3 yıllık erkek arkadaşımı terk ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

31cigdem31

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2020
116
-22
13
36
Forumda yeniyim öncelikle herkese merhabalar.

Benim bir derdim var ve hata mı yaptım bilmiyorum,sizlerden öğrenmek istiyorum.

Erkek arkadaşım 28 yaşında ve Bilgisayar Mühendisliği okuyor şu anda. Üniversiteyi geç kazanmış(22 yaşında) ve okulunu ilk 2 sene ki rahatlığı yüzünden uzattıkça uzattı maalesef. Şu anda 6 senesinde ve ben okulunu yarım dönem daha uzattığı için, inancımı kaybettim ve gelecek vaad etmediğini düşündüğüm için ayrıldım. Elinden geleni yapıyordu, bölümü zor ama ben daha fazla beklemek istemedim, bitirdim.
Ben, gelecek vaad etmediğini söyledim, sana olan inancımı yitirdim dedim ve ayrıldığımı söyledim. Bana, ikimiz için mücadele ettiğini,onu en zor zamanlarımda, tam da (15 dersi kalmıştı) tüm gücüyle bitirmek için uğraşırken, yarım dönem daha uzattığı için ayrıldığımı,g.. gibi ortada bıraktığımı söyledi.
Bana bir sürü hakkını asla helal etmediğini,benim gibi bir insanın da ahını aldın ya,bir daha yüzümün gülmeyeceğini vs söyledi. Ben de her yerden engelledim kendisini. Unuttuğumu görsün diye 2 ay sonrasında instagrama fotograf vs attım ki eminim daha da çıldırmıştır bu duruma ama açıkçası...

Bazen yanlış mı yaptım diye kendime soruyorum ve kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilmiyorum.
Beni gerçekten seviyor,asla aldatma vs işlerine bulaşmaz,şiddet saygısızlık ya da yalan herhangi bir şey olmadı ama bende onun ne parasını yedim(cebinde beş kuruş parası yok kaç senedir,ne gezebildik ne tozabildik). Ben mezun oldum geçen haziran ayında, o yüzden benim onu kullandığımı ve ben istanbul'a dönünce ilk fırsatta(okulunu yarım dönem daha uzattığını söyledikten sonra ayrıldım) onu ortada bıraktığımı vs söyledi,baya bir ah etti bana. Aile kültürlerimiz ortak,kafa yapılarımız ortak,tek sıkıntı hırslı bir insan değil ve onun hayatta başarılı olmasını isteyen bir insan olmama rağmen, onun bu hayatta hiçbir şey başaramayacağını düşünüyorum, bu yüzden de ayrıldım. Ailesinin de maddi durumu vs iyi değil, bu yüzden gelecek açısından bana sunabileceği bir şey yok.
evlenseydik, yıllarca ev borcu vs ödeyecektik. ayrıca mezun olacak,askere gidecek,para kazanacak vs beklemek istemedim ben,sıkılmıştım bu durumdan.

ama bazen geceleri aklıma geliyor ve keşke böyle olmasaydı diyorum.

sizce ben yanlış mı yaptım? sonuna kadar beklemeli miydim?

Bu tarz ya da benzer bir şeyler yaşayan birileri var mı, bana akıl verin lütfen.

teşekkür ediyorum şimdiden..

Hayatına bak bugün sorumsuz biriyse hep öyle gider can çıkar huy çıkmaz kimse kimseyi beklemek zorunda degil hem beklesen gün gelip o da seni bırakabilir ilerde daha çok zorluk çekersin şimdi bırakmış olman daha iyi yani 15 dersten kalan bir insan yarım dönemde toparlayamaz onu daha da uzar o iş boşver hayatını yaşa yoluna bak

şimdi şöyle aslında. 15 dersi var ama yaz okulunda 6 tanesini alacaktı mezun durumunda olduğu için,dönem içerisinde de diğerlerini alacaktı ve tek ders çift ders sınavına 2 tanesini bırakma şansı vardı. Yani aslında 13 dersi vardı. Bana baya bir beddua etti ve canım sıkılıyor bu duruma. Bir de bıraktıktan sonra mı böyle oldum, yoksa ayrılırken ders mi bahane oldu aslında bilmiyorum ama böyle sevgim bitmiş gibi hissediyorum. Ve kendi kendime, seven insan zaten ayrılmazdı,muhtemelen farkında olmadan sevginde bitmişti diye teselli ediyorum kendimi ama bilmiyorum kafam çok karışık...

3 sene uzum bir süre var benim çevremde 8 senedir birbirini bekleyen insanlar var.Aşık olsaydınız zaten ayrılmazdınız çokta geçerli bir sebep gibi gelmedi bana
3 sene uzun bir süre değil,benim çevremde 8 senedir birbirini bekleyenler var yazacaktım

Ailesinin de maddi durumu vs iyi değil, bu yüzden gelecek açısından bana sunabileceği bir şey yok.
evlenseydik, yıllarca ev borcu vs ödeyecektik.
Adamı sevseniz bunlar ufak birer ayrıntı olurdu. Türkiye’de yüzbinlerce çift böyle yapıyor. Ama sizin beklentileriniz farklı, ona göre birini bulmanız daha yerinde olur.

İmreniyorum sizin gibi aşk konusunda iradeli insanlara. Benim de bir zamanlarki sevgilim bilg. mühendisliği okuyordu 2. sınıfta yapamayacağım diyip başka bölüme geçti, o bölümü de bırakıp başka bölüme geçti, o bölümü de bırakıp... en son gene sınava gireceğim dediğinde bende kayış koptu ve ancak o zaman bitti diyebildim. Tabi çok yalvardı okulu tamamen bırakacağım evlenelim diye tutturdu ama engel olmak istemedim.. sonuç olarak hala başka bir bölümde okuyormuş.. Hala bıraktığım yerde yani.. hakkınızda hayırlısı olsun ne diyelim.

3 sene uzum bir süre var benim çevremde 8 senedir birbirini bekleyen insanlar var.Aşık olsaydınız zaten ayrılmazdınız çokta geçerli bir sebep gibi gelmedi bana

peki ayrılmam için ne gerekiyordu sizce öğrenebilir miyim?
cebinde parası yok,ne gezebiliyoruz ne tozabiliyoruz. Okulu bitirmesi,para kazanması vs çok uzun zaman alacaktı ve sanki o okulu hiç bitiremeyecekmiş gibi geliyordu bana.

asla böyle bir şey yapacak bir insan değildi, bu konuda günahını almam. o konuda süphem sıfır benim. Gerçekten seviyordu beni ve bana çok bağlıydı.
Ya ya kesin aynısını bende diyordum her şekilde destek oldum asker oldugu dk başladı Bi tarafı yükselmeye o iş öyle sandığınız gibi degil bence sorun zaman yada para iş meselesi değil adam sorumsuz belli yani sorumluluk sahibi olsa 15 dersi kalmaz bu iş böyle uzamazdı üstüne düşeni yapmıyor ve hep böyle gider bu

İmreniyorum sizin gibi aşk konusunda iradeli insanlara. Benim de bir zamanlarki sevgilim bilg. mühendisliği okuyordu 2. sınıfta yapamayacağım diyip başka bölüme geçti, o bölümü de bırakıp başka bölüme geçti, o bölümü de bırakıp... en son gene sınava gireceğim dediğinde bende kayış koptu ve ancak o zaman bitti diyebildim. Tabi çok yalvardı okulu tamamen bırakacağım evlenelim diye tutturdu ama engel olmak istemedim.. sonuç olarak hala başka bir bölümde okuyormuş.. Hala bıraktığım yerde yani.. hakkınızda hayırlısı olsun ne diyelim.

Sizce yanlış mı yaptım ben? Sizin sevgiliniz gibi bir durum yoktu,tek problemi okulu gerçekten zordu ve onunda çok stres yaptığını çok üzüldüğünü bildiğim için birazcık da onu düşünerek aldım bu kararı ama bana hakkını helal etmediğini söyledi...

Ya ya kesin aynısını bende diyordum her şekilde destek oldum asker oldugu dk başladı Bi tarafı yükselmeye o iş öyle sandığınız gibi degil bence sorun zaman yada para iş meselesi değil adam sorumsuz belli yani sorumluluk sahibi olsa 15 dersi kalmaz bu iş böyle uzamazdı üstüne düşeni yapmıyor ve hep böyle gider bu

bu konuda ben güveniyorum sizin erkek arkadaşınızı bilemem. vicdanımı eğer rahatlatacaksam da bu şekilde olmazdı benim için. Bırakmayacağına eminim şüphem yok ama işte başka sebepler...

Adamı sevseniz bunlar ufak birer ayrıntı olurdu. Türkiye’de yüzbinlerce çift böyle yapıyor. Ama sizin beklentileriniz farklı, ona göre birini bulmanız daha yerinde olur.

sizce sevmediğim için mi bıraktım? yani bir insan severek ayrılamaz mı?

Ya moralim bozuldu. Bende üniversiteyi bu sene bitiricem KPSS çalışıcam 28 yaşımdayım . Sevgilimde böyle düşünüyormudur acaba . En son evlenince çalış demişti zaten .

gerçekten çok zor bir durum kolaylıklar diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X