Doğuma Hazırlık 30+0 ve hala kızıma isim bulamadık :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ceylin: Cennetin kapısı, cennete açılan kapı.
Ecrin: Allah'ın hediyesi
İrem : cennet
Tuana: Cennete düşen ilk yağmur damlası demekmiş...Benim bunlardan en beğendim Tuana. Allah analı babalı büyütsün inşallah.

evet yaaaaaaaaaaaa bi sitede başka bi sitede böle yazıo

irem,bade ,ceylin,sanem bunlarin anlamlari hic hos degil bazi yerlerde bi kacina kuranda su manaya geliyo diyolar ama gercek manasi hicte öyle söylenildigi gibi hos degilmis...

Benimde kizim olucak canim allah hayirlisiyla kucagina alnáni nasip etsin. Ben meva yi begeniyorum ve onu koyucagim. Anlami gumusten olancennet katinin adi. Eslem, en saglam ,guclu dayanikli ve kadin sahabelerinden. Nihle bunun anlamindan emin degilim gonul hoslugu diye geciyormus kuranda. Benim begendiklerim bunlar.

Ecrin güzel bence...

Ecrin
Bu aralar popüler olan Ecrin’in anlamı çoğu yerde ‘Allah’ın hediyesi’ olarak geçiyor. Fakat Ecrin’in anlamı ‘Allah’ın hediyesi’ değil!
Ecrin isminin kökeni Arapça olan ‘ecr’ kelimesinden gelir. Ecr ‘ücur, ücret’ demektir, ve Ecrin de ‘ücret’ demektir.
Ücret kelimesini ‘ecret’ olarakta yazabiliriz, ama bu kelimenin telaffuzu daha zor olduğu için tercih edilmiyor.
Değerli hocamız Nihat Hatipoğlu da programında Ecrin ismi hakkındaki gerçekleri açıklamıştı.

Ecrin’in Kuran’da geçtigi ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

buyur işte burda da böle diyor

Canim tuanayi bilmiyorum fakat digerleri anlami yanlis bilinenler listesinde. Anlamlari dogru degil. Ceylini bnde cok begenmistim ama anlami pkuyunca vaz gecmek zorunda kaldim ondan sonrada zor isim begendim.

prenses canim benim öyle zor isimler arama okadar güzel ve anlamli isimler varki..mesala zeynep eski isim olabilir aama gercekten cok güzel bi isim ..rabbim kizina inslalah hayirli isimler koymayi nasip etsin

Canim tuanayi bilmiyorum fakat digerleri anlami yanlis bilinenler listesinde. Anlamlari dogru degil. Ceylini bnde cok begenmistim ama anlami pkuyunca vaz gecmek zorunda kaldim ondan sonrada zor isim begendim.

Bende yeni öğrendim yanlış bilinenleri ): Sağlık olsun o zaman sadece tuana diyebiliyorum. Umarım yakında karar verirsiniz.Kolay gelsin :)

Bende yeni öğrendim yanlış bilinenleri ): Sağlık olsun o zaman sadece tuana diyebiliyorum. Umarım yakında karar verirsiniz.Kolay gelsin :)

Bende arastirinca ogrendim canim. bi isime karar bermekte gercekten cok zormus is basa dusunce anladim suanlik favorim meva tekrar degismez ise tabi

Benimde kızım olacak Allah'ın izniyle ilk başlarda Bade diyordum ama anlamını pek sevmedim son kararımız ''Irmak''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…