30 yaşında Tesettürlüyüm, açılmak istiyorum ama nasıl yapacağım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dini açıdan yorum yapmama zarafetini gösterdiğiniz için cok teşekkür ederim. Peki nasıl normale döner? Normale dönene kadar cok yıpranmaktan korkuyorum. Ofiste odaya gelen herkesin beni belki tanımaması, şaşırarak tepki vermesi veya iltifat etmesi hepsinden korkuyor ve istemiyorum. Keşke hiçbir şey değişmemiş gibi davransa insanlar ama böyle olmaz biliyorum
Bir şey söyleyeyim mi dediğiniz gibi hiç tepki bile vermeyebilir bence insanlar. Bana kizıyoar ama insanların bizi sandığımız kadar önemsediğini sanmıyorum.hatta neden tepki vermiyorlar diye bile moraliniz bozulabilir.hatta farketmeyenler bile olabilir.

Herkes maşallah ne kadar da bilgili.Akıl vermeye meraklı.Sorulan soru dışında yorumda bulunmaya istekli.Her koyun kendi bacağından asılır.Konu sahibi nasıl kapandıysa kapandı.Ne düşünüyorsa düşünüyor.

İşte onun iş yerindeki ne derler diye çekindiği insanlar burada konuşuyorlar zaten.Uzaklarda arama ne diyeceklerini onların,bak burda çoğu yazıyor.

En çok bundan korkuyorum. Ama denemeden nasıl bileceğim?
Burada bi konu okumuştum sizin gibi aynı şekilde istemişti denemişti ve sonrada pişman olmuştu bu sefer vicdanen cok rahatsızdı. O aklıma geldi nasıl emin olunur bilmiyorum eşinizin bakış açısıda etkili olabilir gönlünüzden geçeni yaptıktan sonra iç huzurunuzu bozacak birşey dememeli o yüzden açılmadan önce eşinizin fikrini alabilirsiniz fikirlerine güveniyorsanz. Veya 2 gün tanınmadığınız bi şehirde deneyip bakacaksınız pişman olup olmayacağınıza. Ne kadar başkasını ilgilendirmez desekte malesef özellikle iş yeri gibi bir yerede yansıyacak olan böyle bi konuda gel git yaşamak emin olmadan hareket etmek zor o yüzden başkalarını önemsemek zorunda kalıyoruz bazen insanlar kendi işlerine bakmaktan cok başkalarının hayatlarıyla ilgilendiği için.
Dini boyutta yorum yapanlarıda anlamıyorum. Size dini açıdan uygunluğu absürtlüğü vs sorulmamış isteğini dile getirmiş nasıl uygulayabileceğini sormuş. Tam tersini isteyen birine olan saygınızı gösterin konu bu değil çünkü.

Okadar iyi geldi ki mesajınız. Çok teşekkür ederim
Evet bu kadar önemseme kendini, insanların o kadar derdi var ki ,
Kimi ; amaaannn ne yaparsa yapsın diyecek bir dk sonra unutacak…
Kimi; Aman zaten dünyanın çivisi çıkmış bir sen eksiktin diyip bir dakika sonra unutacak….

Önemli olan sen ve inancın ki bu isteğe girdiysen oda önemli değil.

Eski konunuzu yeniden okudum şuan siz açılmak yada tesettürde kalmak istemiyorsunuz meseleniz tamamıyla eşinizin dikkatini yeniden çekmek istemeniz beğenilme arzunuzdan kaynaklı. Karar sizin hayat sizin ama eşiniz için bu tarz bir şey yaptığınızda hüsrana uğrayacaksiniz o kısım net.

Merhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?
Bu sizin şahsi kararınız, eşiniz dahi karışmamalı, erkeğin kravat takması gibi. Eşinize verilmeyen bu hak mesai ortamindakileri sittin sene bağlamaz, ister açarsınız ister kapatırsınız. Laf eden olursa da uzun uzadıya açıklama yapmayın, canım açmak istedi deyin kâfi, bir daha soran olmaz.

Anladım
Sadece tesettür bırakma olayını demek istedim
Tesettür bırakma olayı da hayatındaki stresin yansıması. Elbette tesettürü bırakabilir, işi bırakabilir, ne istiyorsa yapabilir. Sadece şu an çok sıkıldığı değişiklik yapmak istediği hissi geçti bana, sonradan üzüleceği yada pişman olacağı bişeyler yapmasını istemem. Sırası ile sıkıntılarını halletmesi pişman olacağı şeyler yapmasına engel olacaktır.

işyerindekileri bosverin,belki sizin gibi köklü değişiklik yapmayıp yapamayanlara örnek olursunuz birde böyle düşünün. O insanlar sizinle yaşamıyor, en fazla 10 dakika konuşurlar biter.

Doğru ya da yanlış bu kimseyi ilgilendirmez.
Artık insanlar birbirinin bedeni hakkında bile karar vereceklerini düşünüyorlar asıl onlar çekinsin ve sussun biraz.
Önce günlük hayatta açılırsan alışırsın. Sonra işte birkaç kendi arkadaşına anlatırsın en azından kendini daha az tedirgin hissedersin. Sonra da açar saçını gidersin.
Aslında bu kadar uğraşa gerek yok da işte insanlar durumu zorlaştırıyorlar.

Sadece güzellik değil en çok rahatlık. Migrenim var ve büyüdükçe ağırlaşıyor baş ağrılarım, sabahları çoğunlukla bas ağrısıyla uyanıyorum ve bone ve şal yaptığımda bütün gün daha çok ağrouor bir an önce eve gelip başımı açıp rahatlamak istiyorum. Kafama evde toka bile takamıyorum rahat olabilmek için düşünün. Çoğu zaman iş arkadaşlarım çıkışta bir şeyler yapalım diyor ve inanın sırf başımı açıp rahatlamak istediğim icin onlara katılmayıp eve gitmek istiyorum. Bunlar çoğaldıkça bu düşüncelerim arttı. Dini açıdan hep düşünüyorum Allah bunu ister mi ki diye. Beni bu kadar zorlayan bir şey…. Bilemiyorum her söylediğim bahane belki de.
Migreni olan bir arkadaşım açılmıştı. Soranlara/tepki verenlere/şaşıranlara yani herkese migreni olduğu için açıldığını söyleme gereği duydu. Gerçektende migreni için açılmıştı. Onu kimse garipsememişti.

Dini boyuta gelirsek vaazcılar gelmiş yine. Size dini boyutunu soruyormuş gibi yorumlar var. Aslında iş yerindeki çevresel baskıdan korktuğunu söylerken tam da sizlerin burada yaptığınızdan bahsediyor. Anlayana...

Son düzenleme:
Bütün arkadaşların açik haliyle sizde açilmak istiyosunuz millet kapanmak ister siz açikmak istiyosunuz
Yoooo benim de çok açılan mesai arkadaşlarım oldu, ailesi kapanmasını istediği için kapanmak zorunda kalmış olan çok arkadaşım var bu kıstas kimseyi alakadar etmez açınca ya da kapatınca hiçbirimiz de absürt karşılamadık.

Kusura bakmayın da o zaman tesettüre girmeseydiniz tesettürü ne hale getirdiniz
İçten içe tesettürden vazgeçmek isteyip bunu yapamadığı için kimsenin de yapmasını istemeyen insan tipi.🥰

İsteyen istediği kadar beğenmedim atsın, umrumda değil.

Başkasının tesettürsüzlüğü sizi günaha sokmuyorsa size ne, ne hakla böyle bir yorum yapiyorsunuz?

Sizin gibiler yüzünden daha da soğuyor insanlar.

Dini bir görev olarak uyarmak istiyorsanız bunun usulü ve üslubu bu değil.

Eminim ki saygısızlığınızdan dolayı tesettüre daha da olumsuz duygular taşımaya başladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X