• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30dan sonra çocuk

Ben kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Ya artık eskisi gibi değilki ünv bitiyor 23-24 de e çalışmaya başlıyorsun anca ilişki evlilik ev düzeni bebek yapma yaşın 30 ları buluyor en bende 31 imde hamileyim şuanda

Ben kısmetse 3 ay sonra evli olacagım. 29 yaşıma girdim. Şimdiden akrabalarım yok hemen bebek yapcak mısın? 30 dan sonra zor falan diyor. Ben öğretmenim. 1 2 yıl rahatça kpss çalışmak, eşimle gezmek,iyice tanımak istiyorum. Zaten atanınca yaparım hemen. 32 de falan yapsam acaba geç mi oluyor? Bir keresinde kaynanam ve akrabası da demişti hemen yapın falan. Ben şuan istemiyorum. Kpss çalışıp atanmak istiyorum. Ev kira zaten.Çocuk demek masraf demek. Herşeyi bi düzene sokmak istiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Bölümünüz nedir kpss de atanmak biliyorsunuz ki günümüz şartlarında çok zor hele ki insanlar yıllarca bu sınava giriyorlar.35 yaş üzerinde bebek biraz daha risk unsuru oluşturuyor bunları da göz önünde bulundurun derim Allah gönlünüze göre versn inşallah

Niye yanlış olsun çok güzel bir plan benim neredeyse bütün arkadaşlarım en erken 30 unda doğurdu
43 yaşında doğum yapan arkadaşım var tedaviyle felan değil kendiliğinden bu biraz kadının doğurganlık genleriyle ilgili tam sıralı bir plan

Ne alaka ya herkes 30 undan önce mi doğuruyor istediğin zaman doğur bacım keyif senin hayat senin bebek senin

Bölümünüz nedir kpss de atanmak biliyorsunuz ki günümüz şartlarında çok zor hele ki insanlar yıllarca bu sınava giriyorlar.35 yaş üzerinde bebek biraz daha risk unsuru oluşturuyor bunları da göz önünde bulundurun derim Allah gönlünüze göre versn inşallah
Yoo ben 27 yaşındayım benim gebeliğim riskli her gün iğne oluyorum iki yürüyeyim karnım ağrıyor kanamam da oldu teyzem 40 yaşında risksiz bir hamilelik geçirdi ve cok rahat sorunsuz doğurdu ne kanaması oldu ne de başka bir şey hem de geze geze hamilelik geçirdi.Kpssde atanmak da isteyince oluyor bana da zor diyorlardı ilk denememde oldu hatta tatmin olmadım başka zor sınava girdim o da ilk denemem de oldu o işler belli olmuyor

Yoo ben 27 yaşındayım benim gebeliğim riskli her gün iğne oluyorum iki yürüyeyim karnım ağrıyor kanamam da oldu teyzem 40 yaşında risksiz bir hamilelik geçirdi ve cok rahat sorunsuz doğurdu ne kanaması oldu ne de başka bir şey hem de geze geze hamilelik geçirdi.Kpssde atanmak da isteyince oluyor bana da zor diyorlardı ilk denememde oldu hatta tatmin olmadım başka zor sınava girdim o da ilk denemem de oldu o işler belli olmuyor
Sizinkisi istisnalar.Tüm doktorların dediği benm söylediğim şekilde 35 yaş sonrası gebelik tabi ki genç yaşlara göre tartışmasız bir şekilde daha riskli yaş ve fizyolojik yapımız itibariyle.Kpss de atanmak da bölümüne göre zorlaşan birşey.Siz ilk denemede kazanmışsınız ne güzel tabrik ederim ancak çoğu insan yıllarca giriyor bu sınava

canım ben 33 yaşında evlendim. 1 sene gezdim tozdum ama korunmadım. 1 sene sonra geldi benim bücür. Geç anne olmanın tek kötü yanı.. enerji.. benim kızı 20 li yaşlarımda olsam pestil ederdim şuan 37 yaşındayım 35 yaşında doğurdum yani o beni pestil ediyor :D
hatta korunmamıza rağmen gebe kalmayınca doktora gitmiştim doktor bana 1 sene bekle dedi 35 yaş sonrası doğal yolla olsun diye 6 ay bekliyorlar.. aklıma gelmişken ordan paha biç.

Evlendikten sonra muhakkak bir kadın doğum doktoruna gidin. Hem eşiniz, hem siz detaylı muayene olun, tahlillerinizi yaptırın. Ona göre karar verin.

Anneliğin yaşı yok ama her hangi bir sorun varsa, istediğiniz zaman, olmazsa uzun bir tedavi süreci bekler sizi. Gebelikte yaş büyük bir faktör, doktorların da söylediği bir şey bu.

amh,fsh, sperm testleri muhakkak yaptırın

Cahil değilsiniz okumuş öğretmen adayı birisiniz. Neden KV ve bir akrabasının sözüne inanıyorsunuz

Sizinkisi istisnalar.Tüm doktorların dediği benm söylediğim şekilde 35 yaş sonrası gebelik tabi ki genç yaşlara göre tartışmasız bir şekilde daha riskli yaş ve fizyolojik yapımız itibariyle.Kpss de atanmak da bölümüne göre zorlaşan birşey.Siz ilk denemede kazanmışsınız ne güzel tabrik ederim ancak çoğu insan yıllarca giriyor bu sınava
İşte çocuk yapayım nasılsa Kpss kazanmak zor diye çıkılan yolda hiçbir şey başarılamaz.Bu bakış açısıyla düşünen kimse bir adım yol alamaz.Başarıya giden yol inanmak,hırs ve azim.Bence etraf ne der değil kendi hayatını yola koymak önemli olan.Çocuktan sonra ders çalışmak daha zor.35 inden sonra Allah nasip ederse zaten olur ki zaten konu sahibinin 35 olmasına çok var o zamana çoktan halleder kafaya koyarsa.Bence ayaklarının üzerinde durması ve evliliğini yaşaması daha mantıklı.Millet zaten her türlü konuşur yok evde kaldın evlen yok çocuk zamanı geçiyor çocuk yap yok buna kardeş lazım ikinciyi yap...oooo Millete göre yaşasaydık hiçbir şey elde edemezdik.Çocuk illa olur.Olmayacağı varsa da 18 inde iken de olmaz.35 inden sonra riskin olasılığının artıyor olması risk yaşancağı anlamına gelmiyor.Benim yaşıtım 3 arkadaşımın bebeğinin kalbi durdu.Ama ileri yaştaki bikaç tanıdığımınkine bir şey olmadı.Dediğim gibi nasip.

36 yaşındaki kuzenim ,ben 3 yıllık evliyken evlendi.
Ben 1.çocugumu doğurana kadar 2 taneyi doğurdu peşpeşe.
37 yaşında biri 39yaşında biri doğdu.

İşte çocuk yapayım nasılsa Kpss kazanmak zor diye çıkılan yolda hiçbir şey başarılamaz.Bu bakış açısıyla düşünen kimse bir adım yol alamaz.Başarıya giden yol inanmak,hırs ve azim.Bence etraf ne der değil kendi hayatını yola koymak önemli olan.Çocuktan sonra ders çalışmak daha zor.35 inden sonra Allah nasip ederse zaten olur ki zaten konu sahibinin 35 olmasına çok var o zamana çoktan halleder kafaya koyarsa.Bence ayaklarının üzerinde durması ve evliliğini yaşaması daha mantıklı.Millet zaten her türlü konuşur yok evde kaldın evlen yok çocuk zamanı geçiyor çocuk yap yok buna kardeş lazım ikinciyi yap...oooo Millete göre yaşasaydık hiçbir şey elde edemezdik.Çocuk illa olur.Olmayacağı varsa da 18 inde iken de olmaz.35 inden sonra riskin olasılığının artıyor olması risk yaşancağı anlamına gelmiyor.Benim yaşıtım 3 arkadaşımın bebeğinin kalbi durdu.Ama ileri yaştaki bikaç tanıdığımınkine bir şey olmadı.Dediğim gibi nasip.
Ben 35 e bırakmayı düşünmüyorum da. Zaten 29 a yeni girdim ben. En geç 2 3 yıla zaten inşallah halledecegim kpss işini. Bu senede çalışıyorum zaten sınava. Çocuk ev falan kpss işi çok zor. Sonra atanıcam nasıl olucak. En iyisi bu 2 3 yılda sınavı halledıp önune bakmak. Zaten akrabalara falan anlatmıyorum kpss falan. Anlatsamda anlamazlar

Bu yaşta hemen çocuk yapın yada aman yapmayın diyenleri takmamayı öğrenmemiz lazım. Hayat bizim. Onların değil. Yatak odasına karışmak da kimsenin haddi değil.
Bebekle atanmak yeni düzen kurmak kolay mı?
Kimseye bir açıklama yapmak zorunda da değilsiniz. Bu eşinizle ikinizin vereceği ortak bir karar.

Size ne diye bir kelime var lugatiniza almanizi tavsiye ederim ondan sonrasi mis
Haha evette kaynanaya da mı böyle diyeyim. Kardeşimin kınasındaydık. Nerden konu açıldı hatırlamıyorum ki nişanlıyız daha. Annesi ve akrabası yaşınız geçiyo yapın çocuk evlenince hemen dedi

Çok sagolun. Fizik öğretmenliği okudum

Back
X