3 yasindaki oglum ve esim

Anadolu1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2017
54
54
3
Merhaba arkadaslar.Size dün aksam yasadigim olaydan söz etmek istedim. Dün öglen esim isten geldi oglumla uyudular. Sonra uyandıklarında yemek yiyecekti oglum.Hic durmadan oyun oynamak isteyen bir cocuk. Saatlerce parkta kalalim veya gezelim eve gelir gelmez oyun ister. Tabi cocuk bu oynayacagiz ama bizimki farkli boyutlara varıyor bazen. Neyse yine uyanır uyanmaz oyun istedi ve basladılar bende birazdan yemek yiyecegini söyledim. Biraz oyalandım ve sofraya cagırdım. Gelmek istemedi tüm ıslarlarımıza ragmen yemedi. Babasi da oyuna devam etmeyecegini yemek yemesi gerektigini soyledi. Oglum da tutturmadi ve normal oturuyorduk bir saat sonra falan esim gidip odadan oyuncaklar getirmis hadi oynayalim seni uzmek istemiyorum dedi ogluma. Ben tabi o an birsey demedim ama sinirlendim. Aramızda anlasmıstık bazı kurallar olsun ve oglum bizi dinlesin istiyorum büyüdükce beni dinlemiyor. Ve ona söz gecirememek beni yıpratıyor. Babası cok tutarsız davranıyor ve onu degistiremiyorum. Cok uzattim ama o kadar detay var ki uzatmamak adina yazmadigim. Ne yapmam gerek sizce? Esimin bu davranisini degiremedigim icin oglumla cok sorun yasiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Yemek saati yememiş ama oynamamış da

O saat geçip sofra toplanmış

Yemesin bir sonraki öğüne kadar

Oyun oynamamak ceza değil ki

Aç kalması yeterli ona

Eşiniz aman yemeği boş ver oyuna devam dememiş ki

Bir de o yiyecekti demişsiniz siz yemiyorsanız yani oruç vs sebebi ile çocuklar da yemiyor özeniyor

Evet bende sizin gibi düsünüyorum ama esim bir kere oyun yok dedi ve ardindan soyledigi seyi yoksayip tam tersi davrandi. Yani ben istiyorum ki ya soylemesin oyle birsey ya uygulasin. Diger turlu ben kotu anne oluyorum ve cok uzuluyorum bu duruma

yemek yiyene kadar çocuğu her şeyden uzak tutmak pek yapılabilecek bir şey değil zaten.
tutarlı olmak önemli ama, belki güzel öneriler gelir, takipteyim.

Eşiniz tekrar oyun oynayalım dediğinde çocuk ne yapıyordu?
Yemek saati bitmiş miydi?
Yemek yemeyen çocuğu oyun ile cezalandırmak bana doğru gelmiyor. o da bir ihtiyaç sonuçta onun için. Hayatında başka bir şey yok ki çocuğun. Yeme-içme, uyku ve oyun.

Burda esiniz cocugunu uzmedigini zannediyor. Fakat cocugu buyuk bir kisilik karmasasi icine sokuyor. Anne ve baba basta hayir diyorlar. Sonra bir tanesi tam yemekteyken kararindan vazgeciyor. Hayir dedikleri sey mumkunse neden bana basta evet demediler diyr dusunuyor cocuk. Demekki kurallar sadece annenin yaninfa gecerli. Baba daha eglenceli ve kuralsiza donuyor is bu sefer. Sonucta da ortaya dengesini yitirmis, sokaklarda marketlerde kendini yerden yere vuran, asla hayirdan anlamayan "simarik" dedigimiz cocuklar cikiyor. 2 gun sonra bu halini gorunce esiniz hem cocuga sinirlenir hemde size "ne bicim cocuk yetistiriyorsun" der. Cocukla birlikte kocanizida yetistirmeniz gerekiyor demekki.

Canım bebeğim doğmadı henüz ama babası 1 saat beklemiş
O arada yemediyse
Esine kızacağın bir konu yok sanki

Oyun oynaması onun gelısımı ıcın cok onemlı bılıyormusun?
Evet kurallarınız olsun ama yemek yemedıgı ıcın oyun oynamama cezası almamalı. Buarada mumkun mertebe kendı oynaması gerekıyor , kendı oyun kurmaya calıssın

Evet yemek saati bitmisti. Oglum kendisi oyalaniyordu. Ve kabullendi tutturmadi hicbir sekilde. Esim bir anda odaya gitti elinde oyuncaklarla dondu. Oglum esime cok duskun ve esim ogluma cok nadir hayir der. Benim telkinlerimle yapinca da boyle oluyor sonuc

Abartiyorsunuz... Her çocuk oyun ister böyle huysuzluklar yapar. Hepimizin cocugu var arada böyle huysuzluklar yapıyorlar.

Evet tabiki biliyorum. Zaten oyunu cok seven bir cocuk ama cok nadir kendisi oynar. Hep birebir karsilikli oynayalim istiyor. Benim istedgim ceza vermek degildi. Sadece soylediklerimiz hep havada kaliyor ve esim birlikte degil kafasina gore hareket ediyor cocugumuz konusunda

Yemek saati bittiyse sizin sözünüz çiğnenmiş olmadı bence.. en azından bu verdiğiniz örnek için durum bu.
Sonuçta yemek zamanıydı, oyun bırakıldı, yemek Zamanı bitti ve oyuna geri dönüldü...
bazen bende yarım kalan oyun olduğunda yada keyifliyken bırakmak zorunda kaldığımız oyun olduğunda fırsatını bulur bulmaz devam etmek istiyorum. Çocuğum önemsediği seyleri benimde önemsediğimi bilsin diye.
Eşiniz de bu açıdan yanlış görmedim...

Ama kural diyorsanız tabiki gerekli.
Bazen de oyuna otururken şöyle konuşuyoruz,
'Şimdi ben seninle 10 dakika oynayacağım, sonra kendin devam edeceksin... '
ve 10 dakika sonra yarım saatten az olmamak kaydı ile onunla oynamıyorum. Yanıma geldiğinde veya bir şey istediğinde şimdi sen oynamalısın, yapabilirsin diye sadece sözlü telkin veriyorum.

Esimin bu kadar tavizlerine ragmen
Evet esim eglence kisminda sadece surekli ben yonlendirme cabasindayim. Bu oglumla iliskimizi de etkiliyo baba birsey demeyip ben hayir deyince ben kotu oluyorum. Esimi degistiremiyorum bu konuda. Oglum bugune kadar oyle seyler yapmadi ama buyudukce degisecek bu gidisle

Ben oyun konusunda yazdiklarinizi uyguladigimda esimden elestiri aliyorum cocukla oynamiyorsun diye malesef. Ona gore herseyi birakip oynamaliyim saatlerce

Genelde babalar cok duz dusunuyor. Arastirmadan, sadece iclerinden geldigi gibi, dusunmeden davraniyorlar. Babalik, annelik ayrimi burda zaten. Anneler hangi oyunu oynasak da daha faydali olsa diye bile dusunuyor.

Ben oyun konusunda yazdiklarinizi uyguladigimda esimden elestiri aliyorum cocukla oynamiyorsun diye malesef. Ona gore herseyi birakip oynamaliyim saatlerce
Saatlerce oynanacak zaman var oynanmayacak zaman var... eşinize böyle anlatın. Ben günde yaklaşık 3-4 saat oğlumla oynuyorum, 1-2 saat parka çıkıyoruz çocuklarla oynuyor... akşamları 1 saat kadar baba ile oynuyor. 2 saat kadar gun içinde kendi oynadığı zaman var....
2 yaşını bir kaç ay geçe bizde durum bu. Zamanla kendi oynadıgı oyun zamanını arttırmak hedefim...
eşinize bıkmadan usanmadan çocuğun kendi kendine de vakit geçirmesi gerektiğini anlatın. Sizinle oynadıgı vakitleri de anlatın. Gündüz işte olunca anlamıyordur belki ne kadar vakit geçirdiğinizi...

Tesekurler ilginize uygulayacagim dediklerinizi

Yemek anında tuttursaydı ağlasa inatlaşma olsa ve baba yemeği bırakıp oyun oynasa haklısınız tutarsızlık olur ve çocuk istemediği herseyde böyle davranmanın ise yaradığını öğrenir. Fakat üzerinden zaman geçmiş ve gecen zaman normal inatlaşarak değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…