- 3 Ekim 2007
- 3.611
- 968
- 688
Yani şimdi burda herkes kendinden pay biçiyor, yoksa mutlaka kıskanç tipler var, görürüz böyle ağzını falan kemirir hemcinslerini izlerken.. Hele bir de yanında eşi&sevgilisi varsa güzel bir kızı tehlike olarak görür.Ama bunun açıklaması yok, kaç yaşında olursa olsun kıskanır işte, anlamsız.
Ama abla kelimesine gelince, ben de sevmem.. Ayşe abla, fatma abla gibi neyse de hele bir de direk "abla" deniyorsa çok basit bulurum, hoşuma gitmez. Akrabam ya da çok yakınım olmayan kişinin bana "ipeque abla" yerine "ipeque hanım" demesini tercih ederim mesela..
Canım sende haklısın, var gerçekten böyle insanlar .Dediğin gibi yaşla pek ilgisi yok .Çünkü hemcinslerini kıskanan bir insan her yaşta kıskanır.Abla veya teyze muhabbetine gelince ben kızmam .Eşim kızar .))Hele amca diyenlerden inanılmaz gıcık kapar.Eşime de hak veriyorum .Çünkü bir bakıyorum yaşlı başlı bir kadın amca diyor .Ya da koskocaman bir adam amca diye hitap ediyor .Herhalde kendilerini genç göstermek istiyorlar ama komik oluyorlar. Burada önemli olan hitap şeklinin art niyetli olmaması .Çünkü bir bakarsın senle yaşıt birine isminle hitap eder .Sana özellikle abla veya teyze der .Bu çok komiktir işte .Kompleksten kaynaklanır.Yoksa benden küçükler abla veya teyze desinler hoşuma gider .Ama ben hiç kimseye teyze ve amca asla demem .