3 yaşındaki kızıma birşey öğretemiyorum

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
kızım 3 yaşına girdi ama ne renkleri ne sayıları öğretemedim. asla baskı vs yapmıyorum oyunlarla öğretmeye çalıştım hep ama olmuyor. renk isimlerini biliyor ama renkleri tanımıyor sadece kafasına göre bir renk söylüyor. sayıları 1-2 9 10 diye sayıyor. onun eğitimine önem veriyorum kendini geliştirsin istiyorumi önerebileceğiniz kitap kaynak ya da oyuncak var mı

Aceleniz ne nereye yetistirmeye çalışıyorsunuz çocuğu ? Konuşurken nesnelerin rengini vs söyleyerek konuşun ama öğrenir elbet sıkmayın cocugu. Ben hiç cocuklarima oturup renk sayı öğrettiğimi hatırlamıyorum ama anaokul çağında gayet iyi biliyorlardı.

lulutaş siz belliki çok stres yapıyorsunuz , kendisini baskı altında hissettiği için beyin kendisini kapatıyor , kocanız çocuğunuz ve siz eğlenerek yerde oturup birlikle renk renk birşeyler ortaya koyup hadi bana 2. mavi kapağı ver hadi bana 1. sarı kalemi ver şeklinde oyun oynarsanız hem nesne isimleri hem renkleri hem sayıları öğrenir. Kendi işinizi kendiniz zorlaştırıp çocuğuda yoruyorsunuz ondan oluyor salın biraz eğlenin

3 yaşındaki çocugun sayıları bilmesine gerek yok bence. Okula gidince öğrenecek zaten akedemik anlamda herseyi. Hele bide oturup özellikle öğretmeye çalışmak bilemedim. İki çocugum var biri 5 yasında. Ezberlemiş bi yerden ama nasıl anlamadım hiç çabalamadım. Bence zamana bırakmalısınız. Suan ihtiyacı olan şey oyun ❤️

kızım 3 yaşına girdi ama ne renkleri ne sayıları öğretemedim. asla baskı vs yapmıyorum oyunlarla öğretmeye çalıştım hep ama olmuyor. renk isimlerini biliyor ama renkleri tanımıyor sadece kafasına göre bir renk söylüyor. sayıları 1-2 9 10 diye sayıyor. onun eğitimine önem veriyorum kendini geliştirsin istiyorumi önerebileceğiniz kitap kaynak ya da oyuncak var mı
Ogluma sayıları ogretememistim bir türlü. Ana okuluna başlayınca biraz biraz sayabildi. Ben okul hayatında çok zorlanacagini düşünüyordum. Şimdi 1. Sınıfta , matematik de sınıfta ki en iyi öğrencilerden biri.

İlk çocuk da.sunu öğrenmeli ,bunu mutlaka bilmeli diyordum 2. De herşeyin bir zamanı var ,çok kasmamamak lazım eninde sonunda mutlaka öğrenecek diyorum .

Benim kızım 2.5 yaşında 10 kadar sayıyor çoğu renkleri de biliyor ama hiç oturup ta öğrensin diye sayı veya renk göstermedim. .

Merdivenlerden çıkarken ben saydım oda saydı saklanbak, oynarken zıplama oyununda oyun içinde öğrendi saymayı, oturup öğretsem sıkılırdi çok üstüne gitmeyin .. eğlenceli oyunlar oynarken öğretin.

Bazı çocuklar geç konuşup geç yürüyüp geç öğrenebiliyor, hepsinin gelişimi farklı ..

Çoçuğun üstünde biraz baskı ve beklenti hissettim ilk kızım tam olarak 4 yaşına yakın konuştu cümle kurdu herkes problem etmişti ben hariç. Kardeşleri ise tam herseyi erken öğrendiler abladan gördükleri için şuan en küçüğü 2 yaşında ablası herşeyi öğretiyor sayı saymayı vs diğer herşeyi.
Kızınız kendi akranları ile kaynaşmalı onlardan görerek öğrenir. Bana kalırsa akışına bırakın.

kardeşim 3 yaşındaki çocuk 10 a kadar saymasa ne olacak ne kaybedecek söylermisin çocuğun merak duygusu varmı heveslimi neşelimi bunlara bak bence sanki 10 a kadar saysa oturup matematik çözecek ben bunlara takılmıyorum açıkçası neşeli mutlu oynasın renkleri saymayı öğrenmesi kaç gününü alır okulda yada anasınıfında

Çocuk daha 3 yaşında ya, kaynak falan kasmayın kendinizi şimdiden. Eninde sonunda öğrenecek her şeyi oyun oynasın o sadece bence istemeden daha doğrusu hiç fark etmeden baskı yapıyorsunuz hissediyordur çocuk

Renkler bebeklikten cikmis cocuklar icin en son ve zor ogrenilen kavramlar.Tabi her cocuk icin gecerli degil.Bir de en onemlisi gelisimde bireysel farkliliklar onemli bir durum.27 aylik ogullarim sadece maviyi biliyor.Hatta onu da arada salliyorlar yesili,kirmiziyi gosteriyorlar.Sayilardan kafalarina gore biirr dortt diyorlar.Acele etmeyin.

İlgisi yoktur. İlgisi olsa öğrenir. Bu kadar basit aslında. Çocuğunuzun ilgilendiği şeyleri gözlemleyerek onun üzerinden kendini geliştirmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca etkinlik kitabı olarak adeda ve çocuk akademi kitaplarını önerebilirim. Oğlum 3 yaşında ve bayılıyor bu kitaplara.

Ben çok üzülüyorum o yaştaki çocuklara öğrensin diye baskı yapılmasından.
Bırakın ya çocukluğunu, bebekliğini bir yaşasın.
Zaten 20 yıl kadar okula gidecek bıkacak okuldan.
O yaşta da bilmeyi versin.

Hem bende bilmiyorum o yaşta renk sayı bir şey de kaybetmedim.

Çocuğa sürekli "bu ne ..bu ne..bu kaç?" diye sormayın..onunla etkileşimli oyunlar oynayın.Oturun karşısına yığın legoları.. "Ayşee (misal) bak gördün mü mavi logoyu taktım...kocaman bina yaptık aferin bize ..sayalım mı kaç kat olmuş? Hadi birlikte sayalım (belki arkasına geçip elinin işaret parmağını tutabilirsiniz) bir..iki..üç..ooo beş kat olmuş" diyerek birlikte oynadığınız oyunlarla renk ve sayı kavramını verebilirsiniz.Bir de şarkı ile başka başka günlerde desteklersiniz."bir elimde beş parmak ..öbür elimde beş parmak say bak say bak saaay bak" diye çok akılda kalan şarkı var önce siz izleyin çocuğunuza söylersiniz. Rakam olarak gördüğünü tanımak ise sonradan zihinde oluşan birşey.Çocuğunuzun dil gelişimi ,sizin dışınızdaki insanlarla iletişimi nasıl?

Gram baski yapmadim; her daim nasil olsa ogrenir ne gerek var zorlamaya, oynasin cocuk kafasinda oldum. 7den sonra 9 diyor 8i hep atliyor, duzeltince de 8 10 diyor bu sefer 9u yiyor. Kirmizi ve sariyi birbirine karistiriyor, bunu 3 ayri dilde yapiyor, kirmizi ve yesil olsa renk koru dicem ama fanatik galatasarali kocamin kizi sari ve kirmiziyi ayird edemiyor :))

Takilmayin, ogrenir zamanla

Back
X