30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Bazı şeyler irademiz dışında... bunu kabul ediyorum ama bazı şeyleri de biz seçiyoruz. Yazması olayı şöyle ; irademiz içinde olan şeyleri Allah yazdı diye seçmiyoruz. Allah ezeli ebedi bilgisiyle bizim seçeceğimizi yapacaklarımızı biliyor. Olay bu bence...

Ben de anlatabilmişimdir inşallah.

Evlilik konusunda şahane yazmışsın.

Diğer konuya gelince şimdi aklıma geldi.
Tanıdığım bir hatun var. Kocasından 6 yaş büyük üstelik de evlendiğinde 5 yaşında kızı vardı. Kocası ise hiç evlenmemiş, bekar bir adamdı.
Şu anda bir bebeği oldu.
Yani aslında biz ilk bakışta ön yargıya kapılıyoruz. İşte yok kadın dul büyük oğlan küçük vs. diyoruz da bazen de bakıyorsun Rabbim rast getiriyor, çok mutlu evlilikler oluyor... Benim dediğim hatuna kaynana sorun çıkarmadı. Darısı sana inşallah, mutluluğu hak ettiğini düşünüyorum. Şurada birbirimizi bir ekrandan harflerden tanıyoruz sadece ama insan gene de az çok yazılanlara göre karşındakinin içini / karakterini görüyor... Bence sen iyi bir insansın. Her ne kadar adın; KÖTÜ kedi şeraffettin olsa da...

Haha :) çok tatlısın sağol
Ey aşk nerdesin doğruda, güzel yerdemi değilmi bilemiyorum :)
Yanımıza gelirse çok güzel yerde olacak AŞK!

Biz de öğlen bir kız arkadaşla kadın erkek ilişkilerinden ve evlilikten konuştuk. Cidden bizim aradığımız gibi yok.
En azından bir kısmı uysun, biraz da sevgi aşk idare edilir bir şekilde...

Ne alakası var? Hem evde çalış hem iş yerinde çalış. İnsan bünye olarak kaldıramaz ki bir kere... Fiziksel ve zamansal olarak yetemez ki.

Erkeklere deli oluyorum. İstiyorlar ki kadınlar hem iş yerinde çalışsın hem de anneleri gibi hizmet etsin.
Arkadaşım tamam da anneleriniz "ev hanımı" idi. Akşama kadar evdeydi. Zamansal olarak daha çok vakti vardı. Böyle konuşunca "feminist" damgası yemek, etiketlenmek!!! Ciddi deliriyorum.

Son düzenleme:

Evet, insan der ki: "Bak nikahına gitmedim ama yine de gönlü geniş ki benimle görüşüyor." ama yok bunlara değer verdikçe "Aman yaşlıdır yazık, ben saygımı bozmayayım." dedikçe BENDE GEREKLİ BİR ŞEY VAR zannediyorlar. Kendilerini vazgeçilmez zannediyorlar. Halbuki Allah rızası için iyi davranıyorsun. Fakat anlamıyorlar...

İşte herkes kendi açısından akıl vermeye çalışıyor ama onlara göre kadın hep susup oturmalı - sen kvalidene eşinin annesi olduğu için saygı duymuşsun ama o kişi bunları anlayamamış ben de saygı konusunda çok hassas olduğum için kimseyi beğenemiyorum
evliliğin temel taşlarından biri eksikse zaten o evlilikten ne hayır gelir ki - bir arkadaş aradığın saygıyı bulamazsın diyor bu da bana insanların özsaygılarını bile yitirdikleri gerçeğini yüzüme vuruyor sanırım - ayrıca beni desteklediğin, fikirlerime değer verdiğin için teşekkür ederim. Toplumda kendini ve ne istediğini bilen bir kadın olmak çok yanlış anlaşılıyor erkek ben buyum dediğinde kadın kabul etmeli ama kadın erkeğe göre şekillenmeli deniyor yani bir kadın olarak düşünme hakkın yokmuş gibi bir durum söz konusu...
Evlilik konusunda hiç acelem yok nasipte varsa olur, olmazsa da dünyanın sonu değil Rabbim bana belki başka yazılar yazmıştır diyorum. Zaten şu an yüksek lisans düşünüyorum evli ve çocuklu olsam gerçekleştirmesi zor bir istek- ama şu an beni bağlayan birşey olmadığından inşallah hayallerime kavuşurum diyorum

merhaba canım ben bundan tercih edebildiğimizi anladım.Allah ta bizim ne tercih edeceğimizi bildiği için onu yazıyor mu demek istedin..
Aynen öyle demek istedim Cerenciğim - Rabbim bize tercih hakkı sunmuş, tabii kendisinin ilmi sonsuz olduğundan bizim kimi seçeceğimizi de ezelden zaten bilmekte...

Yani aslında olmayacak birşey değil ki bizim ilişkimiz? Sevgilimin korkusu şu, halası bizim apartmanda oturuyor şu anda komşum.Evli iken de komşumdu ve çok sık görüşürdük. Onunla da o şekilde tanıştık. Halasına gider gelirken beni kapıda vs de görürmüş.Hatta eniştesine sormuş bu kız kim diye. Oda evli olduğumu filan anlatmış, biraz da eşimin ne kadar işe yaramaz olduğundan vs. Çünkü aidatı filan hep ben öderdim ne kadar sorunlu bi evlilğim vardı biliyorlardı. Boşanmadan 1,5 yıl önce oluyor bu.Sevgilim evli olduğumu duyunca geri çekiliyor ve sonra biz ayrılınca başlıyoruz. Ama bu durumda abisi,yengesi filan da beni evli ikenden tanıyorlar ya. Korkusu bu. Oysa ki tanımaları daha iyi ya, ne tür bi evliliğim vardı nasıl sorumluluk almışım ne tür bi kadındım biliyorlar ya. Çekingen, çok korkak benim sevgilim. Ailesi onun için çok önemli. Yaş meselesini bile uzun süre sorun etti, ama yavaş yavaş aşıyor gibi. Valla aşamazsa da kendisi bilir.
Benim için söylediklerine çok teşekkür ediyorum, nickim evet kötü kedi ama iyi insanım sanırım. yani çabalıyorum umarım iyi insanımdır
Ama haklısın, yazılanlar insanın karakteri hakkında çok fikir veriyor aslında, sizin ne kadar kendini yetiştirmiş iyi ve akıllı kızlar olduğunuz yazdıklarınızdan belli. Genel olarak hemcinslerimden pek ümitli değilim ama sizin gibileri görünce öyle seviniyorum ki anlatamam. Aklı başında hemcinslerimin olması çok önemli. Çünkü onlar bizi ezen ataerkil yapıyı parçalayacak evlatları yetiştirecek olan analar. Çok çok önemli bir misyonları var. Çok mutluyum sizi tanıdığıma çok..

Gerçekten de öyle bir erkek yok. AŞK'ta layık olan da kalmalı. Geçen gün sevgilimle kavga ettiğimde ona yolladığım şarkıydı bu
http://www.dailymotion.com/video/x1m6z53_ilhan-sesen-ask-layik-olanda-kalmali_music
Oda bana bu şarkıyı yollamış ve ;
http://www.dailymotion.com/video/xynbed_cem-belevi-bilmezsin-2013_music
sonunda da bana, seni çok özlüyorum özleyeceğim.Sen hep yanımda oldun bitanem olun.Beni seven bi tek sen oldun demiş kendi sesiyle söyleyerek şarkıyı. Dayanamadım bende koyvermiştim muslukları..
Aşığız duygusalız ama gerisi gelecek mi korkuyorum.Zor yani. Yengeç burcu çok duygusal beni de öldürüyor. Pek ya gerisi? Geceler şarkıları dinleyip aglayıp aşkı içinde yaşayarak ömür geçer mi dersiniz
sonunda bana

İnan canım çıkıyordu. Haftaiçi günde 3 saat yollarda geçiyor bir de 7 ,15 te eve gelip yemek bulaşık vs ile ugraşıyordum.
Rusça kursuna yazılmıştım ama sorumluluklarım ile beraber agır geldi bıraktım.
Haftasonlarım temizlik yemek pazar görme alışveriş ile geçiyordu. Şimdi ise geziyorum tozuyorum gitar dersi alıyorum mesela. O ise hep benim cesaretimi kırardı. Araba kullanmayı çok istedim, bi araba vardı ama direksiyonu bana vermezdi. Alınca da bagırıp çagırıp hevesimi kırardı. Şimdi almak istiyorum ama onun kredi borcunu ödemek zorundayım. Bana verdiği zararların hangisini anlatsam ki.:44:
Bırakın kızlar böylesi olacaksa hiç olmasın, inanın değmez.

Ayy şişirdim içinizi yaa kusura bakmayın.
Bunları anlatıyorum ki siz de yanmayın, ben yaptım bu hataları siz yapmayın

Bence de aynen öyle canım

Yok cnm ne merkezi doğu görevim var :-( kötü yerler olacqk yani

Şimdi eğer o dişsiz oğluna enayi bi kız bulursa ondan bulsunlar bana yaptıklarının cezasını. Başka da birşey demem o aile hakkında.
Çok hakkıma girdiler.
Ahirette 20 tırnağım yakalarında olsun..

Eski eşim annesine tepki veririrm diye çok kormuştu. evlenince 1,5 sene evime gelmedi kadın. Ve geldiiğinde de knuyu hiç açmadım.Neden gelmedin demedim.Hiçbir ters harekette bulunmadım son zamanlara kadar. Hatta hatırlıyorum eski eşim annesine ben birşey demeyip saygı ile karşılayınca teşekkür etmek için mutfağa gelip beni yanağımdan öpmüştü ve sarılmıştı. Bundan çok mutlu olduğunu hatırlıyorum. Ben onun içn ne fedakarlıklara katlandım, bunun farkında ve şimdi çok pişman. Hala mesaj atıyor, beni çok sevmiş hala seviyormuş. Ona beddua etmemeliymişim. Oh! ne ala memleket ..
Evet acele etme, olmayacaksa olmasın. Evvela kendine yatırım yap kendini geliştir. Ne acele edeceksin daha gençsin. Ben 31'imde evlenmiştim.Bu topik o zaman yoktu.. KK yıda bilmiyordum buraya gelip topik açsaydım belki bu hatalı evliliği yapmazdım belki

Son düzenleme:
canım ya sen de öylesin. gerçekten kafasının içi boş hemcinslerimiz çok fazla. işleri güçleri ne giysem ne yesem? mıy mıy mıy kapris. bebek gibi konuşmalar...

Eski kocan neden hevesini kırıyordu? Çünkü kompleksliydi. Başarılı olmanı istemiyordu. Kusura bakma ama ben böyle düşünüyorum.

Senin gibisini bulamayacaklarını onlar da bal gibi biliyor emin ol!
Bizde bir laf vardır. "itten pişman oldum." derler. yani köpekler gibi pişmanım demek.
onlar emin o itten daha pişman olmuşlardır ama geçti Bor'un pazarı. Allah seni korumuş.

Ben de 31 yaşındayım. hâlâ umut var değil mi Şero :)

Aynen öyle, kompleksli idi o yüzden başarılı olmamı istemiyordu.Ben kariyerimde yükselirken o devamlı dibe düştü ve sonunda ipler koptu. O dayak olayı filmi kopardı zaten bende. Kusura da bakmıyorum süper bi tespitte bulundun çünkü..

Valla ailesini bilmem ama eski eşim itten bile pişman o kesin. Ama dediğin gibi, sür merkebi Niğde'ye !
Tabi ki umut var, ben 36 yım ve dulum. Öleyim bari

Limon - peki doğu mu yazacaksın şimdi sen tayin için???:44:

Şero - güzel yorumların, uyarıların için çok teşekkür ederim - çevremde fikirleri havada kalmış ve çok ütopik düşünen biri gibi algılanınca kendimi sorgular oldum ama nedense gerçekte yanlış da olsa bu benim doğrularım demekten de taviz vermedim - açıkçası aslında yanlış düşünmediğimi, insanların beni bu düşüncelere sevk ettiğini senin sözlerinden sonra daha iyi anladım teşekkür ederim
Eski eşin gibi erkek bulmak bu ülkede çok zor değil her sorumluluğu kadına yükleyip aklı başına çok geç gelen erkekler maalesef etrafımda tonla... Bense fazla prensipli biri olduğumdan sanırım, en ufak yanlışta hadi güle güle demek zor gelmiyor. Keşke insanlar kıymetin değerini ona sahip olduklarında bilseler, kaybettikten sonra değil...
Ayrıca ben senin üslubunu çok beğeniyorum yazılarından tanıdığım kadarıyla iyi bir insansın ve hayatta güzellikleri hak ettiğini düşünüyorum inşallah bundan sonra hep mutlu olursun. İnsanların kişiliğini anlamada beden dili kadar kurduğu cümlelerin önemli olduğuna inanırım ve bu topikte çok değerli insanlarla tanıştığımı düşünüyor, hepinizi görmemiş olsam da çok seviyorum

Bu arada kızlar aklıma gelmişken: Eskişehir buluşması ne oldu????????:44:

Bu arada ben eğer herşey istediğim gibi gitmez ise ülkeyi terketmeyi düşünüyorum.
Danimarka'da yaşayan bir arkadaşım var, onun yanına gidebilirim..

Yani benim de şu kalbim atar değil mi?
Herkesi seven ama ikili ilişki için uzuuuuuun zamandır atmayan kalbim atar yani?

bilmukabele... bu arada sen boş ver sağı solu, düşüncelerin ütopik değil olması gerekenler. ben de senin gibi düşünüyorum. Tabii istediğimiz standartlarda bir evlilik yapamayabiliriz ama en azından bir çaba sarf ederiz. Zaten bu düşüncelerden vazgeçirtilirsek biz biz olmayız ki! Mutsuz oluruz bir kere...

Niye ölüyorsun yaaaa??? Yaşa hem de mutlu yaşa - 36 ne ki bence bir kadının en güzel yaşlarıdır 30lu yaşlar.
Erkekler güçlü kadınları sevmiyorlar, hep altında ezilen kadın olsun istiyorlar ama üstün olma çabaları da yok yani kendimi geliştireyim, eşimden bir adım önde olayım diye çaba da göstermeyip yerinde sayıyorlar. Gözlemliyorum da erkekler hep aynı yerdeler kadınlarsa sabit durmayıp hep kendilerine değer katıyorlar bu nedenle de özgüvenli oluyorlar bunun yanında erkekler kompleksleriyle boğuşmaktalar...

Rica ederim canım, senin gibi kızlar az bulunur cesarette olduğundan göze batıyor ve sindirilmek isteniyor. Ve bunu yapanların bazılarıda çok acı olmakla beraber kadınların ta kendisi ! Çünkü onlar bunu yapamadılar ya, kimse yapamasın. Tüm kadınlar koyun gibi olsun erkeklerin ayakları altında onlar gibi ezilsin istiyorlar. Teşekkür etmene de gerek yok zira sen eşi az bulunur kızlardansın tıpkı buradaki diğer kızlar gibi.
İşte eski eşim gibi adam çok ama evlenmeden bilemiyorsun. Birde itiraf etmem gerekir ki biraz da sanki bende de evde kalma korkusu mu vardı biraz ne?
Eski eşim bana çok düşkündü aslında güzel bir aşktı bizim yaşadığımız.Sanırım benim hatam Aşk'a gereğinden fazla değer vermekti.Gerçi seviyor olmasam bu kadar bile kahrını çekemezdim, o yüzden evlenirken aşkta çok önemli. Ben onu yine idare ederdim biraz idare edilebilir olsa bi ömür geçirebilirdim onunla. Çünkü ben idare edebilir bi kadın oldum hep ama yok bazen çok zorlasan da çabalasan da olmuyor. Benim ittirip kaktırmamla 5,5 yıl anca idare edildi bu ilişki.
Ben de senin uslubunu çok beğeniyorum, benden küçük olsanızda kendinizi öylesine dolu dolu yetiştirmişsiniz ki, kendimi çok şanslı hissediyorum sizi tanıdığım için.
görmesem de cidden bende çok seviyorum sizi. Keşke reelde de görüşme şansımız olsa.
Sanırım istanbul dışındasın, beni istanbuldaki ablan olarak kabul edebilirsin, yolun buralara düşerse gelip kalmak istersen her zaman başımın üstünde yerin var

Son düzenleme:
Bu arada ben eğer herşey istediğim gibi gitmez ise ülkeyi terketmeyi düşünüyorum.
Danimarka'da yaşayan bir arkadaşım var, onun yanına gidebilirim..
Ülkeyi neden terk ediyorsun yaaaa??? Şehir değiştirsen?:44: Yani tüm bu sıkıntıların üstüne bir de memleket hasreti de eklenirse daha çok üzülürsün

Evet kendimizden vazgeçersek biz biz olamayız - bu arada evlilik ve kaderle ilgili aynı şeyleri düşünüyoruz aslında ama farklı ifade etmişiz

sanki ben yazmışım bunları.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…