30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Selam kızlar
Dün akşam alıntıladım cevap yazamamıştım evden ama şimdi alıntılar gelmiyor eve gidince tek tek yazarım artık
Limonum güne erken başlamışsın maşallah
Angel Tuğçe hoşgeldin tekrardan aramıza - artık seni ev işleri topiğine de beklerim malum evli bir bayan olarak evlerin işi bitmez
Şero sen hep gel uzaktan takip etme yaz çiz birlikte sohbet edelim
Filozof ben de sonunda beğenebildim mesajını
Okyanus - aşk gelmese de şarkılarla idare edeceğiz artık
Challenger - ben ev aramıyorum şimdilik akışına bıraktım bakalım nasip inşallah bulunur bir şekilde
Mavilim - sağlığınla ilgili gelişmeleri bekliyorum ben de nasıl oldun diye - inşallah iğne iyi gelir - bir de ses denemeye de gülmedim desem yalan olur
Ceren , Aslı sizler nasılsınız?

Evlilik kader mi diye sormuşsunuz bu konuda ben de bir ara araştırma yapmıştım durum şu ki evlilik kaderimizde varsa gerçekleşecek birşey - gerçekleştiğinde kaza olur yani kaderde olanın vuku bulması - kiminle evleneceğimizi seçmek ise Allah'ın bize verdiği cüzi iradenin bir sonucu ama kiminle evleneceğimizi her ne kadar biz seçiyor da olsak yine de Allah'ın kaderimizde yazdığıyla evlenirmişiz yani Rabbim bizim ne yapacağımızı ezeli-ebedi bildiğinden aslında tercihlerimiz de bu yönde oluyor - Biraz karışık gibi görünen derin bir konu - kısaca evlilik kaderde varsa yaşanıyor kimle evleneceğimiz de tercihlerimizin bir sonucu inşallah anlatabilmişimdir:44:

Günaydın kızlar

hoşbulduk canım. Arada uğrarım ben böyle. Aslında sizi hiç terketmemiştim ki ben..
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, ama sanırım sevinmek için henüz erken. :26:

Hayat zor be pisi :))

Sabırlı olmak lazım.

Seni zor günler beklemesin olaylara öyle odaklanma pozitif enerji ver her gün ailesinin seni çok seveceğini düşün etkilersin.

gunaydın kızlar..

lily ve kötü kedi serafettin umarım en kısa zamanda istediğiniz gibi bır ev bulursunuz.
Günaydın canım.
Teşekkür ederim, umarım en kısa zamanda düzgün ve sahibinden daireler buluruz.
Zira aradığım lokasyonda - şimdi oturduğum yere komşularıma yakın ve bekar bi kadın için uygun dairelerin olduğu - hep emlakçılar kapmış en güzel daireleri. Ben de onlara komisyon ev sahibine depozito derken soyulmak istemiyorum

Arada uğrama!
Hep uğra...
Seni ve sohbetini çok seviyoruz biz!
Şahsen kendi adıma ben çok seviyorum.
Canım inanın bende sizi çok seviyorum. Olur hep buralarda olurum ben inşallah

Peki canım madem geleyim kalayım istiyorsunuz ben hep burada sizinle olurum
Bu arada ben de evlilik kader mi seçim mi konusuna katkıda bulunmak istiyorum.
Annem bana her zaman "evleneceğin kişiyi allah yazarmış, nikahın gökyüzünde kıyıldı ise yer yüzünden ses çıkaramazsın"derdi. Bu sevmediğin istemediğin biri yazıldı ise olur demek değil tabi. Olmaması gereken birini kaderinde var ise kabul edersin demek bence. Benim konumda olduğu gibi Ben aslında nişanlı iken anlamıştım olmayacağını ama beni seviyor dedim. Mutlu oluruz sandım. Şimdi yıllarıma yanıyorum ama annem" bunda da vardır bir hayır" diyor. Bende öyle düşünmeye başladım. Belki de bu kişiyle evlilik yaşamasa idim o evlilik kriterlerim değişmeyecektir. Mesela eskiden evliliğin maddi sorumluluğunu her iki eşte yüklenmeli derdim şimdi öyle değil. Erkek yüklenmeli, kadın da yeri geldiğinde destek olabilir. Bir erkek sorumluluk sahibi değil ise asla bebek sahibi olunmamalı

Hayat zor be pisi :))
Sabırlı olmak lazım.
Seni zor günler beklemesin olaylara öyle odaklanma pozitif enerji ver her gün ailesinin seni çok seveceğini düşün etkilersin.

Evet canım hayat çok zor. Kimin derdi yok ki ?
Bazen düşünüyorum da bunlar benim başıma mı geldi? İnanamıyorum. Yalnızım ve boşanmış bi kadınım. Yine de ayaktayim bi şekilde. Yaralı olsam da güçlüyüm.
Aslında sevilmeyecek biri değilim ki ben. Feleğin çemberinden geçmişim bir kere. Saygılı, görgülü sorumluluk sahibi bir insanım. Neden sevmesinler ki beni değil mi?
İşin tuhafı kaynana beni tanıyor. Ama halasının komşusu olarak. Sonra sevgilim "ben bu kadınla evleneceğim" der ise kadın itiraz edecek kesin, küçük oğluna dul ve her ne kadar göstermese de ondan beş yaş büyük bi kadını layık görmeyecek. Ama ben sevilecek biriyim, sevmeliler. Ön yargılı olmazlarsa sevgilim de arkamda durursa seveceklerini biliyorum ben

hayırlısı canın. O da böle bi tanışmaya haızr dilmiş bende diildim . Galiba saçma bi süreç oldu. Hayırlısı diyorum

Atnen öle canım denedim olmadı

Canım şu var genelde tanışmaya neden gidersin evlişik vs amacı için o benim gözlemime göre uzak sevgili okarak iyi olur ama ilerisini göremedim ve biz tanıştığımızdan beri her gün buluştuk 4-5 saat bile oturduk yani bi günde. Yoksa uyumsuz diildik cnm ya

Haha :) çok tatlısın sağol
Ey aşk nerdesin doğruda, güzel yerdemi değilmi bilemiyorum :)

Limon - sanırım merkeze atanmak istiyorsun inşallah olur canım yaaa valla ben de il içi kurum değişikliği istiyorum da asaletten önce zor gibi... bugun moralim bozuktu görevim olanı da olmayanı da ben yapıyorum artık illallah geldi mesleğimi yapmak istiyorum sen tayin olursan inan kendim kadar sevineceğim

Okyanus - dediğin gibi her şarkıda aşk var ama ben dinlerken pek anlam yüklemem sanırım sen aşk istediğin için daha çok dikkatini çekiyor

Şero - biz seni çok seviyoruz ve muhabbetinden de hoşnut oluyorz o yüzden hep gel
Evlilik hakkında yaptığın yorumda da şu kısma katılıyorum : erkek sorumluluk almalı kadın sadece destek olabilir - erkekler hayat müşterek deyip maddi konularda da kadından beklentiye giriyorlar ama ev işi çocuk bakımı kadının görevi deyip işin içinden sıyrılmaktan da geri durmuyorlar bu tarz erkekler çıkınca da hiç konuşmadan başlamadan bitiresim geliyor
Bu arada tüm öğle arası kadın-erkek ilişkilerinden konuştuk arkadaşlarla - bir büyüğümüz var babam yaşında - o bile dedi senin aradığın adamı bulmak zor onlardan kalmadı diye ben de dedim bunu biliyorum zaten
bir de kadın ikinci sınıf muamelesi görüyor dedim kadın ikinci sınıf zaten dediler sinir oldum

Bende sizi seviyorum canım, bu kadar aklı başında zeki kendini bilen olgun tatlı kızları başka bir yerde bulamam sanırım
İşte o hayat müşterek deyip evi sırtlanmamı beklerken ev işi isteyince işin içinden sıyrılanlardandı benim eski eşim de. Bu kadar olur yani. Ben ona " senin gibi çalışıyorum akşama kadar, ama sen eline kumandayı alıp tv karşısına yayılırken ben mutfakta uğraşıyorum, bu adil değil. Kalk bana yardım et " deyince ne derdi beğenirsiniz?
" sen feministsin, kadın dediğin kocasına hizmet etmekten zevk alır"
bu adamı boşamakla çok iyi etmişim ben, geç bile kalmışım.
Böylesi ile evleneceğinize kızlar evde kalın daha iyi valla. Ne demek kadın ikinci sınıfmış. Kabul etmeyince de sanki kötü birşey miş gibi "sen feministsin" damgası yiyoruz

ya ben bir konuda yardım isticem daha doğrusu bi,rşeyler sorcam ama 30 yaşında değilim olmazmı sizlere soramazmıyım

24 yaşında ve evliiiiiiiiiiiiiiiiii
wuuuuuuuuuuuu kızlar şuna bakın utanmadan bir de gelmiş soru sorabilirmiyim diyor. waşşşşşşşşşş
şaka canım şaka tabi ki sorabilirsin

ya ben bir konuda yardım isticem daha doğrusu bi,rşeyler sorcam ama 30 yaşında değilim olmazmı sizlere soramazmıyım
Aramıza hoşgldin yaş önemli değil de okuduğum kadarıyla sormak istediğin şey bizi ilgilendirmiyor yoksa sohbete her zaman bekleriz

Evet dediğin gibi biraz kendini savun, kadın haklarını savun adın feministe çıkıyor - dedim benden kötü bir gelin olur öyle hanım hanımcık değilimdir ondan şüphe yok zaten sen çok fenasın dediler gülüştük kendimi biliyorum sonuçta olmayanı söylemiyorum ama evlendirmeye niyetliler bakalım nasip kısmet - bir bayan var ona dedim ben saygı arıyorum eee o zaman zor bulursun diyor saygısız adamı kim ne yapsın - evlilikte sevgi saygı önemli olmayacaksa bekar kalırım daha iyi
Birkaç yorum önce yazmışsın - sen kendine güven elbette ki güzel ve aklı başında bir kadınsın beğenen böyle beğensin hiç de üzme kendini beş yaş büyüğüm diye - ilişki iki taraflı olur zorla benim yanımda dur demiyorsun o da herşeyin farkında olarak yanındaysa sonuçlarına da katlanıp o sorumluluğu yüklenebilmeli

24 yaşında ve evliiiiiiiiiiiiiiiiii
wuuuuuuuuuuuu kızlar şuna bakın utanmadan bir de gelmiş soru sorabilirmiyim diyor. waşşşşşşşşşş
şaka canım şaka tabi ki sorabilirsin

Allah iyiliğini versin kızı korkutacaksın sandım böyle yazarak

Lilycim bu mantıktan asla uzaklaşma.
inan mutlu evlilik yapabilmenin sırrı kendinden ve karakteriden ödün vermeden seni kabullenebilecek bir erkek ile hayatını birleştirebilmekten geçiyor.
Spersin, aynen devam! Bırak onlar ne derlerse desinler. O sana " zor bulursun" diyenler kendileri de öyle saygısız insanlar ile çevrelenmişler ki senin de umudunu kırmak istiyorlar. Ve evet, böylesi olacağına bekar kal daha iyi. Bak ben evlendim de ne oldu, yürümedi, bitti!
Ondan 5 yaş büyük olsam da üstün olduğum bir çok konu var, oda bunun farkında aslında.. Eğer ailesine açılma zamanı geldiğinde beni gerçekten seviyorsa arkamda durabilirse bu iş olur. Bu saatten sonra aileler ile sorun yaşamak istemiyorum. Bunu ona da söylemiştim. Artık istenmeyen gelin olmak istemiyorum. Eğer beni istemez ise ben onları hiç istemem ! Kimseye kendimi zorla sevdirmeye çalışamam zira eskiden bunu denedim, nikahıma gelmeye bile tenezzül etmeyen k. valideye kraliçe muamelesi yaptım ama yok kıymet bilmiyorlar. Sanıyorlar ki sen saygılı olunca değerin düşüyor, diyorlar ki demek ki bu kız saygıyı haketmiyor, nikahına gelmememi sorun etmediğine göre..
Demedi ki kadın" bu kız ne kadar da yüce gönüllü,iyi aileden gelen düzgün bi kızmış". Çünkü annem hep bana" sen iyi ol kızım sen saygılı ol, k valdeni üzme oda yaşlı kadın vs. vs." böyle yönlendirdi beni.
Abimin eşi yengem bile "şero iyi idare ediyor o kadını, ben olsam nikahıma gelmeyen k valdeyi evime bile sokmam" demişti. Düşün
Demem o ki onlar değer verirlerse verirler, yoksa sen kendini paralasan da hiçbirşey değişmiyor.

merhaba canım ben bundan tercih edebildiğimizi anladım.Allah ta bizim ne tercih edeceğimizi bildiği için onu yazıyor mu demek istedin..

Herkes isteyerek evleniyor ama "kader kısmet olunca ağız dil bağlanıyor." diye de bir laf var. ince konular bunlar... Çok düşünmemek lazım. Hiç evlenmeyecek tipler evleniyor, demek ki biraz da bizim irademiz dışında diye düşünüyorum. Gene de Allah bilir...!

Neeeeeeeeeeeeeeeeee! İğne kulağından mı yapılacak? :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…