• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşında Tesettürlüyüm, açılmak istiyorum ama nasıl yapacağım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pappatya

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2021
85
25
8
35
Merhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?

Merhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?
Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdiniz

Hayat sizin hayatınız,başkaları sizinle ilgili söz sahibi olamaz ki. Başı açık bir insanın tesettüre girmesi ne kadar normalse,tesettürlü bir insanın artık açık saç ile gezmesi de o kadar normaldir. Kimin ne düşündüğüne aldırmayın,istediğiniz gibi yaşayın.

Edit: Ayrıca 15 yaşında çocukken verdiğiniz kararın bütün hayatınızı etkilemesine de izin vermeyin.

Son düzenleme:
Zaten siz bunları yazdıktan sonra tesettürü sadece aksesuar olarak kullanıyorsunuz, dini hükmü yok. O yüzden bir sabah saçlarınızı açıp gideceksiniz işinize hayatınıza hepsi bu kadar. Allah'a karşı zaten tesettürden vazgeçtiğini belirtiyorsunuz kuldan çekinmeyin derim kul önemsiz

İnsanların ne dediği elbette umrunda olmamalıdır. Ki aslolan Rabbimizin ne dediğidir. Saçlarınızı göstermek uğruna şeytanın vesveselerine uymayın bence. Rabbim yardımcınız olsun, doğru istikametten ayırmasın.

Ise gideceginiz ilk gün saçlarınızı sade bir sekilde toplayin. Fön, maşa gibi birsey yapmayin. Topuz ya da at kuyrugu yapabilirsiniz. Boylelikle hem siz alisirsin hem cevredeki gozler alisir. Insanlar her zaman konuşacak birsey buluyor, takmayin kafaniza. 1 2 gun konusurlar, sonra unutulut gider

Laf edecek olanlar kendi hayatlarına baksınlar önce. Siz bir karar almışsınız sizi bağlar. Hem konuşsunlar hakkınızda nolmuş? Ben artık kimseyi takmıyorum hatta beni konuşmalarından zevk alıyorum çünkü onlar beni konuşmakla oyalanırken ben ilerliyorum. Ayrıca 30 yaşındasınız 15 falan olsanız çekincelerinizi anlardım

Çok polemik çıkar burada.. 😶
İki tür yorum gelecek size;
- "Allah'ın emir ve yasaklarına uymuyorsunuz insanların vereceği tepkilerden neden huzursuz oluyorsunuz emri yok sayıyorsunuz" diyecek kısım var bi.
-Diğeri de insanları ilgilendirmeyen bir durum olduğunu söyleyecek kısım.

İşin tersi saçınızı açtıktan sonra ya çok kötü hissedip yeniden tesettürü isterseniz?Yine kimseyi ilgilendirmez ama çok değişik bir konu bu.
Bu arada daha güzel oluyorum diye açılmak istemek biraz absürt kusura bakmayın.

Çok polemik çıkar burada.. 😶
İki tür yorum gelecek size;
- "Allah'ın emir ve yasaklarına uymuyorsunuz insanların vereceği tepkilerden neden huzursuz oluyorsunuz emri yok sayıyorsunuz" diyecek kısım var bi.
-Diğeri de insanları ilgilendirmeyen bir durum olduğunu söyleyecek kısım.

İşin tersi saçınızı açtıktan sonra ya çok kötü hissedip yeniden tesettürü isterseniz?Yine kimseyi ilgilendirmez ama çok değişik bir konu bu.
Bu arada daha güzel oluyorum diye açılmak istemek biraz absürt kusura bakmayın.
En çok bundan korkuyorum. Ama denemeden nasıl bileceğim?

Zorluğu bir gün sürer.Sonra normale döner.
Diğer dini açıdan yorum yapmayacağım.Haddim değil,kimsenin de olmamalı.
Dini açıdan yorum yapmama zarafetini gösterdiğiniz için cok teşekkür ederim. Peki nasıl normale döner? Normale dönene kadar cok yıpranmaktan korkuyorum. Ofiste odaya gelen herkesin beni belki tanımaması, şaşırarak tepki vermesi veya iltifat etmesi hepsinden korkuyor ve istemiyorum. Keşke hiçbir şey değişmemiş gibi davransa insanlar ama böyle olmaz biliyorum

En çok bundan korkuyorum. Ama denemeden nasıl bileceğim?

Eminim ki güzel bir kadinsinizdir tesettürlü veya tesettürsüz. Ama ne zaman bu duygunuz meydana çıktı yeni mi oldu bir olaydan sonra mı çıktı bunları düşünün ilerisine adım atmanız daha kolay olur

Dini açıdan yorum yapmama zarafetini gösterdiğiniz için cok teşekkür ederim. Peki nasıl normale döner? Normale dönene kadar cok yıpranmaktan korkuyorum. Ofiste odaya gelen herkesin beni belki tanımaması, şaşırarak tepki vermesi veya iltifat etmesi hepsinden korkuyor ve istemiyorum. Keşke hiçbir şey değişmemiş gibi davransa insanlar ama böyle olmaz biliyorum
Açık halinizle sosyal medyanız varsa oraya bir fotoğraf atın.Yeni imaj falan yazın altına.En azından insanlar sizi iş yerinde görünce aşırı tepki vermez.Benim üniversitede vardı arkadaşım.Bir gün açık gelmişti.Gören aaa dedi falan.Ertesi gün hayat normale döndü.İş falan değiştirmenize gerek yok.Saçma olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X