30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Yalnız burası saglık kosesıne donmus :-D ben de bazen carpıntım oluyo.doktordan randevu aldım.bılgısı olan var mı bu konularda?muayene eder mı?yoksa dırek ekg fılan mı cektırır?

EKG çekilir, temiz çıkarsa farklı birimlere doktorun yönlendirir seni canım.

Merhaba Medcezir, seninle tanışmadık sanırım. Post travmatik stres bozukluğu mu yaşıyorsun ? Umarım yakında atlatırsın.
Tam olarak kişisel gelişimde hangi yöntemle ilgilenmek istiyorsun ?

Merhaba canım, evet yaşadığım travma sonrası stres bozukluğu(bunu önemli ölçüde halletim), panik atak bozukluğu(ilaçlarla kontrol altında) ve majör depresyon durumları var bende.
Maalesef hepsi birbirine bağlı olarak ortaya çıktı.

Her geçen gün daha iyi oluyorum, daha da iyi olacağım inşallah.

Kişisel gelişim tekniklerinden eft ile ilgileniyorum. Kendime zaman zaman uyguluyorum.
Ama nlp için ciddi bir eğitim gerekiyormuş.
Aslında EFT için de gerekiyor biliyorum, belki ben kendime doğru uygulayamıyorumdur, lakin stres ve atak zamanlarımda beni rahatlattığı kesin.

Tuğçe gidiyormuş, oradaki uzmanlardan bilgi alabilirim en azından bununla ilgili diye düşündüm.
Hem de tanışmış oluruz

muayeneye gerek yok dıyosun yanı?ona gore hazırlıklı gıdeyım dıye soruyorum.cok gecmıs olsun bu arada

evet özellikle ben turkuaz ve beyza takılırdık birbirimize, şaka yapardık hep, tarzlarımızı üsluplarımızı da öğrendik az çok birbirimizin. şu sıra gergin günler yaşıyor sanırım herkes, onun etkisiyle de tepkiler, hassaslıklar arttı diye düşünüyorum, sonuçsa kırgınlık ve üzüntü oldu hiç gerek yok halbuki böyle şeylere, hepimiz koca koca insanlarız, neler gördük ve görüyoruz hayatta, ortada öyle kasıtlı bir şey yok bence, tamam zaman zaman hepimiz farklı yorumlayabiliriz, hata yapabiliriz, hassas olabiliriz ama kalp kırmak çok günah, yine küs kalmak da keza, inşallah tez zamanda bunu sona erdirirsiniz kızlar, kendinize yakışanı yapın lütfen

muayeneye gerek yok dıyosun yanı?ona gore hazırlıklı gıdeyım dıye soruyorum.cok gecmıs olsun bu arada

Çarpıntı şikayeti için gerekir mi bilmem canım ama yine de hazılıklı gitmende fayda var.
Neyi gerek görecekleri belli olmaz.

Evet evet. Hep beraber sohbet edelim.
Vallahi uğursuz geldiğimi düşünücem bakın
Gördüğünüz üzere psikolojik olarak bende yok yok, bir alınırım burda, pişman olursunuz tartıştığınıza tartışacağınıza valla

Canım, çok geçmiş olsun.. Ben tam 7 yıldır reiki ile, son iki yıldır da transformal nefes ile ilgileniyorum. Hayatımda her ikisinin de çok faydalarını gördüm. NLP ve EFT konularında da bilgim var ama aktif uygulayıcı değilim. Tuğçe de gelince bahseder zaten, reiki insanı çok rahatlatan ve yavaş, yumuşak geçişlerle hayatımızı değiştiren bir enerji.

Depresyonun kökeninde ; "kendime,insanlara ve hayatın akışına güvenmiyorum" duygusu yatar genelde. Ve yaşadığımız hayat içerisindeki bilişsel çarpıtmalarımız. Yani, doğru bildiğimiz yanlışlar.. "İyi hissetmek" isminde bir kitap var. Bilişsel psikoterapi yöntemini anlatıyor. Eğer kitap okumayı seviyorsan, bir bak istersen..

Bu döneme şöyle de bakmak mümkün ; bazen çok sıkıldığımız, çok bunaldığımız zor zamanların ardından bir potansiyelimiz ortaya çıkar. Daha da güçleniriz, değişiriz, dönüşürüz, hayata daha farklı gözlerle bakmaya başlarız. "Güven" duygunu bir gözden geçir istersen.. Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer ve sen şimdiye kadar olduğundan çok daha güzel bir hayat yaşamaya başlarsın canım

beyzadan yana sorun yok aslında ama turkuaz içerlemiş, beyza hep yumuşak konuştu, haklısın dedi, kalbini kırmak istememiştim dedi, haydi turkuaz yaa, sen neler neler görmüş, yaşamış bir kadınsın, niye bu kadar kızıyorsun ki incir çekirdeğini doldurmayacak bir şey için

Aslı'ya katılıyorum

uğursuz mu geldim diye alınganlık yapma kız aman herkes mutlu olsun, kimse kimseye küsmesin yaa, ben çok üzülüyorum valla böyle şeylere

iki günlük dünya kırılacak ne var hala anlamıyorum

Yarın ilk işim hafta sonu yazılanları okumak olacak. Zamanla düzelir umarım

iki günlük dünya kırılacak ne var hala anlamıyorum

her insan kırılabilir bazen, ama ben kendi adıma öze bakarım, söze bakmam, hani kötülüğümü istemiyorsa, bana kastı, art niyeti yoksa ben alınmam, sadece biraz laf sokup geçerim ama kişiden kişiye değişir tabi...

Canım sen de eğer izmiredeysen ben psikoterapi seaslarına sana geleyim yahu
Şu bir kaç cümlen bile iyi geldi.

Evet geçmişimdeki olay zaten güven duygumu da çok zedeledi. Benim geçmişimi arındırıp şifalandırmam lazım ama doğru yerden başlayamıyorum.
Nasıl yapacağımı, nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. Bunun için bir uzman da bulamadım izmirde.

Güvensizlik üzerine eft çalışması uyguladım. Ama baktım ki genel bir sorun değil benimkisi.
Şu an tamamen atıyorum, "dolmuşlardaki güvensizlik, kalabalık yerlerdeki güvensizlik, x insana karşı güvensizlik ve en önemlisi özgüvensizlik" gibi parça parça ele almam gerektiğini farkettim bu sorunu. Ve işin içinden çıkamadım. (EFT ile yani)

Bu ay ki 2. kitabımı bitirmek üzereyim.
3. sıraya bir kitap aldım. Sanıyorum 4 gün içerisinde okurum.
4. sıraya önerdiğin kitabı alacağım.

Kişisel gelişim kitapları bana çok iyi geliyor.
Okuduğum bir kitap beni çelişkiye düşürmüştü sadece.
O da benim inancımla alakalı bir durumdu.

Önereceğin başka teknik ve kitaplara her daim açığım

Konuyu değiştirelim içim şişti valla. Aşk hayatın nasıl gidiyor Aslıııııı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…