Benim ailemde seçiciliğinden dolayı biraz da ya gönlüme göre olsun ya hiç olmasın mantalitesiyle geç evlenen kadınlar çok fazla. Muhtaçlık durumu olmayan, sosyoekonomik olarak iyi ailelerde olan kadınlar biraz da eğitimli ve güzelse zor evleniyor.
Bakıyorsun eğitimli, bilmem kaç dili var, güzel, bakımlı, ekonomik olarak da her şeyi var;hayatında biri yok. Olsa olur ama seçici. Kuzenim Koç Üniversitesi mezunu, üst düzey bir yönetici şu anda, 37 yaşında evlendi. Kayak yaparken arkadaş grubundan biriymiş, tanışmışlar.
Biri daha var babamın kuzeninin kızı 42 yaşında evlendi. Ev kızıydı, o olmaz bu olmaz dedi, zorlamadılar. Sonra bir arkadaş aracılığıyla biri görmüş, o da beğenince evlendiler. Bazı afedersiniz geri kafalılar 42 yaşında bunu kabul ediyorsa, o adamdan hayır gelmez bile dediler. Ama adam dört dörtlük, evlilikleri de harika. Çok mutluyum, herkese nasip olsun, beklediğime değdi diye dua eder.
Bir de halam var, o da 33 yaşında evlendi. Bir tanesi de şiddet yüzünden erken yaşta bilinçsiz yaptığı evliliği sonlandırdı, 40’lara doğru biriyle tanışıp evlendi. O da şu an huzurlu.
Aşkın sizi nerede, hangi yaşta bulacağını bilemezsiniz. Eee hani gelmedi ne zaman gelecek diye oturup beklenecek bir şey değil bu. Hatta bazen tek seferde bile bulunmuyor. Ayarınızda olsun tabii ki, davul bile dengi dengine, insanları kolay tepmeyin yine de. Mesele boşanmış biri diye aman aman olmaz demeyin. Ağzı büzülesicelerin de sözleri sizi üzmesin. İnsanlar çok konuşur, boş konuşur. İnsan aşkı ne zaman bulursa o zaman evlenmeli. Geç evlenen insana defolu gözüyle bakıyorlar çok sinirleniyorum. Kaldı ki artık eğitim hayatı, iş hayatı, birikim yap, o bu derken hayatın oturması 30’lu yaşlara doğru oluyor. Bence en doğru yaş aralığı evlilik için.