- Konu Sahibi AngelHeart
-
- #5.101
Maria, tamam da sen zaten gönülden bağlı olunca nikah yapıyorsun. Yani duyuruyorsun birlikteliğini... dinen de nikah aleni olmalıdır ya... o yüzden işte...
slm kızlar..yazmasam da takipteyim sizi..gülümsün sanki beni yazmışsın:))maria da bana cvp vermiş gibi olmuş:))
hepinize mutlu bi gün diliyorum..
lahesis, sen nasılsın? evlilik nasıl gidiyor diyeceğim ama sanırım hâlâ farklı şehirlerdesiniz?
bu arada seni de özlüyorum ben! daha çok gel buraya...
iyiyim canım, sen nasılsın? karar verdin mi girecek misin alese?
teze yoğunlaştım hazirana yetiştirmeye çalışıyorum..
eşimle haftasonları görüşebiliyoruz ancak, yarın gelecek inşallah...
evlilikten pek bir şey anlamadım henüz zaten aynı evde yaşamaya başlamadan da anlayamam herhalde, ama evlilik tarafları değiştiriyor bunu anladım,
evlilik hakkında bir muhabbet dönmüş yukarıda ben de fikirlerimi paylaşayım; atılan bir imza insanların hayatında neyi değiştirebilir ki, hissedilenler ve paylaşılanlar olumsuz yönde değişmediği sürece hayat aynı hayat diyordum ama yanılmışım :) henüz aynı evi paylaşmamamıza rağmen eşimin soyadını kullanmaya başlamak bile hayatımı etkiledi,ama alışma evresi geçirmiyorum,direk atladım evlilik olayına :) ilişkimizde değişen somut hiçbir şey yok ama ben eşimi görmediğim günlerde çok daha fazla özlüyorum ve o da böyle olduğunu söylüyor, sanki daha fazla üzerime düşmeye, daha çok ilgilenmeye başladı, hayatımı kısıtlamıyor ama kendi hayatını nispeten değiştirdi, haftada 2 kez dışarda arkadaşlarıyla alkol alırdı, 2 haftadır sadece bir kez çıkıp onda da erken döndü eve... en basitinden attığı twitlere bile dikkat ediyor hissediyorum, sanırım "evli bir adam" olduğunu bu şekilde idrak etmeye çalışıyor. iki de bir 36 yaşında kazık kadar evli barklı insanım diye ekliyor her cümlenin sonuna
ben de soyadıma alışmakla meşgulum daha ziyade, odamın kapısındaki levhayı değiştirmedim diye, face te soyadını kendiminkinin ardına eklemedim diye biraz bozuluyor ama izah ettim, düğün sonrası diye, şimdilik anlamış gibi görünüyor...
tuğçeciğim, başınız sağ olsun canım. Allah rahmet eylesin.
Tebrikler canım. Umarım bir ömür mutlu, huzurlu ve gönlünüzce bir hayat geçirirsiniz hep beraber
polarpicama'm, nasılsın? en son seni bir veli ile tartıştığın halinle bırakmıştık.slm kızlar..yazmasam da takipteyim sizi..gülümsün sanki beni yazmışsın:))maria da bana cvp vermiş gibi olmuş:))
hepinize mutlu bi gün diliyorum..
haklısın tabii ki canım ama maalesef böyle bir toplumda yaşıyoruz. yoksa ben de mesela mal mülk düşkünü değilimdir. kimseden de bir şey beklemem... eski erkek arkadaşım çok zengindi mesela ama bana hep demiştir; sen çok farklısın Gülümsün, tok gözlü bir kızsın!Canım, aleniyet ilkesine diyecek bir şeyim yok. Benim asıl karşısında durduğum nokta, mülkiyet. Mesela dinen yapılan nikahta da kadın, erkekten mihr adı altında bir mülk talep eder. Boşanma hasıl olduğunda da, kadın bunu alır vs. Ben gönülden yapılan bir birlikteliğin içerisine bu tip mal-mülk olayının dahil edilmesine karşıyım. Gönülden bağlı olduğun birisiyle birlikteysen eğer ve buna bir aleniyet kazandırmak istiyrosan , neden alenen "biz birlikteyiz" demek yerine işin içine -ayrılırsak sen bana şunu ödeyeceksin, ben sana bunu vereceğim- vs gibi mevzular dahil edilir ki ? Bir de feodal toplumlarda başlık parası gibi mevzular da vardır ki ona girmiyorum bile !
Söz konusu çocuk olunca, bak ona lafım yok çünkü günümüz toplumlarında (devlet aygıtı henüz bahsettiğim seviyeye gelmediği için), çocukların hukuki güvenceye ihtiyacı var.
Tabii bunları teorik olarak böyle söylüyorum. Pratikte, eğer toplum böyle yaşamıyorsa, bizler de sevdiğimiz adamla kendimize ait ayrı bir gezegende yaşamıyorsak, elbette evlilik sözleşmesine imza atmak medeni hukuk gereği şarttır. Buradan sakın, evlenmeden birlikte yaşarım, aklıma eseni de yaparım, kimseyi takmıyorum, toplum umurumda değil gibi bir şey anlaşılmasın
Benim derdim, mülkiyet duygusunun olmadığı, herkesin yeteneğine göre üretip , herkese ihtiyacı kadar dağıtılacağı bir dünyada malk-mülk-miras derdine düşmeden gerçek sevgiyi insanların gönüllerince yaşayacağı, yürütemedikleri yerde yine malk-mülk kavgası yapmadan ayrılacakları ve o birlikteliklerden doğan çocukların devlet güvencesi altında eşit eğitim, yeteneğine göre iş hakkı ve ihtiyacı kadar kazandığı bir ülke inşaa edilmesi için çabalamak
amin, çok teşekkür ederim..
tuğçe başınız sağolsun canım, şimdi okudum...
tuğcemmmmm nasılsın meleğim
Allah mutluluğunuzu arttırsin Lahesis.iyiyim canım, sen nasılsın? karar verdin mi girecek misin alese?
teze yoğunlaştım hazirana yetiştirmeye çalışıyorum..
eşimle haftasonları görüşebiliyoruz ancak, yarın gelecek inşallah...
evlilikten pek bir şey anlamadım henüz zaten aynı evde yaşamaya başlamadan da anlayamam herhalde, ama evlilik tarafları değiştiriyor bunu anladım,
evlilik hakkında bir muhabbet dönmüş yukarıda ben de fikirlerimi paylaşayım; atılan bir imza insanların hayatında neyi değiştirebilir ki, hissedilenler ve paylaşılanlar olumsuz yönde değişmediği sürece hayat aynı hayat diyordum ama yanılmışım :) henüz aynı evi paylaşmamamıza rağmen eşimin soyadını kullanmaya başlamak bile hayatımı etkiledi,ama alışma evresi geçirmiyorum,direk atladım evlilik olayına :) ilişkimizde değişen somut hiçbir şey yok ama ben eşimi görmediğim günlerde çok daha fazla özlüyorum ve o da böyle olduğunu söylüyor, sanki daha fazla üzerime düşmeye, daha çok ilgilenmeye başladı, hayatımı kısıtlamıyor ama kendi hayatını nispeten değiştirdi, haftada 2 kez dışarda arkadaşlarıyla alkol alırdı, 2 haftadır sadece bir kez çıkıp onda da erken döndü eve... en basitinden attığı twitlere bile dikkat ediyor hissediyorum, sanırım "evli bir adam" olduğunu bu şekilde idrak etmeye çalışıyor. iki de bir 36 yaşında kazık kadar evli barklı insanım diye ekliyor her cümlenin sonuna
ben de soyadıma alışmakla meşgulum daha ziyade, odamın kapısındaki levhayı değiştirmedim diye, face te soyadını kendiminkinin ardına eklemedim diye biraz bozuluyor ama izah ettim, düğün sonrası diye, şimdilik anlamış gibi görünüyor...
polarpicama'm, nasılsın? en son seni bir veli ile tartıştığın halinle bırakmıştık.
Ben çıkıyorum kızlar. Ölüm evine gidiyorum bugün de.
Akşam görüşürüzz.
geçmiş olsun canım... sistem konusunda da ne desem bilemiyorum. işiniz zor, Allah yardımcınız olsun.iyiyim canım..çok şükür..çocuklarla uğraşıyorum..geçmeyen bi başağrım var artık :))sistem değişti işimiz daha da zorlaştı..sen nasılsın?
Allah mutluluğunuzu arttırsin Lahesis.
Ales'e gireceğim sanırım ama daha ders çalışmaya başlamadım. MART ayında başlarım diyordum. Yarın mart giriyor dur bakalım ne yapacağım.Korkuyorum.
Sınavdan geçsem bile korkularımı biliyorsun. İngilizce + hali hazırda çalışıyor olmam falan! gerçi sen bunları bana tek tek açıklamıştın ama!
beni motive ediyorsun lahesis! çok teşekkür ederim.Ales için özel bir çalışma yapmasan da yeterli puan alırsın canım bulmaca çözer gibi test çöz boş kaldıkça... dil şimdilik önemli değil biliyorsun yüksek için, ya dün bitti sanırım yds başvuruları, keşke aklımıza gelseydi bir deneseydin kendini, ilk defa yapılacak yds kolay olacak diyor herkes... halledersin çalışıyor olmanı kafana takma, insan yoğun oldukça daha iyi disipline oluyor...
dış ticaret firmasında ön muhasebe, finans, yönetici asistanlığı falan.
Rabbim sana da tez zamanda gönlüne göre bir iş nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?