30 ay kreş?

bu arada ilk günlerde ağlayabilir

bana görüşmeye gittiğimde tatilde de okula geleceğim diye ağlar demişlerdi de inanmamıştım

hafta sonu arabaya biner okula gider bakardık kapalı diye zira küçük olduğu için gün kavramı yoktu okula gideceğim diye evde ağlardı

Ben de 31 aylık başlattım. Az hastalıkla geçirdik. Çok severek gitti. Kreste ne yapacaksin yarin dedigimde, eglenecegim diyordu :) Bakicimdan memnun olmama rağmen başlattım, zamanı gelmişti. Diğer kızım da 33aylik başlayacak.

normalde kreş derim ancak
uzun yıllar önce diyarbakırda kreşe gitmiş biri olarak, oturacağınız yer lojman vs ise bakıcı öneririm.

Herkese merhaba kısa bir süre içinde diyarbakira tayinimiz çıkıyor. Insanları çevreyi tanımadığım için bakıcı konusunda guvenemiyorum.bebeğim 30 aylık kreş araştırması yapıyorum sizce kreş için erken mi bakıcı olayinimi zorlamaliyim.çok kararsızım.maalesef büyüklerden gelip çocuğuma bakacak kimse yok
Benim kızım 29 aylıkken yarım gün başladı anaokuluna. Konuşup kendini ifade edebilecek durumdaysa kesinlikle doğru tercih olur. Hani okulda olup biteni anlatabilmesi açısından özellikle. Ben pişman olmadım. Evde kapalı kapılar ardında vakit geçirmesinden kat be kat iyidir. Sosyalleşir,öğrenir,iyi vakit geçirir,arkadaş edinir

Yarim gunden fazlasi hem psikolojik hem fizyolojik olarak cok hirpalar cocugu benimde 31 aylik oglum var
Ucretsiz izin hakkiniz varsa hic dusunmeden kullanin tanimadiginiz birine birakmayin kiyamam cok kuzular anne kuzulari
Siz hangi memlekette yasiyorsunuz. Bu ilkede en uzun izin kadrolu memurundur 2 yildie sonra sozlesmelj memurundur k da 1 yildir. 30 aylik cocuk icin bile dramatik tablo cizmissiniz. Nasil bir izin alalim nereden aliniyot bu ücretsiz izin ? Bizim bilmedigimiz bisey mi biliyorsunuz ? 26 . Aydayiz bitmek uzere ucretsiz iznim devletin verdigi max sureyi kullandim. Lutfen annelerin kotu hissedecefi yorumlar yapmayin rica ediyorum.

Siz hangi memlekette yasiyorsunuz. Bu ilkede en uzun izin kadrolu memurundur 2 yildie sonra sozlesmelj memurundur k da 1 yildir. 30 aylik cocuk icin bile dramatik tablo cizmissiniz. Nasil bir izin alalim nereden aliniyot bu ücretsiz izin ? Bizim bilmedigimiz bisey mi biliyorsunuz ? 26 . Aydayiz bitmek uzere ucretsiz iznim devletin verdigi max sureyi kullandim. Lutfen annelerin kotu hissedecefi yorumlar yapmayin rica ediyorum.
böyle yorumlar karşısında cidden çok kötü hissediyorum kendimi ya :(
sanki bile isteye çocuğumu bırakıp kaçıyor gibi ayy Allah korusun :(
keşke maddi imkanım olsa da hep kızımın yanında olabilsem ama ne yapayım mecbur bırakacağım kreşe

böyle yorumlar karşısında cidden çok kötü hissediyorum kendimi ya :KK43:
sanki bile isteye çocuğumu bırakıp kaçıyor gibi ayy Allah korusun :KK43:
keşke maddi imkanım olsa da hep kızımın yanında olabilsem ama ne yapayım mecbur bırakacağım kreşe
Ya belki niyeti iyidir. Ama bos yani konusmanin icerigi yok. Yazikmis ucretsiz izin alinacakmis aldik arkadasim aldik. Bilgin yoksa ona gore yorum yap. Istifa mi edelim hanginiz memur oldunuz da cocuk dogdu diye istifa ettiniz ? En iyi buyuyen cocuk evde annesiyle gunden gune gezen tv izleyen cocuk.digelerine yazik onlar aciz anasiz sefil rezil durumdalar. Biraz empati ya

Ya belki niyeti iyidir. Ama bos yani konusmanin icerigi yok. Yazikmis ucretsiz izin alinacakmis aldik arkadasim aldik. Bilgin yoksa ona gore yorum yap. Istifa mi edelim hanginiz memur oldunuz da cocuk dogdu diye istifa ettiniz ? En iyi buyuyen cocuk evde annesiyle gunden gune gezen tv izleyen cocuk.digelerine yazik onlar aciz anasiz sefil rezil durumdalar. Biraz empati ya
işin kötüsü bu düşünceyi öyle bir empoze ediyorlar ki ben ki çalışmayı severim çalışmaktan soğudum kızım evde ben işteyim diye
kızıma kötülük yaptığımı kötü anne olduğumu falan düşünüyorum ciddi ciddi :(

işin kötüsü bu düşünceyi öyle bir empoze ediyorlar ki ben ki çalışmayı severim çalışmaktan soğudum kızım evde ben işteyim diye
kızıma kötülük yaptığımı kötü anne olduğumu falan düşünüyorum ciddi ciddi :KK43:
Arkadasim hepimiz kendi hayat sartlarimizdan sorumluyuz. Koyde bile tarlada calisan kadin cocugunu kendi mi buyutuyor saniyorsun. Bi once dogurduguna veriyor 2 yas buyugune emanet ediyor sagda solda sefil buyuyor orada bile durum oyle degil. Ama krese verince vicdansiz oluyorsun. Kendini yipratma lütfen elbetre kotu kresler bakicilar vardir . Allah karsilastirmasin.ama en kotusu kotu anne olmak sukur ki degiliz.Degistiremeyecegin durumlar icin kendini uzme. Ben zaten calismayan birine bisey demiyorum ama cocuktan once isi olan biri ne yapmali anlamiyorum. Acindirirak aciyarak kime fayds sagliyorsunuz

kızıma kötülük yaptığımı kötü anne olduğumu falan düşünüyorum ciddi ciddi :KK43:
Arkadaşlar size sonuna kadar katılıyorum. Ben evde olmama rağmen çocuğumu kreşe verdim. Çünkü çocuk büyüdükçe ihtiyaçları değişiyor. Gelişimi evde bir yerden sonra kısır döngüye giriyor. Bir yere kadar gelebiliyorsunuz evde, sonrasını öğretmek mümkün değil. Belli bir yaştan sonra yaşıtlarıyla oynaması gerekiyor, toplum içinde yaşaması gerekiyor, grup psikolojisini öğrenmesi gerekiyor. Bunları evde nasıl öğretebilirsiniz? Annenin yanında olmak bir yaştan sonra her zaman en iyisi değildir. Çocukların sosyalleşmesi, belli beceriler edinmesi ve toplum yaşantısına adapte olması gerekiyor.

Siz para kazanmak zorunda olduğunuz için çocuğunuzu bırakmak zorunda kalmışsınız, bunun vicdan azabını duymayın. Para kazanmak zorunda olmasanız da çocuğunuzun kreşe ihtiyacı var. Bazen kendimizi o kadar mükemmel görüyoruz ki çocuğu korumak adına neredeyse fanusta yetiştirecek hale geliyoruz. Peki bu çocuk için en doğrusu mu? Bence değil. Evde kalmasının daha iyi olacağını düşünenlerin bunu kendi iç huzurları için mi çocuğun iyiliği için mi istediklerinden emin değilim.

Bir psikolog şöyle söylemişti: Her çocuk okula uyum sağlar. Bu ailelerin kararlılığına göre değişken bir zaman gerektirir. Aileler ne kadar ikilemde kalırsa çocuk o kadar güç adapte olur. Aileler ne kadar çocuğu yüreklendirirse o kadar çabuk uyum sağlar.

Ben kızımı kreşe vermeden 1 hafta önce en ince detaylarıyla orada neler yaşayacağını anlatmaya başladım. Yemeği, uykusu, dersleri, eve geliş gidişi, servisi hepsini anlattım. Çocuk hiç korkmadı. Çünkü neler yaşayacağını biliyordu. Başladığı gün bana el sallayıp sınıfına çıktı, hiç aramadı beni. Ben ilk haftayı orada geçireceğimi sanırken ilk gün öğleden sonra gidebilirsiniz dediler. Kızıma sordum, gideyim mi sen akşam servisle eve döner misin dedim, git ben oynıycam burda dedi. O günden sonra da hep rahattı. Zaten birşey ters giderse çocuğunuzun tavrından anlarsınız. Hergün cıvıl cıvıl geldi benim kuzum, o gün neler öğrendiğini anlattı. Bir gün bile pişman olmadım. Siz de içiniz rahat ederek gönderin. Çocuğunuzu başınızdan atmıyorsunuz. Sadece güzel bir eğitime iyi bir başlangıç yapıyorsunuz

25 aylık verdim bende çok öyle hastalık geçirmedik ilk bir iki ay zorlandık gitmek istemedi ağladı filan ama baktı biz kararlıyız oda uyum sağladı sonra

Yanlis anlamissiniz ben kotu hissetmeniz icin yazmadim ki
Bu aya kadar ucretsiz izinde oldugunuzuda
Bende calismayi ve isimi seviyorum benim secme sansim vardi
Ben veteriner hekimim devlette gorev almadim bilemem ki sartlarinizi bilmedigim icin yorum yapmamaliymisin kusura bakmayin

Allahım kreste olsa bakicida olsa allah korkusu olan vicdani olan yerlerle karsilastirsin inşallah.çok endişeliyim.oğlum çok duygusal çok hassas bir çocuk sosyallesmesini istiyorum konuşmasını ilerletsin istiyorum.o kadar zorki tayinci olmak ordan oraya

ben sanmıyorum devlet memuru olup zar zor atanıp da çocuğuma bakıcam diye istifa eden olsun.nadir çıkar onun da kocası iyi kazanıyordur borcu harcı yoktur. özelde olanlar istifa edip sonradan başka iş peşine düşüyorlar.o da zor herkes iş vereyim diye beklemiyor. bana istifa etmiş hakim - savcı - bürokrat vs gösterebilir misiniz çocuğu kreşe başlamasın diye. max 26-27 ay bakabiliyoruz çocuğumuza bu bir gerçek. hangi ülkede yaşıyorlar anlamıyorum.

Oncelikle bakici isini biraz arastirin oraya gidince.belki guvenilir bir komsunuz falan olur.kreste o yas cocugu cok hastalaniyor henuz bagisikligi yeterli olmadigi icin.4 yasindan once dusunmeyin derim ama mecbur kalirsaniz sinifin 5-6 kisiyi gecmedigi kresleri tercih edin

Yakınlarimda olsaydin koşa koşa gelirdim :anne:

Herkese merhaba kısa bir süre içinde diyarbakira tayinimiz çıkıyor. Insanları çevreyi tanımadığım için bakıcı konusunda guvenemiyorum.bebeğim 30 aylık kreş araştırması yapıyorum sizce kreş için erken mi bakıcı olayinimi zorlamaliyim.çok kararsızım.maalesef büyüklerden gelip çocuğuma bakacak kimse yok

bende 26 aylıkken verdım 2 ay zor dayandık...çocuğun psıkolojısı bozuldu resmen... bır ay ıcınde 5-6 kere ateslendıgını bılırım.....ıllakı ıyı ornekler vardır ama benım ağzım yandığı ıcın ne bıleyım kreşe sıcak bakamıyorum....ama 3.5 yasından sonrada kreş mecbur gıbıme gelıyo...arkadaş sosyallik açısından..ama guvenılır yer bulmak ondada zor

Back
X