• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yasında bekarım buna uzuluyorum dıyenler????

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erzurum’un büyük velisi İbrahim Fakirullah Hazretleri talebesinin eline bir testi verip çeşmeye gönderir. Ne var ki kuşluk vakti çeşmeye giden öğrenci ancak ikindi üzeri medreseye döner. Buna şiddetle kızan diğer öğrenciler çocuğun üzerine yürüyünce Fakirullah Hazretleri müdahale eder.
- Çocuklar der, arkadaşınıza haksızlık etmeyin. Onun bir suçu yok?
- Nasıl suçu yok hocam? Kuşluk vakti gönderdiniz, oyuna dalıp ancak ikindi üzeri suyumuzu getirdi. Suçsuz olur mu?
Şöyle izah eder büyük veli:
- Çocuklar, sizin içeceğiniz su henüz çeşmeye gelmemişti. Uzaklarda, hem de kilometrelerce uzaklardaydı. Ancak ikindi üzeri kurnaya geldi. Arkadaşınız da işte o anda testiyi uzatıp suyu doldurdu. Daha açığı, gelmeyen kısmetinizi getiremezdi. Anladınız mı şimdi gecikmenin sebebini?..
Ne güzel bir kıssa :(

Kıyamam sana :KK43:( allah sabır versin.. ben gururumum incinmesinden dolaı ferahlamak adına geir gelsin istiyorum kabul etmem asla ama dönsün yine de.. dönermi sence?
Döner mi dönmez mi bilemem ki ben arkadaşım:(:( Sadece sana diyeceğim tek şey Allahtan hayırlısını iste. Belki hayırlısı buymuş senin için. Belki karşına daha iyi bir insan çıkacak. Belki daha mutlu olacaksın ve sürekli bazı şeyleri senin düşünmeni beklemeyecek, düşünceli bir eşin olacak. Nereden bilebilirsin. Neden kendini bu kadar üzüyorsun ki? Millete karşı da niye kendini mahcup hissediyorsun. Zannediyor musun herkes mutlu, dört dörtlük. Herkesin hayatında bu ve buna benzer şeyler olabiliyor. Milleti bırak, kendinde bu sıkıntılardan kurtul. Kabuğundan çık, hayata dön ve daha iyisini iste Allahtan. Herşeyin hayırlısı olsun tekrardan.

Döner mi dönmez mi bilemem ki ben arkadaşım:KK43::KK43: Sadece sana diyeceğim tek şey Allahtan hayırlısını iste. Belki hayırlısı buymuş senin için. Belki karşına daha iyi bir insan çıkacak. Belki daha mutlu olacaksın ve sürekli bazı şeyleri senin düşünmeni beklemeyecek, düşünceli bir eşin olacak. Nereden bilebilirsin. Neden kendini bu kadar üzüyorsun ki? Millete karşı da niye kendini mahcup hissediyorsun. Zannediyor musun herkes mutlu, dört dörtlük. Herkesin hayatında bu ve buna benzer şeyler olabiliyor. Milleti bırak, kendinde bu sıkıntılardan kurtul. Kabuğundan çık, hayata dön ve daha iyisini iste Allahtan. Herşeyin hayırlısı olsun tekrardan.

Tamam canım benim ...

Ah guzel arkadasim onemli olan evlilik deilki senin evlilige uygun olman kaldirabilecek olman huzurlu ve sevdigin insanla olman..her evlenen en guzel duygularla inanarak evleniyor
2 cocuk annesiyim 26 yasindayim sevdigim adamla evliyim sorun su ki evlilik kaldiramayacagim kadar agir geldi hazir olmadan yeterli olgunluga varmadan evlendim daha adepte olamadan cocuklar oldu sonra anladim ki evlilik insani degilim sorumluluklar gerdi sıkıya gelemedim bunalimlar bunalimlar ..yani bunlari anlatmamin sebebi bizim hakkimizda hayir gorduklerimiz ser , ser gorduklerimiz hayir olabilir ancak allah bilir insallah karsina dogru insan cikar sende o olgunluga varmissindir da mutlu olursun

Döner mi dönmez mi bilemem ki ben arkadaşım:KK43::KK43: Sadece sana diyeceğim tek şey Allahtan hayırlısını iste. Belki hayırlısı buymuş senin için. Belki karşına daha iyi bir insan çıkacak. Belki daha mutlu olacaksın ve sürekli bazı şeyleri senin düşünmeni beklemeyecek, düşünceli bir eşin olacak. Nereden bilebilirsin. Neden kendini bu kadar üzüyorsun ki? Millete karşı da niye kendini mahcup hissediyorsun. Zannediyor musun herkes mutlu, dört dörtlük. Herkesin hayatında bu ve buna benzer şeyler olabiliyor. Milleti bırak, kendinde bu sıkıntılardan kurtul. Kabuğundan çık, hayata dön ve daha iyisini iste Allahtan. Herşeyin hayırlısı olsun tekrardan.
yok yavru ne dersen de o takmışş dönermi,beni ezdi, mahçupum,etraf ne der,, bu laflara takılmış ..şaşkınım valla bu kadar ezik bir insan gösterirmi kendini yaa. 33 yaştan bahsediyoruzz..

Ah guzel arkadasim onemli olan evlilik deilki senin evlilige uygun olman kaldirabilecek olman huzurlu ve sevdigin insanla olman..her evlenen en guzel duygularla inanarak evleniyor
2 cocuk annesiyim 26 yasindayim sevdigim adamla evliyim sorun su ki evlilik kaldiramayacagim kadar agir geldi hazir olmadan yeterli olgunluga varmadan evlendim daha adepte olamadan cocuklar oldu sonra anladim ki evlilik insani degilim sorumluluklar gerdi sıkıya gelemedim bunalimlar bunalimlar ..yani bunlari anlatmamin sebebi bizim hakkimizda hayir gorduklerimiz ser , ser gorduklerimiz hayir olabilir ancak allah bilir insallah karsina dogru insan cikar sende o olgunluga varmissindir da mutlu olursun
Canımsın :(33 yaşındayım .. yeterince olgun oldum :( yaşım geçiyor ve artık kart insanlar kaldı :((( çok üzgünüm. Allah yardımcın olsun sabır versin ...

Kismet konusuna ben de katiliyorum, yani katilmamak elde degil. Bu isin kismet oldugunu iyice anladim.

Madem bekar olmak daha iyi, bosansinlar o zaman?! Coluk cocuk olmadan , kukumavlar gibi her gun, her gece yalniz olmak daha mi iyiymis yani?

Ben de 27 ve bekarim, artik usandim beklemekten.

Mutluluk pastasi insanliga adil olarak dagitilmamis bence, evrende adalet diye bir sey yok.
Siz bu kafayla giderseniz daha cok bekar kalirsiniz.
Burda insanlar moral vermeye calisiyor.
Evliligi kotu giden ama mecbur oldugu icin yurutmek isteyenler bekarlik daha guzel der..
Sirf evlenmek icin evlenirsenizde hoduk bi adama denk geldiginizi varsayalim.o kukuman kusu yalnizliginizi ozlerseniz.
Bana sorarsanizda evlenmek degil marifet.
Insanin sevdigi inandigi sonsuz guvendigi sizin bir adamla ayni yuvada olmasi dunyanin pah bicilemez nimeti.
Ben bu evlilige sahibim cok sukur..hayirlisini istemeyi ogrenin.
Evlenen herkes cok mutlu degil.

yok yavru ne dersen de o takmışş dönermi,beni ezdi, mahçupum,etraf ne der,, bu laflara takılmış ..şaşkınım valla bu kadar ezik bir insan gösterirmi kendini yaa. 33 yaştan bahsediyoruzz..
Atlatamamış demek ki. Belki de istemeden takıntı haline getirmiş. Anlıyorum onu. Bir aralar bende böyleydim. Çok şükür düzeldim. Darısı onun başına. :KK28:

Burda insanlar moral bermeye calisiyor.
Evliligi kotu giden ama mecbur oldugu icin yurutmek isteyenler bekarlik daha guzel der..
Sirf evlenmek icin evlenirsenizde hoduk bi adama denk geldiginizi varsayalim.o kukuman kusu yalnizliginizi ozlerseniz.
Insanin sevdigi inandigi sonsuz guvendigu bir adamla ayni yuvada olmasi dunyanin pah bicilemez nimeti.
Güzel izah etmişsin arkadaşım. Sanırım bazı laflar yanlış anlaşılıyor. Ama normal psikiloji denen bir şey var ya o bozuk olunca sadece anladıklarından sorumlu oluyor.

Burda insanlar moral vermeye calisiyor.
Insanin sevdigi inandigi sonsuz guvendigu bir adamla ayni yuvada olmasi dunyanin pah bicilemez nimeti.
Haklısınız :(

Atlatamamış demek ki. Belki de istemeden takıntı haline getirmiş. Anlıyorum onu. Bir aralar bende böyleydim. Çok şükür düzeldim. Darısı onun başına. :KK28:
düzeltçem ben onuu..bak ne yapcam onaa.. kızlar olmayın öyle sağlığınız varmı ,,var hayat güzel bakın yaz ayıda geliyor inanın bunlar teferuattır.. kendi kendinize mutlu olmassanız hiç kimse sizi mutlu edemezz..

düzeltçem ben onuu..bak ne yapcam onaa.. kızlar olmayın öyle sağlığınız varmı ,,var hayat güzel bakın yaz ayıda geliyor inanın bunlar teferuattır.. kendi kendinize mutlu olmassanız hiç kimse sizi mutlu edemezz..
Kesinlikle insanın kendi kafasında bitirmesi gerekiyor. Gerçi ben iyim desem de ara sıra vurup geçiyor ama tekrar iyi olmaya çalışıyorum. Ama arkadaşı düzeltebilirsen iyi sevaba girersin:KK45:

Güzel izah etmişsin arkadaşım. Sanırım bazı laflar yanlış anlaşılıyor. Ama normal psikiloji denen bir şey var ya o bozuk olunca sadece anladıklarından sorumlu oluyor.
Bu forumda daha oncede gordum.30 yas ustu cogu kisi evlenemedigi icin garip bi psikolojiye giriyor.evli oldugum icin soylemiyorum bunu inanin.ben olsam keyfime bakardim.bilirdim bigun evlenecegimi.inanin hayatimi yasardim olabildigincede.
Cok cok mutlu oldugum bi evliligim olsada sorumluluklar gecim derdi bitmiyor ki..hersey super degil..

Size kliselerden bahsetmeyecegim.evet nasip nasip diyoruz bekliyoruzda kader tabiki.ama neyin kaderimiz oldugunu biz bilemeyiz.acaba kriterlermi yuksek oluyorda bir secim yapmayip treni kaciriyoruz.ben evliyim elh.mutlu bi evliligmz var 25 yasinda evlendim.evlenirken cikan talibimin (gorucu usulu o ogrtmn bende bir mslk sahibi memurum), ilk tanismada sadece dini yonlerini sordum nekadar kafa yapimz uygun diye keza oda ayni sekilde yaklasti bana ve bu cok hosuma gitti. Allah rizasi icin evlilik dusunen biri vardi karsimda sadece adini isini ve kac yasinda oldgunu bildigim biriyle evlendim.kriterler falan saymadim gorusmemizde oyle konustuk dedigim gibi.ve simdi diyorumki tek bir gorusme ile evlilik karari aldigim bu insanla keske 20 yasinda karsilassaydim diyorum.bilmiyorum anlatabildimmi kriterler azalinca ve samimiyet iyi niyet artinca gerisi kolay gibi..

Back
X