• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30.000 tl maaş alıyorum

iç mimarlık çok mezun veren bir bölüm bildiğim kadarıyla imza yetkileri vs yok. eğer ailenizle yaşıyorsanız 1 sene dişinizi sıkın o sırada da çeşitli eğitimlere katılın dil öğrenin. sonra da iyi bir cv ile başka yerlere başvurun.
şuanda da başvurmaya devam edebilirsiniz ama iş bulmadan ayrılmayın.

2 ayda kaç konu açtı meslektaşınız . İç mimari imiş bir de. İş alanı en dar . CEO luk teklifi gelecek holdinglerden birinden . Gel inşaat şirketlerimizin başına geç denecek . Onu bekliyor 🫣

O zaman iyi bile maaş alıyormuş, temizlik çay yaptırdıkları insanlara 28 bin gösterip 8 bini geri alıp sigorta yaptırıyorlar.

Hatta bizim iş yerinde bi abinin eşi aile hekimliğinde tıbbı sekreter aynı şekil maaşı 28 k ama ele geçen 20 k.

Evet maaşlar düşük bu ayrı bi konu ben de 70,500 alıyorum 10+ yıllık memurum. Sosyal medya yüzünden memurluk iyi sanılıyor bir de.

İşyerindeki herkes borç içinde kredi kartının asgarisini ödüyorlar en iyisi. İcralık olanlar gırla.

Ben de boğazdan kısa kısaaaa 3 harfli marketleri taraf ede ede eksisiz kapatınca seviniyorum.

Evlensem çocuğum olsa aynı diğerleri gibi olucam. Sırf bu yüzden evlenmemek aile kurmamak da kötü.

O zaman iyi bile maaş alıyormuş, temizlik çay yaptırdıkları insanlara 28 bin gösterip 8 bini geri alıp sigorta yaptırıyorlar.

Hatta bizim iş yerinde bi abinin eşi aile hekimliğinde tıbbı sekreter aynı şekil maaşı 28 k ama ele geçen 20 k.

Evet maaşlar düşük bu ayrı bi konu ben de 70,500 alıyorum 10+ yıllık memurum. Sosyal medya yüzünden memurluk iyi sanılıyor bir de.

İşyerindeki herkes borç içinde kredi kartının asgarisini ödüyorlar en iyisi. İcralık olanlar gırla.
Tabi öyle . Ünlü üniv lerden birinden mezun eşim 100 almıyor kamuda henüz . Temmuzda anca . Özel sektörde iyi firmalar haricinde iki asgari ücrete çalışıyor çoğu mühendis mimar da. Tecrübeli bunlar bir de. İyiler zaten ya yurtdışında ya yurtdışı menşeli firmalarda çalışıyor . Onun dışında kalan herkesin maaşı 100 k altında . 2 ay iş hayatı olan konu sahibine kimse vermez 50 60 bin.

Tabi öyle . Ünlü üniv lerden birinden mezun eşim 100 almıyor kamuda henüz . Temmuzda anca . Özel sektörde iyi firmalar haricinde iki asgari ücrete çalışıyor çoğu mühendis mimar da. Tecrübeli bunlar bir de. İyiler zaten ya yurtdışında ya yurtdışı menşeli firmalarda çalışıyor . Onun dışında kalan herkesin maaşı 100 k altında . 2 ay iş hayatı olan konu sahibine kimse vermez 50 60 bin.

Tabi baştan kabul etmeyecekti 2 ayda 1 tl zam vermezler. Anca çok iyi bir iş bağlayacaksın ya da daha iyi bir teklif alacaksın kal diye kendileri teklif edecek.

Konu sahibi kendi diyor boş boş oturuyorum, boş boş oturana 20 bin tl farkla gel yine boş otur demezler.

Kendi de farkında bence ondan çok konu açıyor.

Tabi baştan kabul etmeyecekti 2 ayda 1 tl zam vermezler. Anca çok iyi bir iş bağlayacaksın ya da daha iyi bir teklif alacaksın kal diye kendileri teklif edecek.

Konu sahibi kendi diyor boş boş oturuyorum, boş boş oturana 20 bin tl farkla gel yine boş otur demezler.

Kendi de farkında bence ondan çok konu açıyor.
İşte onu diyorum şirkete katkısı ne ? Yok şimdilik . Güzelce iş öğren, Online dilini geliştir . Boş zaman çok diye şikayet edilir mi? Başkalarının bulamadığı fırsat . Eşim danışmanlık türü başka iş de yapıyor . Ama 25 yıllık iş tecrübesi ve çevresi ile. Konu sahibine gel de bunları anlat .

Ama oranın her işini ben yapıyorum hatta bazen ofis tozlanmış diyip birlikte temizliyoruz
belli bir meslek sahibi üniversite eğitimi almış hiç kimse bu muameleyi hak etmiyor üzgünüm ama maalesef şu an tecrübeniz olmadığı için burası dışında bi hareket imkanınız görünmüyor gibi. Para kazanmanız önemliyse devam etmelisiniz. 50 bin tl vereceklerini hiç düşünmüyorum aksine işinize son vereceklerdir. Bi yorumda 35 demişsiniz ama 30-35 arasında bi fark yok inanın şu şartlarda konuşmaya değmez 1 yılı tamamlayıp burayı cv nize ekleyip yeni iş aramaya bakın

belli bir meslek sahibi üniversite eğitimi almış hiç kimse bu muameleyi hak etmiyor üzgünüm ama maalesef şu an tecrübeniz olmadığı için burası dışında bi hareket imkanınız görünmüyor gibi. Para kazanmanız önemliyse devam etmelisiniz. 50 bin tl vereceklerini hiç düşünmüyorum aksine işinize son vereceklerdir. Bi yorumda 35 demişsiniz ama 30-35 arasında bi fark yok inanın şu şartlarda konuşmaya değmez 1 yılı tamamlayıp burayı cv nize ekleyip yeni iş aramaya bakın
Asgari ücrete yılda bir , memurlara 6 ayda bir zam. 2 ayda kimse kimseye zam yapmaz . Tecrübe kazanma derdinde olmalıydı . Yeni iş yerine verecek cv si yok daha. 2 aylık iş deneyimim var dese gülerler . Sizin yazdıklarınızı yapmalı bence de.

Ya zam istiyicem ya da 2 gün izin ve çalışma saatlerimi azaltsın ya da istifa evde yatsam daha kârlıyım
Sadece maddi açıdan değerlendiriyorsunuz evde otururken cv nize hiç bir şey işlemeyecek nasıl daha kârlı olabilir ki? Toy gördüm sizi biraz. Ben de sıkıldım demiş falan sizi denemek için bile demiş olabilir ay evet ya ben de sıkılıyorum diye atlamamışsınızdır inşallah buna da oturduğu yerde para veriyorum demiştir içinden.

Benim iş hayatindan paralardan cok haberim yok ama isimli okullardan mezun insanlarin bu derece dusuk basladigini da bilmiyordum. 🙄 Esime sordum mezun olduktan sonra girdiğin İLK işteki maaşin neydi diye ve o yilki asgarinin 2 bucuk katiyla ilk işine baslamiş tabi yillar once.
Bu yeni mezuna asgari verme isleri sonradan cikmis herhalde.

1 senelik iç mimarım. Hala çok tecrübeliyim diyemem. 2 aydır bir mobilyacıda çalışıyorum. 30.000 tl maaş alıyorum. İzin günlerim perşembe günleri sadece. Sabah 9 akşam 6 yım. Maaş konusunda yarın konuşmak istiyorum. 50.000 tl yapma şansları var mı, yarın konuşsam kabul etmeseler işten çıkaam mı bilmiyorum iş bulmakta kolay değil ama 2 ay da zam istiyo diye çıkartırlar mı… başta evet bu parayı kabul ettim ama dükkanı bana bırakıyolar şantiyede yok tüm gün tek başıma çizim yapıp ofiste oturuyorum zamanda geçmiyor çok sıkıcı. Stratejik ilerlemem lazım ne yapayım
Ablan sayılacak yaştayım. Sektörümüz aynı, babam iç mimar o yüzden bence söylediklerimi ciddiye al, çünkü içerden bildiriyorum. İnşaat mühendisiyim uzmanlık alanım ince işler, 2018 mezunuyum. Profiline yazdığın yaş doğruysa 28 yaşında 1 yıllık tecrüben olması zaten biraz geriden geldiğini gösterir, 22-23 yaşında mezun olmalıydın. Bu sektör acımasız malesef ülkenin lokomotif sektörü olduğu için müthiş bir yığılma var ve bu yığılma genelde alanının işveren çocuklarından yeğenlerinden oluşuyor. Dayısının mobilyacısı olan iç mimar olmuş, amcası müteahhit olan inş müh olmuş öyle düşün. Bu sektörde böyle bir bağlantın olmadan çok azimli biri değilsen, aldığın eğitim yük sana. Çünkü işi okulda öğrenmiyorsun. İnan bana şu an hiç bir şey bilmiyorsun. Senin dezavantajın hiç bir şey bilmediğinin farkında da olmaman.

2018de kriz vardı. Ben de o dönem babamla görüşmüyordum hiç bir bağlantısını kullanmadım. (Ki zaten onun çevresi çok spesifikleşmiş işime yaramazdı bunu sonradan öğrendim.) Ama bunun farkındaydım. Öğrenciyken okuduğum yerdeki inşaat şirketinde gönüllü staj yaptım, sadece yol parası verdiler onu bile ben istemedim. Şantiye tozu yutayım dedim. Mezun oldum, ülkede çivi çakılmıyor kamu ihaleleri yürütmeyi durdurmuş, paralar ödenmiyor satış yok ki bizim sektöre para ya kamudan ya konut satışından girer, berbat bir dönem. Asla iş bulamıyorum. İş bulamıyorum dediğim süreç 3 hafta sürdü. 4. Hafta mahallemdeki küçük bir inşaata gittim, dedim ki abi bana iş öğretir misiniz para falan istemiyorum. Evim şurası. Tabi ki kabul ettiler ekstra öğretmek için bir çaba harcamadılar ama sorularıma cevap verdiler. Müteahhit baktı ki azimliyim, 15 gün sonra beni bir arkadaşına yönlendirdi, inşaat şirketinde hem sekreterlik gibi telefonlara baktım hem ofisi temizledim hem arada şantiyeye gittim, irsaliyeleri falan topladım bişeyler. Dedim ki en azından havasından suyundan bişey kaparım. Sonra başka bir iş buldum bu sırada, kalktım şehir değiştirdim cebimde şu anın 10 bin tl gibi bir parasıyla. Apartta kaldım, avans aldım ve en önemlisi çalıştığım işe it gibi sarıldım. Karayolları istiyordum, köprü viyadük işlerine çok ilgim vardı. Çok uğraştım öyle bir iş için ama çok yakın bir abim artvinde viyadükte proje müdürü olmasına rağmen 'kızım burda kadın da yok kadınlar tuvaleti de ben seni buraya nasıl getiriyim' diyince pes ettim. Dedim bugün yoksa yarın da olmayacak. Bunları yaparken 23 yaşındaydım. 28 yaşında kalkışsaydım belki zor gelirdi, bilmiyorum. Ama şunu çok net söyliyim, dayısı olmayıp bu yollardan da geçmeyen yıllarca evde iş bekleyen arkadaşlarım ya hala evde, evlendiler ev hanımı oldular ya memur oldular.
Ben de bu süreçte işi iyice öğrendim, son 1-2 yıldır ticarete girdim taşeronluk yaptım, işler iyi gitmedi bıraktım bağlı çalışmaya döndüm, baktım piyasa düzeldi tekrar kendi işimi yapmaya başladım falan duruma göre piyasaya göre pozisyon alıyorum. Bizim sektörde maaşlı çalışmak asla çekilecek dert değil çünkü, mesailer hep haftalık 60 saat, izin bazı dönemler hiç yapamıyorsun sorumluluğun arttıkça, muhatap olduğun kitle full eğitimsiz ustalar ki eğitimlilerden nefret eder çoğu, ezmeye çalışır falan. Ekstra ızdıraplı bir meslek ve sektör muadillerine göre.

Keşke böyle olmasaydı, keşke her şey toz pembe olsaydı, herkes sıfırdan başlıyor olsaydı, azcık liyakat olsaydı ama malesef yok. Malesef gerçekler böyle. Önümüzdeki 10 yıl düzelmeyeceği de bariz.

Şantiyede çalışmam diyeceksen zaten hiç mesleğini tam olarak öğrenemeyeceksin. Çizdiğin şeyin uygulamasını yaptıra yaptıra doğru çizmeyi öğrenebilirsin sadece bunun başka bir yolu yok çünkü.

Yani bu yolları yürüyemeyeceksen bu mesleğe asla yatırım yapma. Başka bir alana geç direkt. Eğitimin sana yük dediğim de tam burda devreye giriyor, o kadar okudum diye diretme sakın. Çünkü aslında para kazanmak asla bizim gördüğümüz değişkenlere bağlı değil. Mesela satış inanılmaz uçsuz bucaksız bir alan, ağzın iyi laf yapıyorsa acayip keyif alarak yapabileceğin bir iş. İlla mesleğimle alakalı olsun diyorsan teknik satışa yönel. Mapei'nin sürekli alımı var çok da sosyal bir şirket bu anlamda beklentini karşılar, prim usulü çalışıp kazancını kendin belirlersin. Ben bir dönem bunu da yaptım inanılmaz bir malzeme bilgisi katıyor insana aşırı da eğlenceli tavsiye ederim. Bu bir örnek sadece.

Ve tekrar söylüyorum, inan bana hiç bir şey bilmiyorsun. Bunu bir gün öğrenirsen fark edeceksin ancak. Öğrenmek de öyle 1 senede bitecek bir süreç değil. Ben 5. Yılımda maaş konuşabildim, ki o sırada orta düzey yöneticilik yapıyordum.

Yani şu an ya bu deveyi güdeceksin, gütmenin yolunu yukarda anlattım, oldukça taşlı. Ya da bu diyardan gideceksin başka bir alana yöneleceksin. Maaşı ofis ortamını şunu bunu bırak, biraz geniş açıdan düşün. Meslek dediğin 2 senelik değil, ben bu işi 45 yaşımda da yapabilir miyim diye sorgula önce.

İş veren şartlarını söyleşmiş kişide kabul etmiş o zaman bana uymaz diyip kabul etmeyecekti. Ayrıca sanırım siz konu ile ilgili 3. Kişi okuyorsunuz benim yorumuma değil konuya yorum yapmanızı öneririm😊
patron karısı abla, burası forum. bu forum böyle isteyenin isteyene yazdığı bir yer. etik şeysi böyle

Benim iş hayatindan paralardan cok haberim yok ama isimli okullardan mezun insanlarin bu derece dusuk basladigini da bilmiyordum. 🙄 Esime sordum mezun olduktan sonra girdiğin İLK işteki maaşin neydi diye ve o yilki asgarinin 2 bucuk katiyla ilk işine baslamiş tabi yillar once.
Bu yeni mezuna asgari verme isleri sonradan cikmis herhalde.
Öyle evet son yıllarda çıktı . Alım gücü de hızla düştü . Tek maaşla geçinmek imkansız oldu . Evler 5 milyondan başlıyor maaşlar yerinde sayıyor . İsimli okul mezunlarını zaten ABD Avrupa ülkeleri kapıyor. Bölümüne göre tabi o da. Valla iyi ki gittin buralardan. Yıl yıl kötüye gidişat.

Öyle evet son yıllarda çıktı . Alım gücü de hızla düştü . Tek maaşla geçinmek imkansız oldu . Evler 5 milyondan başlıyor maaşlar yerinde sayıyor . İsimli okul mezunlarını zaten ABD Avrupa ülkeleri kapıyor. Bölümüne göre tabi o da. Valla iyi ki gittin buralardan. Yıl yıl kötüye gidişat.
Ya Galatasaray mezunu 2 dilli mezunun 40bin maasla ise giridgini yazmis üye, esime soyledim öyle bisey olamaz diyor.
Esimin Turkiyede calistigi son sirket avrupa devlerinden biriydi, IT manager idi.
Turkiyeden gitmeyi hic istemiyordu acikcasi 2 sene filan işleye işleye ikna etmistim. Şuan kendi de memnun tabi 🙄

Ya Galatasaray mezunu 2 dilli mezunun 40bin maasla ise giridgini yazmis üye, esime soyledim öyle bisey olamaz diyor.
Esimin Turkiyede calistigi son sirket avrupa devlerinden biriydi, IT manager idi.
Turkiyeden gitmeyi hic istemiyordu acikcasi 2 sene filan işleye işleye ikna etmistim. Şuan kendi de memnun tabi 🙄
Ona şaşırdım . Direkt yurtdışına basar giderdim yerinde olsaydım. Bu işler biraz da kişisel beceri çevre network yani. Yanlış tuşlara basmış belli ki .

Ona şaşırdım . Direkt yurtdışına basar giderdim yerinde olsaydım. Bu işler biraz da kişisel beceri çevre network yani. Yanlış tuşlara basmış belli ki .

40bin liraya bi de 1 saatten fazla yol gidecek. 🙄 1 senelik dahi olsa normal gelmedi bana da acikcasi nebileyim galatasaray univesitesi yani.
Benim mezuniyetimin bi degeri yok mesela benim gibiler icin durum okeyde kabul edilebilir belki de ama nebilim duzgun bolumler ve isimli universiteler icin bu kadar olmamali olsa bile kabul etmemeliler.

40bin liraya bi de 1 saatten fazla yol gidecek. 🙄 1 senelik dahi olsa normal gelmedi bana da acikcasi nebileyim galatasaray univesitesi yani.
Benim mezuniyetimin bi degeri yok mesela benim gibiler icin durum okeyde kabul edilebilir belki de ama nebilim duzgun bolumler ve isimli universiteler icin bu kadar olmamali olsa bile kabul etmemeliler.
O okulları kazanması da zor okuması da. Ben de kabul etmezdim . Çok yakınlarım ne kpss ye girdi ne iş aradı ülkede. Direkt yurtdışında başladılar işe.2 dil bilen donanımlıyı kaçırmıyorlar .

Back
X