• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yas üstü yalnizlar

Yalnızlık zor şimdi herkes evlenmek zorunda değil derler ama onuda biliyoruz
Ama insanın kafasına uygun birini bulması özellikle 30 yaşından sonra çok zorlaşıyor .
35 yaşındayım ben mesela birinden hoşlanıyorum olmuyor üzülüyorum falan
En son hoşlandığım adamla olmadı adam gitti birini buldu evlilik hazırlığında .
İnsan üzülüyor işte ama ne diyeyim kısmet
Ben de 30 yasindan sonra daha da zorlastigini düsünüyorum, bekar ve yalniz erkek bulmak zorlasiyor zaten. Insan her seye emek vererek ulasabiliyor ama bu öyle bir sey degil iste

Yalnızlık zor şimdi herkes evlenmek zorunda değil derler ama onuda biliyoruz
Ama insanın kafasına uygun birini bulması özellikle 30 yaşından sonra çok zorlaşıyor .
35 yaşındayım ben mesela birinden hoşlanıyorum olmuyor üzülüyorum falan
En son hoşlandığım adamla olmadı adam gitti birini buldu evlilik hazırlığında .
İnsan üzülüyor işte ama ne diyeyim kısmet
Ben de 30 yasindan sonra daha da zorlastigini düsünüyorum, bekar ve yalniz erkek bulmak zorlasiyor zaten. Insan her seye emek vererek ulasabiliyor ama bu öyle bir sey degiln
Yahu toplu tasima araci mi bu butun koltuklar kapilsin :)
Vardir,vardir..İyi dusun iyi olsun :)
Tamam iyi düsünmeyi denicem:)

Ben de 30 yasindan sonra daha da zorlastigini düsünüyorum, bekar ve yalniz erkek bulmak zorlasiyor zaten. Insan her seye emek vererek ulasabiliyor ama bu öyle bir sey degil iste
Bekar bulsan da evleniyorlar falan sonra hemen ilginç bir şekilde.
Ya emek verilir de başta olmayınca.
Bide kadınlar rekabet halinde sürekli erkeklerin peşinde bırakmıyorlar
Millet valla ikinci üçüncü evliliğini yapıyor
Ben 1 kere evlenip ayrılsam bi daha evlenmezdim heralde

Kitap, Film, yalniz takilma; kahve icme, yemek yeme hepsini yapiyorum zaten artik yanimda birini istiyorum ama gercekten kismet isi galiba. Sizin de insallaj

Evet seciyim biraz ama yok senle olmaz diyebilcehim biri bile cikmiyor ki dogru düzgün. Kendime övmek icin degil ama hos biri oldugumu duyarim sıklıkla ama neden kimseyi cekemiyorum anlamiyorum. Dogru yer dogru zaman meselesi sanirim
Benim ailemde seçiciliğinden dolayı biraz da ya gönlüme göre olsun ya hiç olmasın mantalitesiyle geç evlenen kadınlar çok fazla. Muhtaçlık durumu olmayan, sosyoekonomik olarak iyi ailelerde olan kadınlar biraz da eğitimli ve güzelse zor evleniyor.

Bakıyorsun eğitimli, bilmem kaç dili var, güzel, bakımlı, ekonomik olarak da her şeyi var;hayatında biri yok. Olsa olur ama seçici. Kuzenim Koç Üniversitesi mezunu, üst düzey bir yönetici şu anda, 37 yaşında evlendi. Kayak yaparken arkadaş grubundan biriymiş, tanışmışlar.

Biri daha var babamın kuzeninin kızı 42 yaşında evlendi. Ev kızıydı, o olmaz bu olmaz dedi, zorlamadılar. Sonra bir arkadaş aracılığıyla biri görmüş, o da beğenince evlendiler. Bazı afedersiniz geri kafalılar 42 yaşında bunu kabul ediyorsa, o adamdan hayır gelmez bile dediler. Ama adam dört dörtlük, evlilikleri de harika. Çok mutluyum, herkese nasip olsun, beklediğime değdi diye dua eder.

Bir de halam var, o da 33 yaşında evlendi. Bir tanesi de şiddet yüzünden erken yaşta bilinçsiz yaptığı evliliği sonlandırdı, 40’lara doğru biriyle tanışıp evlendi. O da şu an huzurlu.

Aşkın sizi nerede, hangi yaşta bulacağını bilemezsiniz. Eee hani gelmedi ne zaman gelecek diye oturup beklenecek bir şey değil bu. Hatta bazen tek seferde bile bulunmuyor. Ayarınızda olsun tabii ki, davul bile dengi dengine, insanları kolay tepmeyin yine de. Mesele boşanmış biri diye aman aman olmaz demeyin. Ağzı büzülesicelerin de sözleri sizi üzmesin. İnsanlar çok konuşur, boş konuşur. İnsan aşkı ne zaman bulursa o zaman evlenmeli. Geç evlenen insana defolu gözüyle bakıyorlar çok sinirleniyorum. Kaldı ki artık eğitim hayatı, iş hayatı, birikim yap, o bu derken hayatın oturması 30’lu yaşlara doğru oluyor. Bence en doğru yaş aralığı evlilik için.

Ben de sinir oldum sanki kendisi aynisini yasamamis gibi, zaten eskisi kadar sıkta bulusmuyoruz malum "sevgiliyle planlar".

Kapilcak yanlis biri bile cikmiyor merak etmeyin, sosyal altiviteler konusunda haklisiniz uzun süredir bir seyler yapmadim

Aslında spor yapıyormuşsunuz düzenli olarak, bunu evde yapmak yerine spor salonuna gitseniz, sizin gibi sağlıklı beslenen, formuna dikkat eden, hobilerle uğraşan, kariyerli arkadaşlar edinmeniz çok daha kolay olur. Kız-erkek karışık arkadaşlar edinseniz ordan çevreniz genişler yeni ortamlara girersiniz.

Aslında spor yapıyormuşsunuz düzenli olarak, bunu evde yapmak yerine spor salonuna gitseniz, sizin gibi sağlıklı beslenen, formuna dikkat eden, hobilerle uğraşan, kariyerli arkadaşlar edinmeniz çok daha kolay olur. Kız-erkek karışık arkadaşlar edinseniz ordan çevreniz genişler yeni ortamlara girersiniz.
Spor salonuna gidiyorum zaten ama bu zamana kadar kimseyle bir tanisma ortami olmadi, yurtdisindayim bu arada onla alakali da olabilir.

Benim ailemde seçiciliğinden dolayı biraz da ya gönlüme göre olsun ya hiç olmasın mantalitesiyle geç evlenen kadınlar çok fazla. Muhtaçlık durumu olmayan, sosyoekonomik olarak iyi ailelerde olan kadınlar biraz da eğitimli ve güzelse zor evleniyor.

Bakıyorsun eğitimli, bilmem kaç dili var, güzel, bakımlı, ekonomik olarak da her şeyi var;hayatında biri yok. Olsa olur ama seçici. Kuzenim Koç Üniversitesi mezunu, üst düzey bir yönetici şu anda, 37 yaşında evlendi. Kayak yaparken arkadaş grubundan biriymiş, tanışmışlar.

Biri daha var babamın kuzeninin kızı 42 yaşında evlendi. Ev kızıydı, o olmaz bu olmaz dedi, zorlamadılar. Sonra bir arkadaş aracılığıyla biri görmüş, o da beğenince evlendiler. Bazı afedersiniz geri kafalılar 42 yaşında bunu kabul ediyorsa, o adamdan hayır gelmez bile dediler. Ama adam dört dörtlük, evlilikleri de harika. Çok mutluyum, herkese nasip olsun, beklediğime değdi diye dua eder.

Bir de halam var, o da 33 yaşında evlendi. Bir tanesi de şiddet yüzünden erken yaşta bilinçsiz yaptığı evliliği sonlandırdı, 40’lara doğru biriyle tanışıp evlendi. O da şu an huzurlu.

Aşkın sizi nerede, hangi yaşta bulacağını bilemezsiniz. Eee hani gelmedi ne zaman gelecek diye oturup beklenecek bir şey değil bu. Hatta bazen tek seferde bile bulunmuyor. Ayarınızda olsun tabii ki, davul bile dengi dengine, insanları kolay tepmeyin yine de. Mesele boşanmış biri diye aman aman olmaz demeyin. Ağzı büzülesicelerin de sözleri sizi üzmesin. İnsanlar çok konuşur, boş konuşur. İnsan aşkı ne zaman bulursa o zaman evlenmeli. Geç evlenen insana defolu gözüyle bakıyorlar çok sinirleniyorum. Kaldı ki artık eğitim hayatı, iş hayatı, birikim yap, o bu derken hayatın oturması 30’lu yaşlara doğru oluyor. Bence en doğru yaş aralığı evlilik için.
Verdiginiz örnekler beni cok motive etti, umarim ilerde ben de bu örneklerin arasina katilabilirim. Türkiye sartlarinda zaten bir kadin 30 yasina geldi mi ve hala yalnizsa direkt defolu gözüyle bakiliyor ama ben otuzdan sonra kendimi yeni yeni bulmaya basladim, zevklerim oturdu, ne istedigimi bilmeye basladim, sakinlestim, fevriliklerim, kiskancliklarim azalmaya basladi ama erkeklerim sadece bir rakamdan dolayi bu kadar önyargili olmasini anlayamiyorum. Umarim benim karsima da beni yasimla, yasadiklarimda önyargisiz bir sekilde kabul edip, sevecek bir insan cikar.

benim bir ilişkim olmuştu ondan ayrıldıktan sonra da yaklaşık 8 sene yalnızdım. Kafama yatmayan birisiyle ilerlemektense kaçmayı seçtim her defasında. Bazen olmuyorsa gerçekten hayırlısı buymuş demek gerekiyor. Sonra eşimle tanıştım ama detayları anlatsam gerçekten şaşırırsınız kısmete inanmaya başladım :) herkes için doğru birisi var umarım en kısa zamanda karşınıza çıkar.

Verdiginiz örnekler beni cok motive etti, umarim ilerde ben de bu örneklerin arasina katilabilirim. Türkiye sartlarinda zaten bir kadin 30 yasina geldi mi ve hala yalnizsa direkt defolu gözüyle bakiliyor ama ben otuzdan sonra kendimi yeni yeni bulmaya basladim, zevklerim oturdu, ne istedigimi bilmeye basladim, sakinlestim, fevriliklerim, kiskancliklarim azalmaya basladi ama erkeklerim sadece bir rakamdan dolayi bu kadar önyargili olmasini anlayamiyorum. Umarim benim karsima da beni yasimla, yasadiklarimda önyargisiz bir sekilde kabul edip, sevecek bir insan cikar.
Siz ideal bir yaştasınız, bir şeye geç kalmış değilsiniz, en güzel yaşlarınızdasınız ayrıca. Ve tek seferde gönlünüze biri bulursunuz umarım❤️ Gerçekten belli olmuyor, hiç hesapta yokken dan diye çıkarıyor hayat karşına.

Başlığı görür görmez aklıma bu geldi :)
IMG_20220225_164756.webp

Böyle şeyler için özel bir arayış içinde olmanın bir yararı olmadığını düşünüyorum. Hayatın doğal akışı içinde gerçekleşiyor.

Neyin peşine düşersek oda aynı hızla kaçıyor çok sinir bozucu Allah hayırlı insanlar çıkarsın karşınıza

30 yaş üstü evli ama yalnızım🙈🙈 evlenmeden önce daha çok görüyordum eşimi 😀😀😀 çok yoğun çalışıyor🤷‍♀️🤷‍♀️şaka bir yana kısmet bu işler.

Sevgili konu sahibesi seni uzun zamandır tanıyorum.
Sen bu konuya çok taktığın için bence kafanda bu konuyu çok odak noktası haline getirmişsin.

bu durumu bir süre kabullen ve artık aramayı kes.
Kendine yeni hedefler ve hobiler bul
Hayatının geri kalanını işin ve sevdiğin şeylere zaman ayırmakla geçir.

Bir noktadan sonra bakmışsın ki bay doğru karşında.

Uzun süredir yalnizim, dogru düzgün biriyle tanisamadim bir türlü olmuyor, olmuyor ve bu durum beni cok üzüyor. Bir haftadir biriyle yazisiyordum gecenlerde bulustuk yan cizmeye basladi sonra, halbuki ben begenmistim onu. Neyi yanlis yapiyorum anlamiyorum bir türlü. Iyi bir kariyerim var, spor yapiyorum, bakimliyim ama cevremde gördügüme göre is bunlarla da bitmiyor. Bütün arkadaslarimin uzun süreli evlilikleri, iliskileri var. Yakin arkadasim da uzun süredir yalnizdi, yarim sene önce internetten biriyle tanisti, simdi cok mutlu (Adam gercekten cok iyi biri) O arkadasim bile benle bir süre önce ayni seyleri yasamasina ragmen, simdi bana yine mi olmadi, hala mi biri yok diyor. Herkes biriyle olmak zorunda degil ama ben istiyorum bunu iste :KK43: dertleselim, ya da tavsiye verin lütfen, dogru düzgün bir insanla nasil tanisabilirim? (Cevremde herkes birini aradigimi biliyor, tanistirabilcekleri biri yok)
Bence sorun bu çevrenizde ki herksin birisini aradığınızı bilmesi.
Bence bu işin sırrı ben istemiyorum imajı.
4 kişilik bir arkadaş grubumuz vardı icimizde en güzel en bakımlı en harika özelliklere sahip arkadaşımın hiç bir ilişkisi yürümedi. (Şu an görüşmuyoruz. Şehirler ayrıldı. ) Çünkü kimi görse uzun boylu geniş omuzlu biriyle evlenmek istiyorum diyordu. Ve sürekli birileri birileri ile tanıştırıyordu. Kız başta begenmiyorum derken bir süre sonra begenilmemeye başlandı çünkü herkes için bu artık bir eğlence gibiydi. (Saçma ama öyle. Arkadaşımı uyardığımda bana kızmıştı ama hala aynı fikirdeyim)

Ben bu işlerin gizli.kalmasindsn yanayım. Olayın sonuna kadar kimseye hiç bişey anlatilmamali. Çünkü anlatilinca büyüsü kaçıyor .
Bunun disinda tavsiye olarak söyleyebileceğim şey şu. Birisini begendikten sonra şu ana kadar ilişkilerinizde ne yapıyorsunuz tam tersini yapın.

Sevgili konu sahibesi seni uzun zamandır tanıyorum.
Sen bu konuya çok taktığın için bence kafanda bu konuyu çok odak noktası haline getirmişsin.

bu durumu bir süre kabullen ve artık aramayı kes.
Kendine yeni hedefler ve hobiler bul
Hayatının geri kalanını işin ve sevdiğin şeylere zaman ayırmakla geçir.

Bir noktadan sonra bakmışsın ki bay doğru karşında.
ortamlarda farkında olmadan kendini kasıyordur doğal davranmıyordur.kafa hep biriyle tanışmaya evliliğe kanalize çünkü.belki çok eğlenceli zeki bir kadın ama gösteremiyor erkeğe sohbette.önce normal arkadaş olarak başlasa belki de sevgililiğe evrilecek

ortamlarda farkında olmadan kendini kasıyordur doğal davranmıyordur.kafa hep biriyle tanışmaya evliliğe kanalize çünkü.belki çok eğlenceli zeki bir kadın ama gösteremiyor erkeğe sohbette.önce normal arkadaş olarak başlasa belki de sevgililiğe evrilecek
Aynen öyle
Ve bence karşıdaki kişi korkuyor ya da çok evlilik meraklısı gibi görünüyor
Halbuki doğal davranıp akışa bıraksa illa ki çıkar yani biri

Back
X