Ben de hipotiroid hastasıyım..14 yıl önce tiroid kanseri başlangıcı yüzünden alındı..İyot 131 tedavisi gördüm..Bir sürü tedavim oldu..Hamileliğimde 3 haftada 1,ayda 1 tahlil yaptırdım ve ilaç düzeyim ona göre ayarlandı...14 yıldır sabahları tefor veya levatiron alıyorum..Çok şükür ki sakız parası kadar bir şey fiyatı...Bebeklerimde sorun olmadı...Hamileliğinizde ihmal etmeyin...Allah çaresiz dert vermesin yeter k i....
masllah canim
birsey soracaktim tedavidenmi oldu ikizler yoksa genetikmi
konu sahibi arkadasim yinede belli araliklarla doktora gitmeyi ihmal etme biliyorsun yumurtalik rezervleri cok hassas. en azindan yumurta gelisimine arada baktir. simdi hersey cok farkli tip cok gelisti.ama en önemlisi stres yapma esinle mutlu olmana bak nasil olsa bebisten sonra sacini tarayacak zamani bile olmaz yorgunluktan
Eşimin ailesinde de benim ailemde de ikizlik var..Ama bizim tedaviyle oldu...Eşimin sperm sayısı yeterli olmadığı için...2-3 yıl sonra ben de düşünüyorum hamilelik..Umarım 1 kızım daha olur...ikiz hamilelik çok zordu..Tekil hamileliğin daha kolay geçeceğini sanıyorum..Tabi menapoza girmezsem..Gerçi sanmıyorum daha gireceğimi...3.ye hamile kalırsam sezaryan sırasında doğum sonrası rahmimi de aldırmayı düşünüyorum...Hayırlısı ...
bir şey itiraf edeyim miçok şaşıracaksınız belki ama 2 senelik evliyim ve hiç kadın doğuma gitmedim... gidemedim... utanıyorum, korkuyorum
bak mutlaka git belki bilmedin birsey vardir bence bir dr. git ve ona göre dusun belki ummadik bir sey vardir ve simdi bebek dusunmek zorunda kalabilirsin. ben ilk evlendimde 1 yili askin denedik olmadi. sonra dr. bende yumurta buyume sorunu var dedi.ve uzun bir tedavi basladi. bu benim icin süprizdi.insallah sende böyle bir sey olmaz ama tedbirir elden birakma
ben isterim yine bir cogul gebelik her seye ragmen bakalim hakkimizda hayirlisi menapoza gireceni sanmam sakin rahmini aldirma sana ne zararivar dursun be canim yerinde
bak mutlaka git belki bilmedin birsey vardir bence bir dr. git ve ona göre dusun belki ummadik bir sey vardir ve simdi bebek dusunmek zorunda kalabilirsin. ben ilk evlendimde 1 yili askin denedik olmadi. sonra dr. bende yumurta buyume sorunu var dedi.ve uzun bir tedavi basladi. bu benim icin süprizdi.insallah sende böyle bir sey olmaz ama tedbirir elden birakma
Hamile kalmamda sakınca yok ama sorunlu bir rahmim var..O yüzden bana zararı var..adet dönemlerimde çok zorlanıyorum...hamileiğim de çok zor geçti..hep hastanede yattım..sadece w c ye kalktım....
ikizlerde toplam kac kilo aldin resimde fistik gibisin kac kilo verdin simdiye kadar
34 yaşında evlendim..36 yaşında erken doğum yüzünden ikizlerimi kaybettim...37 yaşında yeniden ikizlere hamile kaldım..Şu an ikizlerim 1 yaşında..Ben de 38 yaşındayım..Avatarımda ben ve kuzularım.. Nasıl ama fıstık gibiyiz üçümüz de..
bir şey itiraf edeyim miçok şaşıracaksınız belki ama 2 senelik evliyim ve hiç kadın doğuma gitmedim... gidemedim... utanıyorum, korkuyorum
Doğruyu söylemek gerekirse ilk gittiğimde ben de çok zorlanmıştım, çekinmiştim.
Ama daha sonraları, özellikle de hamilelikte bu muayeneleri o kadar kanıksıyorsunuz ki, hiç garip bir durummuş gibi gelmiyor size.
Üstelik de kontrol muayeneleri 5-10 dk sürüyorsa, gebelikte muayeneler bazen yarım saati bulabiliyor.
Sizin muayenenizin uzun süreceğini sanmıyorum. Bugüne kadar hiç smear testi yaptırmamışsınız, bunun için bir sürüntü numunesi alınır, bir de kist,myom vs. yönünden bir muayene.
Bir de adetinizin 2. Veya 3. Günü kan testi isteyecektir sizden doktorunuz, hormonlarınıza bakmak için.
Ayrıca eşinizin de bir spermiyogram vermesini öneririm. Zira sınır tabir edeceğimiz yaşlara kadar korunmayı düşünüyorsunuz. Elden geldiğince tedbir almakta fayda olabilir.
çoook haklısın teşekkür ederim. çevremde benim durumumda olan arkadaşlarım da çok... bir türlü gaza getiremedik birbirimizi. En kısa zamanda kızları topluyorum doğruu kadın doğuma :86:
Doktorlar bir yerinizi görmüyorlar bu arada, o kadar alışıklar ki el yordamıyla herşey
Zaten görüntüleme de ultrason cihazının ekranından
bu arada benim enişte doktor, görümce hemşire.. benden çook daha tutucu olmalarına rağmen, illa erkek doktora git onlar daha iyi dedikçe iyice korkuyorumbenim şöyle genç, güleryüzlü, datlu bir kadın doktor bulmam lazım.. en azından açılışı o yapsın
Selam ,
ben 01/11/1979 dogumluyum .Öliyim o zzaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?