• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30dan sonra çocuk

28 yaşında evlendim, 30'umda anne olmaya karar verdim, ilk kızımı 32'de, ikinci kızımı 35'imde doğurdum. Pişman değilim.
İnsanın ne zaman çocuk yapacağına ancak kendi karar verir. Toplumun belli başlı dayatmaları var, sanki bunlara uyanlar muhteşem hayatlar sürüyormuş, hiç zorlanmıyorlarmış gibi bir kesim hala aynı şeyleri dayatmaya devam ediyor. Öğretmen insansınız, şu cahil lafları edenlere göre ufkunuzun daha geniş olduğunu düşünüyorum. Sizce çocuk yapmak için asıl şart yaş mıdır yoksa insanın ve şartlarının hazır olması mı? KPSS çalışmak, eşimi iyice tanımak, evliliğin tadını çıkarmak istiyorum, çocuk masraf diyorsunuz ya, hah işte bunlar çok çok doğru birer düşünce. İnsan doğuracağı çocuğa en iyisini vermek ister değil mi? Eee bu nasıl sağlanır, daha genç doğurarak mı yoksa evliliğini ve hayat şartlarını fırsat varken daha sağlam bir zemine oturtarak mı?

30'dan sonranın geç olup olmayacağına ancak bir doktor karar verebilir. Gidip bir muayene olun, hormonlarınıza, yumurta rezervlerinize baktırın, eğer bu yönde bir endişeniz varsa. Geri kalan laf kalabalıklarına da kulak tıkayın.

Benim annem de 40 indan sonra dogurdu gayet de saglikli kardesim hicbir tedavi vs gormeden hamile kaldi Allah buyuktur neden olmasin sizinde etrafa aldirmayin kimseyi ilgilendirmez istemezseniz yapmazsiniz bile kime ne

Bende ilk bebegimi insAllah 32 yasinda dogurmus olacagim sukur zorda olmadi 3. ayda hamile kaldim. Komsunuzda 35 dogurdu vallhi iki kere peapeae (ilki dusukle sonuclandi) kolayca hamile kaldi. Sorun olduktan sonra 24 yasindada zor olabilir bunu kimse bilemez. Banada hemen yap demislerdi. Hatta hic tanimadim biri bile dedi agizinin payini aldi. Ne zaman hazir hissederseniz ozaman yapin ben olurda karar verirsem ikinciyi 36 da istiyorum gayete uygun

Ben kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Başkalarının söylemlerini takarak evliliğe başlarsanız, baştan kaybedersiniz. Neyi nasıl istiyorsanız öyle yapın. Ötesi yok. 40 yaşında evlenip çocuk sahibi olan insanlar var. Mutluluğunuza bakın.

Başkalarının düşünceleri çok mu önemli yahu, siz ne zaman isterseniz o zaman yapın çocuk, bırakın konuşup dursunlar. 31 yaşındayım, 5 senelik de evliyim, en yakınımdan uzak akraba ve tanıdıklara kadar herkes çocuk sorup duruyor, hiçbiri umrumda değil artık. Ben ve eşim ne zaman ister, Allah da nasip ederse o zaman olacak.

36 da doğurdum tavsiyem doktora git bir muayene ol çocuk ha deyince olmuyor zaten ben 35 te evlendim hemen çocuk yapmak istememe rağmen bir sene sonunda oldu erteleme yas geçtikçe zorlaşıyor sağlık sorunları çıkıyor
Ben muayene oldum da bir sıkıntı yok bende. Acaba yumurtalık dondursam mı gene

Evlendim, herles hemen cocuk yapma dedi. Ev hanimiydim canim sikiliyordu 3 ay korundum. Evliligimin 5. Ayinda hamile oldugumu ogrendim. Evet o benim sebebi varligim, ancak yeni evlenenlere hep en az 2 sene korun diyorum. Yasinis gayeettt genc. Gunumuz sartlarinda cogu kadinlar o yasda evlenip cocuga kqrisiyorlar.

Önce meslek, çocuk belki 40 yaşına kadar olur veya daha ileri yaşta da olur ama. Çocuk yokken ki ki kafa sakinliğini bulamazsın bir daha. Plan degil mantık çerçevesinde önce meslek sonra çocuk olmalı

Back
X