30 yaş gebelik için geç mi olur

hoddi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2009
109
1
116
Merhaba kızlar;
27 yaşındayım ve 2 senelik evliyim. Henüz eşim de ben de bebek düşünmüyoruz. Başta eşimin ailesi çok üzerime geliyordu fakat baktılar ki bizim niyetimiz yok artık konusunu bile açmıyorlar. Eşimle flört dönemimizde ayrı şehirlerdeydik. Bu yüzden önce evliliğin tadını çıkarmak istiyoruz. Ayrıca ailelerimiz de başka şehirlerde yaşadığı için biraz birikim yapmak zorundayız. Çünkü Allah kısmet ederde o günleri görebilirsek, bebeğime ilk bir sene izin alıp ben bakmak zorunda kalabilirim. Hani daha 1-2 sene bize bebek yolu görünmüyor. Forumda gebelikle ilgili olumsuzlukları okudukça kafam karışıyor. Yanlış mı yapıyoruz sizce?

korunmayı bırakıp hamile kalırsanız ne ala geç falan degil ama korunmayı hemen bırakınca hamile kalamazsanız beklemek durumunda kalırsanız o zman belki geç olabilir geç derken beklemek gerçekten zor bebişi umarım istediğiniz vakitte hemen gelir.

kesinlikle degil dr. lar bile 35 e kadar normal diyorlar insankar kariyer,yada baska bir nedenden ötürü 30 hatta 35 te bebek yapiyorlar sakin böyle dusunme. benim görümcem 71 dogumlu ve hamile hemde kazara sana moral olsun canim. rabbim hayirlisiyla sanada istedin zaman bebek verir insallah. ama korunma yöntemine dikkat et haplar belli bir sure etki gösterdigi icin hamislik zor olabiliyor

İnşallah.. Beklemek gerçekten yıpratıyor insanı, yakından şahit olduklarım var

amin sağol canımmmm... ben ztn korunmuyorum, eşim korunuyor. bana görede 30lu yaşlar çok ideal ama insanlar ne zaman bebek konusunu açsa "ee hadi 30dan sonra zor olur" diye bir başlıyorlar. gelde bozma moralini... bebek isteyenlerde sanki bebek doğduktan sonra bir işe yarayacaklarmış gibi!! anca konuşuyorlar:86:

Görümcem 30 yasında dogum yapmaya basladı 33 yasında 3 cocugu vr :)))))) ama sole oldukı ılkını ısteyerk deneyerk yaptı ıkıncı ve ucuncu kaza oldu dıolar ben bılmem yanı ısın ozu 3 senede 3 cocuk ALLAH verdıkten sonra hıcbı yas gec degıl cnm

maşallah ya Allah analı babalı büyütsün... İdolüm oldu görümcen

maşallah ya Allah analı babalı büyütsün... İdolüm oldu görümcen

Valla ole deme :)) en son gebelıgını sonlandırmayı dusundu utandı ınsnlr ne dr 3 yıldır sıs gobek gezıorum dıe :)) mnk kusss 3 cocuk ustuste cok zor anası babası olmasa haytta bakamazdı o cocuklra ınsnlr resmen onlra göre yasıolr 3 yıldr bakalım bana tasıcz bıdahakı sene ınsallah :))) bende daha yenı hamıleyım ALLAH verırse :))) seneye bıze transfer edıcz kaynanamgıllerı :))))

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Çok zor ama çalıştığım için peşpeşe yapıp aradan çıkarmayı düşünüyorum 3 senede 3 çocuk olmasa da 2 çocuk düşünürüm Tabi her şeyin hayırlısı..

Hakkında hayırlısı olsun canım ALLAh gonlune gore verır ınsallh

34 yaşında evlendim..36 yaşında erken doğum yüzünden ikizlerimi kaybettim...37 yaşında yeniden ikizlere hamile kaldım..Şu an ikizlerim 1 yaşında..Ben de 38 yaşındayım..Avatarımda ben ve kuzularım.. Nasıl ama fıstık gibiyiz üçümüz de..

maşallah ya gerçekten harikasınız

Ben bizim hikayeyi anlatayım bu arada aynı yaştayız.2009 ağustosda evlendik eşim bebek için kafasında ocak 2011 i belirledi. Ve kesinlikle o ana kadar olmasına karşıydı.O zamana kadar birikim yaparız diye düşünmüştü ben ise bebeğim olmasını çok istiyordum . Eşimi bir şekilde ikna ettim 2010 eylülde korunmayı bıraktık ve o ay da hamile kaldım eşim de boşuna dert ettin bak hemen kaldın hamile demişti enterasan yanı annemde o ay hamile kalmamı istememişti doğan bebek ikizler olacakmış Rabbim aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor. Neyse bebişimi sadece 7 hafta taşıyabildim ve kalp atışlarını duyduktan 2 gün sonra düşürdüm.O kadar canım acıdı ki anlatamam Rabbim verdiği gibi aldı benden ve önümüzdeki ay bir yıl olacak. Aylardır uğraşıyorum hamile kalamıyorum. Eşim de annem de o kadar üzülüyorlar ki artık onlar için bebeğin ne doğduğu ay ne de cinsiyeti önemli . 30 yaş geç bir yaş değil ama 30 yaş diye yıl hesaplamasına girmeyin bu Allah'ın takdiri yıl belirlemeden kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman korunmayı bırakırsınız.

canım bende 30 yaşındayım 4 yıllık evliyim bana herkes korunmayı bırak hemen hamile kalamazsın çok zor hamile kalırsın 4 yıldır korunuyorsunuz dediler aksine korunmayı bıraktığımın 2. ayında hamile kaldım bende hipotiroid olduğu için hamile kaldığım aydada biraz sıkıntılarım olmuştu tabi benim tsh değeri allak bullak olduğu için bebişimi malesef 5 haftalıkken düşürdüm şimdi değerlerimin düzelmesini bekliyoruz demek istediğim hamilelğin yaşla bi ilgisi belki olabilr ama çok etkili olduğuna inanmıyorum. millet 40 da doğum yapıyo önemli olan senin kendini hazır hissetmen o bebiş senin içinde büyücek en doğru zamanı sen bilirsin canım oyüzden kimseye kulak asma bu senin hayatın

doğru söylüyorsun canımmmm bu işin tarihi saati olmaz. önce hazır hissetmek lazım. Allah isteyen herkese nasip etsin.. hayırlısıyla senin de olur inşallah en kısa zamanda.

Ben de hipotiroid hastasıyım..14 yıl önce tiroid kanseri başlangıcı yüzünden alındı..İyot 131 tedavisi gördüm..Bir sürü tedavim oldu..Hamileliğimde 3 haftada 1,ayda 1 tahlil yaptırdım ve ilaç düzeyim ona göre ayarlandı...14 yıldır sabahları tefor veya levatiron alıyorum..Çok şükür ki sakız parası kadar bir şey fiyatı...Bebeklerimde sorun olmadı...Hamileliğinizde ihmal etmeyin...Allah çaresiz dert vermesin yeter k i....

teşekkür ederim canım.. inşallah değerlerin çabucak düzelir sen de bebişine kavuşursun

canim sana yazmayi unuttum yeni evlendimde bendeki bir sorundan dolayi tedaviyle ikiz kizlarim oldu simdi 9 a girecekler nerdeyse ikincisi su an 34 yasindayim ve bu ay bayram sonu tekrar bebek dusunuyoruz. simdi allah kismet ederse anneligi yasamayak kadin yok diyorum. rabbim ol desin yeter

masllah canim
birsey soracaktim tedavidenmi oldu ikizler yoksa genetikmi

maşallah Allah sağlıklı ömürler versin.. inşallah yakında kocaman bir aile olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…