördüğü göreceği laptop o olur.. İkinci kez elini bile süremez.. Evlattır candır can verirsin evet de.. Öfkesini ya da ilgi çekmeyi böyle gösteremez.. En fazla çığlık atar bir köşede.. Ben de keçilerinin gitmesini beklerim..Keçiler gittikten sonra da yaptığının ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatırım..kolay alsında.. Kararlı olmak.. O laptop daha önce de kırılmış.. Engel olmak sizin elinizde..

Zaten farkındasınız, ilk diyil diyorsunuz. Bilerek bişeyleri kırıyor. Bana sanki oğlunuzla sağlıklı bi iletişiminiz yok gibi geldi. Oğlunuzla çok konuşmanız vakit geçirmeniz gerek.

1.5ve 3.5 yas arası sendrom yaşıymış zamanla düzeltir kendını benım 17aylık mınık neler yapıyor

Atmayacaksın dmi oğlum derken çocuğun aklına düşüren sizsinz bnm oğlumda 3 yaşında. Elinde bardak vardı babası atma oğlum dedi ve bardağı kırdı. Bn böyle durum yaşadığımda "onu bırak gel hemen sana kocaman sürprizim var" diyorum verecek bşe buluyorum küçük bi şeker fln... o anı kurtarmak içn.

Onu atmayacaksin yerine.atma onu oglum deseniz.karari siz veriyor olsaniz.
Benim kizimda kucukken laptopun butun tuslarini sökmüstü hata bende ortada birakmistim.bir daha asla elini surmeyeceksin dedim.hala dokunmaz izin almadan.
Yinede elbette bir tepki gosterilecek yasta degil.kizsaniz küsseniz sizi anlamayacak henüz cocuk o sekilde ilgi cekmeye calisiyor ve yaptığının hatali oldugunu bilmiyor.

Onların önünden toplamak lazım onların aklı ermiyor Allah tan üzerine ayağına falan gelmemiş

Gunumuzde kelime dagarciklari gelismis herseyi bilen ya da bilmislik taslayan 3 yasindaki cocuktan bahsediyoruz..
Leptopu atmamasi gerektigini mi bilemeyecek. Yanlis giden bisiler olmali evinizde.

Hem ironi nedir bilmiyorsunuz bir de dalga gecmissiniz.. siz komiksiniz bence.
Hanimefendi siz nerden biliyosunuz bilmediğimi burası klavye ortamı ne yazarsa o anlasilir ironi yapıyor diye bı bildirmde bulunulmuyo ayrıca komik olan sizsiniz emin olunki

Ironi mi yazmali parantez icinde :) Neyse konu disina cikmayalim
Ya bazı insanlar burada çok gereksiz ve çok boş konusuyo yani burası kültür yarışması değil yada beyin jimnastiği değil hala algilamakta güçlük cekiyosunuz hanimefendi diyorimki yüz yok mimik şekli yok hani görünen hicbisi yok sadece yazılan var anliyomusunuz dolayisiyla ne yazarsa o anlasilir hay allahim ya ne insanlar var

Bahsettiğim şey eşyaları sakınmanız değil zaten.
Tüm evi toplayarak o çocuğa doğruyu yanlışı öğretemezsiniz.
Normal olanı çocuğun dokunmaması gereken şeyi bilmesinde ve elinin altında da olsa bunu yapmamasında.
Değinmek isteidğim şey çocuğun zarar verme eğiliminde oluşu. Bunun nedenini bulmak lazım. O yüzden de uzman yardımı lazım.
Gereken ilgiyi görmüyor ve hırçınlaşmış olabilir
Sizi ya da babayı birileirnden kıskanmış olabilir
Vs vs bunu bulmakta fayda var

Bir de çocuklar yapma denildiği zaman merak edip daha çok o eyleme yöneliyorlar ben de bu hatayı çok yaptım, 2 yaş sendromu hakkında bir yazı okuduktan sonra fikrim değişti. Sürekli elleme, yapma demek yerine başka şeylere ilgisini çekmek kurcaladığı zarar vereceği şeyleri ortadan kaldırmak en güzeli oluyor. Olumsuz cümleleri de çok anlamıyorlar küçükken diye düşünüyorum ama sizin yüz ifadenizi ses tonunuzu çok iyi anlıyorlar, kendini biryerlerden sarkıttığında veya elindeki şeyi attığında ''hayır'' derim sinirli bir şekilde, vazgeçiyor ve ağlamaya başlıyor. Vazgeçtikten sonra da bir tepki göstermiyorum ceza vermiyorum, yani eylem sonrası cezalar, bağırıp çağırmalar uzun uzun nasihatler o yaşta çocuklar için fazla geliyor. Bu arada gene yapıyor tabi ki ben de aynı tepkiyi vermekten usanmıyorum çünkü biz de öyleydik çocukken hatırlıyorum, bırakın 3 yaşı 10,11 yaşında bile anne, babamız neyi yapma dese bizde bir merak uyandırırdı :) Bizim annelerimiz de yanlış davrandığımızda kızardı ama sana yemek yok, park yok gibi bir ceza vermezlerdi hatırladığım kadarıyla. Tepki o anda gösterilirse etkili oluyor bence, doğal olanı da bu zaten, öfkemizi de kontrol etmek zorundayız tabi ki. Her annenin kendine göre yöntemleri vardır, biz çocukken terlikle anlıyorduk mesela :) Her çocuk da farklı şekilde anlıyor aslında. Yaparak öğreneceği şeyler de olmalı, mesela çaya sıcak dokunma desem de anlamıyordu, bir kere dokunması için müsaade ettim, o günden sonra bardaklardan uzak duruyor. Tabi biz gene de dikkat ediyoruz, çaydanlık falan asla masaya sofraya getirilmez, misafirlikte bile olsam rica ediyorum büyük insanlar dahi kazayla döküp yanıyorlar, Allah korusun.

Yanlış anlamayın beni ama ben 3 yaşına gelene kadar kedimi eğittim :) ona sert bir dille hayır dediğim zaman kızdığımı anlıyor. Ve ortamı terk ediyor. Bir çocuk eğitmek çok daha kolay olmalı. Evde kırılan eşya varsa o çocuk sağlıklı bir ortamda büyümüyor demektir. Çocuktur yapar diye kendinizi kandırmaktan vazgeçin. Ve buna müsaade etmeyin mutlaka pedagog yardımı alın. Bu bir hastalıktır davranış bozukluğudur.

Elektronik eşya alıken kırılmalara karşı da exra sigorta yaptırın
Benim oglum kaç defa telefonu yere attı tableti de sinirlenince eline ne var ne yok fırlatır hiç bir şey bulamassa koltuk kırlentlerini fırlatıyor sıpa
Kesinlikle yapma kelimesini anlamıyorlar zaten
Farklı yöntemlere başvurmak gerekiyor ben de dikkatini dağıtırım hemen yiyecek hazırlarım bereber yeriz ya da oyuncak getirirm oynatmaya calışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…