belki de gerçekten aura meselesidir. ben de çok isterdim her derdinde yanına koşabileceğim ve benim de her derdimde yanıma koşabilecek, aramam için aramamı beklemeyecek, ben yazmadan da yazabilecek güçlü bir arkadaşlık. pek çok kişide var ama neden ben de onlar gibi yaşayamıyorum hep sorgularım. bazen eşim bile diyor şu yaşına geldin arkadaş edinmeyi öğrenemedin mi ben mi öğreteceğim diye, o yüzden ona bu derdimi artık hiç anlatmıyorum çünkü hayatında hiçbir zaman yalnız kalmamış bir insan.Bence bu tamamen şans meselesi.
Bir arkadaşım vardı Nemrut gibi suratı hiç gülmezdi ,kimseye selam bile vermezdi ,biri aramasın asla kendi aramazdı ama çevresinde çok arkadaşı vardı nasıl oluyor diye şaşırırdım
Ben Güler yüzlü çok samimi biriyim.Yaşlılarda da gençlerle de hemen sohbet edip kaynaşırım. Ama dürüst biriyim ,nerde ikiyüzlülü var çevremdekiler hep onlarla kaynaştı ,birbirlerine çıkar için yaklaşıp çıkarı bitince de sildiler.Arkalarından konuşup 5 dk sonra bebeğim bitanem diye öpücükler şaçıyorlar..
bu yüzden benimde hiç arkadaşım yok ,çıkarım yok kimseyle ,beklentim yok ama herhalde insanlar şimdi arkadaşlık yerine çıkar ilişkileri arıyorlar ..
İsterdim şöyle ömürlük bir iki tane ama maalesef denk gelemedim ,üzülmeyin gerçekten ben bu işi biraz şansa yoruyorum
çalışıyorum, aslında girdiğim ortamlarda da konuşurum gayet ancak iş yerimde bile hiçbir arkadaşlık grubuna dahil olamadımSosyal bir çevreniz var mı?
Okul iş vs?
Genelde özgüveni eksik olan insanlar asosyal oluyor, konuşmadıkları için.
Böyle bir sorununuz mu var?
Bir de kardeşiniz var mı? Kardeş çok önemli kesinlikle bu konuda.
Ya evet en sinir bozucu kısmı da bu: çevresi bol insanlara toplum hayranlıkla bakarken arkadaşı olmayanlar "yıkık" olarak etiketleniyor. Arkadaşı olmayanlar kusurlu gibi algılanıyor insanların farklı olabileceğine, bazı insanların az arkadaş istediğine vs. ihtimal verilmiyor. Benim de eski erkek arkadaşım buradan vurmaya çalışmıştı, o dönem çalışmıyordum evdeydim devamlı ve ortamım yoktu, bana senin de kimsen yok demişti nasıl sinirim bozulmuştu. İşin enteresan tarafı kendisinin de sadece ve sadece bir adet arkadaşı olmasına rağmen bana bu lafı edebilmişti.belki de gerçekten aura meselesidir. ben de çok isterdim her derdinde yanına koşabileceğim ve benim de her derdimde yanıma koşabilecek, aramam için aramamı beklemeyecek, ben yazmadan da yazabilecek güçlü bir arkadaşlık. pek çok kişide var ama neden ben de onlar gibi yaşayamıyorum hep sorgularım. bazen eşim bile diyor şu yaşına geldin arkadaş edinmeyi öğrenemedin mi ben mi öğreteceğim diye, o yüzden ona bu derdimi artık hiç anlatmıyorum çünkü hayatında hiçbir zaman yalnız kalmamış bir insan.
kesinlikle katılıyorum, arkadaşı olmayan insanları sorunlu eksik olarak görüyorlar. bana kızıyor bazen, neden hiçbir arkadaşlığında dikiş tutturamıyorsun, herkesin bir arkadaşı var, arkadaş edinmek dünyanın en basit şeyi, sen nasıl yapamıyorsun diye. ona bakıyorum çevresinde bir sürü insan var ve çok sevilen birisi, asla yaşadığım sıkıntıları anlayamayacak bir insan.Ya evet en sinir bozucu kısmı da bu: çevresi bol insanlara toplum hayranlıkla bakarken arkadaşı olmayanlar "yıkık" olarak etiketleniyor. Arkadaşı olmayanlar kusurlu gibi algılanıyor insanların farklı olabileceğine, bazı insanların az arkadaş istediğine vs. ihtimal verilmiyor. Benim de eski erkek arkadaşım buradan vurmaya çalışmıştı, o dönem çalışmıyordum evdeydim devamlı ve ortamım yoktu, bana senin de kimsen yok demişti nasıl sinirim bozulmuştu. İşin enteresan tarafı kendisinin de sadece ve sadece bir adet arkadaşı olmasına rağmen bana bu lafı edebilmişti.
umarım ikimiz de başarırız.Beni anlatmış gibisin.32 yaştan bildiriyorum ben başaramadım umarım sen başarırsın benim yaşıma gelene kadar. Bu arada Ankara'dayım konuşmak istersen.
tabii kiBende ankaradayım ve arkadaşım yok bana yazabilirsiniz yaşlarımız yakın bende 97 liyim
lisede arkadaş edinmeye çalıştım. hatta şöyle anlatayım iki tane kız vardı ben de onlarla konuşmaya bir şeyler paylaşmaya başlamıştım. ancak öğle araları beni beklemeden kantine inerlerdi, bensiz program yaparlardı. sözde konuşurlardı, gülerdik, sohbet ederdik ama asla mesajlaşmadık ikisiyle de. yani sadece aynı ortamda bulunduğumuz için sohbet ediyorduk. evlere dağıldığımızda arayan veya soran olmuyordu. mesela kantine inmişsek de birbirlerini beklerlerdi ancak beni beklemezlerdi. aynı durum ilkokulda da vardı. pek çok konuda yardımcı olurdum, ödevlerini yapardım, kopya verirdim, yemeğimi paylaşırdım ancak hiçbir şekilde beni bir yere çağırmazlardı, beklemezlerdi ve bazen dalga bile geçerlerdi. ancak bir şeye ihtiyaçları olduğunda da yalvar yakar peşime takılırlardı.Ben herhangi bir konuda bir eksiklik hissedip takıyorsam fark ediyorum ki, aslında onu o kadar çok istemiyorum.
Mesela okulda bir grupta arkadaşım yoktu ve herkes gruplaşmıştı. Kafaya çok takıyordum, napsam olmuyordu. Sonra fark ettim ki ben onları görünce kendimi anormal bulup kafaya takıyorum ama asıl istediğim şey bu değil. Gruptan biri benle konuşunca konuşmayı bitirmeye çalıştığımı bitse de gitsek diye düşündüğümü aslında onunla/onlarla arkadaş olmak istemediğimi fark ettim, onlarla takılma ortamım olunca bunu bi şekilde es geçtiğimi fark ettim. Yani hem onlardan kaçıyordum hem normal standart bi insan olmak istiyordum.
Herkesin istediği her şeyi yapabileceğine inanıyorum, eğer istemene rağmen yapamıyorsan; bilinçaltında bir korku olabilir mi? Eğer küçükken bağlanma sorunu yaşadıysan büyüyünce insanlara güvenemeyebiliyorsun mesela bu yüzden bağ kurulmuyor. Ya da arkadaşsız kalıcam diye aşırı anksiyete yaptığın için insanlara itici mi geliyorsun?
Aslında bir ton sebebi olabilir bunu anlamamız için birkaç tane detaylı örnek verebilir misin? Lisede arkadaş edinmeye çalıştın mı? Çalışınca insanların tepkisi nasıl oldu? Neden yürümedi vs vs
Annem bunu hep yüzüme vurur demişsiniz.... bu eleştiriye tabi depresyon özgüven sorunu yaşanır..Yaşım 28 ve hiç arkadaşım yok. Bir kişi bile. Annem bunu hep yüzüme vurur ne yapayım arkadaş edinemiyorum. Ortaokulda lisede falan da böyleydim. Kızlar ikili üçlü grup olurdu ben tek kalırdım. Geçmişte ağır bir depresyon yaşadım yıllarca doktora gittim. Arkadaş edinemememin sebebi geçmişte yaşadığım depresyon mu yoksa kendi kusurum mu bilmiyorum. Çok yalnızım, farkındayım. Keşke hiç arkadaşı olmayanlar için bir kulüp vb yer olsa da oralara katılsak, bizim gibi yalnız insanlar birbirini bulur. Koca İstanbul'da tek başımayım sanki herkes birbirini bulmuş da tek ben ortada kalmış gibiyim. Bir annem babam var. Artık her yere yalnız gitmekten, arayacak bir kişinin bile olmamasından çok sıkıldım. Çok üzülüyorum kendime ayrıca acıyorum. Alışmam lazım biliyorum alışamıyorum
valla cok geniş cevresi olanlara imrenmiyorum şahsen.Küçüklüğümden beri hep aynı sorunu yaşamaktan bıktım. Bir yerlere gideceğim zaman davet edeceğim insanların olmamasından, arayanım soranım olmamasından bıktım. Herkesin peşinde koşmaktan, hep arayan olmaktan, ben mesaj atmasam kimsenin bana yazmayacak olmasından da bıktım. Bu kadar silik bir insan olmayı hak ettiğimi düşünmüyorum. Kendime gram özsaygım kalmadı. Şu yaşına kadar arkadaş edinmeyi becerememiş, sosyal çevresi olmayan bir insan olmaktan gerçekten çok utanıyorum. Hiç benim gibi olup da sonradan değişen var mı? Geç sayılabilecek bir yaşa kadar hiç arkadaş dost edinememiş olup da sonradan kendini değiştirip arkadaş sahibi olanlar varsa lütfen deneyimlerini paylaşsın. Normal bir insan gibi yaşamak istiyorum, hepinizin normal bir şekilde edindiği arkadaşlıklar dostluklar bana lütuf gibi geliyor. Daha kaç yaşıma kadar kendime acıyacağım ve aynı acınası hayatı yaşamayı sürdüreceğim bilmiyorum. Artık gerçekten insan yerine konmak ve değer görmek istiyorum. Büyük ihtimalle bu konuyu bile kimse görmeyecek ya da görüp yazmayacak ama gene de içimi dökeyim dedim. Çünkü veryansın edebileceğim başka bir yer ya da kişi yok kendi kendimi yiyeceğim ya da yazıya dökeceğim.
3-4 tane yakın arkadaşım olsa büyük ihtimal ben de aramazdım ve yanımda başka birilerinin olmasına ihtiyaç duymazdım.valla cok geniş cevresi olanlara imrenmiyorum şahsen.
3-4 tane yakin arkadaşım var. devamla gorustugum.
onların disinda sırf yanımda birileri olsun diyen biri degilim. ihtiyac da duymuyorum acikcasi.
-gerçekten insan yerine konmak ve değer görmek istiyorum- demissiniz önce siz kendinize deger verin.
özgüveniniz yerine gelir kimseyi aramayıp sormak pesinde koşmak zorunda degilsiniz.
zamanla olur.3-4 tane yakın arkadaşım olsa büyük ihtimal ben de aramazdım ve yanımda başka birilerinin olmasına ihtiyaç duymazdım.
Öncelikle düşüncenizi değiştirin. Tek başınıza da mutlu olmayı başarırsanız devamı da gelir diye düşünüyorum. Kendinize vakit ayırarak kendinizi ödüllendirerek, enerjinizi yükselterek başlayın işe. Sosyal bir ortam yok oluşturmak şu süreçte zorlaşsada kendinizi tanıyıp nasıl insanlarla arkadaşlık kurmak istediğinizi belirleyin. Ben enerjisi yüksek pozitif kendiyle barışık biriyim yeni tanıştığım yada arkadaşım olacak kişiden aynı enerjide olmasını beklerim hadi dediğim zaman nereye demeden yola koyulacak. Tabiki artık böylesi arkadaşlar bulmak zor ama siz enerjik olup kapılarınızı açın önce, hayıflanmadan yapın bunu devamı gelecek sevgilerKüçüklüğümden beri hep aynı sorunu yaşamaktan bıktım. Bir yerlere gideceğim zaman davet edeceğim insanların olmamasından, arayanım soranım olmamasından bıktım. Herkesin peşinde koşmaktan, hep arayan olmaktan, ben mesaj atmasam kimsenin bana yazmayacak olmasından da bıktım. Bu kadar silik bir insan olmayı hak ettiğimi düşünmüyorum. Kendime gram özsaygım kalmadı. Şu yaşına kadar arkadaş edinmeyi becerememiş, sosyal çevresi olmayan bir insan olmaktan gerçekten çok utanıyorum. Hiç benim gibi olup da sonradan değişen var mı? Geç sayılabilecek bir yaşa kadar hiç arkadaş dost edinememiş olup da sonradan kendini değiştirip arkadaş sahibi olanlar varsa lütfen deneyimlerini paylaşsın. Normal bir insan gibi yaşamak istiyorum, hepinizin normal bir şekilde edindiği arkadaşlıklar dostluklar bana lütuf gibi geliyor. Daha kaç yaşıma kadar kendime acıyacağım ve aynı acınası hayatı yaşamayı sürdüreceğim bilmiyorum. Artık gerçekten insan yerine konmak ve değer görmek istiyorum. Büyük ihtimalle bu konuyu bile kimse görmeyecek ya da görüp yazmayacak ama gene de içimi dökeyim dedim. Çünkü veryansın edebileceğim başka bir yer ya da kişi yok kendi kendimi yiyeceğim ya da yazıya dökeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?