30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

Selam Kızlar,
Ben de birisi ile tanıştım hafta sonu. Topukluyla az uzun gibi durdum yanında. İnce yapılı bir çocuk. Ben biraz daha genişim sanki. Buna takıldım.
Bunun dışında iyi gibi, dini konuda da namazlı abdestli , bir yobazlık görmedim. (Ben de namaz kılarım zaten!)
Bankada çalışıyor. Benden iki-üç yaş büyük
Başından bir nişan geçmiş. (bunu aracı söyledi kendi söylemedi. sanırım ilk görüşmede söylemek istemedi.)

sessiz bir tip olması ve boy meselesi kafama takıldı.
bir de sanki bir daha görüşürsem nikah masasına gideceğim gibi geliyor bana... boğuluyorum.
değişime direncim mi var nedir?
uyuyamadım falan filan! feci takık bir insanım ya...
ben bu kafayla kimseyi sevemeyecek miyim?

Çocuk "seni tanımak isterim." dedi. ben olumlu ya da olumsuz hiçbir şey demedim. ne yapacağımı da bilmiyorum.

annemler ; bu kafayla işimin zor olduğunu düşünüyor.

herkes bir iki defa görüş diyor...

bu işler hele de bu yaşta ne zormuş... keşke yaş küçükken birisi ile çıkıp evlenseymişiz.

Allah yardımcın olsun Lahesis'immm... Çalışma olayı nasıl oldu? Bir de bu halde şehirler arası işe mi gidiyorsun.

hayırlı oslun gülümsün inşallah, ikiniz içinde
kafanda fazla olumsuz şeyler yoksa görüşmeye devam etmelisin diye düşünüyorum. ikinize bir şans ver bakalım belki mutlu olacaksın. bunu hemen bilemezsin ki.

lahesis canım bebişin iyi olsunda temizlik yapılır yorma kendini. kadın al tabii ya. hem hamilelik hem ev bünyen kaldırmıyor demekki.
bu arada sen çalışıyor muydun?

dün biraz belim ağrıdı korktum açıkçası kızlar, bugün tembellik yapıcam,öğleden sonra da yürüyüşe gidicem... hımmm bir de sınav kağıtlarım var tabi... Turkuaz çalışıyorum canım ama 3 gün dersim var ve şimdi vize dönemi o yüzden evdeyim... haftada 3 gün şehir dışına gidiyorum şimdilik...

hemen de en kötü senaryoları düşünüyorsun canım :) ilk etapta sana sorunmuş gibi gelen bazı şeyler zamanla görünmez olabilir... özellikle dış görünüş konusu tamamen bakış açısına bağlı... o yüzden ben derim ki birkaç şans daha ver çocuğa ve görüş, hala için rahat değilse görüşmek istemediğini o zaman söylersin... belki çok güzel şeyler olacak, olmasa bile denemiş olursun ve keşke kalmaz içinde...

evet ben seyyah konumunda gidip geliyorum canım, bulantı hapımı içiyorum gözümü kapatıyorum otobüste, idare ediyorum şimdilik... 3 ay dolunca bulantılarım biterse çok rahatlayacağım...

neredeyse aynı şeyi yazmışız bak...
petunya takip ediyorum yazdıklarını sıradaki nişan seninki olabilir gibi geliyor bana hayırlısı ile

petunya takip ediyorum yazdıklarını sıradaki nişan seninki olabilir gibi geliyor bana hayırlısı ile
Petunya ve Lahesis!
Sağ olun. Ben bu konularda neden bu kadar sıkıntı yapıyorum acaba?
Sanki bir kez daha görüşsek hemen nikah masasına gideceğiz. Bir sakin ol değil mi?

teşekkür ediyorum lahesis , bende öyle istiyorum artık ama bakalım tanıma aşamasındayız. bende senin yazdıklarını okuyorum, okurken bile benim başım dönüyor sana maşallah diyorum yine de fazla yorma sen bebişi.. temizlik filan herzaman olur. dikkat et kendine

... bu arada dün erkek arkadaşımın kuzeni doğum yaptı, kızı oldu, akşam ziyarete gitti çok sevmiş, resmini çekip bana attı filan çok değişik bir duygu.. :26:

Petunya ve Lahesis!
Sağ olun. Ben bu konularda neden bu kadar sıkıntı yapıyorum acaba?
Sanki bir kez daha görüşsek hemen nikah masasına gideceğiz. Bir sakin ol değil mi?

bulunduğun konuma çok şartlanmış olabilir misin, biraz dengeler değişecek gibi olsa tedirginlik başlıyor sende, bence değişime açık ve cesur olmalısın.

bulunduğun konuma çok şartlanmış olabilir misin, biraz dengeler değişecek gibi olsa tedirginlik başlıyor sende, bence değişime açık ve cesur olmalısın.

aynen ben de bunu diyorum Petunya...
bu çocuğu bir kenara bıraksak bile bende değişime direnç var sanki.
bu kabuğu kırmak için de "olmayacaksa bile" bu çocukla (en azından) bir kez daha görüşmeliyim gibi...
lafı olunca bile kalbim ağırlaşıyor...
keşke "normal bir insan" olsaydım.

değişikliklere alışmak, uyum sağlamak çok zor... hatta abartmış olmayayım ama küçük çaplı bir travma sebebi...
eşekten düşmüş karpuz hikayesi vardır ya, işte aynen öyle... evlilik süreci çok çok keyifli(tanışmalar,nişan,hazırlıklar,düğün) ama sonra balayından dönüp, gerçek hayata merhaba diyince uyum süreci başlıyor... benim için zor oldu, yıllarca yalnız yaşamışken, bir anda evin sorumluluğu biraz ağır geldi tabi,ama çaktırmadım... içten içe geçen yılı özlüyorum elimde değil... spordan çıkıp sallana sallana eve gelişimi, tv karşısında yediğim yemekleri, sosyal hayatımı,vb... ama bu demek değil ki mutsuzum, aksine çok çok mutluyum bu adam karşıma çıkan en güzel şey benim... ve şimdi bebek, 32 yaşındayım ve anladım ki, evliliğe hazır olmak,anneliğe hazır olmak diye bir şey yokmuşşş, varlığını öğrendiğim 6 hafta oldu neredeyse,ilk gün eve gelene kadar sırıttım yollarda,ama sonraki günler hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağı endişesi çok korkuttu beni... bir değişime yeni uyum sağlarken başka bir değişimle karşılaştım...3 aylık evlilik, 2.5 aylık hamilelik... alışamadım tabiki, hala korkuyorum bundan sonra yaşanacaklardan, bir o kadar da heyecanlıyım... neredeyse 30 yıl hayatın alıştırmasını yapmışımda şimdi asıl hayat başlamış gibi hissediyorum...anlatmaya çalıştığım uyum sağlamak zor, bunu bilerek ve göze alarak ve hatta gözünü karartarak atlamak gerekiyor bazen, çok irdelersek asla karar veremeyiz... alışma süreci karşıdan bakarak gerçekleşmiyor, bu noktada süreci en sağlıklı şekilde atlatmanın formülü inanç,dua ve direnme gücü sanırım...

Gülümsün;

"Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?" demiş Şems... güzel demiş demi...

ne güzel yazmışsın Lahesis'im...

Şems'in o güzel sözünü ben de tekrarlıyorum.

Benim sevdiğim bir insan olsa böyle direnç göstermem bence...
Bu çocuğu sevecek miyim?
Sevdim sanıp yanlış karar verirsem?
(halam 3 ay içinde nişanlandı -- mutsuz!) falan fistan!

...ve evet, hiçbir zaman "anneliğe hazırım" diye bir şey yoktur. bunu anneler her zaman der! Ayrıca da "annelik = vicdan azabı" hep bir "yetebiliyor muyum?" telaşı...

çok güzel bir paylaşım teşekkür ederiz lahesis, çok gerçekçi ve samimi yazmışsın eminim herkes bu süreçleri yaşıyor, ama sen bunları çok güzel dile getirmişsin.

çok güzel bir paylaşım teşekkür ederiz lahesis, çok gerçekçi ve samimi yazmışsın eminim herkes bu süreçleri yaşıyor, ama sen bunları çok güzel dile getirmişsin.

evet, ama en azından sevdiğin insan var... bizim gibi acaba sever miyim olayı yok evlenince...
petunya , benim süreci de birçok insan yaşıyor değil mi? (tanıştırılma)
ben sadece benim başıma geliyor gibi tepki veriyorum da...

Son düzenleme:
Gülümsün; her hatanın geri dönüşü vardır... hata yapmaktan da korkma...
sen de yanlış yapanlardan ol bir defalık ne çıkar ki... sen bu çocuğa bir şans daha ver, baktın ki için ısınmıyor uygun bir dille belirtirsin görüşmeyeceğini... ama konu sadece bu tanıştırılma olayı değil... bu ve bundan sonra karşına çıkan herkes için rahat ol bence, sıkma kendini... her şey senin elinde...

Petunya; biliyorum herkesin yaşadığını ama kolay kolay kendine bile itiraf edemez insanlar bunu, mutsuz algılanmaktan ve sonra gerçekten mutsuz olmaktan korkuyorlar galiba...

bu arada bu gün içim dışımda benim kızlar... sizinde midenizi bulandırmak istemem ama öğürme hissim geçmiyor midem bomboş olmasına rağmen...

canımsın! sağ ol...

...ve evet, ilk evlendiği zaman uyum sorunu herkeste var. özellikle bizim gibi geç evlenenlerde...

çok geçmiş olsun ayrıca...

sevmeden evlenilmez ki, tamam aşık filan olmazsın belki ama tanıma aşamasında bir his oluşur, yakınlık kurulur onunla olmak sana huzur verir, mutlu olursun. önemli olan budur. tabii ki herkesin başına geliyor, bir de şöylesi var, bu olmadı o.. diğeri... hep birileriyle tanıştırılmak zorunda mı kalacaksın.. evlenmeyi düşünmüyorsan bu da hoş birşy değil o zaman ne istediğine karar vermelisin. karar vermeli ve o yolda ona göre hareket etmelisin.. zorlamayla yapılan şeyler elbet birgün patlak verir, biliyosun.

geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…