• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 Yaşında baba baskısı...

lookfor

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
111
19
298
İstanbul
Herkese merhaba,başlıkta belirttiğim gibi 30 yaşındayım.Çok şükür iyi bir işim ve kariyerim var.Yıllar önce annem vefat etti, tek çocuğum ve babamla yaşıyoruz.Çok iyi anlaşırız birlikte her yere gideriz ve uyumluyuzdur.Ama yaşadığım çok büyük bir sorun var babam asla dışarı çıkmamı istemiyor,tatile vs.çıkmak zaten hayal.Bir arkadaşımla bulaşacak olsam surat asıyor,konuşmuyor bana vicdan yaptırmaya çalışıyor ve başarıyor da...Artık hiç arkadaşım kalmadı.Sosyal hayatım sıfır.Evden işe,işten eve ve hafta sonları da hiç evden çıkmadan geçiyor.Oturdum konuştum güzel güzel ama hayır asla anlamıyor.Bağırdım çağırdım derdimi anlatmaya çalıştım yine anlamıyor.Zincirlerim onun elinde ve asla gevşetmiyor.Sert bir baba değil ama herşeyi surat asarak,vicdan yaptırarak bugünlere getirdi.Çok zoruma gidiyor.30 yaşındayım.Yanlış şeyler yapacak bir insan değilim.Belirli bir çevrem kariyerim var güçlü bir duruşum var.Birileri bir yere çağırdığında bahane uydurmaktan bu duygunun altında ezilmekten bıktım.Dışarıda ki mizacımla kendi içimde yaşadığım baba dayatmasının hissettirdiği bu duygudan bıktım.Ne yapmam gerektiğini artık inanın bilmiyorum.Önerileriniz nelerdir?

20 yaşlarımda annem hayattayken inanın bende rahattım.Anne genelde dengeleyici oluyor.Söylediğinize inanın yaptım günlerce surat asıyor aynı evde beni yok sayıyor.Keşke bağırıp çağırsa tartışmak bile bundan iyidir.Dışarıya çıktığıma çıkacağıma pişman oluyorum.Ben fazla mı vicdanlıyım inanın bilmiyorum.

Anneniz olmadığı için babanız hayatını sizin üstünüze kurmuş sanırım. Zaten birlikte vakit geçiriyormuşsunuz kalan vaktinizi de kendinize ayırın. Ne kadar söylenirse söylensin vicdan yapmayın. Sonuçta kötü bir şey yapmıyorsunuz. Bir kaç seferden sonra alışacaktır mecbur.

evlensin babaniz canim, siz 30 yasinda oldugunuza gore o da cok yasli degil. boyle birbirinize yapisik nereye kadar?

Babam 67 yaşında.Evlenmeyi asla düşünmüyor.Annemle yaklaşık 40 sene aşk dolu bi evlilikleri oldu.Sanırım bir başkasını hayal bile edemiyor.Bana bağlı değil cidden bağımlı sanırım.

Ben babam yalnız kalacak diye evlenmeyi bile düşünemiyorum.Ben bu kadar düşünceli davranırken bana hayatı bu şekilde zindan etmesini kaldıramıyorum artık

Ölümlü dünya diyorum.Yarın bir gün onu üzdüğüme pişman olur muyum diyorum.Sizce gereksiz fazla vicdanlı mı davranıyorum?

"Ayrı eve çıkacağım" deseniz ne der acaba? Ters mi teper yoksa size karışmayı bırakır mı ?

Tamam assin surat nedir yani görmezlikten gelin. 3 gün mu konusmadi 3 gün de siz konusmayin 30 yaşında koca kadın layık mi size bu davranislar?ben bugun dışarı çıkıyorum bitti babanizlayapabilecekleriniz farklı arkadaşlarınızla farklı niye sizin herseyiniz olmaya çalışıyor? Nereye kadar evlenmek istediğinizde sizi iyice üzecek. Konuşunca ne diyor peki ben onu merak ettim

Ölümlü dünya diyorum.Yarın bir gün onu üzdüğüme pişman olur muyum diyorum.Sizce gereksiz fazla vicdanlı mı davranıyorum?
Kimin ne zaman ölecegini kimse bilemez
Gereksiz acıtasyona baglıyorsunuz
Karsısına tanıstırma amaclı bile kimse cıkmamıs o yüzden tabiki düşünmüyordur ancak siz evlenince ne yapacak ördek ailesi gibi bitişikmi yasayacaksınız her dakika

Tamam assin surat nedir yani görmezlikten gelin. 3 gün mu konusmadi 3 gün de siz konusmayin 30 yaşında koca kadın layık mi size bu davranislar?ben bugun dışarı çıkıyorum bitti babanizlayapabilecekleriniz farklı arkadaşlarınızla farklı niye sizin herseyiniz olmaya çalışıyor? Nereye kadar evlenmek istediğinizde sizi iyice üzecek. Konuşunca ne diyor peki ben onu merak ettim
En kötüsü de bu susuyor.Söylediklerimi yok sayıyor.

Ben babam yalnız kalacak diye evlenmeyi bile düşünemiyorum.Ben bu kadar düşünceli davranırken bana hayatı bu şekilde zindan etmesini kaldıramıyorum artık

Ortak yönlerimiz çok.Tek çocuğum.Annemi kaybettim.Babamla yaşadım.Evlendim.

Balayını salya sümük geçirdim babamı bıraktım diye.Sonra bir düzen kurduk.Geldigitti

kaldı.Son 10 yıl artık sadece bir iki ay evine gider oldu.Benim evimde odası, tv si vardı.

Bir düzen tutturduk sonra vefat etti.

Ben size tecrübelerimden şunu aktarayım.Yaş ilerledikçe bencilleşiyorlar.Bir müddet sonra

sen evlat katogorisinden hayat sigortasına telfi ediyorsun.Bu şekilde devam edersen o gidince

sen yalnız kalırsın.Anlatamazsın ona benim babam da bildiğinden şaşmazdı.Sen ona taviz

verdikçe o devam edecek.Bunun böyle devam edemeyeceğini senin de bir hayatın olduğunu,

bu hayatın vazgeçilmezinin baban olduğunu ama senin de sosyalleşmeye, eğlenmeye, tatile

ihtiyacın olduğunu söyle.O dinlemese de duyacak ve sen onun surat asmasına aldırmadan

hayatına devam et.Bir müddet sonra alışacak ve surat asmanın fayda etmediğini görünce

vazgeçecek.Vicdan yapma.

vicdan yapacak bisey yok evlendiginizde ne yapacak babaniz cikin gezin

Babanız ne kadar yumuşak yüzlü olursa olsun çok bencil bir insan. Bunu unutmayın, buna göre davranın, vicdan yapmayın.

Back
X