30'uma birkaç sene kaldı ve hala arkadaş edinemiyorum

Hiç arkadaşınız yoksa büyük ihtimal sorun sizde.Bir ihtimal de hayattaki şanssızlığı iş Oncelikle kendinize güvenin kimse sizden üstün değil.Adim attığınız zaman ya da adım atan kişilere karşı kendinizi kapatmayin.Oldugunuz gibi davranın yapmacık olmayın.İnanin yapmacık olursanız karşıdaki kişi farkedip kaçar.Davet edin ,sohbet edin karşı taraftan beklemeyin hep. Onlara gösteriş yapmaya,hava atmaya çalışmayın,ezmeyin.(Bazılarimiz farkında olmadan gösteriş yapıyoruz malesef)Bende çok girişken bir tip değilim genelde insanlar beni bulup yanına çeker.Ve her girdiğim ortamda mutlaka bi kaç tane ömürlük kişi bulurum.Bunu devam ettirirken karşılıklı sevgi , saygı,hoş sohbet,paylaşım çok önemlidir.Ozellikle arkadaşlarınızla yaptığınız iyi kötü yaşam paylaşımlari çok kuvvetlendiriyor .Tabi kazık yediğim zamanlarda çok oldu onları ayiklayinca geriye iyiler kalıyor .Bende sizinle aynı yaslardayim

Girişken değilsiniz o zaman. Mesela bir ortamda birine denk geldiğinizde sohbet etmek için biraz kendinizi zorlayın. İki hoş beş etmeye gayret edin. Yani ortalama bir ortamda ortalama bir sohbet edebilirim ben mesela.
Düşününce şu an görüştüğüm samimi arkadaşlarımın biri lise, biri ilkokul, biri stajdan, biri eski işyerimden, üçü kaldığım kyk yurdundan, biri gittiğim bir sergiden sonra hatıra kupa alırken edilen bir sohbetten kalma bir arkadaşlık. Ama dediğim gibi girişkenimdir ben. Yani parka gitsem parktaki annelerle sohbet ederim. Bazen mesela arkadaşlarla çocukları parka götürüyoruz nem sohbet ederken arkadaşlarım soğuk duruyor. Genel anlamda yeni insanlarla tanışmayı severim.
size tek önerim güleryüz, sohbet etmeye çalışmak olabilir. Biraz da insanları tolere edebilmeliyiz bence. Mesela her arkadaşımla dönem dönem anlaşamadığımız oldu, kırgınlık girdi ama kin gütmedm. Büyüm hataları yoksa unutma yoluna girdim. Yoksa insanım çevresinde kimse kalmaz gerçekten.

Evet çok mantıklı değil çünkü çabalayarak bir şeylere kavuşabilmek gerekir esasında. Ama bu yıldız ihtimali de kafa karıştırıcı. Çünkü gerçekten bazı insanlar şeytan tüylü gibi çekiyorlar insanları, bakıyorsun bir fazlası yok ama çok popüler filan.

Yıldız yüksekliği doğum haritasından belli oluyor diye duymuştum, bazı insanların doğum haritası çok güçlüyken bazılarının yarısı boş falan oluyormuş.

şimdiye kadar hiç yapmacık davranmadım, bana 1 adım atana da ben 10 adım attım ancak nedense hiçbir zaman o arkadaşlık sürmedi ve bir yerde mesafeler arttı, mesafe arttıkça da ben daha fazla üstüne durmadım ilişkilerin.

Dürüst olmak gerekirse samimi arkadaşlıklar okul çağından geliyor. Yaş büyüdükçe daha ziyade ortam arkadaşlığı oluyor. Oturup havadan sudan kahve içersin yada grupça görüşürsün. Benim dert ortağım olanlar ilkokul lise ve yurttan gelen arkadaşlarım.

annem ben çok küçükkken bir tane hocaya yıldızname baktırmıştı. hoca da anneme demiş bu kızın yıldızı çok düşük diye. bir yolu olmalı bunu yükseltmenin, adam sadece sirkeli su kullansın banyoda falan demiş de kullandığım da oldu bir işe yaramadı bu konuda elbette.

Tanıdığım kişiler var hayatları gösteriş üzerine. Bir kız var mesela her gün 500 hikaye atıyor hava basıp duruyor ve binlerce arkadaşı var inanılmaz popüler. Böyle şeyler belirleyici değil maalesef, keşke matematik formulü gibi formülü olsaydı. Yine başka birini tanıyorum herkesi azarlar bağırır nemrutun teki ama inanılmaz popüler doğum gününde toplaşıp tam altın hediye ettiler. Sessiz sakin, sahip olduklarıyla hava basmayan iyi insanlara değer verilmiyor acı gerçek bu.

benim şanssızlığım o dönemde bile arkadaş edinememiş olmam. eğer o dönemlerde arkadaşlıklarım olmuş olsaydı bu sıkıntıları çekmeyecektim belki de gözüme batmayacaktı.

Ankara'da ise o psikolog gerçekten gidebilirim. İşe yaradı mı peki arkadaş edinmende neleri değiştirdin hayatında?
Kocaeli'de maalesef Evet mesela üniversitede erkek kankalarimin olmasını istiyordum universiteye başlamadan önce öyle bir hayalim vardı Ama utangaç olduğum için kesin olmaz diye düşünüyordum o yıl başladım üniversiteye kendime çok güvenim geldi ve baya erkek arkadaşım oldu çok eğlenceli geçmisti o yıl hep takilmacalarla hiç yalnız kalmadim Ama sürekli gitmek lazım sanırım daha etkili olur

Drama kursu öneririm, etkileşim çok fazla olduğu için daha çok kaynasiliyor

Ben siz de bi problem oldugunu dusunmuyorum, mesela ben en son kursa katildim sadece tek kisiyle arkadas olabildim cunku iletisim kurmak istedikce inatla iletisim kurmuyolar. Ben konusup ben iletisim kuruyordum surekli. Ben zaten guler yuzlu biriyim cabuk kaynasirim insanlarla. Gruplasma vardi cocuk gibi. Gunaydin diyorsun cevap yok, konusuyorsun ertesi gun yanindan gecip gidiyor tanimiyor adeta. Insanlarin cogu iletisim kurmayi bilmiyor ve istemiyor da zaten.

Evet bilen biri varsa paylaşsa keşke.

nasıl yollar uyguladın mesela? neler önerdi? bir de seanslara ne kadar süre gittin?

Malesef o tür arkadaşlıklar bana göre gerçek değil.Onun popülerliginden faydalanmak isteyen kişiler çevresinde pervane olmuş.Sosyal medyada gördüğünüz her şeye kanmayın.Yuzune gulup arkasından bir kamyon laf dizerler.O tarz insanlarla arkadaşlık eden kişilerin de onlardan bir farkı yoktur.Bizim gibi düşünen kişilerin hayatında da yerleri yoktur.Ben gerçek arkadaşliktan bahsettim amaçsız faydasız natürel olan

size tek önerim güleryüz, sohbet etmeye çalışmak olabilir.
Katılıyorum, ben de güleryüzlüyüm. Durakta otobüs beklerken bile birileriyle tanışıp sohbet ederken buluyorum kendimi. Konu sahibi dışarıdan soğuk görünüyor olabilir. Farkında olmadan çevresindeki insanlara duvar örüyor olabilir. Bunun üzerinde durmalı bence

bunu maalesef ben de çok fazla gözlemledim. nerede cazgır havalı bir tip var hep peşinde döndüler ilkokuldan beri hep böyle.

Bence bu tamamen şans meselesi.

Bir arkadaşım vardı Nemrut gibi suratı hiç gülmezdi ,kimseye selam bile vermezdi ,biri aramasın asla kendi aramazdı ama çevresinde çok arkadaşı vardı nasıl oluyor diye şaşırırdım

Ben Güler yüzlü çok samimi biriyim.Yaşlılarda da gençlerle de hemen sohbet edip kaynaşırım. Ama dürüst biriyim ,nerde ikiyüzlülü var çevremdekiler hep onlarla kaynaştı ,birbirlerine çıkar için yaklaşıp çıkarı bitince de sildiler.Arkalarından konuşup 5 dk sonra bebeğim bitanem diye öpücükler şaçıyorlar..

bu yüzden benimde hiç arkadaşım yok ,çıkarım yok kimseyle ,beklentim yok ama herhalde insanlar şimdi arkadaşlık yerine çıkar ilişkileri arıyorlar ..

İsterdim şöyle ömürlük bir iki tane ama maalesef denk gelemedim ,üzülmeyin gerçekten ben bu işi biraz şansa yoruyorum

nasıl yollar uyguladın mesela? neler önerdi? bir de seanslara ne kadar süre gittin?
Sadece bir kez gittim maddiyattan dolayı devam ettiremedim ama o bile bir şeyler dusundurttu. Mesela demiştim ki insanlar benimle konuşmayı tercih etmiyorlar birinci planlarında olmuyorum seninle ne konuşmalilar senden insanlar ne alabilir neden baska biri ile değil özellikle 345ucgeni ile konuşsunlar bunların hepsini düşün kağıda yaz dedi ben ortaokulda zorbalığa uğruyordum onu anlattım vs çok konuştuk da o kadar hatırlamıyorum zaman geçti üstünden

Üzmeyin kendinizi o zaman karşınıza çıkan insanlar sizi haketmemistir

Bende ankaradayım ve arkadaşım yok bana yazabilirsiniz yaşlarımız yakın bende 97 liyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…