- Konu Sahibi AngelHeart
-
- #15.081
bu sefer kararlıydım kız barışmıycaktım 3 gün kaldım ayrı :))) ama hastane işi oldu ıkı gece kaldım başında sonrada tatıle çıktık arkadaşlarıyla onun
iyi yapmışsın. arada bi kaç gel.bende iyiyim. evdeydim bütün gün.
senin fen bilgisi öğretmenliği miydi canım, 2718 kişi alınacakmış sanırım. nasıl sence?
Konu başlığına uygun bazı şeyler paylaşmak istiyorum.
Toplum gerçekten hızla değişiyor.Bundan 20-30 sene önce böyle bir topik olsa idi konu başlığı 25 yaşında olup evlenemeyenler olurdu herhalde.Ve artık evlilik odaklı sorunlar şuan için yüzbinlerce kişinin karşılaştığı en temel sorun.Tabiki bunların en başında ise evlenmek için doğru insanını bulamamak...
Bu sorunun aslında 2 büyük nedeni bulunmakta.
İlki şüphesiz ekonomik nedenler ikinci ise sosyal nedenler..
Ben burada sosyal ve kültürel nedenler üzerinde duracağım.
Erkekler ve bayanlar nasıl biri ile evlenmek ister.. Her iki cinsin vereceği cevaplar birbirleri ile örtüşmediği daha doğrusu birbirlerinin isteklerini karşılamakta yetersiz oldukları için evlenemeyen insanların sayısı her geçen gün çoğalıyor...
İsterseniz bir örnekle açıklayayım..
İstisnaları elbette vardır ama ülkemizdeki erkeklerin evleneceği kişide aradığı özelliklerin en başında (katılırsınız katılmazsınız )ahlaki değerler geliyor..
Namusuna helal getirmeyecek ve geçmişiyle temiz birini arzu ederler.Bu özelliğin akabinde güzellik unsuru geliyor. Okuduğum sosyal yaşantıları konu edinen ''inanmış bir çift göz ''' adlı kitap bu konuyu her yönüyle işliyor..
Birçok kariyer sahibi insanın cemalen pek de güzel olmayan ve çalışmayan bayanla evlilik yapması buna örnek teşkil edebilir.
Maddi gücü yerinde olan erkeklerin çok büyük bir bölümünün eşlerinin çalışmaması da diğer tespit.
Misafirim geldi devamını daha sonra yazacağım.. iyi günler..
amannn gec kalma erken yazzz,sakın gec kalma erken yazzzKonu başlığına uygun bazı şeyler paylaşmak istiyorum.
Toplum gerçekten hızla değişiyor.Bundan 20-30 sene önce böyle bir topik olsa idi konu başlığı 25 yaşında olup evlenemeyenler olurdu herhalde.Ve artık evlilik odaklı sorunlar şuan için yüzbinlerce kişinin karşılaştığı en temel sorun.Tabiki bunların en başında ise evlenmek için doğru insanını bulamamak...
Erkekler ve bayanlar nasıl biri ile evlenmek ister.. Her iki cinsin vereceği cevaplar birbirleri ile örtüşmediği daha doğrusu birbirlerinin isteklerini karşılamakta yetersiz oldukları için evlenemeyen insanların sayısı her geçen gün çoğalıyor...
İstisnaları elbette vardır ama ülkemizdeki erkeklerin evleneceği kişide aradığı özelliklerin en başında (katılırsınız katılmazsınız )ahlaki değerler geliyor..
Namusuna helal getirmeyecek ve geçmişiyle temiz birini arzu ederler.Bu özelliğin akabinde güzellik unsuru geliyor. Okuduğum sosyal yaşantıları konu edinen ''inanmış bir çift göz ''' adlı kitap bu konuyu her yönüyle işliyor..
Birçok kariyer sahibi insanın cemalen pek de güzel olmayan ve çalışmayan bayanla evlilik yapması buna örnek teşkil edebilir.
Maddi gücü yerinde olan erkeklerin çok büyük bir bölümünün eşlerinin çalışmaması da diğer tespit.
Konu başlığına uygun bazı şeyler paylaşmak istiyorum.
Sayın asli85 öyle bir tespitim mesajımda geçmemektedir.
Yazımda sadece; Erkeklerin maddi gücü artıkça genel olarak eşlerinin çalışmaması yönündeki tercihlerini dile getirmeye çalıştım.Mesajım yarım kalmıştı bunun sebebinin ardında ise hem kendilerinin hem de eşlerinin rahatlığa ermesi yatmaktadır.
Ve onun öncesinde de- Çalışan veya çalışmayan olsun erkeklerin evlenmelerinde ahlaki değerlerin en ön planda olduğunu belirttim.
Bu yanlış algılamaya sebep veren yazımdan dolayı da tüm okurlardan özür dilerim. Saygılarımla.
erkekler kariyerli olsun olmasın geçmişi temiz bir kadın ister demişsiniz,akabinde de erkeklerden kariyer sahibi olup yüzü güzel olmayan ev kızıyla evlenenler de buna örnek teşkil eder demişsiniz. koyu olarak belirttiğim yerlerden öyle bir anlam çıkardım ben. toplumda muhafazakarlığın gün geçtikçe arttığı doğru, kariyer sahibi muhafazakar erkeklerin ev kadını ile evlendiklerine ben de şahidim. çoğu da ahlaktan ziyade kadının ekonomik gücü olmasın, kendisinden üstün olmasın, kendisine karşı çıkamasın, kafa tutmasın, evinde otursun, çocuğuna baksın gibi bencilce düşüncelerle tercih ediyor bence, ama bu tercih meselesidir, onların ev kadınıyla evlenmesi biz çalışan kadınların ahlaksız olduğunu göstermez. ahlak sadece kadınlara özgü bir kavram da değil ayrıca, herkes eşinin ahlaklı olmasını ister.
valla ben hıc sahıt olmamışım karıyer sahıbı erkeklerın ev kızlarıyla evlendıgıne ama sen avukat oldugun ıcın ılla kı daha farklı orneklere rastlıyorsundur.yıne de bu tarz evlılıkler her zaman olabılır sadece toplumun genelıne mal edılecek kadar fazla oldugunu sanmıyorum.neyse ahlak onemlı,ben de erkek olsam bayanın ahlaklı olması benım icin tercıh sebebı olurdu.bununla bırlıkte ahlak yalnızca zına etmemeyı kapsamıyor.ahlaklı olmak adil,durust olmak,onurlu olmak,kendı ıcın ıstedıgı ıyılıgı baskaları ıcın de dılemek vb. Mezıyetlerı kapsayan bır kavram.
Bu arada yazıda turkıyede bılmem kac bın turk erkegının rus kadınlarla evlı olduguna (rusların hep varlıklı kımselerle evlendıgını goz onunde bulundurursak rus eslerıyle kapısından gecmeye korktugumuz disko/barlarda tanısan onemlı sayıda ınsanın esının gecmısıyle ılgılenmemesı yazıdakı goruse antitez nıtelıgındedır),bır bolumunun de hemcınslerıne ılgı duymaları nedenıyle evlenmedıklerıne degınılmemıs!konuya hep tek taraflı bakmamak gerek.evlenemeyen kızların,bosanmıs kadınların sayısının artmasında,erkeklerın de payı buyuk.
gecmısı temız arıyorlar ama gecmısı temız kızları da tatıle cagırıyolar,eve goturmeye bakıyolar.olmayınca da kacıyolar.not.şair burda eskı sevgılıye seslenıyor :-/
MASLOW kardeş mesleğimi nasıl bildin :) Sosyolog değilim ama yıllarca başta sosyoloji olmak üzere iktisat, kentleşme vs. dallarla ilgileniyorum. Fırsat buldukça makaleler ve kitap yazıyorum.Esen kalın...
merhabalar; 30'a 2 var 28 im beni de alin araniza lutfen)
hoş geldinizmerhabalar; 30'a 2 var 28 im beni de alin araniza lutfen)
hoş geldinizçocukluğumun reklamlarını hatırlattınız bana.. on yüz bin baloncuk yuttum hi hi hi
kız kardeşimin laptopundan girdim. pazartesiye kadar okuyacak sayfa sayısı çok birikiyor diye :)) gerçi gene birikir...gececi gülümsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?