• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30.000 tl maaş alıyorum

nerede yasıyorsunuz maalesef yeni mühendislerde de bu böyle maaş artısı istediğiniz düzeye gelene kadar 3-5 yıl alıyor tabiki kurumsal yerler hariç söylüyorum muhtemelen sizin işyeriniz size maks 35000 verir daha fazlasını bütçemiz kaldırmaz der ve çıkıs teklf eder
Benden önceki mimar kız evliydi, ve patron kadınla samimilerdi baya kızın kocası da doktordu benle yaşıt. Ben sanmıyorum o kıza 35 k veridklerini ona vermişlerse benim neyim eksik aynı işi yapıyoruz

cv nizde kısa kısa çalışıp çıkarılmıs olmanız çok iç açıcı değil bide çizimim iyi değil diyorsunz kendinize de güveniniz yok belki de tecrübenizde düşündüğünüz kadar iyi değildir iş hayatının yazıyorum çok insnala çalıştım mezun olmak yeterli değil iş yerine ne verdiğiniz ne bildiğiniz ne yapabildiğinize bakar işveren çünkü sizden zaten çok var 30 binden sonrasını kendize siz kazandırabilirsiniz ancak
Bundan önceki iş yerimde beni çıkartıp başka mimar kız aldılar ona 60k vermiş patron ve kız benle aynı işi yapıyomuş ben kendimi pazarlayamıyorum

bence 1 sene burda kalıp deneyim kazanmalısınız
yeni mezuna kimse çok para vermez en azından başka yere gittiğinizde deneyim ve çalışma koşullarınızı sunarsınız
eski yeri kötü değil iyi olarak anlatırsınız
özel sektör malesef zor

bence 1 sene burda kalıp deneyim kazanmalısınız
yeni mezuna kimse çok para vermez en azından başka yere gittiğinizde deneyim ve çalışma koşullarınızı sunarsınız
eski yeri kötü değil iyi olarak anlatırsınız
özel sektör malesef zor
1 sene mi :( işin ortamı çok sııkıcı insan yok düşünsenizse her gün sabah 9 akşam 6 tek başına bilgisayar

1 sene mi :( işin ortamı çok sııkıcı insan yok düşünsenizse her gün sabah 9 akşam 6 tek başına bilgisayar
Bu arada maaas cok dusuk ama iş tam benlik bi odada tek basima butun gun insan yuzu gormeden ve konusmadan calismayi isterdim. 😄😄😄 Super olay Turkiyedeyken oyle bi isim olsaydi belki calisirdim

Ya bu kaçıncı konu , senin çalışasın yok orda. Hafta sonu bomboş dükkanda oturuyorsun karışan eden yok, istediğini yap dedik kurslar, başka iş arama, freelance. Mühendislerin iş bulamadığı şu ortamda mimarlık gibi zor iş bulan bir yerden mezun olarak işsiz oturup ne yapacaksın iş bulmadan çıkma dedik. Sayfalarca anlatıldı.
Sen çıkmaya bu kadar taktıysan çık zaten hayır gelmez. İki ayda neden 30.000’den 50.000 yapsınlar?
Farklı bir konuda da senin yine yorumunu görmüştüm bu calistigin yerden öncesi ile alakalı, bende çalışmaya pek gönlü olmayan sorun bulup ayrılıp duran bir üye izlenimi uyandırıyorsun
Maaş az orası tmm da çoğu okuldan da bomboş mezunlar çıkıyor . İşi işyerinde öğreniyorlar . Yani bir nevi yarı niteliksiz oluyor . 2 ayda kaçıncı konusu. Çalışmaya gönlü yok bence . Ülke gerçekleri böyle . Avukat da başlıyor asgari ile , mühendis de öğretmen de. Tıp vs hariç herkes.

Çık işten otur evinde . Ben oda temizledim evimde su bardağı kaldıran insan değilken stajlarımda. 5 yıllık da okul mezunuyum dil bilen. İşi öğrendim ki işi yönetebileyim . Valla otur evinde belki iyi bir koca denk gelir.

Çık işten otur evinde . Ben oda temizledim evimde su bardağı kaldıran insan değilken stajlarımda. 5 yıllık da okul mezunuyum dil bilen. İşi öğrendim ki işi yönetebileyim . Valla otur evinde belki iyi bir koca denk gelir.
yeni nesil mezun olunca oldum sanıyor maalesef yeni birini alınca işten işe değişir belki elbet ama bir iş yerinde ilk 6 ay işveren için çöpe atılmıs paradır bişey biliyorum işe bunu kattım diyeni ciddiye almak için gerçekten çalışkan birine denk gelmek gerekir

yeni nesil mezun olunca oldum sanıyor maalesef yeni birini alınca işten işe değişir belki elbet ama bir iş yerinde ilk 6 ay işveren için çöpe atılmıs paradır bişey biliyorum işe bunu kattım diyeni ciddiye almak için gerçekten çalışkan birine denk gelmek gerekir
Burada insan fazlalığı var Avrupa ülkesi değiliz.İşverenlerin seçme şansı fazla maalesef. Öğretmen fazlası oluştu heryere üniv açılınca. E bazı öğretmenler de kadrosuz ücretli çalıştırılıyor devlet de. Bazıları merdivenaltı kolejler de 3 kuruşa çalışıyor . Ama zamanla değişiyor işte. Özel derse 1.5 saate 3500 verdim . Niye? Deneyimli artı odtü mezunu. Yeni mezun öğretmeni birincisi seçmem ikincisi bu miktarı ödemem 2 ayda şikayet şikayet işinde. İtü mezunu mimar sanki ..

Bu kadar iş yaptıracaklarını bilsem kabul etmezdim zaten. Benden önceki mimar kızla çok yakın patron kadın ve kız zengin tip zaten onu 60kdan aşağı çalıştırmadınlarına eminim bana ama bu para
Nasıl yani iş yoğunluğunuzu sormadan mı işe girdiniz?

Onun yerine acip 30bine mimar calistiran adamlara degil, hakkini arayan ac gozlu dedigin mesajini acip ona da gulebilirsin. Daha komik emin ol
Allah Allah iş veren şartlarını söylemiş mi, söylemiş, kabul görmüş mü? Evet. Ee zaten mimarda azıcık tecrübesi olsa orda çalışmayacak. Ne güzel, iş verenin şartlarını kabul et sonra ay bu para bana yetmiyor de.

Allah Allah iş veren şartlarını söylemiş mi, söylemiş, kabul görmüş mü? Evet. Ee zaten mimarda azıcık tecrübesi olsa orda çalışmayacak. Ne güzel, iş verenin şartlarını kabul et sonra ay bu para bana yetmiyor de.
Guzel kardesim zaten ben de mesajlarimda kiza isine bakmasini ve begenmiyosa baska is bulup cikmasini soyledim. Ama senin gibi kiza ac gozlu demek, zam istedigi icin is etigine aykiri filan demek olayi abartmaktir. Abartana da bi de bayil istersen Feriha denir. Sen heralde bilmiyosun bu jargonu. Isci zam isteyebilir, 1 ay sonra da ister 2 ay sonra da ister. Is veren zam verir ya da vermez orasi onun bilecegi sey. Kiz diyo ki ilk baska konustugumuzdan daha co is veriyolar, buna etik degil demiyosun ama zam istemeye etik degil diyosun. Ben de bu kadar guclunun yaninda olma mantalitesini anlamiyorum.

Guzel kardesim zaten ben de mesajlarimda kiza isine bakmasini ve begenmiyosa baska is bulup cikmasini soyledim. Ama senin gibi kiza ac gozlu demek, zam istedigi icin is etigine aykiri filan demek olayi abartmaktir. Abartana da bi de bayil istersen Feriha denir. Sen heralde bilmiyosun bu jargonu. Isci zam isteyebilir, 1 ay sonra da ister 2 ay sonra da ister. Is veren zam verir ya da vermez orasi onun bilecegi sey. Kiz diyo ki ilk baska konustugumuzdan daha co is veriyolar, buna etik degil demiyosun ama zam istemeye etik degil diyosun. Ben de bu kadar guclunun yaninda olma mantalitesini anlamiyorum.
Gayet biliyorum ama ben abartmadım zaten olanı/ olması gerekeni söyledim. Bunun güçlüyle ne alakası var. Yani ben şimdi iş veren güçlü diye mi onu haklı buluyorum😂 buna gülerim işte.

Ya bu kaçıncı konu , senin çalışasın yok orda. Hafta sonu bomboş dükkanda oturuyorsun karışan eden yok, istediğini yap dedik kurslar, başka iş arama, freelance. Mühendislerin iş bulamadığı şu ortamda mimarlık gibi zor iş bulan bir yerden mezun olarak işsiz oturup ne yapacaksın iş bulmadan çıkma dedik. Sayfalarca anlatıldı.
Sen çıkmaya bu kadar taktıysan çık zaten hayır gelmez. İki ayda neden 30.000’den 50.000 yapsınlar?
Farklı bir konuda da senin yine yorumunu görmüştüm bu calistigin yerden öncesi ile alakalı, bende çalışmaya pek gönlü olmayan sorun bulup ayrılıp duran bir üye izlenimi uyandırıyorsun

Mimar da değil, içmimar kendisi. Buradan çıksa yine benzer bir yere girecek. Tatili 2 gün olan bir yer olur yani en fazla.
1 senelik mezun, hiç uygulama da görmedi büyük ihtimalle. Oturduğu yerden hiç görmediği, dokunmadığı malzemelerle çizim yapmaya çalışan yeni mezuna kimse 50 bin vermez. Bir mobilyacı hiç vermez.
Çalışmaya gönlü olmadığını düşünüyorum ben de. Kendisini kovduracak bir maaş istemeyi düşünmezdi yoksa.

Gayet biliyorum ama ben abartmadım zaten olanı/ olması gerekeni söyledim. Bunun güçlüyle ne alakası var. Yani ben şimdi iş veren güçlü diye mi onu haklı buluyorum😂 buna gülerim işte.
Gercekten zam istedi diye calisani kovmayi normal mi buluyosun bacim? Ciddi ciddi cevap verir misin?

Back
X