3 yaşta normal mi?

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
Kızım 3 yaşını dolduracak ay sonunda. 2 yaşına kadar ben baktım. Sonra kreşe başladı. Bu aralar ben seni sevmiyorum, babamı çok seviyorum demeye başladı. Benimle oynamak falan da istemiyor. Uykuya da babası yatırsın istiyor. Bunalıma giricem. Normal mi? Normal değilse de nasıl normale döneriz?

Bence normal. İlk tanıştıkları karşı cins baba. Ona aşık büyüyen kız çocuklarının ilk rakibide anne. Sizi kıskanıyor hatta yanyana oturmanıza bile müsade etmiyor olabilir.

Israr etmeden, inatlaşmadan yaklaşın. Yatmadan önce isterse masalını siz okuyun. Sonra babası uyutsun. Ara ara onu çok sevdiğinizi söyleyin. Sevmiyorum dediğinde “Olsun ben seni hala çok seviyorum” diyin. Geçer bunlar. Ne dönemleri geldi geçti.

Kız çocukları fallik dönemde babaları ile büyük aşk yaşarlar.Annelerini de bu büyük aşkı elinden almak isteyen kadın olarak görürler.Benim kızım salonda ki düğün fotoğrafimizi gösterip." Bak bu babam yanında ki de benim büyüyüp gelin olduğum resim" derdi.Kizinizla inatlasmayin,seçenek sunarak karar vermesini sağlayın.Anne kız vakitleri yaratın,kız kıza keyifli vakit geçirdiği şeyler yapın.

Bende de var bi tane baba delisi. Konuyu takipteyim..

Benim kızım sizinkinden küçük ama.. 10 aylıktan itibaren babasının olduğu her ortamda onu tercih etti. Beni ittirmişliği, babasını öpünce bana vurmuşluğu, yanlarına yaklaştığımda kolumu ısırmışlığı çoktur. Henüz konuşamıyor ama konuşsaydı eminim bana da “ben seni sevmiyorum, babamı seviyorum” derdi :KK53: Küçükken annem bana “anneliğin” önemini vurgulamak için hep “sen hiç baba diye ağlayan çocuk gördün mü?” diye sorardı. Aha işte o çocuk benim kızım oldu çıktı.

Neyse şimdi biraz biraz benden de hoşlanmaya başladı sanırım :KK70:Dert ettiğin şeyin dönemsel olduğuna eminim. İnsan annesini sevmez mi ya? :)

benim de oğlum bu yazdıklarını babasına yapıyor. ben keyiften dört köşe tabi :KK70:
ama değişir, çocuklar böyle dönem dönem değişiyorlar.
seni sevmediğini asla düşünme. sakın önyargılı olma kuzuna karşı..
sen onun annesisin birtanesisin.. babası da ilk aşkı normal yani..
keşke benim annem de ben ona seni sevmiyorum dediğimde aslında anne ben buradayım beni de gör demek istediğimi anlayabilseydi tabi ben ergendim bunları söylediğimde...

Benim kizim tam tersi 3 yasa yaklasti ama anneci, babasina seni istemiyorum annemi istiyorum diyor

Kızlar genelde babaya düşkün oluyor. Benimki de öyle yapardı. Sonra dönüyor. Şimdi ikimize de bağlı. İnsan bozuluyor ama takmayın, geçici:)

Benim kızım sizinkinden küçük ama.. 10 aylıktan itibaren babasının olduğu her ortamda onu tercih etti. Beni ittirmişliği, babasını öpünce bana vurmuşluğu, yanlarına yaklaştığımda kolumu ısırmışlığı çoktur. Henüz konuşamıyor ama konuşsaydı eminim bana da “ben seni sevmiyorum, babamı seviyorum” derdi :KK53: Küçükken annem bana “anneliğin” önemini vurgulamak için hep “sen hiç baba diye ağlayan çocuk gördün mü?” diye sorardı. Aha işte o çocuk benim kızım oldu çıktı.

Neyse şimdi biraz biraz benden de hoşlanmaya başladı sanırım :KK70:Dert ettiğin şeyin dönemsel olduğuna eminim. İnsan annesini sevmez mi ya? :)
Yaşasın yalnız değilim :-)

Benimki de o yaşlarda başladı. Adam bana sarıldığında trip atıyordu. Ben seni sevmiyorum dediğinde hiç farketmez ben seni çook seviyorum dedim her seferinde. Şimdi 6 yaşında. Seni de çok seviyorum babacım ama en çok annemi seviyorum diyor. Geçiyor rahat olun.

Cok normal.
Benim kiz konusmaya basladigindan beri ..beni babam dogurdu..diyor.
O kadar col seviyor babasini.

Ustunde durmayin bence

Bennnnnn
Ben baba diye ağlarmışım :KK45:

Konu sahibi bu geçici bir dönem
Bunalıma girmeyin hem o da babası yabancı mı :KK48:

Yaşasın yalnız değilim :-)
Zaman zaman üzülsem de ben halimden memnunum gerçekten. Nasıl olsa anne-kız olarak bağımız hayat boyu baki. Her evlat için baba önemli ama kız çocuğu için önemi başka. İlerde seçeceği erkeğin ona uygun olması için babayla iyi bir ilişkisi olması her zaman avantaj. Demek ki eşiniz iyi bir baba. Bırakın aşklarını yaşasınlar. Babanın kalbini çalan kadının (bu siz oluyorsunuz) önemini anlayınca size yönelecektir. Siz de kafa dinleyin bu arada :)

Elektra kompleksi. Gayet normal bunu dile getirmesi onun acisindan daha iyi. Eger sizden korkarsa bastirmak zorunda kalir duygularini. Her 3 yasindaki cocuklarda gorulur. Erkeklerde de anneye yakinlik oluyor babaya karsi ofke duyuyorlar.

ben babama o yaşlarda "ben büyünce seninle evlenicem" dermişim
o da "ama ben annenle evliyim" deyince "sorun değil boşanırsınız" dermişim :KK70:
takma kafana yani canım :KK36: şu an kesinlikle annemi daha çok seviyorum

Bnm kızda öylee bnden nefret eder 4 yaşına girdi bni sevmediği gbi bnm onu sevmemi bile istemiyor .)). Halasına babannesine bilee aşırı sevgi besler bni hiç sevmez .)

Back
X