30 lu yaslar da kendinden küçükler neden kıskanılırki

Yani şimdi burda herkes kendinden pay biçiyor, yoksa mutlaka kıskanç tipler var, görürüz böyle ağzını falan kemirir hemcinslerini izlerken.. Hele bir de yanında eşi&sevgilisi varsa güzel bir kızı tehlike olarak görür. :kızgın: Ama bunun açıklaması yok, kaç yaşında olursa olsun kıskanır işte, anlamsız.
Ama abla kelimesine gelince, ben de sevmem.. Ayşe abla, fatma abla gibi neyse de hele bir de direk "abla" deniyorsa çok basit bulurum, hoşuma gitmez. Akrabam ya da çok yakınım olmayan kişinin bana "ipeque abla" yerine "ipeque hanım" demesini tercih ederim mesela..

Canım sende haklısın, var gerçekten böyle insanlar .Dediğin gibi yaşla pek ilgisi yok .Çünkü hemcinslerini kıskanan bir insan her yaşta kıskanır.Abla veya teyze muhabbetine gelince ben kızmam .Eşim kızar .))Hele amca diyenlerden inanılmaz gıcık kapar.Eşime de hak veriyorum .Çünkü bir bakıyorum yaşlı başlı bir kadın amca diyor .Ya da koskocaman bir adam amca diye hitap ediyor .Herhalde kendilerini genç göstermek istiyorlar ama komik oluyorlar. Burada önemli olan hitap şeklinin art niyetli olmaması .Çünkü bir bakarsın senle yaşıt birine isminle hitap eder .Sana özellikle abla veya teyze der .Bu çok komiktir işte .Kompleksten kaynaklanır.Yoksa benden küçükler abla veya teyze desinler hoşuma gider .Ama ben hiç kimseye teyze ve amca asla demem .

Yok canım o anlamda değil, yani isminin önüne abla kelimesi eklenebilir tabii ama, tek başına "abla" kelimesini sevmiyorum demek istedim. Eskiden türk filmlerinde olurdu ya, basit kadınlar ağzında sakız, kendilerine "yol, yordam" öğreten kadınlara falan abla diye hitab ederlerdi, çağrışım yaptı mı sizde bilmiyorum. Bilinç altı galiba, bana basitliği çağrıştırıyor o kelime, şahsi bir düşünce olabilir :1rolleyes:

direk abla demedim kimseye ismiyle dedim tabiki. ama sadece saygıdan dolayı bide yakın gorürsün insanları o yüzden.

kıskanmak insanın huyudur isterse 5 isterse 55 olsun huyunda varsa başkalrını kıskanmak kıskanırsın yaşla alakalı değil bence tamamen kişilikle alakalı.

bizdemi oyle olcaz yada olanlar varsa fikirlerini ve düşüncelerini merak ettim. su ana kadar gordüklerimin cogu oyle.

bende otuzuma gelmek üzereyim...
böyle bişeyi ilk defa duyuyorum...
daha küçük oldukları için olabilirmi?gamyoncuiremsu

kıskançlığın yaşla alakalı olduğunu sanmıyorum
kişisine göre ,karekterle alakalı olduğunu düşünüyorum,
bazılarında ise bunalımın,boşluğun,düzen kuramamanın verdiği bi histe olabilir
mutlu huzurlu bi yaşamı olan insanın herşeyi zamanda doyasıya yaşamış bi insanın kısanacağını sanmıyorum..b
kimisininde kıskanma diilde imrenmede olabilir

ben 22 yaşındayım 30 yaşıma geldiğimde benden gençleri kıskanacağımı düşünmüyorum
aksine ozaman ömrüm varsa herseyim düzenine oturmuş oğlum büymüş olucak vede olacağını bilmediğim pek cok sey beni bekliyo
ama bu zamanlarımı tatlı bi anı olarak özliceğimi düşünüyorum
zaman cok cabuk geçiyo bunu düşünmek moralimi bozuyo ,hayat ne kadar kısa daha dün gibi okula gidişimi hatırlıyorum şimdi ise bebeğim oldu diyorum, ama oralara pek takılmamaya çalışıyorum

Son düzenleme:
canım bide ben lojman ortamındayım bilen bilir bu ortamı . insanı gercekten hasta edyolar. her yerden degişik kültürden birsürü insan olunca zor oluyo bazı seyelr.

ben 32 yaşında çok ta hoş bir bayanım daha 30 uma gelmeden olgunlaştığımı daha bi güzelleştiğimi ve kadın gibi kadın olduğumu bu yaşlarda hissettim,böyle hissederken neden kendimden küçükleri kıskanayım dimii...girdiğim çok ortamda yaşıtlarımın,büyüklerimin hatta küçüklerimin bile gıpta ettiği biriyken üstelik...bunun bir 10 sene öncesini düşünüyorumda ben bugünlerimin kadınını geçmişteki genç kıza asla değişmem...ayrıca tosuncum bunun yaşla ilgisi yok kıskanılan ve çekemeyen insanla ilgisi var bizler senin yaşını yaşadık ama sen 30 lu yaşları yaşamadın hele bi gel o yaşlara bak nasılda bambaşka hissedeceksin...
asıl kadın 30 unda kadındır ve ben kadına kadın demem yaşı 30 olmadıkça ,gibi pek çok laf varmış erkekler arasında duyduğum kadarıyla...

benim fikrim de şu,

malesef bunlar erkek cinsinin üzerimizde yarattığı baskıdan kaynaklanıyo, yani bazı erkeklerin gençlik takıntısı var ya, kendileri 7 yaşında da 17 yaşında da 57 yaşında da olsa 20li yaşlardaki bayanlardan hoşlanırlar ya (tabi sadece bu tarz erkekler var demek istiyorum, yok benim eşim değil, kardeşim değil, abim değil falan demeyelim). işte malesef bu tarz erkeklerin çevresindeki bayanlarda böyle bir kompleks oluşabiliyo, napsın kadın sevdiği adam içinden keşke 20lik sevgilim olsa diye düşünüyo, kadında da gayri ihtiyari böyle bir istek oluşuyo bilinçaltında.

yoksa her kadın güzeldir, ve her yaş güzeldir, etrafınızdan böyle erkekleri uzak tutmaya çalışın derim...

Eğer bir insan her ortamda gözde olmak gibi bir düşünceyi benimsiyorsa bunun için 30' una girmesine gerek yok zaten ezelinden beri öyledir.

Daha 30' uma girmedim ama girince yazarım bakalım çıtırları kıskanıyormuyum. :)))

:uhm: Kendimizden küçük birine göre fazlamız var,eksiğimiz yok,neden kıskanalım ki :1closedeyes:

Yaşanmışlık,tecrübe,olgunluk vs vs vs.a.s

Ya gözlem yanlış ya da bu kanıya varmanızı sağlayan şahıslar ... a.s.

40 yıldır uğraşıyorum bu yaşa gelmek için, bırak otuz yaş altını 39'a dön deseler dönmem..
Önemli olan yıllarını nasıl değerlendirdiğin..
Boşa geçmiş bir ömürse elindeki..
15 yaşındakini kıskanırsın daha vakti var diye..
80 yaşındakini kıskanırsın dolu dolu yaşamış diye..

Back
X