• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşında Tesettürlüyüm, açılmak istiyorum ama nasıl yapacağım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski konulara bakınca bazen burada linç yiyoruz ama bakın eskilere bakmanın yararı bankınıza karşımıza çıkıyor …

Bazı kdınlar estetik için doktora gidince doktor bu kişileri terapiye gönderiyor bazen. Çünkü öncelikli sorun bu diye düşünüyorlar … Bu konuda öyle şu an hanımın kafa baya karışık tesettürden çıksada iyi hissetmeyecek.

Bence terapi alın ve terapist yardımıyla tesettürden ayrılın.

Dini açıdan yorum yapmama zarafetini gösterdiğiniz için cok teşekkür ederim. Peki nasıl normale döner? Normale dönene kadar cok yıpranmaktan korkuyorum. Ofiste odaya gelen herkesin beni belki tanımaması, şaşırarak tepki vermesi veya iltifat etmesi hepsinden korkuyor ve istemiyorum. Keşke hiçbir şey değişmemiş gibi davransa insanlar ama böyle olmaz biliyorum
Şaşırmalarından veya iltifat etmelerinden ne diye korkuyorsunuz? Saç sizin karar sizin kime ne?

Sizin davranışlarınız insanların tepkilerini belirler bunu unutmayın.. Kararınızın arkasında durun ve normal bir şekilde davranın.

İçten içe tesettürden vazgeçmek isteyip bunu yapamadığı için kimsenin de yapmasını istemeyen insan tipi.🥰

İsteyen istediği kadar beğenmedim atsın, umrumda değil.

Başkasının tesettürsüzlüğü sizi günaha sokmuyorsa size ne, ne hakla böyle bir yorum yapiyorsunuz?

Sizin gibiler yüzünden daha da soğuyor insanlar.

Dini bir görev olarak uyarmak istiyorsanız bunun usulü ve üslubu bu değil.

Eminim ki saygısızlığınızdan dolayı tesettüre daha da olumsuz duygular taşımaya başladı.
Senin gibi dimi
İçten içe tesettürden vazgeçmek isteyip bunu yapamadığı için kimsenin de yapmasını istemeyen insan tipi.🥰

İsteyen istediği kadar beğenmedim atsın, umrumda değil.

Başkasının tesettürsüzlüğü sizi günaha sokmuyorsa size ne, ne hakla böyle bir yorum yapiyorsunuz?

Sizin gibiler yüzünden daha da soğuyor insanlar.

Dini bir görev olarak uyarmak istiyorsanız bunun usulü ve üslubu bu değil.

Eminim ki saygısızlığınızdan dolayı tesettüre daha da olumsuz duygular taşımaya başladı.
Senin gibi dimi otcum👏👏👏😉

Sadece güzellik değil en çok rahatlık. Migrenim var ve büyüdükçe ağırlaşıyor baş ağrılarım, sabahları çoğunlukla bas ağrısıyla uyanıyorum ve bone ve şal yaptığımda bütün gün daha çok ağrouor bir an önce eve gelip başımı açıp rahatlamak istiyorum. Kafama evde toka bile takamıyorum rahat olabilmek için düşünün. Çoğu zaman iş arkadaşlarım çıkışta bir şeyler yapalım diyor ve inanın sırf başımı açıp rahatlamak istediğim icin onlara katılmayıp eve gitmek istiyorum. Bunlar çoğaldıkça bu düşüncelerim arttı. Dini açıdan hep düşünüyorum Allah bunu ister mi ki diye. Beni bu kadar zorlayan bir şey…. Bilemiyorum her söylediğim bahane belki de.
Sadece sağlıklı bir şekilde kendi kararınızı vermenizi isterim, sonradan pişman olmanızı üzülmenizi istemem. Ve kararınız ne olursa olsun hiç kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Siz bireysiniz, neden diyenlere böyle uygun gördüm, benim kararım deyip geçerseniz gereksiz yere muhabbet uzamaz. Kararınızı önce kendiniz sindirin sonra uygulamaya geçin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben tesettürlü değilim. Ney benim gibi? Neye cevap verdiğin bile belirsiz.
Senin gibi bir insnain seviyesine göre cevap verdim kalitesine göre isteyen istediği yorum yapar soruyorsa iyi veya kötü elstiri gelecek seni hiç alakadar etmez ve ilgilendirmez sana dahada cevap vermek istemiyorum ....

İnsanlar bir hafta konuşur.
Hayat sizin hayatınız ama kararı çok küçük yaşta vermişsiniz
Muhtemelen aile baskısı ile karar verdiniz.
Aileler keşke böyle hassas konularda tercihleri çocuklarına bıraksa

Merhaba dostlar, 30 yaşında mühendisim. Türkiyede iyi bir şirkette çalışıyorum evliyim. 15 yıldır Tesettürlüyüm ve artık açılmak istiyorum. Kapalıyken herhangi birinden kötü hiçbir davranış görmedim ne okulumda ne iş Y erimde ne arkadaş çevrende. Ama artık ben saçlarımla görünmek istiyorum. Saçlarımla coo daha güzelim, artık içime sinmemeye başladı saçlarımı kapatmak. Ama açıldığım gün işe gideceğim o ilk günün korkusuyla hep vazgeçiyorum. O ilk gün herkes bana bakacak beni ve saclarımı konuşacak. Evet insanlarım ne dediği önemli olmamalı dimi? Hayat benim hayatım evet teoride böyle ama uygulamada bunu gerçekleştiremiyorım. En çok istediğim bu şeyi bu sebeple yapamıyorum bazen işi bile bırakmayı düşünüyorum açılabilmek icin.. Yardım edin, ne yapmalıyım?
Ben de 26 yaşında kapanıp 28 yaşında açıldım. Tesettürün son dönemlerinde garip bir depresif hale girmiştim artık yapamayacağım dedim. Benzer kaygıları yaşadım elalem ne düşünür ne der falan diye. Ama kimse bir şey demedi ne diyecekler ki zaten?

Konunun yarısı saçma sapan hadsiz yorumlarla dolu... Millet kapanmak ister sen açılıyormuşsun filan.. Yuooo hiç de istemiyoruz?

Konu sahibi bana biraz bu durumunuz psikolojinizle alakalı gibi geldi.Önce terapi alarak gerçekte ne istedğinizi bulmanızı tavsiye ederim

Dini açıdan yorum yapmama zarafetini gösterdiğiniz için cok teşekkür ederim. Peki nasıl normale döner? Normale dönene kadar cok yıpranmaktan korkuyorum. Ofiste odaya gelen herkesin beni belki tanımaması, şaşırarak tepki vermesi veya iltifat etmesi hepsinden korkuyor ve istemiyorum. Keşke hiçbir şey değişmemiş gibi davransa insanlar ama böyle olmaz biliyorum
Burda kimsenin kimseyi dini açıdan yargılamaya hakkı yok. Sadece burda değil tüm dünyada. İlk taşı günahsız olanınız atsın hikayesinde ki gibi hiçbirimiz cennetle müjdelenmedik ki size yorum yapalım.

Bütün arkadaşların açik haliyle sizde açilmak istiyosunuz millet kapanmak ister siz açikmak istiyosunuz
30 yaşındayım, hiç kapanmadım, bundan sonrasında da düşünmüyorum. Ha yarın ne getirir bilemem ama bugünkü aklımla bunu düşünüyorum.
Tesettürlü arkadaşlarım, iş arkadaşlarım oldu. Hatta 1 sene kadar dini eğitim veren bir kurumda bile çalıştım. Şükür ki herkese saygılı insanlar çıktı karşıma. Ne onlar benim saçıma ne de ben onların örtüsüne yorum yaptım. Çok da iyi anlaştık, arkadaşlık ettik. Ben kapansam ya da onlardan biri açılsa hayırlısı olsundan başka bir şey demezdik eminim.
Açılanları, açıkları dışladığınızı zannediyorsunuz ama farkında değilsiniz komple kendi cinsinizi dışlıyorsunuz. Bu da çok daha fazla antipatiye neden oluyor. Bunu yapmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X