• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşında Tesettürlüyüm, açılmak istiyorum ama nasıl yapacağım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eminim ki güzel bir kadinsinizdir tesettürlü veya tesettürsüz. Ama ne zaman bu duygunuz meydana çıktı yeni mi oldu bir olaydan sonra mı çıktı bunları düşünün ilerisine adım atmanız daha kolay olur
Sadece güzellik değil en çok rahatlık. Migrenim var ve büyüdükçe ağırlaşıyor baş ağrılarım, sabahları çoğunlukla bas ağrısıyla uyanıyorum ve bone ve şal yaptığımda bütün gün daha çok ağrouor bir an önce eve gelip başımı açıp rahatlamak istiyorum. Kafama evde toka bile takamıyorum rahat olabilmek için düşünün. Çoğu zaman iş arkadaşlarım çıkışta bir şeyler yapalım diyor ve inanın sırf başımı açıp rahatlamak istediğim icin onlara katılmayıp eve gitmek istiyorum. Bunlar çoğaldıkça bu düşüncelerim arttı. Dini açıdan hep düşünüyorum Allah bunu ister mi ki diye. Beni bu kadar zorlayan bir şey…. Bilemiyorum her söylediğim bahane belki de.

Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdiniz
Tesettür, birinin bırakması ile bi hallere gelecek bir şey değil. Asıl böyle konuşarak siz onu küçültüyorsunuz.

Bu ülkede hiçkimse hiçbir şeye birkaç dakikadan fazla şaşırmıyor artık emin olun.
Hani uzaylı istilası olsa, en geç Pazartesi gününe kadar onu da normalleştiririz.
Kaldı ki siz kendinizle ilgili bir tercih yapmışsınız ve alacağınız tepkiler de bence olumlu olacaktır.
Saçlarınızın ne kadar güzel olduğunu ya da böyle çok daha hoş göründüğünüzü falan söylerler ilk görenler. Sonra yine herkes kendi derdine düşer inanın buna
"Koca yaz geçti, domates 7 liranın altına düşmedi. Koskoca memleket ne hâle geldi?" Sadece bu gündem kalır.
İçinizi rahat tutun ve kendinizi nasıl özgür hissediyorsanız, öyle yaşayın.

Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdiniz
15 yaşında kendi iradesiyle mi kapandı sizce? ergenliğe yeni girmişken kapanmış ve artık bunu istemiyor. size ne? siz tesettürün bekçisi misiniz? yazan kişi sizin gibiler ve sizin gibilerin düşünceleri yüzünden tereddüt ediyor şu an.

Bu ülkede hiçkimse hiçbir şeye birkaç dakikadan fazla şaşırmıyor artık emin olun.
Hani uzaylı istilası olsa, en geç Pazartesi gününe kadar onu da normalleştiririz.
Kaldı ki siz kendinizle ilgili bir tercih yapmışsınız ve alacağınız tepkiler de bence olumlu olacaktır.
Saçlarınızın ne kadar güzel olduğunu ya da böyle çok daha hoş göründüğünüzü falan söylerler ilk görenler. Sonra yine herkes kendi derdine düşer inanın buna
"Koca yaz geçti, domates 7 liranın altına düşmedi. Koskoca memleket ne hâle geldi?" Sadece bu gündem kalır.
İçinizi rahat tutun ve kendinizi nasıl özgür hissediyorsanız, öyle yaşayın.
Okadar iyi geldi ki mesajınız. Çok teşekkür ederim

Zaten siz bunları yazdıktan sonra tesettürü sadece aksesuar olarak kullanıyorsunuz, dini hükmü yok. O yüzden bir sabah saçlarınızı açıp gideceksiniz işinize hayatınıza hepsi bu kadar. Allah'a karşı zaten tesettürden vazgeçtiğini belirtiyorsunuz kuldan çekinmeyin derim kul önemsiz
Harika bir yorum👏👏

Ben kötü bir yorum yapmadım hanımefendi yarında begenmese kapanackmi ?
Gerçekten sözünüzün nereye gittiği hakkında hiçbir fikriniz yok. Tesettür birileri bıraktı diye kötü kötü hallere girecek bir şey değildir.

Tesettürsüz halinden memnun kalmazsa kapanabilir de. Ne konu sahibi kötü hale girer ne de tesettür.

Merhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?
Saçını konuşacaklarsa yazıklar olsun o çevrene!

Lütfen yargılamayan iyi kalpli ve yardımcı olmak isteyen insanlar yazsın. Psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorum. 6 yıllık ilişkimden sonra evlendik. Aşk dolu yıllarımız oldu. Ama ben neden böyle biri haline geldim bilmiyorum, çevremdeki herkes tarafından çok beğenilen ilgi gören biriydim. (belki hala öyleyimdir de psikolojik sorunlarım nedeniyle farkında değilimdir.) eşim de beni hep çok kıskanırdı ama güzeldi kıskançlıkları zarar verici değildi. Bana bakan erkeklere ters bakıyordu sosyal medyada bana yazanlara sinirleniyordu ama bana hiç zarar verici bir sey yapmıyordu hoşuma da gidiyordu. Ama ne olduysa ben bu hisleri kaybettim, sanki artık sevilmiyorum beğenilmiyorum kıskanılmıyorum. Evleneli 1 yıl oluyor özellikle son 6 aydır böyleyim. Biraz fazla tripliyim alınganım, eşime göre hep ona alınıyorum trip atıyorum çocukça davranıyorum. Evet haklı ama elimde değil ki. Mesela kuzenlerimle takılıyoruz bi kuzenimin huyu suyu çok iyidir uyumludur, onu cok seviyo sürekli bizi kıyaslıyo işte ben öyle ılımlı değilmişim falan. Bunlar canımı öyle acıtıyor ki haykırarak ağlamak geiyor içimden (nomal bi davranış değil biliyorum biliyorum tutamıyorum ama)

bu arada çok da güzel bir işim var, şartları çok iyi ve kaliteli. ama orda ble mutlu değilim.

Normal zamanda eşim aramız iyiyken bana cok güzel davranır, hastalandığımda bebek gibi bakar, bi ortama girdiğimizde özellikle onun ailesinin yanında hep beni düşünür yemek yedirmek rahat ettirmek ister vs. ama iş benim aileme gelince bi farklı, hep gülerek benim huylarımla dalga geçer (ona göre bu dalga geçmek değilmiş ama bana takılmak benimle uğraşmakmış)

Bir de o kıskançlığı eskisi gibi yok artık, sosyal medyadan ekleyenleri çok umursamıyor belki evlendiğimiz içindir ve ben tanımadığım hiçbirini kabul etmediğim içindir. Aslında normal olan zaten bu, ama sanırım ben sevgisini hep öyle gördüğüm için böyle olunca sevgisini sorgular oldum. Beni artık eskisi kadar beğenmediğini düşünürüm hep. Aslında bazı anlarda durur bakar bana ve der ki “çok güzelsin sen gerçekten” bu anlarda ona cok inanıyorum bunları düşününce ona haksızlık ettiğimi asıl sorunun bende olduğunu düşünüyorum. Ama arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde onlarla benden daha cok ilgilenmesini, sohbet etmesini gülüşmesini çok kıskanıyorum. Sanki herkesle benden daha mutlu diye düşünüp kavga ediyorum onunla. Ve kavgalar ciddi boyutlara çıkıyor..

Ama ben dayanamıyorum artık. Bu olaylar beni bitirdi, sanki bir daha düzelemeyecekmişim gibi. Bana saygısı kalmadı gibi, ben düzelsem bile bunlar bir kere yaşandı ya artık beni eskisi gibi sevmez saygı duymaz diye cok üzülüyorum.
Olayın tesettürünüz olduğuna emin misiniz? Hayatınızda köklü değişiklikler yapmak istiyor gibisiniz.

Arkadaşlar yalnız kadın olayın dini boyutunu sormuyor,işyerinde karşılaşabileceği durumlarla ilgili soru soruyor. Ne meraklıyız başkalarının dini hakkında ahkam kesmeye ya, ayrıca 15 yıldır tesettürlü bir kadın elbet dini konularda fikir sahibidir,herkesi geri zannedip de kendimizi akıllı zannetmemiz herhalde çağımızın vebası sayılacak kadar vahim boyutlara ulaşmış durumda.

Ben kötü bir yorum yapmadım hanımefendi yarında begenmese kapanackmi ?
Kapali olmak nefsine agir geliyor olabilir. Pismanlik duyup tekrar kapanabilir. Belki buda konu sahibinin sinavi. Rabbim tovbe kapisini acik bırakmışken size ne oluyor? kullar guzellikle olmasi gerekeni, dogru yolu anlatir. Ama yargilama hakkini nereden buluyorsunuz sasiriyorum dogrusu

Sadece güzellik değil en çok rahatlık. Migrenim var ve büyüdükçe ağırlaşıyor baş ağrılarım, sabahları çoğunlukla bas ağrısıyla uyanıyorum ve bone ve şal yaptığımda bütün gün daha çok ağrouor bir an önce eve gelip başımı açıp rahatlamak istiyorum. Kafama evde toka bile takamıyorum rahat olabilmek için düşünün. Çoğu zaman iş arkadaşlarım çıkışta bir şeyler yapalım diyor ve inanın sırf başımı açıp rahatlamak istediğim icin onlara katılmayıp eve gitmek istiyorum. Bunlar çoğaldıkça bu düşüncelerim arttı. Dini açıdan hep düşünüyorum Allah bunu ister mi ki diye. Beni bu kadar zorlayan bir şey…. Bilemiyorum her söylediğim bahane belki de.

Bu konu hakkında acilmanizi kolaylaştırabilecek bir yorum yapamayacağım için üzgünüm belki sebep olurum acilmaniza bu vebali istemem.
Yıllardır feracelere aklım gider nedeni ise bazı genç kizlar görüyorum siyah şal siyah feraceler su gibiler cesaretlerine hayranım o kadarda güzeller ki melek gibi. Nefislerini koreltmisler 20 yıllık guzellige kanmayıp.
Bakış açısı tabiki bu ben tesettürlü insanlara hep çok cesur gözü ile bakıyorum. Sizde ne kadar cesaretli olduğunuzu bilin. Esaret değil içinde bulunduğunuz durum migren için doğal yağ destekleri alabilirsiniz yada mentol taşı deneyiniz çok faydası olacaktır.
İşyerindeki insanlarda en fazla bir hafta konuşur unutur açılırsaniz.

Arkadaşlar yalnız kadın olayın dini boyutunu sormuyor,işyerinde karşılaşabileceği durumlarla ilgili soru soruyor. Ne meraklıyız başkalarının dini hakkında ahkam kesmeye ya, ayrıca 15 yıldır tesettürlü bir kadın elbet dini konularda fikir sahibidir,herkesi geri zannedip de kendimizi akıllı zannetmemiz herhalde çağımızın vebası sayılacak kadar vahim boyutlara ulaşmış durumda.
Sadece alkışlamak istiyorum 👏🏻 👏🏻👏🏻

Saçınızı açtıktan sonra kendinizi nasıl hissedeceksiniz ? Pisikolojiniz iyi olacak mı . Olumsuz yönleriyle düşünün. Olumlu yönlerini ve saçınızı açmanın size neler katacağını düşünün ve kendinize göre bir karar verin. Farz ibadetlerinizi yerine getiriyormusunuz mesela ? saç açmak sizi bu manada smacınıza yaklaştıracakmı?

Aslında olmak istediğiniz insan değilsiniz de saçınızı açınca mı olacaksınız mesela ?
Bunların hepsini etraflıca tartın ve sonrasında buhran ve üzüntü yaşamamanız için.
Kolay gelsin

Merhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?
En fazla 1 hafta konuşulursunuz. Sonra bi ömür istediğiniz gibi dolaşırsınız

Ya arkadaşım nasıl iyi hissediyorsan öyle ol bende açıkken daha güzelim her gören şaşırıyor açık halime😆😆😆

Kimsenin düşüncesi önemli değil ki içinden gelmeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X