30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

2,5 yıl oldu şu an için evlilik düşünmüyor genel anlamda evliliği isteyen biri ama bu yaz için istemez mesela

ne kadar zamandır çalışıyorsunuz. evliliği ertelemesinin nedeni ne peki sence. kendinden mi emin değil,senden mi emin değil... genel olarak evliliği düşünüyorsa seninle de ciddi düşünüyorsa, en azından aile ile tanıştırma, söz, nişan gibi bir adım atması lazım, yoksa kadınlar ortada evlenmeye bir engel yokken sürekli erteleme ile karşılaşırsa doğal olarak kırılır ve ilişkiyi sorgular ve bir süre sonra da sıkılır...

benim 3. yılım bu yıl atandı . daha çok yeni askerlik falan ailesine yardım etme gibi düşünceleri var. bir de evliliğe hazır değil bunu hissediyorum canım ya. onun hem artıları hem de eksileri o kadar çok ki bi taraf ağır basmıyor işte. ben aile, nişan sözü evlilikten kısa bir süre önce istiyorum uzun süreli şeyler daha sıkıntı. aileler falan işin içine girince daha zor olacağını düşünüyorum bakalım bakalım. şu anda ilişkimiz sallantıda fazlasıyla

Hayırlı bir ilişki huzur içerir canım.
Siz de bu huzur var mı?
İyi anlaşabiliyormusunuz?
Bunlar evlilikte çok önemli çünkü.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Hayırlı bir ilişki huzur içerir canım.
Siz de bu huzur var mı?
İyi anlaşabiliyormusunuz?
Bunlar evlilikte çok önemli çünkü.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

şu var bi sorun yokken çok iyi anlaşırız kafa yapımız uyar çok eğelenir, çok konuşuruz ama sıkıntılar varken o tamamen kendi kabuğuna çekilir. bir de kahretsin ki mesafeler var aramızda. hayırlısını isityorum olacaksa devam etsin olmayacaksa bitsin istiyorum ama. bilmiyorum tatlım ilişkiler konusunda tecrübesizim daha önce ciddi uzun süren ilişkim olmad ilk onunla yaşadım sevgililiği bu da etken. uyuz ya uyuz

Hayırlı diye dua etmek en doğrusu canım.

Hayırlı diye dua etmek en doğrusu canım.

amin canım amin. dışardan baksam kendi hayatıma salak kız bitir hayatına bak derim ama işler bana dönünce mantığımı buzlukta buluyorum. o uyuzda farkında bu durumun. inş hepimiz için hayırlısı

amin canım amin. dışardan baksam kendi hayatıma salak kız bitir hayatına bak derim ama işler bana dönünce mantığımı buzlukta buluyorum. o uyuzda farkında bu durumun. inş hepimiz için hayırlısı

Nasıl olsa elimde beni bırakmaya cesaret etmez diye mi düşünüyor?

o da mı aynı yaşta seninle. hani güveniyorsan, seviyorsan, o işlerini düzene oturtunca mesela seneye evleniriz kesin diyebiliyorsan bekle derim.

Nasıl olsa elimde beni bırakmaya cesaret etmez diye mi düşünüyor?
bunu hissettiğini düşünüyorum

o da mı aynı yaşta seninle. hani güveniyorsan, seviyorsan, o işlerini düzene oturtunca mesela seneye evleniriz kesin diyebiliyorsan bekle derim.

ben büyüğüm canım ondan. ya onun veya benim tarzım değil seneye kesin gibi cümleler kurmak. seviyorum güveniyorum ama kesin diyemem. ilşkimin o kadar dayanıklı olduğunu düşünmüyorum

bence onunla ortak bir geleceği göremediğin için yani tam anlamıyla ona güvenemediğin, önünü göremediğin, artık beklemek istemediğin, ciddi bir şeyler isteyip yolunu çizmek istediğin için bitirmeyi düşünüyorsun. bence bitirebilecek gücün var senin, zaten 2 aydır görüşmüyormuşsunuz...

bilmiyorum canım ya yoruldum düşünmekten bu da beni olumsuz etkilemye başladı. yok görüşüyoruz telefonla tabi

ona ve kendime güvenemiyorum ciddi istiyorum ama yetecek mi bazı şeyler bilmiyorum. hayırlısı olsun diye dua ediyorum

önünüzü kesecek bir neden, imkansızlık vs. göremedim ben açıkçası, yani ikiniz de gerçekten isteseniz gayet rahat evlenebilirdiniz... seven insan sabreder, çaba sarf eder ve beklerdi ama demek ki senin tahammülün kalmamış beklemeye, geleceği görmemeye, onda da öyle bir çaba olmayınca muallakta kalmış ilişki...

Hakkında hayırlısı olsun canım...ama ortada bir engel yokken hele de her iki tarafın işi de varken ciddi adım atılamıyorsa bunun sebeblerine bakmalı...uzun beklemeler olumsuz durumlardan daha çok tüketiyor insanı...

ben bunu bılır bunu söylerim sonunda nasıl olsa olucaksa önünde engel olmamasına rağmen sımdı neden degıl.

Inan cok seven erkekler cok değişip,kadını evlılıge ıkna etmek ıcın elinden gelenı yapıyorlar.

Yok bu adam ıslah olmaz denılen ne adamlar bılıyorum nikah masasına oturabılmek ıcın hatunları napcaklarını şaşırdılar.bunlardan bıtanesıyle hatta dün görüştüm cocuk yalvardı resmen telefonda araya gırde evlenelım nıye benle evlenmek ıstemıyor sebep ne ben bu sekılde evlenmeden onu her an kaybetmek düşüncesıyle yapamıyorum dıye.bunları görünce eğer bır adam evlılıkten önünde engel olmadan kaçıyorsa o iş yaş iştir .

Çok örnekler gördüm hatta bende bunlardan bırısyım bende sonunda evlenırız adam evlılıkten kaçıyor noldu bıttı.hanı evlılık?

yapma ya adam gibi otur ben evlenmek ıstıyorum de konuş ve evleneceksenız evlenın ,ayrılcaksanız ayrılın yada zaten bıtır.kesin cümleler kuramam o niye? kendınemı adamama güvenmiyorsun? ozaman evlenme veya o ilişkiyi yaşama .kesin cümlesi kuramayacağım bır ılıskı de asla olmam mesela artık bu bana belkı hayat tecrübesi ama boyle.

Günaydın hatta tünaydın kızçeler.

seven ınsan sabreder,sarf eder ve bekler neye ve kıme göre ? hangi engeller çaba sarfetmeye deger ? bılmıyorum ya ben gerçekten erkeklere karşı galıba cok önyargılıyım artık.

Selam kızlar nasılsınız?

Çok fazla beklenti içine girdiğimiz için çok üzülüyoruz. Hayat bu gün doğmadan neler doğuyor. Allah hayırlı yazılar yazsın canlar gerisi boş. Kadında erkete çok farklı şeylere dikkat ediyor. Bir kişide yaşadığımız bazı olaylar kulağımıza küpe olur ama asla aynısı olmaz kimseyi kimseyle kıyaslamamak lazım. Tanımak tanımakta öyle kolay iş değil çok fazla evlenme isteği içine girdiğimiz için olmuyor. Karşı tarafı vazgeçirende biziz. Derler ya bir şeyi ne kadar umursamazsan o daha kolay oluyor üstüne düştükçe tam tersi oluyor. Hayatı olduğu gibi yaşayın. Niyeler, nedenler ve niçinler sadece bizi üzer.

Bol dua etmek tam inanç lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…