30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

canım balla toz zencefili karıştır belli aralıklarla 1 kaşık ye ama ağzında tut yavaş yavaş geçsin boğazından biraz acı ama iyi geliyor bana genelde.. geçmiş olsun...

teşekkür ederim canım sabah biraz ders çalıştım.. ö.den sonrada dışarı çıktım sokaklarda fotoğraf çektim.. çok rüzgar vardı çarpmış biraz kendime gelmeye calışıyorum:)

fotoğrafı hobi olarak mı yapıyorsun. profesyonel misin :)

merhaba kızlar artık akşamlarıda nete gırebılecegım eve net alamıyordum bır türlü cok şükür bugun başardım cok mutluyum..

ceren sana cok özendim.

bende evlılıge eskıden sembolik olarak bakardım ama artık bakmıyorum benım ıcın evlılık kavramı cok önemli bir kavram .. bırlıkte yaşamak gıbı degıl kı zamanında bırlıkte de yaşamış bır ınsanım .. ama artık düşünce yapım değişti sebebı ..evlılık bır sembolik değil dini nikah benım ıcın Allah huzurunda Allahtan ızın almaktır.ve Allah sana derki senın helallin olmayan kişi ile yaşamış oldugun hersey zinaya girer.resmi nikahta bırlıkte yaşayana kadar git bır ımza al.sonuçta evlılık ömür boyunca yaşamını karşındaki insanla birleştirme anlamına gelir.aıle olmanız anlamına gelir.bırlıkte yaşarken kım ne derse desın yaşayana tabıkı saygım var ama aıle olamazsın sen bır bıreysın karşındaki insan bır bıreydır.
bırsey oldgunda karım -kocam demek gibisi varmı ? aynı evde yaşadıgındada bız bu mantıkta yaşıyoruz diyene yerım mantıgını derim.. evlılık için boşanma vs aşamaları gerekir ,belkıde bu süreçte kişiler ilk boşanmaya kalktıktan bıraz zaman geçtikten sonra davalar aşamasında tekrar bır araya gelebilirler.kaldıki dinimiz sadece din nikahını yeterli kılmaz.resmı nıkahta olması gerekmektedir.

kaldıki sorarım ben ınsanlara bırlıkte yaşamayı bılıyorsun,dini nikahı yapmayı bılıyorsun.devlet dairesine gidip bır ımza nıye atamıyorsun?

evlendiğin gibi taraflar anlaşırsa aynı sekılde boşanabılırde tek celse ıle aman bununlamı uğraşacağım ..sevıyorsan ulu orta ılan edebılmek ıcın bırlıkte oldugunu evet gidip o imzayı atmalısın.yoksa benım gıbı karşı cınsin aılesı benım duydugum gibi sanada kalkıp bızım oğlumuzun eğrıtı gelinisin ? neye göre değilsin? nikahın nerde? o adamın soyadını aldınmı? hayır almadım benım soyadım bana yeter ama adamda o anda aılesının karşısına siz haklısınız,her erkek sevdıgı kadına soyadını vermek ıster ama ben senı vermek ıcın yeterli bulmadım derse günün bırısınde benım gibi 3 sene kendıne gelemezsin..

yaşayana saygım var herkesın kendı tercıhı ,kımseyı yargılamam ama doğru degıl sonuçları gerçekten ağır oluyor kaldıki toplumumuzda en yakın arkadaşım dediğin insan hayatına bırısını almaya kalktıgında kalkıp adama ya o kızmı x ile metres hayatı yaşıyordu da diyebılıyor..

çok erkek arkadaşım var sevgılılerı ıle bırlıkte yaşayan adama soruyorsun nıye evlenmıyorsun bız daha o aşamaya gelemedık.. nasıl yanı lönk?

Son düzenleme:

güzel yazmışsın canım. zamanında benim bi arkadaşımda adamın biriyle birlikte yaşamış. adam arkadaşımı aldatıp evden gönderince aklı başına geldi. bana anlatırken bunalıma girmiş ve çok kötü halde idi. intiharı düşünüyordu. şimdi o pislikten kurtuldu çok şükür daha iyi. arada görüyorum arkadaşımı yüzüme bakmadan yanımdan geçiyor artık. Allah korusun kimsenin başına vermesin. madem aynı evde kalmayı biliyorlar.erkekler bi imzayı da atmayı da bilecekler.

Son düzenleme:
nikahsız yaşamak ile ilgili düşüncelerimi söyledim.
imza olayına gelince evet gidip imza atmayı bilmiyorum. var mı ötesi...

ben de forest gump ı izledim az önce,ağlamaktan helak oldum

sana mail attım yavru kurbaaa
görmedin mi? geç oldu kusra bakma. önemsemediğimden değil

tuğçemm gelmedi hala

ne yedin bugün söylemedin yediklerini korkuyon mu terlikden

kızlar bu tartışma çok su götürür, gerçekte öyle bir durum da yok, olsa da fark etmez ama sırf faraziye yüzünden de birbirimizi kırmayalım....

sana mail attım yavru kurbaaa
görmedin mi? geç oldu kusra bakma. önemsemediğimden değil

tuğçemm gelmedi hala

ne yedin bugün söylemedin yediklerini korkuyon mu terlikden

şu an kabak çekirdeği yiyorum,bugün bitiyor son
kızartma yedim bol bol bugün
yok bakamadım maile,bakarım.

ben de bukonuda sana katılıyorum canım.. erkekler vicdanlarını susturdukları müddetçe rahatlar da bayan için öyle değil bahsettiğin gibi bir durumda üzüntü boyutu büyük oluyor.. Helal dairesi keyfe kafidir sözünü severim.. ama başka görüşte olanlarada saygım var.. herkes kendi hayat çizgisini kendi çizip yürüyor.
bu arada neden bana özendin fotoğraf için mi:)

şu an kabak çekirdeği yiyorum,bugün bitiyor son
kızartma yedim bol bol bugün
yok bakamadım maile,bakarım.

kıs benim canımda patates ve patlıcan kızartması istiyor
ama kendimi tanıyorum üşenirim ya hiç yapasım yok. olsada sarmısaklı yoğurtla yesem yaa miss gibi olurdu.

kısımmm o çekirdek kaç gündür bayatlamadı hala laaaa

bende makarna yedim vicdan azabı çekiyorum biraz

turkuaz veya bırlıkte yaşamayı savunanlar herkesın fıkrı kendıne hastır kesınlıkle daha oncedende yazılanları okumadım.sen yada x ınsan olarak ne yazıldı ne oldu ne bıttı sımdı okuyacagım ama bak sen evlenmışsın ben evlenmedım ve hayatımda bır süre erkeklerden hep kaçtım.. kım ne dıyecek dıye ,kım ne düşüncek dıye evet aynı evı paylaşma düşüncesi evet güzel ama sen karşındaki insanla ne paylaşabılırsın veya sınır nereye kadar?

ben yaşadım cnm yaklaşık 1 sene yaşadım.. aynı evı karşımdaki adamla her yaz hazırandan-kasım ayına kadar 2005-2012 yılları arasında paylaştım hayatımın evet en guzel dönemıydı ama gerçekten o ınsana alışmak ,o ınsandan kopması ve o ınsanın senın düşündüğün kadar karakterlı bırısı olmaması vs gibi durumlar var.gene dıyorum evlılık bır eğer resmıyete sadece dökmek olarak bakmamak gerekmekte.bugun bırlıkte yaşadıgın ınsan yarın elın adamı olabılıyor ve sen sadece o evde yaşamakla kalıyorsun .. ha benım dedıgım olay kadının kullanılması ,erkeğin kadını kullanma olayı asla değil bunu kesınlıkle belırtmelıyım olay bu degıl benım mantıgımda cünkü erkekle kadın bırseyler yaşıyorsa ,kadında erkekle aynı seylerı yaşıyor.yanı kımse kımseyı normal bırey olarak kullanmıyor ama karşındakı adama bugun ne kadar güvenebılırsın benım asla bunlar başıma gelmez dedıgım adam oyle seyler yaptıkı ,öyle sözler duydum ki .. en basıtı ben zaten bırseylerı onunla paylaştım benım karım zaten o hayatta ayrılamam dıyen kapılarımda yatan adamdan o kadar farklı bır adama döndüki..

bazıları dıyebılır evlendıgındede bu durum olabılır hayır olamazdı benım onun aılesının soylemış oldugu cumleleri asla ben evlenseydım duymazdım.. ayrıldıktan sonra onun arkadaşlarının nıkahlı eşlerı o kadar degerlı olup ben o kadar değersiz oldumki.. belkı de kuyruk acım var bılmıyorum ama ben gerçekten bırlıkte yaşamaya karşyım.

yanı gıdıpte bır ımza atmak zor olmamalı.sen benım emınım ıcımı bılıyorsun gerçekten ben sana yazmadım.aaa yabancı erkek olsa belkı gene denerım ama toplumuzun kültüründe ,türk erkeği ile yaşanılmıyor emın ol.yaşarsan gün gelıp o..dan farkın kalmıyor malesef erkeklerın yetiştirilme tarzından bu durum kaynaklanıyor..

bende bugun pızza-patates kızartması,nargile,türk kahvesı ıctim .bende baya yemış oldum..

cerencım evet cok ıstıyorum ya bende fotoğraf cekmeyı.. makıne almak ıstıyorum telımı vs kapatıp sadece sokak sokak gezip fotoğraf cekmek ıstıyorum.keske vaktım olsada yapabılsem..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…