arkadaşlar ben çok heyecanlıyım. muhtemelen bebiş 2,5 haftalık.
şimdi ne yapmam ne yapmamam gerekiyor bilmiyorum tecrübesizim. ayy bir de düşük falan olmasın, korunmak için neler yapmak gerekir acaba
Canım bence ilk önce stres yapmayacaksın :) Rahat olacaksın ve kan vermeye gideceksin oradaki değerini yazdıktan sonra bakalım Dr a randevu gününü alacakasın ve 1000 li değerde kese ancak görünüyor dedi doktorum kendine iyi bir Dr bulacaksın varsa aramana gerek yokdaha sonra eğer folbiol kullanmıyorsan eczaneye gidip başlayacaksın :) benden buka :)
hımm ay ben işteyim Dr a anca hafta sonu giderim.
1000 li geğerleri acaba kaçıncı haftada görülür?
folik asiti zaten içiyorum canım, yaklaşık 2 ay önce dr a gittim ve artık gebelik istiyorum dedim o da folbiol verdi neredeyse ilk denemede oldu gibi çok şükür.
(1. ay eşim boşalamadı)
Mutluluğun daim olsun,tabi ki ilk üç aya çok ağır işler yapma onun dışında yürüme vs günlük işlere devam et yatarak geçen hamilelikte doğum rahat olmuyor bol hareket iyidir sadece ağır kaldırma dr der zaten,yemek olarak dediğin gibi her gün süt, peyni,r yoğurt mutlaka tüket balık tabi ki ben yiyemedim tiksinmiştim onun yerine her gün ceviz badem yedim maşaallah oğlum çok akıllı aşırı yani:) folik asit kullanacaksın aksatma beyin gelişimi için onun dışında ben çayı bırakamadım hatta çaya aşerdim birde turpa:) halada içiyroum.
Bana da yavaş geçiyor du amma bi baktım 9. haftam bitecek neredeyse :) son aylar zor geçiyormuş genelde
canım benim doktorumun önerileri ve hamilelikte beslenme konularında yaptığım araştırmalara göre,,günde illaki 1 yumurta,bol peynir,zeytin,yeşillik muhakkak kırmızı et.günde 100 gr da olsa bu kıyma formundada olabilir.istersen biraz çorbana koyarsın.tavukları sağlıklı bulmuyorum.folik asit muhakkak kullan hatta gebelikten 2-3 ay onceden başlamak gerekiyor.günde 2 ceviz ve 5-6 badem ceviz özellikle çocugun beyin gelişimi açısından çok faydalı.kan değerlerine göre kan ilacı takviyesi kullanabilirsin.yada düzenli beslenirsen vitamin önermedi benim doktorum.karbonhidrattan mümkün oldugunca uzak dur pilav makarna beyaz ekmek tatlılar.bu sana ve bebeğine lüzumsuz kilo demek.ve bebeğe hiç bir faydası yok inan ki.bol meyve birde aklıma gelenler şimdilik bunlar.bol yürüyüş özellikle 4. aydan sonra
tavsiyeler için teşekkürler. folik asiti 2 aydır içiyorum. ben yumurta sevmiyorum yaaa, bide işe erken geliyorum anca akşamları belki yerim.
cevizi de seviyorum ama badem le aram yok. nesse dengelemeye çalışmalıyım artıkın.
DR a ne zaman gitmeliyim?
şuan 8. haftandaysan bence git.kese oluşumunu ve kalp atışlarını duyabilirsin.Alttan bakıyorlar belli bir haftaya kadar.daha net görmek için.ilk kalp atışlarını duymakkbir ömre bedel
hımm ay ben işteyim Dr a anca hafta sonu giderim.
1000 li geğerleri acaba kaçıncı haftada görülür?
folik asiti zaten içiyorum canım, yaklaşık 2 ay önce dr a gittim ve artık gebelik istiyorum dedim o da folbiol verdi neredeyse ilk denemede oldu gibi çok şükür.
(1. ay eşim boşalamadı)
canım benim kese 4+5 te göründü 10 gün sonra kalp atışlarını gördük şükür :) çok şükür bebişin bekletmemiş :) bende adetime 9 gün kara öğrendiğimde 4.83 5 gün kala 40, adet günümde 435 idi doktora gittim bana 1 hafta sonra gel kese görelim demişti :)
birde hazırlıklar falan başladımıdaha çabuk geçer sana.ben odası dışında tamamladım gibi bütün kıyafetlerini.ilk bebek,özlemle beklenen bebek,heves bol Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eylesin
canım benim kese 4+5 te göründü 10 gün sonra kalp atışlarını gördük şükür :) çok şükür bebişin bekletmemiş :) bende adetime 9 gün kara öğrendiğimde 4.83 5 gün kala 40, adet günümde 435 idi doktora gittim bana 1 hafta sonra gel kese görelim demişti :)[/QUO
ne güzel yaw, biz de hayırlısı ile görelim.:)
merhaba bende şubat 17 de 32 yaşına gireceğim benimde ilk gebeliğim ama 15 yıllık evliyim olmadı bizim bebeğimiz yıllarca aradık şimdi 33 haftalık gebeyim çok şükür anne olmanın yaşı yok kızlar tadını çıkarın[/QUOTE
Gebeliğin hayırlı olsun canım Allahım tamamına erdirsin sağlıkla kucağına al inşallah..Bu arada 15 yıllık evlilik 17 yaşında evlilik demek :) oy maşallah ya valla bize göre çok erken bi evlilik :) Allah hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin eşinle çocuğuna beraberinde sana :)
:) benim 2,5 haftalık canım. ama Dr lar adet gününden sayıyolarmış o zaman 4 haftalık olmuş olur.
canım benim kese 4+5 te göründü 10 gün sonra kalp atışlarını gördük şükür :) çok şükür bebişin bekletmemiş :) bende adetime 9 gün kara öğrendiğimde 4.83 5 gün kala 40, adet günümde 435 idi doktora gittim bana 1 hafta sonra gel kese görelim demişti :)[/QUO
ne güzel yaw, biz de hayırlısı ile görelim.:)
Göreceğine inanıyorum sen haftaya, hafta sonu randevunu alcanım ozaman keseyi görürsün belkide kalp atışı :)
Göreceğine inanıyorum sen haftaya, hafta sonu randevunu alcanım ozaman keseyi görürsün belkide kalp atışı :)
ok. hadi hayırlısı.
son adet tarihini baz alıyorlar gebelik haftasını belirlerken eğer ki geç döllenme olmadıysa.benim 5. haftada duyulmuştu galiba kalp atışları ama 7. haftada anca duyulanlar oldugunuda duymuştum.istersen ortasında 6. haftanda git.
Hazırlık yapamıyorum korkuyorum ya.. hele biraz daha büyüsün bebiş..yoksa planlaar var tabi..odasını nereye yapalım vs vs birde benim 3 tane kedim var evde :) eşimle yer belirlemeye çalışıyoruz sürekli bebek onlarla aynı yerde olmayacak bir müddet çok plan yapmamız lazım çoook :) hatta kedilerimden biri de gebe olabilir ilk evvel anneanne olcam sanırsam
bende cinsiyetini öğrenince başladım hazırlıklara.bana kalsa odasını falanda yapıcam ama annemler ,kayınvalidemler ,çevre çok erken deyip duruyorlaryaaa bence çok şanslısın 3 kedili bir evv 49:yerinde olmayı çok isterdim.bebeginle büyürler işte.süpermiş gerçekten.toxoplazma testi istediler mi senden ben hayvan sever olunca doktorum 2 kere tekrarlamıştı.
tavsiyeler için teşekkürler. folik asiti 2 aydır içiyorum. ben yumurta sevmiyorum yaaa, bide işe erken geliyorum anca akşamları belki yerim.
cevizi de seviyorum ama badem le aram yok. nesse dengelemeye çalışmalıyım artıkın.
DR a ne zaman gitmeliyim?
Hazırlık yapamıyorum korkuyorum ya.. hele biraz daha büyüsün bebiş..yoksa planlaar var tabi..odasını nereye yapalım vs vs birde benim 3 tane kedim var evde :) eşimle yer belirlemeye çalışıyoruz sürekli bebek onlarla aynı yerde olmayacak bir müddet çok plan yapmamız lazım çoook :) hatta kedilerimden biri de gebe olabilir ilk evvel anneanne olcam sanırsam
amin canım, tavsiyelerin için teşekkür ederim uymaya çalışacağım. çayı ben de bırakamam gibi geliyor ama en azından çok açık içerim diye düşünüyorum.
merhaba bende şubat 17 de 32 yaşına gireceğim benimde ilk gebeliğim ama 15 yıllık evliyim olmadı bizim bebeğimiz yıllarca aradık şimdi 33 haftalık gebeyim çok şükür anne olmanın yaşı yok kızlar tadını çıkarın
canım bende kediler 2 taneydi 1 seneyi geçti bendeler ki çocukluktan beri hayvanlarla içli dışlıyım onlardan asla vazgeçemem sokakta evde severim yani :) toxo negatif. çocuk istediğim zaman da yaptırdım her ay yaprıyorum doktor gerekyok dedi ama sen istiyorsan her ay yaptırabilirsin dedi. Tabi kedilerin temizliği ile eşim ilgileniyor. Onlara 2 oda bi salon neredeyse ev açtık yani düşün :) bir sürü masrafa girdik borç harç gebelikten sonra. Ama değer bebişleri olunca resimleri yüklerim :)))))
evet tatlım biraz küçükyaşta evlendik eşim 19 ben 17 ama zaman çok çabuk geçiyor inşallah hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizimerhaba bende şubat 17 de 32 yaşına gireceğim benimde ilk gebeliğim ama 15 yıllık evliyim olmadı bizim bebeğimiz yıllarca aradık şimdi 33 haftalık gebeyim çok şükür anne olmanın yaşı yok kızlar tadını çıkarın[/QUOTE
Gebeliğin hayırlı olsun canım Allahım tamamına erdirsin sağlıkla kucağına al inşallah..Bu arada 15 yıllık evlilik 17 yaşında evlilik demek :) oy maşallah ya valla bize göre çok erken bi evlilik :) Allah hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin eşinle çocuğuna beraberinde sana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?