• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yasında bekarım buna uzuluyorum dıyenler????

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir arkadaş var,evli,çocuklu ve gerçekten mutlu.Yaşıtım.Öğrencilikten kalma arkadaşım.
Ben orta yaşa yaklaşmış,boşanmış,cocuksuz.
Bazen nasılsın diye sorduğunda sıkıldığım bir şey varsa söylerim,her zaman da söylemem çünkü anlamıyor..Bir iş sıkıntımdan bahsettim,stresli bir meslek benimki.
Artık mutlu olmayı öğren yolun yarısı kaldı dedi..Sürekli der zaten.Canımın sıkkın olduğunu dahi duymak istemez ,sıkılır..
Ben de sen mutlu olursun tabi,hem öğretmensin hem evlisin hem çocuklusun dedim ilk defa..
Hemen klişeleri söyledi.''kocasındna dayak yiyen vs..
Bunu onlar söylediğinde inandırıcı olur dedim.Sen söylediğinde inandırıcı olmaz.Ki onlar da bezginfir muhakkkak..
''Sen de evlen artık ,armudun sapı üzümün çöpü,yaşın 40 geçti mi dizlerine vurursun dedi.''vs.dedi halimi bilmez gibi..
Bul ozaman ''dedim..
Yok dedi,senin kriterlerin keskin.Öğrencilik yıllarında bazı önem verdiğim şeylerden bahsediyor olmalı ki;14 yıl geçmiş.Ozamankiyle şimdiki bir mi_?
Yok dedim:İçim ısımsın,iyi biri olsun,biraz da maneviyatlı olsun yeter,iş bile sıkıntı değil''dedim..

Yaşamayan anlamıyor bir de ahkam kesmesi kolay oluyor.Yaşayanın ahkamı inandırıcı olabilir sadece..O da herkesin gücü farklı..Neyse..Güçlü olmaya çalışacağız..Kendimiz tek başına yeteceğiz..

haklısınız arkadaşım bulan kışı evleneıp napacaksın dıyor...ozamn sen nıye buldun evlendın.e madem buldun pışman oldun boşan ozamn.onun bahanesıde dul olmak ıstıyorum..ee sen dulluktan korkuyosun bende bekar olmak ıstemıyorum ıstıyoruz ama kotusunu düşünerek degıl kotu orneklerı alarak degıl... ozamn öss yede gırmeyelım unıversıtede okumayalım okuldada basımaıza bısey gelebılır boylemı dusunelım.. okuyupta ıs bulamaıyan ınsanlar var okuyupta napacam dıye okumaktan mı vazgecelım bunun gıbı ornekler.. bırde hep enterasanlar senımı bulur derler. evlenme bosver deler uyuz oluyorum yaa ...

Kimsenin sizin hayatınıza karıştığı falan yok. Buraya yazdığınıza göre bize yorum hakkı doğuyor. Bu yüzden eleştiremezsiniz. Ayrıca yanlış bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Kabalaşan sizsiniz aslında

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Konuyu acan ben degilim , bana yorum yapmaniza gerek yok. Kisisel kararlarim beni baglar, sizi degil. Neyse konuya yorum yapiniz. :31:

Cogu yorum o kadar tanidikki (:

Evlensen niye evlendin catladin mi derler, evlenmesen evde kaldin derler…derlerde derler…cogu zaman milletin ne dedigini umursamasakta bazi sozler icimizi cok acitabiliyor maalesef.

Evlendigine pisman olanlar (aslinda pisman degiller ama…) evliligin getirdigi sorumluluklardan ara sira sIkIldiklari icin boyle diyorlar diye dusunuyorum…bazen bende diyorum cok bunalinca amaaaannn bekarlik sultanlik diyorum…ama aslinda bekarlik sultanlik degil…sultanlik kendini nasil iyi hissediyorsan oyle olmasi…
Yani evlendigine pismansin diyelim, evlenmesen ne yapacaksinki?? Genelleme yapmak istemiyorum ama kariyer filanda bir yere kadar…insan bir zaman sonra yaninda birini istiyor…anne baba kardesten baska biri….insan ozgurlugunu filan ozluyor tabii ama evliliginde guzel yanlari vardir tabii…yeterki kafa yapina gore biri olsun… herseye sahip olamayiz degil mi? illa birseylerden vazgececeksin…

Sadece bizde toplumsal baski cok fazla…evde kaldin damgasini yapistiriveriyolar enini uzununu dusunmeden…bide bazi evliler var ya, soyle bir havaya girenler evlendikten sonra (: hastayim onlara…

Bi kaderimiz var bizim ve bunu yasiyoruz sadece..bize dusen elimizden geleni yapip bolca bizim icin hayirlisina dua etmek…baskada birsey gelmez elimizden…

ben uzuluyorum ne zamn kısmet benı bulacak dıye yakın çevrem dugun hazırlığı yaparken ben hala beklemedeyim...

Hiiçç üzülme canımm hatta şükret haline sözlenmek nişanlanmak evlenmek çoook zor evre bunlarr:50: Hiç değilse teksin ve kendi derdinle uğraşıyorsunn ama ben şimdi nişanlımla ayrı ki askerde kendisi annesiyle ayrı babasıyla üç tane ablasıyla enişteleriyle yeğenleriyle bide bizimkilerr var tabii oooofff offf:50::ssz:

Hiiçç üzülme canımm hatta şükret haline sözlenmek nişanlanmak evlenmek çoook zor evre bunlarr:50: Hiç değilse teksin ve kendi derdinle uğraşıyorsunn ama ben şimdi nişanlımla ayrı ki askerde kendisi annesiyle ayrı babasıyla üç tane ablasıyla enişteleriyle yeğenleriyle bide bizimkilerr var tabii oooofff offf:50::ssz:

canım sende ayrıl ozamn sende uzulmessın ıste tek basına kalmış olursun sende.

bence ."aman boşver bekarlık sultanlık.." tarzı konuşanlar sizi üzmemek için öyle söylüyorlar. buna neden kızıyorsunuz ki? tam tersi olsa, ."evlilik saltanat, çok mutluyum, herşey harika." deseler bu kez görmemiş, tek derdi, gayesi evlilikmiş tarzı yorumlar yapıyorsunuz. burada da kaç defa şahit olduk. insanlar ne diyeceklerini şaşırdı. madem her iki söylemi de duymak istemiyorsunuz, o zaman kimseye dert yanmayın.:34:

Ben de bu konu uzerine arastirma yapmistim, ilahiyatci diye dusunmeyin her birinin fetvasi ayri. AIimler bile farkli goruslere sahip Zira mezhep farklari var. Islam kolaylik dini, bir yol oluyor muhakkak. Sut cocugu kavrami var dinde sonucta. Oyle olsa sut cocugu kavrami olmazdi. Sut kardeslerin mahrem bile oluyor. Bu kavrami yok saymak lazim o zaman. Dini icerik oldugu icin ben de devam etmek istemiyorum daha fazla, bilgim ve arastirmalarim bu yonde.

Ama emziremeyecek ki Asude..Emizrdiğinde süt çocucuğu oluyor.O zaman mahremi oluyor.

bence ."aman boşver bekarlık sultanlık.." tarzı konuşanlar sizi üzmemek için öyle söylüyorlar. buna neden kızıyorsunuz ki? tam tersi olsa, ."evlilik saltanat, çok mutluyum, herşey harika." deseler bu kez görmemiş, tek derdi, gayesi evlilikmiş tarzı yorumlar yapıyorsunuz. burada da kaç defa şahit olduk. insanlar ne diyeceklerini şaşırdı. madem her iki söylemi de duymak istemiyorsunuz, o zaman kimseye dert yanmayın.:34:

konunun baslıgına bakarsanız 30 YASINDA BEKARIM DIYE UZULENLER umarım anlaşılmıştır.

Dert edecek başka bir şeyiniz yok mu ? Her konuda aynı şeyden bahsediyorsunuz.

Hiç mi sevgiliniz ya da isteyen biri olmadı ?

Bu kafayla da zaten evlenmiş olmak için evleneceksiniz.

Vallahi ben her aksam , her gun yalnizken dinimiz mi gelip benimle oturacak? 70 yasina geldigimde etrafimda cocuk-torun olmasini mi tercih ederim , yoksa dinden cikmamis olmayi mi dersen 1.yi tabi ki.:1: Cocuk ozlemiyle kavruluyorum, yolda her gordugum bebege donup 3-5 kere bakiyorum, cocuk ozlemimi de mi dinimiz giderecek?

Biyolojik gercekler de var, ne yapayim ben de cocuk sahibi olmak istiyorum. Dinimiz icin ruhsal ve biyolojik ihtiyacim olan cocuk sahibi olmayi nereye kadar baskilayabilriim ki? Duzgun bir insanim, ibadet ederim, karsiliginda dinimiz bana getirip bir bebek verecek miymis?

Öyle deme misscery'ciğim ya..35 e kadar bekle bence..Ozaman da olmadı çocuk için evlenir ayrılırsın.Bu daha kabul edilebilir bir durum.Ama sen bilirsin..

hayat onları okasamıs sozunu anlatyamadım ne demek nasıl bır tesellı verıyor mantık olatak algılayamdım kusura bakmayın

Bu arkadaş yeni boşanmıştı ve 35 inde evlenmiş,40 yaşında yeni boşanmıştı,,eşi çocuk istemiyordu ve terkedildi.Ailesi çok anlayışssızdı.Onun üzülmesini hiç anlamıyorlar ,aksine hemen normale geçmesini bekliyorşar,herşeyini eleştiriyorlardı,Evde daha düzenli olması gibi.
O da beni anlamıyorlar.Onlar yaşamadı ne de olsa böyle şeyler.20 yaşına girmeden evlenmiş anne babası,liseden arkadaşlarmış.Ve çok iyi geçinirlermiş,birbirlerini korutlarmış.Çocuktan önce gelirmiş birbirleri.Sevdikleri bir işte memuriyetleri olmuş.Çocukları olmuş.Bu arkadaş da bilinçsiz bir tercih sonucu sevmediği,zorlandığı bir mesleği olmuş ve bırakmak zorunda kalmış.Dediğim gibi 35 inde zor evlenmiş.Annesi babası onu anlamadıkça,eleştirdikçe böyle diyordu''Hayat onları okşamış'' Oyüzden anlamadıkalarını söylüyordu..

Son düzenleme:
canım sende ayrıl ozamn sende uzulmessın ıste tek basına kalmış olursun sende.

Demekki sen hiç aşık olmamışsın cnm
Ayrıca eğer sevdiğim adam karşıma çıkmasaydı oturup da kendi kendimi kurmazdım. Sende öyle yapmalısın dert etme bu kadar:7:

Demekki sen hiç aşık olmamışsın cnm
Ayrıca eğer sevdiğim adam karşıma çıkmasaydı oturup da kendi kendimi kurmazdım. Sende öyle yapmalısın dert etme bu kadar:7:

canım ama sen bunu sankı bı yükmüş gıbı yazmıştın. benım durumumun daha ıyı olduğunu soylemıssın bende ıstersen bu durumda olabılcegını ıfade ettım. madem sevıyorsun bu neden sana yuk geliyor... asık oldum bende ve asık olmakta ıstıyorum... ve suan nısanlı olsaydım bunu bı yuk gıbı belırtmezdım.

canım ama sen bunu sankı bı yükmüş gıbı yazmıştın. benım durumumun daha ıyı olduğunu soylemıssın bende ıstersen bu durumda olabılcegını ıfade ettım. madem sevıyorsun bu neden sana yuk geliyor... asık oldum bende ve asık olmakta ıstıyorum... ve suan nısanlı olsaydım bunu bı yuk gıbı belırtmezdım.

Nişanlımın ailesi diye bi konum var bak istersen tatlım:34: Keşke Amerikalı gibi yaşayabilsek kaynana kp görümce derdi olmasa bunları kastettim.
Ayrıca evet iddaa ediyorum senin hayatın benden kat kat güzeldirr keyfini çıkar:34:

Nişanlımın ailesi diye bi konum var bak istersen tatlım:34: Keşke Amerikalı gibi yaşayabilsek kaynana kp görümce derdi olmasa bunları kastettim.
Ayrıca evet iddaa ediyorum senin hayatın benden kat kat güzeldirr keyfini çıkar:34:

yok canım yaa ben yuva kurmak ıstıyorum...ev iş iş ev modundayım ben

Back
X