28 yaşında evlendim, 30'umda anne olmaya karar verdim, ilk kızımı 32'de, ikinci kızımı 35'imde doğurdum. Pişman değilim.
İnsanın ne zaman çocuk yapacağına ancak kendi karar verir. Toplumun belli başlı dayatmaları var, sanki bunlara uyanlar muhteşem hayatlar sürüyormuş, hiç zorlanmıyorlarmış gibi bir kesim hala aynı şeyleri dayatmaya devam ediyor. Öğretmen insansınız, şu cahil lafları edenlere göre ufkunuzun daha geniş olduğunu düşünüyorum. Sizce çocuk yapmak için asıl şart yaş mıdır yoksa insanın ve şartlarının hazır olması mı? KPSS çalışmak, eşimi iyice tanımak, evliliğin tadını çıkarmak istiyorum, çocuk masraf diyorsunuz ya, hah işte bunlar çok çok doğru birer düşünce. İnsan doğuracağı çocuğa en iyisini vermek ister değil mi? Eee bu nasıl sağlanır, daha genç doğurarak mı yoksa evliliğini ve hayat şartlarını fırsat varken daha sağlam bir zemine oturtarak mı?
30'dan sonranın geç olup olmayacağına ancak bir doktor karar verebilir. Gidip bir muayene olun, hormonlarınıza, yumurta rezervlerinize baktırın, eğer bu yönde bir endişeniz varsa. Geri kalan laf kalabalıklarına da kulak tıkayın.