30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Bu konuyu yeni gördüm az önce bir başka konuya yazmıştım ben de 30una yaklaşan biriyim ve evlenmek gibi bir isteğim yok çünkü öyle düzgün erkek yok etraf çürük çarık kaynıyor resmen yani işim gereği görüyorum öyle adamlar var ki bırak evlenmeyi oturup konuşmaya bile iğrenirsin haliyle bende ne şevk kalıyor ne istek hani insan küçümsemek değil de madem kadınız seçme hakkımızı neden kullanmayalım ben nasıl kendime dikkat ediyor güzelliğime zaman ayırıyorsam karşımda da kendini geliştirmiş adam isterim..

Bu konulara dikkat etmek lazım.

Günaydın kızlar.
3 günlüğüne memlekete gidip geldim çok şey yazılmış okuyamadım daha... burayı da çok özledim.. birde yolda dua ettim hepimizin mutlu olacağı kişilerle evlenebilmesi için.. inşallah olur yakında..

3-4 ay arayla evleniyor mu topicteki herkes, ne güzel olur topiğin adını değiştiririz o zaman...
ne güzel olurdu:) hayırlısıyla olsun inşallah..

tanıtayım 30 yaşındayım ön lsans meznym sosyoloji 3.sınıf okuyrm halen:)onun dışında genelde evdeym çekngen bi kızm fazla sossyal değilm
Aramıza hoşgeldin..

ben de de s3 var 10 ay oldu memnunum..s3 yada s4 tavsiye ederim diyecektim iyi olmuş. Sadece şarj yada batarya sorunu olabiliyormuş.. hayırlı olsun telefonun:)
görüşürüz şimdilik

ıyıde gıdıpte saçma sapan ınsanları bulan ve onları cevremızde barındıranda bızız.

Benım cevremdede doğru dürüst insanlar var çünkü arkadaş grubumu veya bırlıkte çalışmak istediğim insanlara seçerek karar verıyorum.

arkadaş grubunuzu seçebilirsiniz eğer bir projenin müdüresi konumundaysanız çalışacağınız insanları da seçebilirsiniz ama eş seçmek öyle mi?

Evet biz seçiyoruz ama yoksa ne yapabiliriz bir düşünelim. Yani hayat boyu kaliteli adam beklemekmi gerekiyor?Yoksa ben de hayatıma yalnız devam ederim kalmamış zira adam daha adım atışından belli ediyor kendini ben farkediyorum işte... Belki tecrübeyle alakalı bir şey bu.

erkekler de aynı şeyi kadınalr için düşünüyor esasen.etrafta düzgün kadın kalmadı.
genel olarak evet düzgün insan arayışlarımız devam ediyor iki cins olarak da biz ne yapıyoruz orası önemli.
burada bakınca arakdaşlarımın her biri kendini eğitmiş ve geliştirmiş, belli hoşgörüye sahip,kendilerinin bilincinde insanlar zaten.
akla karayı da ayırt edecek yetideyiz her birimiz.hal böyleyken ne güzel ki hayallerimiz de var geleceğe dair umudumuz da.
kırmızı görmüş boğalar gibi her erkeği kırmızı giymiş olarak görmüyoruz .

herkes benzeri ile yüzleşecek zamanı gelince, kader kısmet bu işler.

not: 30 unu çoktan devirmiş hanım kızımız.

Biraz kendini serbest bırakman gerekir. Mükemmeliyet aramak belki doğrudur. Ama bu zaman zaman bozulur. Herkes her zaman mükemmel olamaz.

Sen nasıl varsan sana uygun biri de vardır. Adam var ama biz bir sürü kulp takıp elimizin tersiyle itiyoruz.

Haklısın Hayata biz çekiyoruz aslında. Çevremizi doğru seçersek olur.

O zaman da diyececeğiz arkadaş olarak gördüm olmaz. Bu kısır döngü nasıl bozulur :)

hoş geldin cerenkar.

Ben sadece işimle ilgili plan yapıyorum. eş için görüştüğüm kişilerde çok fazla ayrıntıya takıldığım oluyor. Ama kısmet diyorum. nasip değilmiş.

Haklısınız arkadaşlar ama erkekler kendilerine eş değil köle aradıkları için kalmadı diyorlar yani şimdiki kadınlar anneleri gibi erkeğe kendini feda etmek istemiyor bir birey olduklarının farkında bu da erkeklerin zoruna gidiyor sonra vay düzgün kadın yok düzgün kadın çok ama değerini anlayacak erkek var mı??

Bir arkadaş mükemmeli aramamak lazım demiş doğru mükemmeli aramamak gerek ama sırf evlenmek için de tipsiz yanıma yakışmayan birini de alamam.. zaten böyle çirkin erkekler nedense iyilik meleği oluyorlar sonra kadınlar ikilemde kalıyor bir daha böyle iyi adam bulamam diye.. benim çizgilerim belli ya yanıma yakışacak hem fiziken hem yaşam modeli olarak ya da yalnız bir hayat sürmeye hazırım..

ben de tam tersini düşünüyorum. kadınlar erkekleşmeye başladıkça erkeklerden de beklentileri değişti ve acı çeker konuma geldi.
adamları da yetiştiren nihayetinde kadın milleti değil mi? tamam eğitelim kendimiz geliştirelim de olayı başka yönlere kaydırmaya çalışıyoruz.erkekler yapı gereği yönetmeyi severr .kölelik kavramı farklı kastım bu asla değil.her sözü kadın söylesin ,istediği olsun ama son sözü ben söyleyim gibi.doğa da bunun örneği pek çoktur meraklılar bilir.eğer siz her idareyi kısacası dizginleri elime alacağım diye vur kırbacı vur kırbacı yaparsanız oaly orada değişir işte.

tip olayına da katılmıyorum.bakımlı olmak ayrı bir yana ve kişisel temizlik tipi güzel kılan ruhtur.ben 30 yaş ve sonrasında bunu çok daha iyi anlıyorum.ve bir söz vardır haıtlratmak gerekirse :" erkekler güzel kadınlara aşık olur ; kadınlar sevdikleri erkekleri yakışıklı bulur."

kızlar merhabalar nasılsınınz?benı sorarsanız orta seker dıyebılırım ıs bulamadım hala gecıcı ısler ıstemıyorum cunkı bır kursa gıdıcem sonra ınsallah olur aöf sınavlarımda bıttı bu donem sonuclar bırıncısınde fena degıldı sımdı ıkıncı sonucları beklıyorum

nar_çicek yemekteydım kelimesi kelimesine katılıyorum.

30 yaş ve üzeri bekar bayanlar topiğin adı olunca sanırım hanımefendı azmış evde kalan kızlar olarak bızı değerlendirdi.
Hayatına alacağın erkeğin ne olacağına sen karar verırsın o erkek istediği kadar mükemmel özelliği olsun sonuçta ilişkide ne olacağını bilemezsin.Yanı karşıdan hıssedıyorum dıyorsan bence sorunu kendınde ara,sonuçta karşına çıkan erkek yanlış erkek değildir.

Buradakılerın bazıları hayatında ılıskı ,evlilikten daha başka öncelikleri oldugu için yanlızlar.

bezer düşünüyorum hayatacım.kadın seçilen değil seçmeyi bilen oldukça karaları daha nitelikli olacaktır bu kesin.
her birimizin iyi yönleri olduğu gibi kötü yönlermiz de olabilir.önemli olan tamamlayıcı olabilmek ve paylaşmak diye düşünüyorum.
arkadaş biraz mükemmeliyetçilik ölçüsünde kendini değerlendirip o açıdan bakıyor.

erkek yönetmeyi sever ama bugünkü konum daha önceki kadınların yaşadıkları acıların sonucu kim bilir neler yaşandı da bugün bizim kadınlarımız o kadınlar gibi olmamak için çabalıyor..

Tip olayına gelirsek çirkin olan çirkindir arkadaşlar kimse kendini kandırmasın sırf iyi diye tipsiz bir adamla birlikteysen o adamı ancak insan olarak seversin erkek olarak değil..

acaba o mükemmelmi erkekler içinde mükemmel erkeği arıyor ?
Erkeklerin eskisi gibi kadınları köleleştirmesinden bahsedıyor ancak geçmişte kadınlarda ekonomik özgürlüğü olmadığı için erkekleri para olarak görüyor ve aıle baskısından dolayı ekonomik olarak kaçmak ıcın erkeklerle evlenıyorlardı.
Artık bayanların beklentılerı sevmek,saymak oldugu ıcın sen erkeği sever ve boyle yaklaşırsan, erkekte senı sever sayar.Değişmeyecek erkek yoktur değiştiremeyecek kadın vardır.Neden acaba hanımefendı kendıne o tıp erkekleri seçiyor sorun burada başlıyor.Özeleştiri yapıp kendıne yaklaşması gerekmekte.ama o kolayı seçip erkeklerı gunah keçisi ilan etme derdinde.

aslında ben seni anlıyorum.muhtemelen ailende ya da çevrende geçmişe dönük izlerin vardır.bu düşüncedeki kadınların istisnasız geçmişlerinde bu tür acılar mevcuttur.illa ezip parçalayarak haklı olduğumuzu göstermek zorunda değiliz ki? bakış açısıdır bu.son derece sert köşelerin var kendince.

neden çirkin ya da yakışıklı ayrımı yapayım ki?? ruhu bana hitap etmeyen adam bred pitt olsa kaç yazar.
anlamadığım bir de düşüncelerin bu kadar ters ise senin gibi düşünenlerle fikir alış verişi sağlayabilirsin.fikir ve düşünce birliğimiz
mevcut burada,kimse kimseyi eğip bükmek derdinde değil asla.

hayatacım günümüz dünyasında artık kadınların son derece eğitimli olması,bilgili ve güzel olması,kariyer sahibi olması da mesela cinsel istismar-şiddet görmemelerine engel değil ki? değişmeyen kalıplar var.feminist olmaya gerek yok diye düşünüyorum.ben istemedikten sonra kimse hayatıma dahil olamaz, bitmiştir.burayı istedim ,beğendim geldim,yazıyorum.bu kadar açık aslında.

ben çirkin veya güzel dıye ayrım yapmıyorum.Neye göre çirkin kime göre,sokağa cıkıp baktıgında milyonlarca insan var ve bunların bırcogu erkek.Sana göre çirkin belki başkasına göre güzel nereden biliyorsun? Sen cok mu güzelsin ? kaınat kraliçesiyle konuşuyoruzda bızmı farkında değiliz? Unutma onuda yaratan senıde yaratan Allah.Güvenme güzelliğine bir sivilce yeter,güvenme zenginliğine bir kıvılcım yeter sözünü hatırlatırım.Karşındaki adam yaşlandığında veya bır kaza geçirdiğinde ne olacağını bilemezsin sadece sana uygun değil bu kadar.Sana göre uygun kişiyi bulmak mesele.

Son düzenleme:

kesınlıkle ama sen nasıl yaklaşırsan ve nasıl kişileri hayatına almak istersen onu alırsın.
Yaşayacağın ve tanıdıgın insanlar bıle aslında senın hayatının olmasını istediğin yöne çevirebilmen için aracı olan seyler.

Beni tanımadan nasıl böyle ahkam kesiyorsunuz acaba anlamayadım.. çok şükür seçimlerimde hiç yanılmadım daha ilk adımda adamın ne mal olduğunu anlayıp gönderdim ve evet ben mükemmel bir kadınım itirazınız varmı? mükemmel erkek arıyorum o sebeple....

değişmeyecek erkek yokmuş gerçekten komik.. en güzel zamanlarımı elin odununu yontmak için harcayamam ayrıca bilin diye söylüyorum belli bir yaşa gelmiş erkeği ya da kadını ne yaparsanız yapın değiştiremezsiniz ancak köreltirsiniz ve bu da uzun bir uğraş gerektirir biz kadınlar mecbur muyuz? erkekler uğraşıyormu bu kadar?

nar çiçek için de hayır öyle büyük bir sorun yok geçmişte ama kendi ayaklarımın üzerinde durmam bana yeter. elin adamı için de değerlerimden taviz veremem erkekler zaten gereksiz canlılar bana göre çocuk olduktan sonra kadınlar hep sırt çeviriyor ihtiyacı kalmıyor adama.. görüyoruz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…