30+ yaş ilk çocuklarına hamile anne adyları, düşünenler gelin bakalım :)))))

İnşallah canım. Rabbim kalbine göre versin tez zamanda gelsin minik bebeğin..Neler yapıyorsun bakalımmm :)

İnşallah canım, sağolasın. Yarın tedaviye başlıyorum, aslında olmaması için bir neden de yok ama işte olmuyor. Bir kaç ay yumurtlama takibim yapılacak, olmazsa tüp bebeğe geçilecek. Rabbim yardımcım olsun. Bana dua edin olur mu? Bu arada Allahım sağlıkla, sıhhatle bebeğinizi kucağınıza almyaı nasip etsin..

arkadaşlar ben çok heyecanlıyım. muhtemelen bebiş 2,5 haftalık.
şimdi ne yapmam ne yapmamam gerekiyor bilmiyorum tecrübesizim. ayy bir de düşük falan olmasın, korunmak için neler yapmak gerekir acaba?

öncelikle bi sakin oluyosun, rahatına bakıp hamileliğin tadını almaya çalışıyorsun.
sonra beslenme. çiğ et vb şeyler yemek dokunmak yasak. ağır kaldırmak yassak. pastörize olmayan süt ürünlerinden yemiyoruz. sucuk 3 aya kadar salam 9 ay boyunca yasak. kafeini kesiyoruz. tük kahvesi zinhar yasak. bitki çayları iyidir diye önümüze geleni içmiyoruz. çünkü bazıları düşük tehdidi. ayrıca herşeyin fazlası zarar kanunu burda da geçerli habire tıkınmıyoruz:) çok mu yazdım ne. ama daha fazlasıda var. deneyim sahibiyim. ama hazırım tekrar yapabilirim. hissediyorum:)

yazdıklarınız çok enerji verici, teşekkür ederim :)
çok yazmadınız, gayet güzel bir yazı olmuş :)

bu mesaj beni nasıl mutlu etti anlatamam
benim de 2 kedim var evde, 2senedir kediliyiz. toxo negatif. aşılarına dikkat ediyorum, kumu ben temizliyorum ama sonrasında ellerimi çok temiz yıkarım. bir sorun çıkmadı.
toksoplazmadan korunmak için, dışarıda çiğ sebzeler, salatalar, pişmemiş gıdalar pek yememeye çalışıyorum. bunlardan da bulaşıyormuş çünkü...

Merhaba
Yaşasın çok mutlu oldum bende :))) evde kedi besleyip hemde gebeliklerimiz hakkin da bilgi alışverişinde bulunuruz. :) birbirimizi eniyi anlayan bizler oluyoruz :) nasil simdi kedilerinle aran bir mesafe koydunmu? Bebek dogduktan sonra esinle dusunceleriniz ne yönde?

Hesap ceker gibi sordum ya kusura kalma :)

ben kedilerle arama mesafe koymuyorum, hatta şimdi vücut ısım yüksek diye, sürekli dibime geliyorlar, yatarken boynuma gelip sokuluyorlar iyice.
birçok dr a sordum, iç parazit aşılarına dikkat ettikten sonra hiç sorun yok. çiğ et hiç vermiyorum onlara. sadece evdeler, dışarı çıkmıyorlar.
eşim de problem etmiyor, ileride de etmez umarım. ona bir zahmetleri yok nasılsa :) bakımlarıyla ben ilgileniyorum. ikimiz de çok seviyoruz.
eşimin çevresinden çok söyleniyorlar ama kulaklarımı tıkıyorum. bilimsel açıdan birçok faydası var evcil hayvanla çocuğun birlikte büyümesinin. çok araştırdım, sordum, çok okudum konu hakkında... içim rahat o yüzden...

doğumdan sonra, yine beraber olacağız. daha dikkatli olacağız sadece. daha sık ev süpürülecek. bebekleri kedilerle yalnız bırakmak yok. tamamen huylarını öğrendikten sonra daha serbest oluruz biz de. forumda bununla ilgili bir konu vardı, evcil hayvanlar bölümünde. oradaki annelerin de yorumları çok olumlu. inş hep aynı şekilde iyi geçinirler. yurt dışında kedyle-köpekle beraber büyüyen bebek sayısı çook fazla. hep olumlu örneklerle karşılaştım ben. çevredekilerin olumsuz yorumları da bildiklerinden değil, endişe ve önyargılardan öyle olumsuz oluyor, onları da dikkate almıyorum açıkçası. kötü niyetle söylemiyorlar, o yüzden kırmıyorum da kimseyi...

ben kedilerimi çok sevdiğim için, bebek olunca onları göndermeyi hiçbir şekilde düşünmüyorum canım. inş güzelce anlaşacaklar :))

Son düzenleme:
Hesap ceker gibi sordum ya kusura kalma :)

est. canım.
gerçekten çok araştırdım, başka şeyler de konuşuruz konu hakkında ilerledikçe...
2 taneler ya, bazen birbirlerini kovalıyorlar, karnıma basıp geçtikleri de olur. o yüzden şimdiden yan yatmaya başladım, hızlı koşarken sert olabiliyor çünkü atlamaları... ona dikkat ediyorum sadece.

bebek doğduktan sonra, kedilerden tüm ilgiyi çekmezsen, bebeği kıskanmaları da pek olmuyormuş. bir şekilde alışacağız inş.

sokak kedilerine de yemek indiririm sık sık. onları okşamıyorum sadece. gebeliği düşündüğüm andan beri buna dikkat ediyorum.

Merhaba canım Rabbim tedavini muvaffak etsin..Rabbim ter zamanda zahmetsizce çocuğuna kavuşmayı nasip etsin inşallah canım..
Teşekkür ederim güzel temmenilerin için

Bu dediklerin benim içinde geçerli :) gerçekten öyle hiç desturları yok..ışık hızıyla koşturuyorlar :=) bizimkilerden ikisi berbaer oynuyor daha çok :) Bende gebelik düşündüğümde evimin önündeki kedişleri sevemedim çok içim gitti ama bu göevi eşime verdim eheheh

üçü de çok tatlı maşallah melez yavrular gelecek demek :)
canım, birkaç tane vet imiz var, ailece hayvansever olunca :)) ortak kararları:
kediler için iç parazit hapı yerine, iç parazit aşıları 3 ayda bir vurulsa yeterli oluyor. aşılar çok daha fazla güvenli oluyor. hapları hiçbiri tavsiye etmedi vet lerin. daha az etkiliymiş, bazen hepsini yutmadan çıkarıyorlamış vs. aşılarda daha fazla şeye karşı önlem oluyor. benim 3 ayı geçirdiğim de oldu bazı dönemler ama bir sıkıntı olmadı.bebekten dolayı 3 aya dikkat edeceğiz. çiğ et verilmemesi çok önemli. vermiyorsan pek sorun olmaz. kuduz(zorunlu) ve karma aşıları da senelik 1 er kez yaptırıyoruz. hepsi bu. kışın 3 ay hariç dış parazit ense damlası... evdekilerde pire olmuyor ama dışarıdan yumurta taşıyabliriz diye damla veriyorum yine. sokaktaklerde pire oluyor genelde. hiç kediyle uğraşmasak bile ayakkabılarla yumurta taşınabilirmiş... bebek için ekstra önlemler bunlar canım.

benimkiler sokak kedisi, yavruyken geldiler :) erkeğimizi kısırlaştırdık, dişisi de pek kızgınlığa girmiyor ondan sonra. o da kısırlaştırılacak ama psikolojisi biraz değişik onun, vet lere aşı için gittiğimizde ortalığı savaş alanına çeviriyor, hiç sevmiyor orayı, vet eve geldi, yine aynı o yüzden kısırlaştırmasını bekletiyoruz zorunlu...
yavrular çok tatlı oluyor ama ben vermeye de kıyamazdım, eşimden yüz bulsam sokaktakileri de eve taşıyacağım...
2 taneden fazlası da maddi ve fiziki olarak ev şartlarını zorlaştırdığı için buna karar verdik, kısırlaştırmayı destekledik...

doğumdan sonra bebeğin giydiği kıyafetleri evdeki evcile uzun uzun koklatın, ilk tanışmaları gerçekleşeceğinde evin özellikle sakin olmasına ve güvenli bulmalarına dikkat edin diyorlar. benim kediler bebek ile henüz karşılaşmadılar. çok şaşıracaklardır artık ama alışacaklarına inanıyorum. max önlemler ile bir araya getireceğim inş...

Son düzenleme:

Canım sağol çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel ve özeller :) benim için. Kedilerimin bebişleri british shorthair & scottish fold çaprazlaması olacak inşallah bu nedenle talipleri oldukça fazla oluyor.Yani bekleyen eş dost çok :)))) ve bende kesinlikle bakabilecek aileler seçmeliyim bir heves uğruna alınıp sonra evden eve gezmeleri beni çok rahatsız eder. İsteyenlere şimdiden diyorum sen kesinlikle bakamazsın diye çünkü tanıyorum :) Bu arada benim vetlerimde hap kesinlikle dedi o yüzden iğneden vazgeçtik..dediğin üzere bizde 3 ayda bir iğne yaptırıyorduk ama. Kafam karıştı şimdi.:26: Kısırlaştırma olayını bende düşünüyorum en azından dişiler bi doğum yapsın erkek kedim tamamen bi yavru kedi modunda hep sevilmek istiyor paşam o ya :) zaten bi arkadaştan aldım misafir diye bende kaldı. Gerçekten maddi olarak zorluyorlar yok kaliteli mama yok kum vs derken hatrı sayılır masrafları çıkıyor ama napiyim..Hertatlı şeyin birde külfeti oluyor..Dış parazit olayını hiç yapmadım onuda soracağım bir dahaki gidişimde.. Bence yavaş yavaş bebekli aileleri tanıştırmanda fayda var :) ben sürekli deniyorum eheheh yeğenler felam gariplerim kucaktan kucağa sesleri çıkmıyor. Senin dişi kedini bebek doğmadan kısırlaştırmanda fayda var diye düşünüyorum öyle veya böyle. İnsanlar gibi karakterleride farklılaşıyor çünkü. Hele bi ilerleyelim bakalım neler neler olacak Rabbim hayırlı bir gebelik nasip etsin problemsiz bir şekilde inşallah..İsteyen herkezede tez zamanda nasip etsin :)

selam kızlar bende 36 yasındayım 34 yasında ıkıncı cocugumu dogurdum ama ılkını 21 falandı dogum yaptıgımda.ozaman nasıl gectı anlamamıstım.kızım 22 aylık allah sızede hayırlı dogumlar nasıp etsıın

vet ine güveniyorsan onun dediğine devam canım. hapları geri çıkarmıyorsa, bir de dozu iyi ayarlanıyorsa(kiloya göre imiş) o da fayda sağlar. açıkçası ben her türlü sorun olacağını sanmıyorum da işte, riske de atamadığım için dikkat ediyorum.
melezlerini çok merak ediyorum şimdiden. yavruları erken vermeyin lütfen, iki ay annelerini emsinler bir güzel. benim ikisi de oturduğum sokaktan. biri 3 haftalık ancak vardı bulduğumda, annesini ememediği için oral dönemde saplanıp kaldı :) hala bizim eşyaları emer durur. öteki annesini yeterince emdi, onda hiç öyle huylar yok. huyu da daha iyi...
bebekli anneler kendileri bile kedimden korkuyor, bebeklerini hiç yaklaştırmazlar bile
olur da bebekleri tırmalarlarsa benim daha çok içim gider, çok üzülürüm. o yüzden hiç öyle bir karşılaşma olmadı evde.kedilere güvenemiyorum, aslında durup dururken kmseye saldırmıyorlar da, bazen kalabalıktan, bazen de kişilere özel çok tuhaf tepkiler veriyorlar. normalde sorun yok.
bizim bebekte herşeye dikkat ederek, kontrollü bir şekilde tanıştıracağım inş.
bendekiler tekir, sokak kedisi oldukları için, genel olarak cinslere göre daha hırçınlar. işim gerçekten zor... ben dillerinden anlıyorum, bir şekilde halledilecek işte...
inş sorunsuz atlatırız hepimiz.

Allah bağışlasın evlatlarınızı. inşallah yeniden hayırlısıyla hamile kalabilirsem 2. çocuğumu istyorum bende bakalım.

günaydınlar, taze anneciklerr :)
nasılsınız? bende haala bulantı yorgunluk falan yok:) dün akşam yine test yaptım acaba yanılıyormuyum diye:) ama yine 2 çizgi:)
ben ve eşimde kan uyuşmazlığı var, iğne de olmam lazım. hadi hayırlısı artık...

Allah hayırlı uzun ömürler versin size ve evlatlarınıza inşallah.. Gerçekten çok tezat yaşlarda anne olmuşsunuz :)

Amin canım inşallah kedilerimiz ve bebeğimiz çok iyi anlaşırlar canım.. :)))))

canım aynı durumlar bende de vardı.. ancak 7. haftadan itibaren başladı az az bende :) çokşiddetli olmasa da hepsini yaşıyorum(yorgunluk, argınlık, bulantı, tansiyon oynamaları vs ) kan da baktırmadın mı sen daha bakiym??? Bu araa kan uyuşmazlığı doğumdan sonra yapılan bir iğne canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…