• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yıllık erkek arkadaşımı terk ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yarım dönem için mi ayrıldınız gerçekten? Eğer adam sorumsuz gibi bir düşünceniz vardıysa 3 sene bunu anlamak için yeterli uzunlukta. Evet okulu, askerliği, para kazanması uzun bir süreç ama bunu en başta düşünmeniz gerekirdi. Üniversite son sınıftayken bir çocukla tanışmıştım yaşı benden bir yaş küçüktü konuşurken benim hala ilk seneden derslerim var dedi. Benimse mezun olacağım kesindi düşündüm okul askerlik iş derken kafadan 6 sene sonra benim bulunduğum noktaya gelecekti. Hissiyatım da beğeniden öte olmadığı için aramızdaki ilişkiyi arkadaşlıktan başka yere götürmek istemedim. Bu kadar bekledikten sonra yarım dönem okul uzamasını sebep gösterip ayrılmanız bana bahane geldi kusura bakmayın.

"Aldatması yalanı saygısızlıgı siddeti yoktu beni cok seviyordu ama ben de onun parasını yemedim" yazmıssınız bu kısmını anlamadım. Burdan bakınca paranın sizdeki önemini görüyorum, olabilir kararınızı vermissiniz aynı geleceği planlamıyosanız ayrılmak mantıklı yapcak bisi yok dewamke

Ya moralim bozuldu. Bende üniversiteyi bu sene bitiricem KPSS çalışıcam 28 yaşımdayım . Sevgilimde böyle düşünüyormudur acaba . En son evlenince çalış demişti zaten .
Seven insan her türlü sever.Kpss yi kazan öyle evleniriz falan diyorsa sevmiyor,maaşlı evlenilecek kız gözüyle bakıyordur.

Gerçekten sevseydiniz bırakmazdınız

bilmiyorum kafam çok karışık. Aslında ayrılırken sana olan duygularım hala aynı demiştim ben oda bana: "beni sevseydin asla bırakmazdın,benim ahımı aldın,yıllarımı hiç ettin,sana hakkımı asla helal etmiyorum" dedi :(

Yanlış anlamayın ama sizin gibi insanlara güvenemiyorum ben.3 ay değil 3 yıl diyorsunuz,biraz desteklemeniz yeterdi halbuki okul öyle ya da böyle bitiyor,bir de birini düşünüp nasıl onun iyiliği için ayrılabiliyorsunuz ben anlamadım.Yani kimseyi kandırmayın bence.

Sizce yanlış mı yaptım ben? Sizin sevgiliniz gibi bir durum yoktu,tek problemi okulu gerçekten zordu ve onunda çok stres yaptığını çok üzüldüğünü bildiğim için birazcık da onu düşünerek aldım bu kararı ama bana hakkını helal etmediğini söyledi...

Bunun doğrusunu yanlışını biz bilemeyiz ki.
Siz yaşıyordunuz bu ilişkiyi.. İşin "ah aldım" kısmına takılmayın.Vicdanen rahatsız hissedecek bir durum yok ilişkiyi 2 kişi yaşar biri için kusursuz bir ilişki iken diğeri için cehennem gibi olabilir. Herkes herkesi geride bırakabilir. Benim sevgilim ah etmedi ama çok fazla dramatize etti durumu. Uzun süre hayata küstü. Ben kendimi vicdanen kötü hissetmiyorum çünkü mutsuzdum. Hepimiz benciliz kendimizi kandırmaya gerek yok. yaşadığımız ilişkide mutsuzsak bitirmek en doğrusu. asıl diğer türlüsü samimiyetsiz geliyor bana.. Seviyorsanız özlüyorsanız arayın konuşun hayat kısa. Hiçbir şeyin de garantisi yok.. İşini gücünü oturtmuş bir adamla ilişkiye başlayıp mutsuz da olabilirsiniz. Böyle işler biraz kumar. İçinizin sesini iyi dinleyin.

Yarım dönem için mi ayrıldınız gerçekten? Eğer adam sorumsuz gibi bir düşünceniz vardıysa 3 sene bunu anlamak için yeterli uzunlukta. Evet okulu, askerliği, para kazanması uzun bir süreç ama bunu en başta düşünmeniz gerekirdi. Üniversite son sınıftayken bir çocukla tanışmıştım yaşı benden bir yaş küçüktü konuşurken benim hala ilk seneden derslerim var dedi. Benimse mezun olacağım kesindi düşündüm okul askerlik iş derken kafadan 6 sene sonra benim bulunduğum noktaya gelecekti. Hissiyatım da beğeniden öte olmadığı için aramızdaki ilişkiyi arkadaşlıktan başka yere götürmek istemedim. Bu kadar bekledikten sonra yarım dönem okul uzamasını sebep gösterip ayrılmanız bana bahane geldi kusura bakmayın.

doğru ama ne yapabilirdim ki? ben de çok pişman oldum ama ben mezun olduktan sonra kafama dank etti. Onun yaşıtlarına bakıyorum,hepsi hayatta bir yerlere gelmiş. Yakışıklı diyebileceğiniz,işi gücü olan ve peşimde olan bir sürü erkek varken(neredeyse 2 haftada bir birisi annem ile haber yolluyor tanışmak için, beklemek sizce de saçma değil mi ama mantıken düşününce?

peki ayrılmam için ne gerekiyordu sizce öğrenebilir miyim?
cebinde parası yok,ne gezebiliyoruz ne tozabiliyoruz. Okulu bitirmesi,para kazanması vs çok uzun zaman alacaktı ve sanki o okulu hiç bitiremeyecekmiş gibi geliyordu bana.
Aslına bakarsanız bende sizin gibiyim zora gelemem ayrılma moduna geçerim önümüzdeki ekimde ilişkimde 4.senem bitiyor beşe başlıyoruz.Benim sevgilimin iş konusu da sıkıntı ama bizim yaşlar küçük ben 22 o 23 yaşında.Ama üniversitenin başından beri böyle bekliyorum daha da 3 senemiz var önümüzde.Beklemek gerçekten zor,eğer düzgün bir karakteri varsa ve sizi gerçekten sevdiğine inanıyorsanız sakın bırakmayın pişman olursunuz.Bu devirde düzgün insan bulmak cidden çok zor.Annem anlatmıştı bi komşusunun kızı oğlanı işi için bırakmış çocuk işsizmiş neyse aradan belli bir zaman geçiyor çocuk devlette yüksek bir mertebeye atanıyor falan sonra kız pişman oluyor.Sevgi emektir bence bekleyin,ayıp etmişsiniz 3 sene az değil.Şu an gözdağı verdim bir daha bu şekilde devam ederse kaldıramam diyin barışın bence çevremde 8 senedir bereber olan arkaşımın sevgilisi asgari ücretle çalışıyor ama kız ayrılmıyor çünkü karakteri düzgün.Para boş elbet mezunda olacaktır ömür boyu kalamaz zaten

bilmiyorum kafam çok karışık. Aslında ayrılırken sana olan duygularım hala aynı demiştim ben oda bana: "beni sevseydin asla bırakmazdın,benim ahımı aldın,yıllarımı hiç ettin,sana hakkımı asla helal etmiyorum" dedi :KK43:
Yıllarımı aldın meselesine takılmayın.İnsanlar 20 30 yıl sonra anlaşamayıp boşanıyor.Mantıklı bulmamışsınız ki ayrılmışsınız.O da kendine uygun birini bulunca kızgınlığı geçecek.Boş yere beddua ettiğini anlayacak

Seven insan her türlü sever.Kpss yi kazan öyle evleniriz falan diyorsa sevmiyor,maaşlı evlenilecek kız gözüyle bakıyordur.
Konuşma arasında bunu dile getirdi . Benim maaşımla ev kredisi ödermişiz , onunkiyle geçinirmişiz . Ağzından laf almak için bende çalışmak istemediğimi söyledim . Senin kararın dedi ama zorlanırız kadınlar çalışmalı falan dedi . Zaten çalışıcam . Ama bu şekilde düşündüğü için soğumuştum . Haklımıyım bilmiyorum 😁

"Aldatması yalanı saygısızlıgı siddeti yoktu beni cok seviyordu ama ben de onun parasını yemedim" yazmıssınız bu kısmını anlamadım. Burdan bakınca paranın sizdeki önemini görüyorum, olabilir kararınızı vermissiniz aynı geleceği planlamıyosanız ayrılmak mantıklı yapcak bisi yok dewamke

burada eksik yazmışım. Ben ona aslında şunu dedim: bir ilişkide ayrılmak için şiddet,yalan ya da 3 kişi mi olması gerekir evet sen bunları yapmadın ama gelecek vaad etmiyorsun ben de ayrılacağım dedim ve üzerine de ben başka kızlar gibi senin 3 senedir paranı mı yedim dedim. oda buna çok bozuldu.

Dersler belki bahanedir sizin için.Demek istediğim sorumsuz ,gevşek, aile babası olabilecek potansiyel göremiyorduysanız kalan dersleri de tuzu biberi olmuştur belki.Sorumsuzluk bir erkek için olabilecek en kötü özelliklerden biri bence.O yüzden sizi belki biraz anlayabilirim.Eğer problem sorumsuzluğuysa..

Ama benim takıldığım şu oldu.."Ailesinin ve kendisinin bana verebileceği bir şey yoktu.Evlensek ev için yıllarda kredi ödücektik "demişsiniz..Zaten anadan babadan zengin olmayan çoğu çift o şekilde ev sahibi oluyor..Bir arkadaşa zengin koca arıyor gibi mi duruyorum diye sormuşsunuz da ben cevap vereyim. Bu cümlelerinizden dolayı; evet, zengin koca arıyor gibi duruyorsunuz.

doğru ama ne yapabilirdim ki? ben de çok pişman oldum ama ben mezun olduktan sonra kafama dank etti. Onun yaşıtlarına bakıyorum,hepsi hayatta bir yerlere gelmiş. Yakışıklı diyebileceğiniz,işi gücü olan ve peşimde olan bir sürü erkek varken(neredeyse 2 haftada bir birisi annem ile haber yolluyor tanışmak için, beklemek sizce de saçma değil mi ama mantıken düşününce?

İşte biraz dürüst olun böyle.
Yok seviyorum,yok şöyle yok böyle geçin bunları.Siz adamı sevmiyorsunuz.Bunu söyleseydiniz ''bende duygular bitti çok üzgünüm'' deseydiniz daha sağlıklı bir ayrılma olurdu.Siz onun yerine ''hala duygularım var'' diye adamı da soru işaretiyle bırakmışsınız.Yapmayın şöyle şeyler ya,eliniz para tutuyor anladık biraz da olgunlaşın artık,karşınızdaki insanlara ''hala seni seviyorum'' diye umut verip sonra da elini bırakmayın.

bu konuda ben güveniyorum sizin erkek arkadaşınızı bilemem. vicdanımı eğer rahatlatacaksam da bu şekilde olmazdı benim için. Bırakmayacağına eminim şüphem yok ama işte başka sebepler...
Bunu sana zaten ilk söyleyen ben degilim ben yapmaz diyince öyle yazdım ha vicdan demişken vicdanını rahatlatacagın birşey yok ki sonuçta bunlar olan şeyler sevgilisinden ilk ayrılan sen degilsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X