• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yasında bekarım buna uzuluyorum dıyenler????

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sizin evliliğiniz umduğunuz gibi gitmedi diye, evlendiğiniz için her gün pişman oldunuz diye, evlenmek isteyen, bunun hasretini çeken insanlara da 'evlenince ne olacak başınız göğe mi erecek' tarzı yorumlar yapmaya hakkınız yok arkadaşlar. Sizin ermedi belki, ama onun erecek. Bunun garantisi var mı? Siz mutsuz bir evlilik yaptınız diye, tüm bekârlar evlenirse kendilerini ateşe mi atmış olacak. Çok çok mutlu evlilikler var. Ben bunlara bizzat şahidim. Allah evlenmek, mutlu bir yuva kurmak isteyen tüm bekârların gönlüne göre versin.

her cümlene katılmakla birlikte son paragrafına bir hayli katıldığım için alıntıladım..

özellikle profil fotosunda, imza kısmında eşiyle ya da evliliğiyle ilgili fotolar paylaşan arkadaşların "ayyy bekarlık gibisi var mı" demeleri çok ama çok komik kaçıyor söylemek istedim dışarıdan nasıl göründüğünüzü..

insanlar "evlilik" kurumunda aradıklarını bulamayınca kimse bulamayacak diye düşünüyorlar.. hayır öyle değil.. elbette kavgalar, tartışmalar, arada küsmeler olacak hayat bu kimin 4/4'lük gidiyor ki.. evli biri olarak evli arkadaşlardan rica ediyorum yapmayın böyle yorumlar.. evlilikten çok şikayetçi iseniz elinizde opsiyon var, değerlendirin ama başkalarına havadan tavsiyeler vermeyin..

Fetva vermek gibi dusunmeyin ama cocuk emme cagindaysa ve emzirirseniz sut cocugunuz olur, caiz olur. Eger erkekse, ilerde evlendiginizde de problem olmaz esinizle iliskisi, diye biliyorum ben. (Sut vermeniz gerekmiyor, sutunuz olamaz tabi, emmek yeterli)
Fıkhi boyutta Süt olmazsa, yalnızca Emmek yeterli değil sÜt anne olmak için, sütünün olması gerekiyor, hanefilerde boğazından 1 lokma da olsa sütünün geçmesi yeterli, Şafii de çocuğun doyana kadar emmesi gerekli. Yoksa süt annelik çok kolay bir kurum olurdu. Halbuki arada süt olunca, dinen hukuku bayağı değişiyor biliyorsun, eşin artık ona haram olmuyor, çocukların süt kardeş olduğu için kendi kardeşi sayılıyor ve arada nikah olmuyor. Bir de bebekleri eğlencesine saçma sapan emzirir gibi yapan teyzeler olur ya, onlar hemen süt anne hükmünde olurdu o zaman .

Şimdiki aklım olsa evlenmezdim. Boşan madem diyenler olmuş, 'denedim olmadı beğenmedim boşanalım' demek vicdanıma sığmadığı için boşanamam. Evet seviyorum eşimi hemde çok ama özgürlüğümü özlüyorum. Saçma şeylerimi, yeri geldiğinde tüm gün cips yiyerek geçirdiğim günleri, kafam bozuksa sabah kalkar kalkmaz alkole kaldığım yerden devam etmeyi, aman be alın işinizi başınıza çalın ben senaryo yazacağım diyerek mesleği bırakabilme lüksümü ( geri dönüş yapmış bile olsam) .. Ya en basitinden istediğim zaman istediğim kadar aç kalabilme lüksümü özledim. Aç kalacaksam yemek yapmam ama şimdi yemek yapmam gerekiyor bazen (eşim yapıyor ya da dışarıdan yiyoruz), o bazenlerin ''''yüzde yüz benim insiyatifime bağlı'''' olmasını istiyorum işte ben :P

Boşansam da eşimle yaptığım şeyleri özlerim büyük ihtimalle. Sevgiyi yaşayıp bekar kalmak en mantıklısı geldi şu an :P

:KK57::KK57:
Tövbe Bismillah, Mune ablanız sizi kendi eliyle yaksın mı istiyorsunuz?
O Panoya bir yığın erkek sinek gelir, sitede pano yokken alayı geliyor telefon numarası bırakıp abuk sabuk mesajlar yazıyor, kaç tane bekar ateşli hatunlar arasın, evim tarlam var yaşı önemli değil bekar kadın arıyorum yazısı sildim.

Birde sizin burda evlenmek istiyorum diye bir bölüm açtığınızı görürlerse olacakları düşünemiyorum:KK14:

Yok kuzucuklarım boşverin panoyu manoyu, bekarlığın tadını çıkarın, evlenme isteğinizi de hayırlıysa olsun, helal süt emmiş, vicdanlı biriyse olsun diyerek dileyin.

ortalık sapıklardan geçilmez sonra valla :KK70: ateşli hatunlar kısmı çok iyimiş adım işi çözmüş :KK70:

Şimdiki aklım olsa evlenmezdim. Boşan madem diyenler olmuş, 'denedim olmadı beğenmedim boşanalım' demek vicdanıma sığmadığı için boşanamam. Evet seviyorum eşimi hemde çok ama özgürlüğümü özlüyorum. Saçma şeylerimi, yeri geldiğinde tüm gün cips yiyerek geçirdiğim günleri, kafam bozuksa sabah kalkar kalkmaz alkole kaldığım yerden devam etmeyi, aman be alın işinizi başınıza çalın ben senaryo yazacağım diyerek mesleği bırakabilme lüksümü ( geri dönüş yapmış bile olsam) .. Ya en basitinden istediğim zaman istediğim kadar aç kalabilme lüksümü özledim. Aç kalacaksam yemek yapmam ama şimdi yemek yapmam gerekiyor bazen (eşim yapıyor ya da dışarıdan yiyoruz), o bazenlerin ''''yüzde yüz benim insiyatifime bağlı'''' olmasını istiyorum işte ben :p

Boşansam da eşimle yaptığım şeyleri özlerim büyük ihtimalle. Sevgiyi yaşayıp bekar kalmak en mantıklısı geldi şu an :p
İnsan özlüyor değil mi bu özgürlüğü :( bana da yakında nişan gözüküyor çok iyiyiz seviyorum mutluyum o da mutlu ama ben yalnızlığı çoook severim kendi halime kalmayı sessizliği falan umarım boğulmayız sonra. Aslında biraz birbirine alan ayırmak lazım

her cümlene katılmakla birlikte son paragrafına bir hayli katıldığım için alıntıladım..

özellikle profil fotosunda, imza kısmında eşiyle ya da evliliğiyle ilgili fotolar paylaşan arkadaşların "ayyy bekarlık gibisi var mı" demeleri çok ama çok komik kaçıyor söylemek istedim dışarıdan nasıl göründüğünüzü..

insanlar "evlilik" kurumunda aradıklarını bulamayınca kimse bulamayacak diye düşünüyorlar.. hayır öyle değil.. elbette kavgalar, tartışmalar, arada küsmeler olacak hayat bu kimin 4/4'lük gidiyor ki.. evli biri olarak evli arkadaşlardan rica ediyorum yapmayın böyle yorumlar.. evlilikten çok şikayetçi iseniz elinizde opsiyon var, değerlendirin ama başkalarına havadan tavsiyeler vermeyin..

%200 katılıyorum, güzel ilişkileri, evlilikleri olan tuzu kuru insanların yaptıkları yorumlar gerçekten gülünç duruyor. Her gece kukumav gibi yalnız oturmayı güzel aşk hayatları olan insanlar anlayamaz. Sizin de dediğiniz gibi bekarlık sultanlık diyenler, bekar hayatlarına dönebilirler, böyle bir seçenek her zaman var.

Bekar olup da evlenmek isteyen herkesin allah gönlüne göre versin diyerek sözlerime başlıyorum:)

Oncelikle 30 yaş evlilik için bence geç bir yaş değil ama öyle Msj lar okudum ki anacim ne kötüymus evli olmak diye düşündüm. Eğer doğru insanla doğru bir evlilik yaparsanız hayat gerçekten bekarlığa göre daha güzel olur ama tam tersi doğru sandığınız kişi yanlış çıkarsa işte o zaman hayatınızın ortasına bomba atılmış gibi olur.o yüzden evlilik elbette korkunç bişey değil ama doğru kişiyi bulmak önemli.

Bekar olup da evlenmek isteyen herkesin allah gönlüne göre versin diyerek sözlerime başlıyorum:)

Oncelikle 30 yaş evlilik için bence geç bir yaş değil ama öyle Msj lar okudum ki anacim ne kötüymus evli olmak diye düşündüm. Eğer doğru insanla doğru bir evlilik yaparsanız hayat gerçekten bekarlığa göre daha güzel olur ama tam tersi doğru sandığınız kişi yanlış çıkarsa işte o zaman hayatınızın ortasına bomba atılmış gibi olur.o yüzden evlilik elbette korkunç bişey değil ama doğru kişiyi bulmak önemli.

Nerde benim bu doğru kişim Kadesa abla :KK50::KK30::KK30::KK30::KK30:

Bir yerlerde seni bekliyor belkide canım, demek ki daha zamanı var :KK37:

Bir arkadaşım var o da 31 yaşında güzeller güzeli bir kız o da hep bunu söyler benim prensin beyaz ati yok yürüyerek geliyo galiba der :)

Ben de 28im, bunca zaman nerdeydi bu herif artık geleceği varsa da ben soğudum :KK70:

Benim de 30 a 2 kaldı. Anne olamayacağım için üzülüyorum. Kendime sınırlar bile çizdim. Evlat edinmeyi düşünüyorum bazen. Sonra vazgeçiyorum ama. Öyle karmaşık duygular içindeyim. Bu arada milletin evlilik haberleri ve facebook düğün albümlerini görmekten bıkmış durumdayım. Sözü kesen soluğu feyste alıyor anasını satiim. :rolleyes:

Benim de 30 a 2 kaldı. Anne olamayacağım için üzülüyorum. Kendime sınırlar bile çizdim. Evlat edinmeyi düşünüyorum bazen. Sonra vazgeçiyorum ama. Öyle karmaşık duygular içindeyim. Bu arada milletin evlilik haberleri ve facebook düğün albümlerini görmekten bıkmış durumdayım. Sözü kesen soluğu feyste alıyor anasını satiim. :rolleyes:

Burda birbirimizin içini karartmayalaım dostum, yazdıklarını aynen ben de yaşıyorum. Gerçekten çok kötü, çok. Ben de her gün evlenenleri görmekten bunaldım. Geçende arkadaşımla konuşuyordum , iş değiştirdiğimi söyledim, o da bana sen de evlenemiceksin herhalde dedi:KK57: Ulan ne alaka iş değiştirmekle evlenmek diyemedim tabi :KK67:

Burda birbirimizin içini karartmayalaım dostum, yazdıklarını aynen ben de yaşıyorum. Gerçekten çok kötü, çok. Ben de her gün evlenenleri görmekten bunaldım. Geçende arkadaşımla konuşuyordum , iş değiştirdiğimi söyledim, o da bana sen de evlenemiceksin herhalde dedi:KK57: Ulan ne alaka iş değiştirmekle evlenmek diyemedim tabi :KK67:

Deseydin keşke. Benzeri laflar bana da söyleniyor, hemen "evlenmeyi düşünmüyorum, beni hakedicek birini bulamadım, baba evinde mutluyum bekarlık gibisi yok" tarzında laflar ediyorum. Kuyruğu dik tutuyorum yani :KK45:

Bi evlenen pişman bide evlenmeyen kızlar 30 yaşımdayım evliyim iki çocuğum varevet güzel ama arada sırada hiç bişey düşünmeden yaşamak istiyorum mesela şuan kızım kucağımda ben yazmak için can çekişiyorum ayakları azımda geziyor:KK53: Biraz özgürlük okadar başka bişey istemiyorum:KK43:

9 ay sonra ben de 30 olacağım inşaAllah :D Umarım bu yıl hayırlı bir şekilde Rabb'im gönlümdeki hayırlı olan eşi, yuvayı ve bunların ardından gelecek hayırlı, sağlıklı evlat(lar)ımı kucağıma almayı nasip eder.. (amin) Tabi ki tüm isteyen bekar kardeşlerim adına da bu güzel dileklerim, dualarım aynı şekilde..

Rabb'im herşeyin hayırlısını nasip etsin.. Gönlümüz söz dinlemiyor istiyor da istiyor ama hayırlı bir şekilde olsun inşaAllah.. Keşke dedirtmesin, pişmanlık göz yaşları döktürmesin.. Bu bekarlık günlerimizi aratmasın..

İnşaAllah hepimize Mevlam peş peşe bu topicte evlilik haberlerimizi vermeyi nasip etsin.. (amin amin amin)

Yooo ben mutsuz değil gayet mutluyum şunun şurasında 30 a ne kaldı. Böyle iyiyim ben ya. fatura derdim yok geçim derdim yok eve gel yemek derdi yok ohh miss. Benim kazandığım param maç biletine, sinema biletine, kitaplarıma, ayakkabılarıma, akşam gezmelerime, makyaj malzemelerime gidiyor zaten. Hiç birinden vazgeçemem ben. :)
Evlenme meraklısı olsam sözlenmeme 1 hafta kala maça gitmeme izin vermiyor diye adamı kapının önüne koymazdım. Çok pis harcarım. :KK14:

Bende 30dan önce asla evlenmem diyordum 26 yasinda hemde henüz 4 aydir birlikteyken evlendik. Yani demek istedigim kismet, bana biri bundan yillar önce 26 yasinda evleneceksin dese hayatta inanmazdim. Hayatta hicbir sey planladigimiz gibi gitmior. Hic beklemediginiz bir anda bulacaksiniz o hayatinizin askini..

Ya çok kötü çok diyecek kadar neyden vazgeçtin miss. 30 yaşımda asla evlenmem dediğim sırada katakulliye gelip :P evlendim. Seni gören 60 yaşında zanneder. Madem bu kadar istiyorsum bir evlilik yaşamayı çocuğu umutla bak. Bırak o gelecek. Sen istemesen bile gelecektir. ARmudun sapı üzümün çöpü diye ayırmayıp, kalbini dinlersen bir bakmışsın burada kv böyle yaptı, ay görümcem beni delirtti diye yorum yapıyor olursun. Bir çok evlilik teklifi aldım he dedim kimi zaman umut verdim ama hep kaçtım yumurta kapıya daynınca. Ben evlendiysem sen gibi isteyen biri kesin evlenir bence. İçini karartma yaşında ne var en taş zamanlarındasın ;)

Back
X