Hem genelleme yanlıştır yazıyorsun hem de genelleme yapıyorsun... Elbette istisnalar olacaktır, genelleme genel doğrulara dayanır. Ben size doğruları yazıyorum, inanıp inanmamak hatta burada olduğu gibi inanmamakta diretmek sizin elinizde.. Diretin, evlenmeyin erkenden iş evlenmeye gelince fark edersiniz ama geç olur. Kimseye bir şey kanıtlamaya çalışmıyorum, gayet mutluyum hayatımı düşüncelerim doğrultusunda kurdum ve bunların doğruluğunu yaşayarak gördüm. Size geç evlenmek, evlenene kadar gezip tozmak hatta yanlış anlama sana yönelik yazmıyorum ama yalnız gezecek halin yok ondan ona atlayarak bir gün onunla bir gün bununla gezmek normal geliyorsa yapın sonuçlarını siz tecrübe edeceksiniz ben değil. Kimse sizinle aynı düşüncede olmak durumunda değil, ben düşüncelerimi sebeplere dayandırarak yazıyorum karşı çıkanların hepsi altı boş yazılarla hatta bazı konularda itham ederek cevap veriyorlar.
Yazdığın bana komik geliyor, yemek-barınmak vs. hepsini barındıran ve fazlası olan bir ihtiyaçtır evlilik. Bak dikkat et, mecburiyet demiyorum, ihtiyaçtır. Bu sebeple pazardan meyve almak gibi zırvaları okumamış sayıyorum kendimi. Evlilikte öncelik beklentiler ve uyumdur, aşk ile yoğrulursa ne güzel.. Herkese nasip olmaz böylesi... Sana bunları bulmadan evlen yazdığımı da hatırlamıyorum. Yazdıklarımı iyi okuyup, anlayıp, üstüne birde mantık süzgecinden geçirerek yorumlayın. Erken çocuk doğurmayla kurduğun bağlam da yeterince fikir veriyor senin hakkında, fazla uzatıp bir şey anlatmaya çalışmamın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Üç kardeşiz, annem en küçük kardeşimi 43 yaşında doğurdu, ablam gibidir yanımda. İstisnasız kime sorsan annen bu senin demez, hatta dışarıda anne demeye korkuyorum millet şoka giriyor. Partiler falan da düzenlememiş, sefil gibi babamla zor şartlarda büyütmüşler bizi hala dipdiridir. Yani yazdığımı en anlaşılmayacak şekilde anlamışsın, madalya gerektirir...
Neyse laf anlatmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Ben uyardım sadece burada havari kafadakileri, bunların yazdıklarını okuyup da özenen gençler herkes böyle zannedenler var. 30-35 yaş arası erkeklerin tercihleri 25-30 arasındaki bayanlardır, 30' u aşırdın mı fiziksel ve mental olarak tepe aşağı gidersin ve tercih edilebilirliğin ciddi oranda azalır. Elbette vardır benzer yaşlarda kadın erkek evlenen ama yaşınızın karesi oranında tercih edilme şansınız düşer. Evlenip çocuk yapın demiyorum, kafanıza uygun biriyle mümkün olduğu kadar erken evlenip hayatınızı yaşayın. Geç evlenmek özenilecek bir şey değil. Erken kalkan yol alır demişler, yuvanızın düzeninizi ekonominizi oturtursunuz maddi olarak sağlam temellerle oturmuş ve rahat bir evlilik yaşarsınız. 30' dan sonra evlenip çoluk çocuğa karışanların elinde avcunda pek bir şey olmuyor genelde, o yaşa kadar yiyor zaten, evlenince eksi yazıyorsun zaten bakıyorsun ooo seneler geçiyor hemen çocuk yapalım sonra çocuk masrafı da ekleniyor paraya en ihtiyacınız olduğu zamanları sefil gibi geçirirsiniz en basitinden. Çok handikapı var yazsam köye yol olur, gerçi millet yine atar yapıp kendi bildiğini okuyor pek birine faydası oluyor gibi de değil ama yine de belki bir iki lamba yakarım kafanızda diye yazıyorum.