pek çare yok maalesef komşu gürültüsü olayına. siz sinir olduğunuz için fazla takmış olabilirsiniz.
önce konuyu tek tek ele alalım.
üst kat gece saat kaça kadar ses yapıyor?
ve ne sesi geliyor?
yan taraf müzik açıyor diyorsunuz, gece saat kaça kadar yapıyorlar?
bahçede yemek vs saat kaça kadar yeniyor?
taşınmak aşırı masraflı o nedenle bu konuyu nasıl geçiştirebilirsiniz diye düşünüyorum açıkçası.
sessiz ev yok inanın.
ben de izmirdeyim, kiralar anormal seviyede yüksek.
ben de zamanında komşu gürültüsü yüzünden taşındım. ama benimki alt kattı ve madde bağımlısı idi, tek yaşıyordu, kaç kez uyardım, kaç kez polis geldi kapısına hatta manyaklığı yüzünden karşı binadan öldürmeye bile geldiler.
tamamen anormal bir vakaydı yani.
taşındım mecburen.
üstelik o apartman nezih bir yerdeydi. sokağa bi çıkardınız ara sokaklar sanki sayfiye yeri gibi, sessiz, vukuatsız ve temiz. 2 adım ötesi cadde idi çok merkezi bir konum. hastaneye, kampüse vs yakındı. bir sürü otobüs geçerdi, eczane, market doluydu.
ama komşu sorunu yaşadım işte.
ve ev bakarken en önemli şartım ailelerin yaşadığı bir apartman bulabilmekti.
çünkü sorun yaşadığım apartmanda öğrenci, bekar, yalnız yaşayan kişiler vardı.
üst katta ne olduğu belirsiz tipler, altta madde bağımlısı vs.
ha aile apartmanında ses olmuyor mu, belki de daha fazlası oluyordur güm güm çocuk koşma sesleri falan oluyor ve gürültücü aileler de çok. ama en azından özgürlüğün tadın çıkarırken aşırıya kaçan öğrencilerle bir olmuyor.
tamamen şans işi yani.
aile var diye taşınırsınuz, adam evini satar ya da kiralar öğrenci gelir vs belirsiz.
size tavsiyem evinizi sessiz bırakmayın. açın siz de tv'nin sesini. siz de müzik açın bakın keyfinize. sessizlikte her şey duyuluyor çünkü zaten duvarlar da ince.
o eşya çekme sesi benim üst katımdan da geliyor bu arada.
salon tarafından yüksek tonda konuşma sesleri geliyor sabah.
bi ara sabah 6'daki kahvaltılarına uyanır olmuştum

mesela evimin dibinde park var ve inanılmaz çoluk çocuk, gece milletin muhabbet sohbet sesleri evimin içinde.
ben sırf bu yüzden uyuma saatimi 1 saat geçe çektim biraz daha el ayak çekiliyor diye.
apartman hayatı zor, yaşamak, idare etmek, gerekirse uyarmak, gerekirse polis çağırmak durumunda kalıyoruz hepimiz.
taşınmadan önce bulabildiğiniz tüm çözümleri uygulayın ve en son çare taşınmak olsun.
çünkü bence bebek doğunca kendi derdinize düşüp başka kimseyi duymayacaksınız o da var.