30dan sonra çocuk

Ben 29 yaşında evlendim 34 yaşında Doğum yaptım. Aynı sizin gibi geziyim tozayım dedim😀 İyi ki de öyle yapmışım çocukla gezmek zor😊
Doğru zamanı siz bilirsiniz ama hormonlarınıza, yumurta sayınıza falan baktırın önce.
Yumurta sayımıza nasıl baktırıcaz. Ben kadon doguma gittim sorun var mı diye. Ultrasonla baktı sorun yok dedi. Ama şöyle birşey var bende. Mesela ayın 15inde adet olacaksam ayın 1inden itibaren hergün adet olacak gibi agrım oluyo. Bazen gecikiyor

Önceden ergenliğe girdikten sonra evlendiriyorlarmis kızları 30 yaşında 3 çocuklu oluyormuş bir de yipranmislik kötü beslenme gibi şeylerin etkisiyle olduğundan çok daha yaşlı gözüküyormuş ondan heralde bu 30 yaşı çok büyük görmek. Ama gerçekten 30'da birşey yok. Sağlık sorunu olanda 25'te de olmuyor sonuçta.

31 yasinda dogurdum. Ekimde 5 yasinda olacak. İkimiz de hayattayiz bir sorunumuz yok sukur. Kusak farki dedigimiz sey oyle bir sey degil. Annemle aramda 30 yas var hic kusak catismasina dusmedik

Bende 29 yaşımda evlendim ..cocuk olup olmaması saglikla ilgili bisey ikinizde de sorun yoksa allahin izniyle olur ..mesela bizde sorun varmiş ..esimin hic spermi yokmus biz bunu bilmeden 2 sene korunduk sonra istediğinizde olmayınca cok uğraştık 38 yaşımda anne oldum cok sukur ....olmuyacak diye korkular yaşadım tedavilerle alt üst oldum ömrümün yarısı gitti gibi hissediyorum..birde geç yaşta anne olmak daha zor kuşak farki da olucak.

Belki evlenince bir doktora gidip eşin ve sen sorununuz yoksa 2 sene falan erteleyebilesiniz 35 i geçmeden allahin da izniyle yapabilirsiniz cocugu

30 ve 35te iki çocuk doğurdum. Eşim benden 7 yaş büyük üstelik. Sana diyeceğim o ki atanmadan çocuk yapma, yoksa ders çalışman ve atanacağın yere gitmen sıkıntıya girer. Önce eline ekmeğini al. Sen bırak o teyzeleri hep konuşurlar, kayınvalidenin de her dediğini yapman zaten mümkün değil artı bu konuda anne ve babanın fikri esastır
Yani bakacak olan benim.hem bem açıkcası durumum iyi olsun düzgün kreşe vereyim falan istiyorum

31 yasinda dogurdum. Ekimde 5 yasinda olacak. İkimiz de hayattayiz bir sorunumuz yok sukur. Kusak farki dedigimiz sey oyle bir sey degil. Annemle aramda 30 yas var hic kusak catismasina dusmedik
Peki devlette de yaparlar di
Amh testi kanda yapılır ve yumurta rezervini belirler.onu bi yaptırın öyle karar verin derim. Dediğim gibi yaş gectıkce rezerv azalıyo. Benım amh iyiydi. 34te hamıle kaldım 35 te dogdular.ama tek amh da yeterli değil.benım mesela ıkı hormon doğuştan yok dısardan takvıyeyle 5. Tedavıde ıkızlerım oldu.
devlet hastanesi de yapar degil mi bunu

Önceden ergenliğe girdikten sonra evlendiriyorlarmis kızları 30 yaşında 3 çocuklu oluyormuş bir de yipranmislik kötü beslenme gibi şeylerin etkisiyle olduğundan çok daha yaşlı gözüküyormuş ondan heralde bu 30 yaşı çok büyük görmek. Ama gerçekten 30'da birşey yok. Sağlık sorunu olanda 25'te de olmuyor sonuçta.
Kesinlikle haklısınız. Bende minyonum zaten. Geç olsun güç olmasın önce maddiyatı düzeltmemiz lazım.

Yani bakacak olan benim.hem bem açıkcası durumum iyi olsun düzgün kreşe vereyim falan istiyorum
Çok akıllıca düşünüyorsun. Bir de Sen yap biz bakarız, sen yap biz destek çıkarız derlerse sakın inanma 😂 o çocuğun gece uyutmayacağı, kucağından inmek istemeyeceği sen olacaksın, hasta olunca gece başında sen bekleyeceksin sakın unutma

Kesinlikle haklısınız. Bende minyonum zaten. Geç olsun güç olmasın önce maddiyatı düzeltmemiz lazım.
Evet öyle. Hamileliği ve sonraki süreci maddi sorunlarla atanma stresiyle falan geçirmektense 30lu yaşlarda kafanın daha rahat olduğu bir zamanda geçirmen daha güzel bence. Hayatta her zaman sorunlar var ama en azından atandıktan sonra çocuk düşünmek en güzeli.

Bunu söyleyen akrabalarımın biri 16 bırı 19 da evlendı. Evlenınce kaynanada başlıycak yapın diye. Ama ben 2 3 yıl adam gıbı sınava calısıp atanmak istiyorum. Zaten atandıktan sonra yaparım rahat rahat
Çocukta öyle isteyince hemen olan bişey değil canm.. Akışına bırak oluraa olur olmazsa sınavına çalışmış olursun.. Ben iki çocukla atandım.. 😉

Yani cocuk dunyadaki en büyük nimet olunca iyiki tatile gitmemisim iyiki hemen yapmışım dersin o ayri konu ama dusuncelerin bence cok guzel 3-4 sene gez eglen gününü gün et icinde uhde kalmasin cocuktan sonra bunlari bu zamanki gibi rahat yapamazsin

Önce hayallerinizi gerçekleştirin sonra çocuk düşünürsünüz. 30 yaş şu devirde çok genç. Benim 38 yaşındaki arkadaşım çocuk düşünüyor daha evli bile değil hatta aday bile yok.

Akrabalar şimdiden başladı yok olmaz diye
Akrabalar her konuda uzman zaten 😒 canm dert etme bunlari. Evlenene kdr "niye evlenmiyorsun"derler. Evlenirsin "cocuk niye yapmiosn"derler cocuk yaparsin "tek cocuk mu olacak yaniiiee"derler. Her yapilana karsit bir cevaplari var. Ben de 29yasndaym bir yil oldu evleneli. Dha yeni yeni bebek icin ugrasmaya basladm ama bende pcos var o ayri ✌🏻 sen once saglkli bir seklde esnle evliliginin temellerini oturt. Sagi solu dinleme ,onlar hayat boyu konusur dururlar...

29 yaşındayım daha bir senelik evliyim. İki sene daha çocuk düşünmüyorum. Belki daha sonra erken olur belki daha geç. Kısmet bu işler. Kadın saglikli ise 35e kadar yolu var. Millete ne?

32 yaşıma bastım bugün.

3 senelik de evliyim.

Ben de öğretmenim ama kpss engelini aşamadim maalesef . Umudum da kalmadı.

Çocuğum yok.

Seneye belki olur. Ama Allah kalbimi biliyor. Çocuk sevmiyorum ve istemiyorum da.

Yani bazı insanlar istemeyebilirler. Herkes çocuk yapacak diye bi şey yok.

Çok yakın bir dostum beni her gördüğünde "çocuk yapman lazım; çünkü bu dünyanın senden doğacak, senin gibi bilge çocuklara ihtiyacı var" diyor.

Işte benden doğan bilge mi olur manyak mı olur katil mi olur bilemediğim icin çok endiselerim var.

Allah hayırlı evlat olmayacaksa hic vermesin.

Zira kötü evlat kadar ağır bir imtihan bilmiyorum ben.

O sebeple hayırlısını isteyin sadece.

Back
X